-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
τελικά απο όσους είπαν ην κακιά κουβέντα μόνο ο @HighFidelity την έβγαλε καθαρή.
Μάστορα σε ζηλεύω.......Α, κάτσε να πάω τότε να πω την γνώμη μου για κάνα...Skoda! Θα πέσει σύρμα και θα πλακώσει πάλι σύσσωμο το SkodaΚλούμπ να με κάνει...ντα!
-
Αναφερομαι σε Ιδιοκτητες του CX7 και οχι στους περαστικους που το μονο για το οποιο μπορουν να πουν γιαυτο ειναι η καταναλωση του.
To CX 7 μου εργαψε τα πρωτα του 800km με μεση καταναλωση 12.3, μιλαμε ειναι καταπλικτικο εργαλειο
Ερωτησεις:
-
Οταν ξεκινατε περιμενετε να πεσουν οι στροφες απο τις 2000 στις 1000??
πριν το παρκαρετε θελει να περιμενεις ή κατι αλλο λογο του tourbo???? -
Οι πορτες δεν σαν φαινονται ''λιγο'' ελαφριες??? (εχω συνηθησει γερμανικα VW & Opel)
Αυτο που παραδεχομαι ειναι η απουσια μικρο -χωρων στη καμπινα.
-
-
με το cx-7 μου εχω κανει 2800 χιλιομετρα και η μεση του καταναλωση δειχνει 12,1.ειμαι στο χαλαρο στρωσιμο αν και το εχω παει αρκετες φορες περι τις 4000 στροφες και καποιες λιγες 4500 και στον δρομο με αυτες δεν με περνουσε τπτ.πριν ειχα ενα sportage που εκαιγε 16 στα 100 περιπου και σερνοτανε. με περναγαν ολοι. με το yaris της γυναικας μου ξεχναω να βαλω βενζινη και εχω μεση καταναλωση περιπου 7-8 στα 100 ,ομως οταν καποια φορα επρεπε να το τσιτωσω Α8ηνα -Λειβαδεια και πισω εκαψε 12,5 στα 100 και καμια σχεση σε ταχυτητες με το cx-7. θεωρω λοιπον οικονομικο το θηριο και κατα πολυ οικονομικοτερο απο τα (οικονομικα) οταν θελω να κινηθω πραγματικα γρηγορα.κακη αισ8ηση μου εκανε που συμφορουμιτης φιλος δεν αρκεστηκε να ρωτησει χαλαρα καποια στοιχεια αλα ζηταει και πειστηρια(φωτο).νομιζω πως καποιος που ενδιαφερεται για μελλοντικη αγορα του 8ηριου(οπως διατεινεται) θα ζητουσε στοιχεια για στροφες ανα ταχυτητα και αυτα οχι σε φωτο. για καταναλωση αναφερθηκα.παρα8ετω και το εξης. με 4500 στροφες και 6 ταχυτητα στο κοντερ εδειχνε 220 χιλιομετρα και δεν επενεβει μεχρι εκει ο κοφτης.Φιλτατε προλαλησαντα σορυ που δεν βρηκα προχειρη κλασσικη μουσικη να σε νανουρισω και επαιξα σκληρη ροκ οπως τουλαχιστον 8α την εισεπραξες εσυ.
-
Ο χρήστης agiosg έγραψε:
με το cx-7 μου εχω κανει 2800 χιλιομετρα και η μεση του καταναλωση δειχνει 12,1.ειμαι στο χαλαρο στρωσιμο αν και το εχω παει αρκετες φορες περι τις 4000 στροφες και καποιες λιγες 4500 και στον δρομο με αυτες δεν με περνουσε τπτ.Χμ, αναρωτιέμαι εάν με αυτό το 'χαλαρό στρώσιμο' καίει 12,1, με σβέλτη οδήγηση (αξιοποιώντας τις δυνατότητες του αυτ/του) πόσο ανεβαίνει.
πριν ειχα ενα sportage που εκαιγε 16 στα 100 περιπου και σερνοτανε. με περναγαν ολοι. με το yaris της γυναικας μου ξεχναω να βαλω βενζινη και εχω μεση καταναλωση περιπου 7-8 στα 100 ,ομως οταν καποια φορα επρεπε να το τσιτωσω Α8ηνα -Λειβαδεια και πισω εκαψε 12,5 στα 100 και καμια σχεση σε ταχυτητες με το cx-7.θεωρω λοιπον οικονομικο το θηριο και κατα πολυ οικονομικοτερο απο τα (οικονομικα) οταν θελω να κινηθω πραγματικα γρηγορα.
Λογικό για το Yaris......αλλά μάλλον αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά την έννοια της λέξης 'οικονομικό & οικονομικότερο'.
κακη αισ8ηση μου εκανε που συμφορουμιτης φιλος δεν αρκεστηκε να ρωτησει χαλαρα καποια στοιχεια αλα ζηταει και πειστηρια(φωτο).νομιζω πως καποιος που ενδιαφερεται για μελλοντικη αγορα του 8ηριου(οπως διατεινεται) θα ζητουσε στοιχεια για στροφες ανα ταχυτητα και αυτα οχι σε φωτο.
Εάν ήσουν πιο προσεκτικός, θα έβλεπες πως έχω δοκιμάσει το αυτ/το και περιέγραψα αναλυτικά τις εντυπώσεις μου πιο πάνω και συγκεκριμένα εδώ. Απλώς ήθελα να έχω πιο ακριβή στοιχεία από τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου και να μην σχηματίσω λανθασμένη εντύπωση από το test drive της 1 ώρας που το έκανα, ειδικά για το θέμα της κατανάλωσης που μου έκανε τη μεγαλύτερη αρνητική εντύπωση (στο test drive βέβαια) και ίσως δεν ήταν αντιπροσωπευτική. Όσο για τη φωτό που είπα, σκέψου πως μπορώ να ισχυριστώ κι εγώ πως καίει ένα Yaris 1l/100Km και το πήγα με 265Κm/h, πειστήρια όμως??
για καταναλωση αναφερθηκα.παρα8ετω και το εξης. με 4500 στροφες και 6 ταχυτητα στο κοντερ εδειχνε 220 χιλιομετρα και δεν επενεβει μεχρι εκει ο κοφτης.
Άρα έχει μακριά 6η για οικονομία..... καταναλώνει βέβαια μόνο Super Αμόλυβδη (σύμφωνα με τον κατασκευαστή), κάτι που συνεπάγεται επιπλέον έξοδο για καύσιμο....
Κλείνοντας, μήπως θυμάσαι να μου πεις πόσο γράφει το BC πως καταναλώνει σε αυτή την ταχύτητα?? Αναρωτιέμαι εάν το αγοράσω και είναι να εκμεταλλεύομαι μόνο τα μισά του άλογα για να έχω χαμηλή κατανάλωση......βράστα.....
ΥΓ: Οι επισημάνσεις-παρατηρήσεις-ερωτήσεις μου δεν έχουν κακοπροαίρετο χαρακτήρα.
-
ένα πράγμα φίλε δεν καταλαβαίνω. αφού το αμάξι σε χαλάει και το θεωρείς βενζινοβόρο τι το συνεχίζεις και το ταλαιπωρείς? έχεις μια άποψη για την κατανάλωση, δικαίωμα σου, τι το συνεχίζεισ? τι αποσκοπεις. ότι και να οσυ πουνε το ίδιο λες. ότι καίει. ε ναι καίει. μην το πάρεις και τέλος. όσο για τις φώτο δεν το ξέρε ο καθένας να τρέχει με 150-180 και να τραβάει φώτο κινδυνεύοντας να σκοτωθεί για να πειστεί οποιοσδήποτε για καταναλώσεις. νομίζεις ότι τα γερμανικά καλούδια καίνε λιγότερο? χ5, tigi κλπ?πλανάσαι πλάνην οικτρά. δε σ αρέσει το cx7 πάρε ένα σκούτερ να κάνεις τη δουλειά σου οικονομικά και δικήνητα με σβελτάδα. κράτα τη γνώμη σου και άσε τους άλλους να κρατήσουν και να χαίρονται τα αμάξια τους.
-
-
Πραγματικά Puntolord, αφού ...σε χαλάει, τι το ψάχνεις;
Καίει τα διπλά από την BMW σου, θέλει και super αμόλυβδη, γενικά οικονομικό ΔΕΝ είναι. Τι άλλο θέλεις να πειστείς, στο είπαν όλοι. Ψάξε για κάποιο άλλο και άφησε τους ανθρώπους να χαρούν το αμάξι και τις βενζίνες τους! -
Υπαρχει ενας sprk, o οποιος μια λεει end of topic for me, και μετα επανερχεται με αποριες γιατι σε καποιον αλλο δεν επιτιθονται οπως σε αυτον... Προφανως γιατι ο καποιος αλλος (HighFidelity) δεν γραφει και δεν λεει βλακειες.
Υπαρχει και ενας Puntolord, ο οποιος θελει να φωτογραφησουμε την καταναλωση και να του τη δειξουμε!!!! Λες και ειμαστε dealers της Mazda. Αστο βρε φιλε, καιει πολυ ειπαμε. Μην το παρεις . Μακρια!! Καιει λεμε. ΠΟΛΥ!!
Κατα τα αλλα.. 800 χλμ εχω κανει κι εγω, ολα καλα εως εξαιρετικα!
Το μονο προβλημα ειναι.. πως μου κακοφαινεται να κατεβω απο το αυτοκινητο.
Οσον αφορα το ρονταρισμα, κανω ο,τι λεει η MAZDA.
Δεν χρειαζεται στρωσιμο ο κινητηρας. Καλο ομως ειναι, και το κανω, αυτο ακριβως που λεει και το manual. Δηλαδη στα πρωτα 1000 χλμ οχι πολυ αποτομες επιταχυνσεις και οχι πολλη ωρα με τα ιδια χιλιομετρα σε σταθερη ταχυτητα.
Μετα τα 1000 χλμ, πιστευω οτι δεν χρειαζεται ουτε αυτο, αυτο λεει η MAZDA, και νομιζω οι περισσοτερες εταιρειες. -
Ο χρήστης ngar έγραψε:
Ερωτησεις:
- Οταν ξεκινατε περιμενετε να πεσουν οι στροφες απο τις 2000 στις 1000??
πριν το παρκαρετε θελει να περιμενεις ή κατι αλλο λογο του tourbo????
οταν το 'τρεχεις' το αυτοκινητο, δεν το σβηνεις κατευθειαν οταν σταματησεις.
περιμενεις 1-2 λεπτα να κυκλοφορησει το ψυκτικο υγρο και μετα σβηνεις. αν πηγαινεις χαλαρα, ή ερχομενος απο ταξιδι τρως μερικα φαναρια και εισαι ετσι κι αλλιως στο ρελαντι για καποια λεπτα δε νομιζω να χρειαζεται.
Αυτο γινεται για την καλυτερη ψυξη της τουρμπινας
περιοιυ αυτα που γραφω ακολουθω κι εγω - Οταν ξεκινατε περιμενετε να πεσουν οι στροφες απο τις 2000 στις 1000??
-
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Υπαρχει ενας sprk, o οποιος μια λεει end of topic for me, και μετα επανερχεται με αποριες γιατι σε καποιον αλλο δεν επιτιθονται οπως σε αυτον... Προφανως γιατι ο καποιος αλλος (HighFidelity) δεν γραφει και δεν λεει βλακειες.
Υπαρχει και ενας Puntolord, ο οποιος θελει να φωτογραφησουμε την καταναλωση και να του τη δειξουμε!!!! Λες και ειμαστε dealers της Mazda. Αστο βρε φιλε, καιει πολυ ειπαμε. Μην το παρεις . Μακρια!! Καιει λεμε. ΠΟΛΥ!!
Κατα τα αλλα.. 800 χλμ εχω κανει κι εγω, ολα καλα εως εξαιρετικα!
Το μονο προβλημα ειναι.. πως μου κακοφαινεται να κατεβω απο το αυτοκινητο.
Οσον αφορα το ρονταρισμα, κανω ο,τι λεει η MAZDA.
Δεν χρειαζεται στρωσιμο ο κινητηρας. Καλο ομως ειναι, και το κανω, αυτο ακριβως που λεει και το manual. Δηλαδη στα πρωτα 1000 χλμ οχι πολυ αποτομες επιταχυνσεις και οχι πολλη ωρα με τα ιδια χιλιομετρα σε σταθερη ταχυτητα.
Μετα τα 1000 χλμ, πιστευω οτι δεν χρειαζεται ουτε αυτο, αυτο λεει η MAZDA, και νομιζω οι περισσοτερες εταιρειες.Μπράβο που το απολαμβάνεις.Οταν τοδηγώ έχω την αίσθηση ότι πιλοτάρω! Κάποιος ανέφερε ότι καίει μόνο σούπερ αμόλυβδη.Εγώ πού βάζω απλή κάνω πατατιά;;;
-
Παντως η MAZDA λεει 98 οκτανια, αρα στην Ελλαδα 100αρα, αφου η απλη ειναι 95.
Εγω βαζω μονο 100αρα, οπως εκανα και στην Alfa Romeo GT μου, λογω του κοινου τους χαρακτηριστικου: κινητηρας αμεσου ψεκασμου. -
Θεός ο @ eyedoc....
Απίστευτη γραφη ...... καιρό είχα να διαβάσω ένα τέτοιο θεικό ποστ
Μπράβο ... γράψε και άλλα άχροντα ...... δείξε μας ποιος είσαι .
-
Ο χρήστης ngar έγραψε:
Αναφερομαι σε Ιδιοκτητες του CX7 και οχι στους περαστικους που το μονο για το οποιο μπορουν να πουν γιαυτο ειναι η καταναλωση του.To CX 7 μου εργαψε τα πρωτα του 800km με μεση καταναλωση 12.3, μιλαμε ειναι καταπλικτικο εργαλειο
Ερωτησεις:
-
Οταν ξεκινατε περιμενετε να πεσουν οι στροφες απο τις 2000 στις 1000??
πριν το παρκαρετε θελει να περιμενεις ή κατι αλλο λογο του tourbo???? -
Οι πορτες δεν σαν φαινονται ''λιγο'' ελαφριες??? (εχω συνηθησει γερμανικα VW & Opel)
Αυτο που παραδεχομαι ειναι η απουσια μικρο -χωρων στη καμπινα.
Οντως περ να πέσουν οι στροφές κ γίνεται σύντομα!
0ταν παρκάρω ταφήνω λίγο να δουλέψει!
Κι εγώ πρώην κάτοχος ενός astra,παρατήρησα αυτή τη διαφορά στά μέταλλα-ποιότητα εσ χώρων αλλά ο γερμανός είναι αλλιώς............ -
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Θεός ο @ eyedoc....Απίστευτη γραφη ...... καιρό είχα να διαβάσω ένα τέτοιο θεικό ποστ
Μπράβο ... γράψε και άλλα άχροντα ...... δείξε μας ποιος είσαι .
Φιλε δεν τα γραφω για να γελασεις εσυ, τα γραφω για να γελασουν οι αλλοι..
Εσυ αλλωστε εχεις φυγει απο το θεμα εδω και καιρο, οπως μας ειπες.
Αντα να γελας ομως και να ειρωνευεσαι, θα προτιμουσα να ακουσω την απαντηση σου.
Μας ειπες ή κανω λαθος οτι εκανες test drive, και απογοητευτηκες απο την καταναλωση του rip computer, η οποια ηταν αυτη που ολοι γνωριζουμε, περιπου 14 /100 χλμ, καλη ή κακή ειναι υποκειμενικο.
Αν αυτο δεν ειναι τουλαχιστον αστειο τοτε τι ειναι?..
Δοκιμασε την επομενη φορα να κανεις τα 0-100. Και αν τα βρεις 8 δευτερολεπτα να μας πεις οτι απογοητευτηκες γιατι ηθελες να ειναι 7 ή 6.. Αν καταλαβεις τι λεω, και ξαναμπεις στο θεμα, μπορεις να μου απαντησεις.
Τα περι αρχοντα.. θεεικων κειμενων.. και γελιων.. τα αφηνω ασχολιαστα! -
Δεν θα τα σχολιάσεις . . . . . . . κρίμα ......
τι μπορώ να κάνω για να σε συνεφέρω ...... ?
το βρήκα .
Στο 0-100 μου έδειξε 8,36 sec . . . . . Απαράδεκτο το cx-7
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δεν θα τα σχολιάσεις . . . . . . . κρίμα ......τι μπορώ να κάνω για να σε συνεφέρω ...... ?
το βρήκα .
Στο 0-100 μου έδειξε 8,36 sec . . . . . Απαράδεκτο το cx-7
Υπαρχουν κατι τυποι σαν κι εσενα που τρελαινονται για τετοιου ειδους και επιπεδου συζητησεις.
Εγω οχι.
Καλη σου νυχτα, να ΄σαι καλα. -
ειλικρινά πες μου ένα πράγμα. αφού σε χαλάει το αμάξι τι το συνεχίζεις? θα μου πεις? για ποιο λόγο? είπες, ξανάπες, ότι καίει. ωραία το κατανοήσαμε. την κουβέντα γιατί τη συνεχίζεις?αυτοί που έχουν επιλέξει το αμάξι τι λες να μην ξέρουν πόσο καίει? η μήπως θέλεις να αποθαρρύνεις κάποιους που μπορεί να θέλουν να το αγοράσουν και μπάινουν εδώ μέσα για να συλλέξουν πληροφορίες πριν προβούν σε αγορά και ναπάνε σε κάποιο άλλο λόγω της μεγάλης κατά τα γραφόμενα σου κατανάλωσης? γιατί τέτοια επιμονή δεν μπορεί κάποιο κίνητρο έχει. πες το μας να ξέρουμε για ποιο λόγο συζητάμε.
-
Απαντώ μιας και διαβάζω το ποστ από την αρχή του γιατί μου ήταν πάντα ενδιαφέρων.
Επίσης γιατί θα ήταν αγένεια να μην απαντήσω στις απορίες σου και γιατί είσαι ευγενής .
Συγχώρα με, αλλά καλά θα κάνεις αν δεν βαριέσαι να διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ και θα βγάλεις πιστεύω σωστό συμπέρασμα και θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς.
Η άποψη που εξέφρασα είναι προσωπική και αφορά τα δικά μου κριτήρια .
Καμία άλλη μετάφραση των όσων έγραψα δεν με καλύπτει . Ειδικά αυτή του απρόσεχτου και επιθετικού φίλου, τον οποίο δέχομαι ότι πείραξα λιγάκι με αφορμή την επίθεση του σε εμένα και άλλους, δημοκρατικά θέλω να πιστεύω διαφωνούντες στο ( δεν αναφέρω ) θέμα .Αν με χάλαγε φίλε μου δεν θα έκανα τον κόπο να το δοκιμάσω καν . Το αντίθετο μάλιστα μου αρέσει.
Αλλά όπως είπα άλλα κριτήρια έχω εγώ και άλλα κάποιος άλλος.
Έτσι απλά λοιπόν , βγήκε από την λίστα μου , όχι ως κακό αλλά ως ακατάλληλο για αυτό που ήθελα.
Δεν μπορώ βεβαίως να παραγνωρίσω τα όσα διαπίστωσα.
Επίσης όπως έγραψα ( αν θέλεις το πιστεύεις ) έχω εμπειρία από διαφορετικά αυτ/τα καθώς και από διαφορετικά στυλ οδήγησης.
Από εκεί, μέχρι τα όσα κάποιοι με εμμονή έγραψαν έχει απόσταση μεγάλη .Και πάλι θα συνεχίσω να διαβάζω και να εύχομαι καλορίζικο (όπως παλιότερα) σε κάθε νέο ιδιοκτήτη του όμορφου SUV.
-
sprsk
δε ασχολησε με τιποτα αλλο δε πας να αλλαξεις λαδια στο παπι σου
-
sprsk η ομολογουμενως αριστοτεχνικη εναλλαγη σου απο τα (ευγενικα) ποστ σου στα (εμπαθη) ειναι ανεπαρκης να πεισει για την ελειψη κινητρου που και αλλος φιλος επεσημανε εδω ποιο πανω.Εξαντλη8ηκες .... αποχωρησε απο τα ιδια και τα ιδια οπως τουλαχιστον ειχες δηλωσει και δεν επραξες.ηΗ ουδετεροτητα που προσπα8εις απεγνωσμενα να φανει για να εχεις περασμα σε καποια σου ποστ ειναι σαν το ισιο περπατημα που προσπα8ει να κανει ο με8υσμενος για να πεισει πως δεν ειναι.
Mazda CX-7