-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Μπήκα πρόσφατα σε Merk C180Blue classic και μου φαινόταν πολύ πιο φτηνιάρικη μέσα... :
Εδώ και στην Ε η επένδυση 'ξύλου' είναι πλαστικό
Γνωστος μου φαν του αστεριου σχολιασε οτι η κονσολα του S40 ειναι ψευτικη....προσεξτε αυτη που εχει πραγματικο αλουμινιο/ξυλο
Ακομα και στην SLR ειχαν σχολιασει στο top gear καποτε οτι ενω κανει ενα σκασμο λεφτα η εσωτερικη επενδυση ανθρακονηματων στην κονσολα ειναι ουσιαστικα βαμενο πλαστικο.. Εγω ενα ξερω...τα στερεοτυπα δεν αλλαζουν ποτε! -
georgosk ....
Το C30 είναι στην ουσία η τρίθυρη έκδοση του S40/V50, οπότε ότι σχόλια βλέπεις παραπάνω ισχύουν και για το C30. Το C30 βέβαια είναι λίγο ελαφρύτερο οπότε οι επιδόσεις είναι οριακά καλύτερες για τους αντίστοιχους κινητήρες. Με τον 1.6 το αυτοκίνητο κινείται ικανοποιητικά (βέβαια εξαρτάται και τι ζητάει ο καθένας). Το συγκεκριμένο μοτέρ το είχα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου (Ford Focus 1.6) αν και λίγο παλιός είναι πολύ αξιόπιστος με καλή ελαστικότητα. Κατά την γνώμη μου με το ίδια χρήματα δεν υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο.
1000€ το μεγάλο σέρβις μου φαίνεται υπερβολή. Που στο είπαν αυτό; Γιατί μερικοί λένε ότι θέλουν.
Η Volvo ως εταιρία έχει πολύ καλή πολιτική για τον εξοπλισμό ασφάλειας και τα δίνει όλα από την βασική έκδοση. Γενικά το να ανέβεις έκδοση είναι πιο οικονομικό από τις έξτρα τοποθετήσεις π.χ. Kinetic + προβολάκια = πολύ κοντά στην Mommentum, έκδοση που το αυτοκίνητο είναι πιο ολοκληρωμένο (όπως υπονοεί και το όνομα της). Αν σε παίρνει οικονομικά go for it. Παζάρεψε το και λίγο...στην αντιπροσωπεία στην Κοζάνη ρώτησα και μου το είπε για το χιλιάρικο του σέρβις
και εγω από αυτά που έχω δει μεχρι τώρα σαν σχέση κόστους/ποιότητας είναι μαλλον η καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά. Οσο για τα εξτρα, δυστυχώς σκοπευω να πληρωσω μετρητά (οπου θα δανειστώ από συγγενείς στην ουσία) οπότε όχι μονο δε θα αναβαθμίσω την έκδοση, αλλά μάλλον θα πάω στην Optimum χωρίς δερμάτινο λεβιέ και τιμόνι και χωρίς Clima αλλά με A/C μονο... Τουλάχιστον έτσι θα μου βγει 1000€ λιγότερο (το εσωσα το πρωτο μεγάλο σέρβις χεχε)
VolvoZeus...
Αν δεν σε ενοχλει ο μικρος χωρος αποσκευων και το καθαρα 2+2 εσωτερικο τοτε αξιζει. Ειναι οπως ειπαν το κουπε μικρο της σειρας εχει πολυ πιο συμμετοχικο στησιμο απο την στανταρ εκδοση των S40/V50 διατηρωντας την κορυφαια ποιοτητα κυλισης. Σιγουρα παρε το 1.8 γιατι το αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι ιδιαιτερα ελαφρυτερο απο τα S40/V50. Αν σε παιρνει οικονομικα πηγαινε στην εκδοση momentum και σιγουρα κοιτα να βαλεις εξτρα τουλαχιστον το high performance ραδιοcd το οποιο ειναι αξιοπρεπεστατο και εχει και MP3. Το στανταρ δεν ακουγετε και δεν εχει καμια δυνατοτητα επεκτασημοτητας. Ακομα καλυτερα βεβαια αν μπορεις πηγαινε στο Premium Sound με Dolby II και ηχεια Dynaudio...το καλυτερο εργοστασιακο που υπαρχει στην αγορα...Απαραιτητα επισης θεωρα τα xenon (δεν ξερω αν ειναι στανταρ στην momentum), το parktronic, και 17αρες τουλαχιστον με bodykit (αληθεια το R-design ποσο κοστιζει?)...
To service των 6 χρονων 1000 ευρω ειναι τραβηγμενο....ουτε ιμαντες εχει ουτε τιποτα ρυθμισεις και δεν μπορω να καταλαβω πως προκυπτει.Τα 4 καθίσματα και ο μικρος αποθηκευτικός χώρος δε με ενοχλούν καθόλου.
Δυστυχώς από τα άνωθι θα κατάλαβες ότι είμαι πολύ σφιγμένος οικονομικά (ξεκινησα να ψάχνω για μικρό 1400αρη με 10-12χιλιαρικα). Η αναβάθμιση του ηχοσυστήματος στο αμέσως επόμενο κοστίζει 570€
Αλήθεια είναι τόσο χάλια το στάνταρ? Ενταξει, δεν εχει MP3 και θελω πολύ να έχει, αλλά τα λεφτά μου φαίνονται πολλά... -
Ο χρήστης mailon έγραψε:
Δυστυχώς από τα άνωθι θα κατάλαβες ότι είμαι πολύ σφιγμένος οικονομικά (ξεκινησα να ψάχνω για μικρό 1400αρη με 10-12χιλιαρικα). Η αναβάθμιση του ηχοσυστήματος στο αμέσως επόμενο κοστίζει 570€
Αλήθεια είναι τόσο χάλια το στάνταρ? Ενταξει, δεν εχει MP3 και θελω πολύ να έχει, αλλά τα λεφτά μου φαίνονται πολλά...Φιλε μου καλυτερα να σχολιασει καποιος αλλος κατα ποσο ειναι ευχαριστημενος ή οχι με το βασικο ηχοσυστημα...Ισως εγω εχω συνηθησει το Premium Sound και ολα τα αλλα (και αλλων εταιρειων) μου φαινοντε λιγα.
Οσο για το σερβις επιμενω οτι τα λεφτα ειναι πολλα και δεν ισχυει κατι τετοιο..Ρωτησε τον τι περιεχει αυτο το σερβις και κοστιζει τοσο. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αλήθεια είναι τόσο χάλια το στάνταρ? Ενταξει, δεν εχει MP3 και θελω πολύ να έχει, αλλά τα λεφτά μου φαίνονται πολλά...Φιλε μου καλυτερα να σχολιασει καποιος αλλος κατα ποσο ειναι ευχαριστημενος ή οχι με το βασικο ηχοσυστημα...Ισως εγω εχω συνηθησει το Premium Sound και ολα τα αλλα (και αλλων εταιρειων) μου φαινοντε λιγα.
Οσο για το σερβις επιμενω οτι τα λεφτα ειναι πολλα και δεν ισχυει κατι τετοιο..Ρωτησε τον τι περιεχει αυτο το σερβις και κοστιζει τοσο.Μαλλον (χωρίς να είμαι σιγουρος)εννοεί το service που θα αλλαξει ιμαντα , γίνεται στα 120000 km, ο οποίος πρεπει να είναι αρκετα ακριβος
-
Kαλημερα μετα από καιρο. Χαιρετω την παρεα. Να πω μερικα πράγματα από την μικρη μου πείρα πάνω στα c30/s40.
Λοιπόν, το βασικο ηχοσύστημα είναι καλό. Ηχος μεστός, γεμάτος, όσο πρέπει μπάσος. Σίγουρα ανώτερος από τα ηχοσυστήματα πολλών άλλων εταιρειών και από τα 'μέσα' aftermarkets.
Απο τα αξεσουαρ παιδιά που αξίζει να τοποθετήσετε, είναι τα bi-xenon. Ξερω, ειναι πολύ ακριβα (γύρω στα 2.000 ευρώ αν δεν απατωμαι?), αλλα η αίσθηση δεν περιγράφεται. Ειναι μαγεια να οδηγεις το βράδυ με δαύτα. Απλά, κανουν τη νύχτα μερα (άλλωστε η volvo φημιζεται για τα φώτα της) και μην ξεχνάμε πρόκειται για θεμα ασφαλείας.
Τωρα, δερματινα σαλόνια, ηλεκτρικα και θερμαινομενα καθισματα, ζάντες (οι 15-άρες και 16-αρες δεν ειναι τίποτα το σπουδαιο) (χωρις να λεω οτι δεν αξιζουν/ειναι ωραια), μπορεί κανεις να μην τα τοποθετησει. Δεν χρειάζονται. Επίσης, ο συναγερμός που τοποθετούν δεν είναι επίσης τίποτα το σπουδαίο. Ζητήστε αντ'αυτου να σας κάνουν δώρο το σκληρο κάλυμμα του χώρου αποσκευων (για το c30), ετσι ωστε να μην φαινονται τα αντικειμενα σας.
Αλλα ο υπολογιστης ταξιδίου είναι καλοδεχούμενος (δεν υπάρχει στην έκδοση optimum).
Στο δικο μου θεμα τωρα, παρήγγειλα τα 18''-αρια ελαστικα (Toyo T1-R). Με τα μεταφορικα, 500 ευρω από Αγγλία, αριστη τιμη για μια τοσο 'ιδιαίτερη' διάσταση (215/45/18).
Δεν βλέπω την ωρα να βαλω τις 18'' atreus μου. Θα τις..αποχωριστώ από το σαλονι μου που τις είχα τοσο καιρο! Προμηθευτηκα και τα μπουλονια ασφαλείας της volvo (αλήθεια, το ξερατε οτι ειναι κατασκευης της γνωστης McGuard? Eπίσης, όποιος έχει μπουλόνια ασφαλείας, πόσα κλειδιά έχει το πακέτο? Σε μενα υπήρχε μονο ενα). -
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
Προμηθευτηκα και τα μπουλονια ασφαλείας της volvo (αλήθεια, το ξερατε οτι ειναι κατασκευης της γνωστης McGuard? Eπίσης, όποιος έχει μπουλόνια ασφαλείας, πόσα κλειδιά έχει το πακέτο? Σε μενα υπήρχε μονο ενα).Ποσο σου κοστισαν τα μπουλονια?
Αντε να δουμε επιτελους καμια φωτο με τις ζανταρες !! -
σε ευχαριστώ πολύ φίλε,
θα πιέσω λίγο τον πωλητή να μου δώσει το σκληρό κάλυμα που λες και ίσως και τον υπολογιστή ταξιδίου...
Γνωρίζω μια κοπέλα εδώ που εχει το ιδιο αυτοκινητο και μου ειπε το ιδιο πραγμα για τα bi-Xenon φώτα. Μου λέει να μου το δώσει να το οδηγήσω νύχτα και θα πάθω πλάκα.Μπορώ να αλλάξω λέτε το στανταρ Radio/CD με ενα MP3 της αγοράς ή θα είναι ελεεινη εικαστική παρέμβαση?
Αν το παρω τελικά θα σου ζητησω λινκ να μου πεις από που τα αγόρασες τα λαστιχα να τα παρω και εγώ.
-
Ο χρήστης mailon έγραψε:
Μπορώ να αλλάξω λέτε το στανταρ Radio/CD με ενα MP3 της αγοράς ή θα είναι ελεεινη εικαστική παρέμβαση?Αν το παρω τελικά θα σου ζητησω λινκ να μου πεις από που τα αγόρασες τα λαστιχα να τα παρω και εγώ.
Ριξε μια ματια εδω
http://vccs.volvocars.se/accessories/ca ... 303311.htmΓενικα σαν συμβουλη σου λεω να βαλεις τωρα οτι δεν μπορεις να βαλεις μετα (οσο σε παιρνει οικονομικα βεβαια).
Εδω θα βρεις και οδηγειες για την εγκατασταση διαφορων αξεσουαρ
http://vccs.volvocars.se/accessories/ii/search.aspx -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προμηθευτηκα και τα μπουλονια ασφαλείας της volvo (αλήθεια, το ξερατε οτι ειναι κατασκευης της γνωστης McGuard? Eπίσης, όποιος έχει μπουλόνια ασφαλείας, πόσα κλειδιά έχει το πακέτο? Σε μενα υπήρχε μονο ενα).
Ποσο σου κοστισαν τα μπουλονια?
Αντε να δουμε επιτελους καμια φωτο με τις ζανταρες !!65 ευρω κόστισαν από την αντιπροσωπεία εδω. Ξερω, μπορούσα να τα πάρω απ'εξω (Αμερικη με 50$+20$ τα μεταφορικα), αλλα τώρα τα πήρα, τα ήθελα άμεσα.
Αλλα ρε γμτ. ειχε μονο ενα κλειδι. Μου ειπαν θα επικοινωνησουν με τα κεντρικα να δουν αν μπορουν να προμηθευτουν κι αλλο. Ειναι δυνατον μονο ενα κλειδι?
Κι εγω δεν βλεπω την ωρα να τα βαλω, πραγματικα. -
Ο χρήστης mailon έγραψε:
σε ευχαριστώ πολύ φίλε,
θα πιέσω λίγο τον πωλητή να μου δώσει το σκληρό κάλυμα που λες και ίσως και τον υπολογιστή ταξιδίου...
Γνωρίζω μια κοπέλα εδώ που εχει το ιδιο αυτοκινητο και μου ειπε το ιδιο πραγμα για τα bi-Xenon φώτα. Μου λέει να μου το δώσει να το οδηγήσω νύχτα και θα πάθω πλάκα.Μπορώ να αλλάξω λέτε το στανταρ Radio/CD με ενα MP3 της αγοράς ή θα είναι ελεεινη εικαστική παρέμβαση?
Αν το παρω τελικά θα σου ζητησω λινκ να μου πεις από που τα αγόρασες τα λαστιχα να τα παρω και εγώ.
Οπως το ειπες, θα ειναι ελεεινη εικαστικη παρεμβαση. Δεν ταιριαζει με τιποτα. Θα χασεις και τις οποιεδήποτε πληροφοριες αναγραφονται στην οθονη (θερμοκρασία κλιματισμού, κατανομη αερα κ.α.)
Αλλα μπορείς να συνδεεις φορητο mp3 στην aux στην χειροτερη. Ή και στην usb. Mην πτοεισαι πάντως, έχει καλή απόδοση ακομα και το βασικο, ο ήχος 'γεμίζει' την καμπίνα. Απλά, τα αλλα 2 (και ειδικα το κορυφαιο) είναι σε άλλη κλάση.
Οσο για τα φωτα, αν δεν το δεις δεν θα το πιστεψεις. -
εχει και USB???
-
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
Kαλημερα μετα από καιρο. Χαιρετω την παρεα. Να πω μερικα πράγματα από την μικρη μου πείρα πάνω στα c30/s40.
Λοιπόν, το βασικο ηχοσύστημα είναι καλό. Ηχος μεστός, γεμάτος, όσο πρέπει μπάσος. Σίγουρα ανώτερος από τα ηχοσυστήματα πολλών άλλων εταιρειών και από τα 'μέσα' aftermarkets.
Απο τα αξεσουαρ παιδιά που αξίζει να τοποθετήσετε, είναι τα bi-xenon. Ξερω, ειναι πολύ ακριβα (γύρω στα 2.000 ευρώ αν δεν απατωμαι?), αλλα η αίσθηση δεν περιγράφεται. Ειναι μαγεια να οδηγεις το βράδυ με δαύτα. Απλά, κανουν τη νύχτα μερα (άλλωστε η volvo φημιζεται για τα φώτα της) και μην ξεχνάμε πρόκειται για θεμα ασφαλείας.
Τωρα, δερματινα σαλόνια, ηλεκτρικα και θερμαινομενα καθισματα, ζάντες (οι 15-άρες και 16-αρες δεν ειναι τίποτα το σπουδαιο) (χωρις να λεω οτι δεν αξιζουν/ειναι ωραια), μπορεί κανεις να μην τα τοποθετησει. Δεν χρειάζονται. Επίσης, ο συναγερμός που τοποθετούν δεν είναι επίσης τίποτα το σπουδαίο. Ζητήστε αντ'αυτου να σας κάνουν δώρο το σκληρο κάλυμμα του χώρου αποσκευων (για το c30), ετσι ωστε να μην φαινονται τα αντικειμενα σας.
Αλλα ο υπολογιστης ταξιδίου είναι καλοδεχούμενος (δεν υπάρχει στην έκδοση optimum).
Στο δικο μου θεμα τωρα, παρήγγειλα τα 18''-αρια ελαστικα (Toyo T1-R). Με τα μεταφορικα, 500 ευρω από Αγγλία, αριστη τιμη για μια τοσο 'ιδιαίτερη' διάσταση (215/45/18).
Δεν βλέπω την ωρα να βαλω τις 18'' atreus μου. Θα τις..αποχωριστώ από το σαλονι μου που τις είχα τοσο καιρο! Προμηθευτηκα και τα μπουλονια ασφαλείας της volvo (αλήθεια, το ξερατε οτι ειναι κατασκευης της γνωστης McGuard? Eπίσης, όποιος έχει μπουλόνια ασφαλείας, πόσα κλειδιά έχει το πακέτο? Σε μενα υπήρχε μονο ενα).Παιδιά για τα φώτα συνυπογράφω 1000%
Εχω το 1.8 Summum εδώ και 3 χρόνια και από την τεράστια λιστα του εξοπλισμου του εκεινο που απολαμβάνω ιδιαίτερα καθε βράδυ οταν το οδηγώ ειναι τα bi-xenon -
H τεράστια διαφορά ... είναι στην μεγάλη σκάλα !!!
-
Καλα στην μεγαλη σκαλα σε τυφλωνουν οι πινακιδες του δρομου απο την αντανακλαση...Η μεσαια ειναι λιγο χαμηλα ρυθμισμενη για να μην τυφλωνει. Υπαρχει ομως τροπος να τα σηκωσεις λιγο....
-
Η μεσαία ... είναι ρυθμισμένη πολύ κάτω ..... σε σημείο που μερικές φορές είναι σπαστικό.
το να το σηκώσεις λίγο πάνω, γίνεται με κάποιον απλό τρόπο, χωρίς να βάλεις κατσαβίδι (vida) ή όχι.
-
Λοιπον....η στοχευση των φωτων ρυθμιζετε απο το VIDA ομως ειναι πολυ χαμηλα. Μπορεις να επεμβεις ρυθμιζοντας αυτη την κιτρινη βιδα (μεσα στον κοκκινο κυκλο) αριστεροστροφα ανεβαζει και δεξιοστροφα κατεβαζει τη στοχευση των φωτων.
Ελπιζω να ισχυει και για τα f/l μοντελα.
Μεχρι 4 στροφες εχει αναφερθει οτι δεν τυφλωνει τους απεναντι... -
είσαι θεός !!! thanks !!! θα το κοιτάξω ....
-
ποιο χρώμα πιστεύετε του πάει του C30??
να θυσιάσω το μεταλλικό (σε απλό άσπρο ή μαύρο βγαίνει χωρίς μεταλλικό) για να αναβαθμίσω το στερεοφωνικό?http://www.volvocars.com/gr/All-Cars-MY ... fault.aspx
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
είσαι θεός !!! thanks !!! θα το κοιτάξω ....Αν έχεις την ίδια πληροφορία και για το S60 ,
Δεν είσαι απλά θεός ....... αλλά ο ένας και μοναδικός !!! -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
είσαι θεός !!! thanks !!! θα το κοιτάξω ....
Αν έχεις την ίδια πληροφορία και για το S60 ,
Δεν είσαι απλά θεός ....... αλλά ο ένας και μοναδικός !!!Μια απο τις δυο φωτο ειναι για σενα (ή και οι δυο δεν ξερω)
Επισης για οποιον εχει windows Pro και NTFS format εχω και το VIDA edition 2007 σπασμενο ....
ΥΓ: Δεν εχω pro στο laptop δεν μπορω να το τρεξω και βαριεμαι να κανω format
VOLVO FORUM