-
Ο χρήστης gchrisX έγραψε:
Καλησπέρα,μπορεί κάποιος να ενημερώσει για το πόσο κοστίζει το σέρβις σε ένα S40 1.8 (μου είπαν κάθε 20000 χλμ) ? Επίσης, αξίζει να δώσεις τα περίπου 1800 € παραπάνω για να πας στην Summum έκδοση, απ' την οποία βασικά με ενδιαφέρουν μόνο τα φώτα bi-Xenon και οι αναδιπλώμενοι καθρέπτες, ή συμφέρει να εγκαταστήσεις αργότερα μόνος σου αυτά που θέλεις?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τον Φεβρουάριο έκανα πρώτο σέρβις στο δικό μου S40 1.8 με 205€ στο Σφακιανάκη στην Πάτρα (αντιπροσωπεία) για το δεύτερο χρόνο μου είπαν για περί τα 250€ λόγω επιπλέον εργασιών.
Προσωπικά προτίμησα την έκδοση Momentum, πάντως αν θεωρείς ότι χρειάζεσαι το επιπλέον εξοπλισμό τα 1800€ δεν είναι πολλά και σίγουρα θα πληρώσεις παραπάνω να τα βάλεις αργότερα -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ΥΓ. Τα pirelli P7, είναι ΓΤΠ. Υπάρχει καμιά ρύθμηση που θα μπορούσα να κάνω στην ευθυγράμμιση, ώστε να γίνει λιγότερο υποστροφικό το όχημα ..?Καπου το ειχα ξαναγραψει νομιζω...το καλυτερο που εχει να κανει καποιος για βελτιωση της οδικης συμπεριφορας του αυτοκινητου ειναι ενα σετ καλα λαστιχα γιατι τα Ρ7 ειναι τραγικα.
Επισης εχε υποψην σου οτι απο νοεμβριο του 2008 εχει δημοσιευσει η Volvo καποιες καινουριες ρυθμισεις για την αναρτηση στο VIDA....Περνα απο μια αντιπροσωπεια και ρωτα μπορει να σε πιανειΕdit: Αν θες λιγοτερο συντηρητικο setup ρωτα για το dynamic πλαισιο (σκληροτερα αμορτισερ, χοντροτερες αντιστρεπτικες, κοντυτερα ελατηρια, μπαρα θολων) και 17αρια...
-
Ο χρήστης παπ73 έγραψε:
Kαλημέρα με λένε Δημήτρη και αφού διάβασα όλο το volvoforum χθές βράδυ, είπα να συστηθώ. Έχω παραγγείλλει το s40 1.8 mommentum και το περιμένω σε 20 μέρες( αιώνας μου φαίνονται).
Το έκλεισα στο σφακιανάκη (συγγρου) με εκπτωση 4500 ευρώ τελική τιμή 21000 με το κλειδί στο χέρι.Γεια σου Δημήτρη. Καλή επιλογή και σε καλή τιμή. Εγώ για το δικό μου τον Φεβρουάριο του 2008 έδωσα 27100€ (με έξτρα τις 17'' ζάντες)
Η επιλογή εγινε γιατί μου αρέσει υπερβολικά το συγκεκριμενο αυτοκίνητο και γιατί η τιμή του αυτον τον καιρό είναι πολύ συμφερουσα.
Πράγματι πολύ ωραίο αυτοκίνητο , τί χρώμα; Βάλε και καμία φώτο όταν το παραλάβεις.
ερώτηση : μου είπαν για service κάθε 20000km ή μια φορά το χρόνο, μήπως θα είναι καλύτερο τα λάδια να τα αλλάζω πιο συχνά;
Αν το σέρβις το κάνεις στην αντιπροσωπεία και τα λάδια είναι τα δικά του δεν έχεις λόγω για νωρίτερα από τα 20000 km. Έχω εμπειρία από κινητήρες της Ford (άλλωστε και ο 1.8 της Ford είναι) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα λάδια μιας και είναι δικά τους με διάρκεια 20000 km
Καλώς ήρθες στο forum -
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Kαλημέρα με λένε Δημήτρη και αφού διάβασα όλο το volvoforum χθές βράδυ, είπα να συστηθώ. Έχω παραγγείλλει το s40 1.8 mommentum και το περιμένω σε 20 μέρες( αιώνας μου φαίνονται).
Το έκλεισα στο σφακιανάκη (συγγρου) με εκπτωση 4500 ευρώ τελική τιμή 21000 με το κλειδί στο χέρι.Γεια σου Δημήτρη. Καλή επιλογή και σε καλή τιμή. Εγώ για το δικό μου τον Φεβρουάριο του 2008 έδωσα 27100€ (με έξτρα τις 17'' ζάντες)
Η επιλογή εγινε γιατί μου αρέσει υπερβολικά το συγκεκριμενο αυτοκίνητο και γιατί η τιμή του αυτον τον καιρό είναι πολύ συμφερουσα.
Πράγματι πολύ ωραίο αυτοκίνητο , τί χρώμα; Βάλε και καμία φώτο όταν το παραλάβεις.
ασημι με μαυρο εσωτερικο και 16αρες ζαντες, όταν με το καλό θα το πάρω θα βάλω και φωτο
ερώτηση : μου είπαν για service κάθε 20000km ή μια φορά το χρόνο, μήπως θα είναι καλύτερο τα λάδια να τα αλλάζω πιο συχνά;
Αν το σέρβις το κάνεις στην αντιπροσωπεία και τα λάδια είναι τα δικά του δεν έχεις λόγω για νωρίτερα από τα 20000 km. Έχω εμπειρία από κινητήρες της Ford (άλλωστε και ο 1.8 της Ford είναι) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα λάδια μιας και είναι δικά τους με διάρκεια 20000 km
Καλώς ήρθες στο forum -
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Καλώς ήρθες στο forumgeorgosk ποια έκδοση πήρες ? 27050€ πήρα εγώ το V50 1,8Sum τον 12/2008
-
Ο χρήστης παπ73 έγραψε:
Το έκλεισα στο σφακιανάκη (συγγρου) με εκπτωση 4500 ευρώ τελική τιμή 21000 με το κλειδί στο χέρι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά και ελπίζω να τα λέμε συχνά και μόνο για ευχάριστα.Το αυτοκίνητο που οδηγώ τα τελευταια χρόνια είναι ένα toyota yaris που θα μείνει στην οικογένεια απλά επειδή η οικογενεια μεγάλωσε (πριν δύο χρόνια έγινα μπαμπάς)αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε κάτι μεγαλύτερο και πιο ασφαλές. Η επιλογή εγινε γιατί μου αρέσει υπερβολικά το συγκεκριμενο αυτοκίνητο και γιατί η τιμή του αυτον τον καιρό είναι πολύ συμφερουσα.
ευχαριστώ εκ των προτέρων οποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει.Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Στο σχόλιο του Δημήτρη, και επειδή είμαι σε ένα δίλλημα, φαντάζομαι ότι δεν πήρες τα 10 χρόνια σέρβις και ανταλλακτικά (έτσι?). Συμφέρει λοιπόν μια περαιτέρω έκπτωση της τάξης των 500-1000 € χωρίς 10 χρόνια σέρβις, ή τα 10 χρόνια σέρβις που τα προπληρώνεις με 500-1000€ στην αρχή?
Με αυτά που διάβασα και ρώτησα κλίνω προς την προσφορά των 10 ετών (δεν έχω αποφασίσει ακόμη), εκτός βέβαια αν μου διαφεύγει κάτι σημαντικό
-
Καλησπέρα,μπορεί κάποιος να ενημερώσει για το πόσο κοστίζει το σέρβις σε ένα S40 1.8 (μου είπαν κάθε 20000 χλμ) ? Επίσης, αξίζει να δώσεις τα περίπου 1800 € παραπάνω για να πας στην Summum έκδοση, απ' την οποία βασικά με ενδιαφέρουν μόνο τα φώτα bi-Xenon και οι αναδιπλώμενοι καθρέπτες, ή συμφέρει να εγκαταστήσεις αργότερα μόνος σου αυτά που θέλεις?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τα επιπλέον της έκδοσης Summum από τη βασική έκδοση Kinetic είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρεις.Σε σχέση με τη Momentum είναι και τα δερμάτινα καθίσματα τα οποία ρυθμίζονται ηλεκτρικά και έχουν και μνήμες, ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλώ(εκτός αν προτιμάς αλουμίνιο),park assist εμπρός και πίσω,καλύτερο ηχοσύστημα(Premium Sound της Dynaudio),ηλιοροφή,προβολείς Ξένου οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι και ενεργοί κτλ... αν δεν κάνω λάθος,όλα αυτά επιπλέον της έκδοσης Momentum. Το κόστος του ετήσιου service στις αντιπροσωπείες στην Αθήνα είναι περίπου 250-300 ευρώ για τα βασικά...για τα μεγάλα service θα είναι μεγαλύτερο...
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Τα επιπλέον της έκδοσης Summum από τη βασική έκδοση Kinetic είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρεις.Σε σχέση με τη Momentum είναι και τα δερμάτινα καθίσματα τα οποία ρυθμίζονται ηλεκτρικά και έχουν και μνήμες, ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλώ(εκτός αν προτιμάς αλουμίνιο),park assist εμπρός και πίσω,καλύτερο ηχοσύστημα(Premium Sound της Dynaudio),ηλιοροφή,προβολείς Ξένου οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι και ενεργοί κτλ... αν δεν κάνω λάθος,όλα αυτά επιπλέον της έκδοσης Momentum. Το κόστος του ετήσιου service στις αντιπροσωπείες στην Αθήνα είναι περίπου 250-300 ευρώ για τα βασικά...για τα μεγάλα service θα είναι μεγαλύτερο...Χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια για το τι ακριβως ισχυει τωρα, το Premium Sound, Park Assist, ηλιοροφη και το ηλεκτρικα ρυθμιζομενο καθισμα συνοδηγου ειναι εξτρα και στην εκδοση summum (ετσι ηταν σιγουρα στα προ f/l)...
-
Το έκλεισα στο σφακιανάκη (συγγρου) με εκπτωση 4500 ευρώ τελική τιμή 21000 με το κλειδί στο χέρι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά και ελπίζω να τα λέμε συχνά και μόνο για ευχάριστα.Το αυτοκίνητο που οδηγώ τα τελευταια χρόνια είναι ένα toyota yaris που θα μείνει στην οικογένεια απλά επειδή η οικογενεια μεγάλωσε (πριν δύο χρόνια έγινα μπαμπάς)αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε κάτι μεγαλύτερο και πιο ασφαλές. Η επιλογή εγινε γιατί μου αρέσει υπερβολικά το συγκεκριμενο αυτοκίνητο και γιατί η τιμή του αυτον τον καιρό είναι πολύ συμφερουσα.
ευχαριστώ εκ των προτέρων οποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει.Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Στο σχόλιο του Δημήτρη, και επειδή είμαι σε ένα δίλλημα, φαντάζομαι ότι δεν πήρες τα 10 χρόνια σέρβις και ανταλλακτικά (έτσι?). Συμφέρει λοιπόν μια περαιτέρω έκπτωση της τάξης των 500-1000 € χωρίς 10 χρόνια σέρβις, ή τα 10 χρόνια σέρβις που τα προπληρώνεις με 500-1000€ στην αρχή?
Με αυτά που διάβασα και ρώτησα κλίνω προς την προσφορά των 10 ετών (δεν έχω αποφασίσει ακόμη), εκτός βέβαια αν μου διαφεύγει κάτι σημαντικό
εγώ πήρα τα 10χρόνια service. Το κόστος ήταν 500€ περισσότερο, από την καλύτερη προσφορά που είχα.
πιστεύω, ότι για τα λάδια φίλτρα, φίλτρο ενεργού άνθρακα, μπουζί, υγρά φρένων, που σου αλλάζουν για 10 χρόνια (μαζί με την σφραγίδα του εξουσιοδοτημένου, που προσμετράται στην μεταπώληση), είναι καλό deal. Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το όχημα 1-2-3 χρόνια, ίσως να μην αξίζει το free service. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τα επιπλέον της έκδοσης Summum από τη βασική έκδοση Kinetic είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρεις.Σε σχέση με τη Momentum είναι και τα δερμάτινα καθίσματα τα οποία ρυθμίζονται ηλεκτρικά και έχουν και μνήμες, ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλώ(εκτός αν προτιμάς αλουμίνιο),park assist εμπρός και πίσω,καλύτερο ηχοσύστημα(Premium Sound της Dynaudio),ηλιοροφή,προβολείς Ξένου οι οποίοι αν δεν κάνω λάθος είναι και ενεργοί κτλ... αν δεν κάνω λάθος,όλα αυτά επιπλέον της έκδοσης Momentum. Το κόστος του ετήσιου service στις αντιπροσωπείες στην Αθήνα είναι περίπου 250-300 ευρώ για τα βασικά...για τα μεγάλα service θα είναι μεγαλύτερο...
Χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια για το τι ακριβως ισχυει τωρα, το Premium Sound, Park Assist, ηλιοροφη και το ηλεκτρικα ρυθμιζομενο καθισμα συνοδηγου ειναι εξτρα και στην εκδοση summum (ετσι ηταν σιγουρα στα προ f/l)...
όσα έγραψε ο Zeus είναι extra της Summum.
-
καλησπέρα σε όλους το αυτοκίνητο το πήρα με πολύ καλή εκπτωση χωρις όμως το δωρεάν service. Oπως και να έχει είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή μου ( το μόνο που σκέφτομαι όλη μέρα είναι που θα πάω βόλτα όταν το παραλάβω).
Θα ηθελα να κάνω την εξής ερώτηση μιας και δεν ημουνα ποτέ ξανά κατοχος volvo:
μετά το τέλος της εγγύησης υπάρχουν αξιόπιστα συνεργεια που μπορεί κάποιος να πάει το αυτοκίνητο για service ή η επίσημη αντιπροσωπεία είναι μονόδρομος οπως στο toyota που οδηγούσα μέχρι τώρα; -
είναι ετοιμοπαράδοτο ? Αν θέλεις στείλε με pm από που το πήρες και πόσο ?
thanks !!
-
georgosk ποια έκδοση πήρες ? 27050€ πήρα εγώ το V50 1,8Sum τον 12/2008
1.8 Mommentum έχω βάλει και φώτο στην σελ. 70.
Την εποχή που το πείρα έτρεχε ένα άτοκο πρόγραμμα για τέσσερα χρόνια, μου πήραν και το παλιό σε λογική τιμή, οπότε μου ήρθε βολικά.
Λίγους μήνες αργότερα άρχισαν οι προσφορές. Αλλά δεν ξέρω έπειτα αν τα χρηματοδοτικά ήταν, και πολύ περισσότερο είναι τώρα, καλύτερα. Επίσης σίγουρα το μεταχειρισμένο θα μου το έπαιρναν σε χαμηλότερη τιμή.
Σε κάθε περίπτωση κερδισμένος δεν βγήκα, απλά βολεύτηκα με χαμηλή προκαταβολή και λογικές δόσεις -
προς georgosk: είδα τις φωτο του αυτοκινητου σου στη σελιδα 70 (πολυ ωραιο σε κοκκινο) και ηθελα να ρωτησω αν του έχεις βαλει μεμβρανες ή έτσι φαίνεται στο φως;
Γενικα από το αυτοκίνητο εντυπώσεις;(η ερώτηση αφορά οποιονδηποτε έχει ή είχε s40 και θελει να μπει στον κοπο να μου γράψει ) Σε ρωτάω γιατί περιμένω ακριβώς το ίδιο μοντέλo:
s40 mommentum 1.8 ασημι με μαυρο εσωτερικο
(oσο για το πμ που δεν σου ηρθε μαλλον κατι λαθος κανω γιατι είμαι ασχετος με το αθλημα αλλα που θα παει τωρα που είμαι πια μελος του forum θα το μαθω) -
Ο χρήστης παπ73 έγραψε:
προς georgosk: είδα τις φωτο του αυτοκινητου σου στη σελιδα 70 (πολυ ωραιο σε κοκκινο) και ηθελα να ρωτησω αν του έχεις βαλει μεμβρανες ή έτσι φαίνεται στο φως;
Γενικα από το αυτοκίνητο εντυπώσεις;(η ερώτηση αφορά οποιονδηποτε έχει ή είχε s40 και θελει να μπει στον κοπο να μου γράψει ) Σε ρωτάω γιατί περιμένω ακριβώς το ίδιο μοντέλo:
s40 mommentum 1.8 ασημι με μαυρο εσωτερικο
(oσο για το πμ που δεν σου ηρθε μαλλον κατι λαθος κανω γιατι είμαι ασχετος με το αθλημα αλλα που θα παει τωρα που είμαι πια μελος του forum θα το μαθω)Μεμβράνες δεν έχω βάλει αν και το σκέφτομαι.
Το αυτοκίνητο γενικά είναι πολύ καλό.
Κορυφαία οδική συμπεριφορά και πολύ χαλαρωτικό εσωτερικό (θα το εκτιμήσεις περισσότερο με τον καιρό και μετά από πολύωρη παραμονή στο αυτοκίνητο). Γενικά την 'ψώνισα' λίγο με το S40.
Μειονέκτημα ο θόρυβος του κινητήρα στις υψηλές στροφές, ζήτημα που δεν φαίνεται να ενοχλεί όλους, μπορεί να είναι και δικιά μου ιδιοτροπία.
Ο κινητήρας γενικά δεν βάζει 'φωτιά στην άσφαλτο' αλλά κινεί αξιοπρεπώς και με ασφάλεια το αμάξωμα και αν τον πιέσεις σου δίνει το κάτι παραπάνω.
Συμφωνώ με όσους έχουν παράπονα με τα λάστιχα P7, αν και αυτό διορθώνεται εύκολα....! -
στα τελευταία Volvo, μου αρέσει πολύ .. η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού και γενικά η καλή ποιότητα υλικών.... Μπήκα πρόσφατα σε Merk C180Blue classic και μου φαινόταν πολύ πιο φτηνιάρικη μέσα...
++1000 για το πολύ χαλαρωτικό σαλόνι του S40/V50 !!!
λέτε να μπορούμε σχετικά έυκολα να βάλουμε στο σασί μας τον νέο 1.6Τ όταν με το καλό βγει ..... έχω αρχίσει ήδη να το σκέφτομαι .....
-
παιδιά βρίσκω την προσφορά του C30 πολύ καλή. Ο αντιπροσωπος μου δινει την εκδοση Kinetic με 16000 και το κλειδί στο χέρι...
πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο? το έχει καποιος απο εσας το συγκεκριμένο? τί να προσέξω? τί έξτρα θα προτείνατε οπωσδήποτε κτλ?
Επίσης, πόσο να υπολογίζω τα service του? Εδω μου ειπαν 220€ το χρονο και 1000€ το μεγαλο σε 6 χρονια!!
Ασφάλεια μάλλον μικτή ε? Πόσο την υπολογίζω αυτή?Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Ανυπομονώ να το παραγγείλω αν ολα πανε καλα. Μονο που δεν εχει MP3 ρε γαμωτο, μεγάλη απώλεια.
-
Μπήκα πρόσφατα σε Merk C180Blue classic και μου φαινόταν πολύ πιο φτηνιάρικη μέσα... :Εδώ και στην Ε η επένδυση 'ξύλου' είναι πλαστικό
λέτε να μπορούμε σχετικά έυκολα να βάλουμε στο σασί μας τον νέο 1.6Τ όταν με το καλό βγει ..... έχω αρχίσει ήδη να το σκέφτομαι ..... :
Για το πόσο εφικτό είναι αυτό από τεχνική άποψη δεν ξέρω .... Αλλά σίγουρα θα απογειώσει το αυτοκίνητο
Βέβαια από οικονομικής άποψης ίσως δεν συμφέρει κάτι το κόστος του κινητήρα, κάτι τα εργατικά, κάτι θα πιάσουν και τα δικά μας ως μεταχειρισμένα βάζω και μια δόση και πήρα το νέο S60
-
Ο χρήστης mailon έγραψε:
παιδιά βρίσκω την προσφορά του C30 πολύ καλή. Ο αντιπροσωπος μου δινει την εκδοση Kinetic με 16000 και το κλειδί στο χέρι...πιστευετε οτι αξιζει τον κοπο? το έχει καποιος απο εσας το συγκεκριμένο? τί να προσέξω? τί έξτρα θα προτείνατε οπωσδήποτε κτλ?
Επίσης, πόσο να υπολογίζω τα service του? Εδω μου ειπαν 220€ το χρονο και 1000€ το μεγαλο σε 6 χρονια!!
Ασφάλεια μάλλον μικτή ε? Πόσο την υπολογίζω αυτή?Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου είναι πολύ χρήσιμη. Ανυπομονώ να το παραγγείλω αν ολα πανε καλα. Μονο που δεν εχει MP3 ρε γαμωτο, μεγάλη απώλεια.
Το C30 είναι στην ουσία η τρίθυρη έκδοση του S40/V50, οπότε ότι σχόλια βλέπεις παραπάνω ισχύουν και για το C30. Το C30 βέβαια είναι λίγο ελαφρύτερο οπότε οι επιδόσεις είναι οριακά καλύτερες για τους αντίστοιχους κινητήρες. Με τον 1.6 το αυτοκίνητο κινείται ικανοποιητικά (βέβαια εξαρτάται και τι ζητάει ο καθένας). Το συγκεκριμένο μοτέρ το είχα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου (Ford Focus 1.6) αν και λίγο παλιός είναι πολύ αξιόπιστος με καλή ελαστικότητα. Κατά την γνώμη μου με το ίδια χρήματα δεν υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο.
1000€ το μεγάλο σέρβις μου φαίνεται υπερβολή. Που στο είπαν αυτό; Γιατί μερικοί λένε ότι θέλουν.
Η Volvo ως εταιρία έχει πολύ καλή πολιτική για τον εξοπλισμό ασφάλειας και τα δίνει όλα από την βασική έκδοση. Γενικά το να ανέβεις έκδοση είναι πιο οικονομικό από τις έξτρα τοποθετήσεις π.χ. Kinetic + προβολάκια = πολύ κοντά στην Mommentum, έκδοση που το αυτοκίνητο είναι πιο ολοκληρωμένο (όπως υπονοεί και το όνομα της). Αν σε παίρνει οικονομικά go for it. Παζάρεψε το και λίγο... -
λέτε να μπορούμε σχετικά έυκολα να βάλουμε στο σασί μας τον νέο 1.6Τ όταν με το καλό βγει ..... έχω αρχίσει ήδη να το σκέφτομαι ..... :Δεν ειναι τοσο το αν γινετε αλλα κατα ποσο συμφερει...
.....βάζω και μια δόση και πήρα το νέο S60
Να κοβουμε χαρτακι σιγα σιγα γιατι βλεπω να δημιουργειτε ουρα
......
Αν δεν σε ενοχλει ο μικρος χωρος αποσκευων και το καθαρα 2+2 εσωτερικο τοτε αξιζει. Ειναι οπως ειπαν το κουπε μικρο της σειρας εχει πολυ πιο συμμετοχικο στησιμο απο την στανταρ εκδοση των S40/V50 διατηρωντας την κορυφαια ποιοτητα κυλισης. Σιγουρα παρε το 1.8 γιατι το αυτοκινητο ΔΕΝ ειναι ιδιαιτερα ελαφρυτερο απο τα S40/V50. Αν σε παιρνει οικονομικα πηγαινε στην εκδοση momentum και σιγουρα κοιτα να βαλεις εξτρα τουλαχιστον το high performance ραδιοcd το οποιο ειναι αξιοπρεπεστατο και εχει και MP3. Το στανταρ δεν ακουγετε και δεν εχει καμια δυνατοτητα επεκτασημοτητας. Ακομα καλυτερα βεβαια αν μπορεις πηγαινε στο Premium Sound με Dolby II και ηχεια Dynaudio...το καλυτερο εργοστασιακο που υπαρχει στην αγορα...Απαραιτητα επισης θεωρα τα xenon (δεν ξερω αν ειναι στανταρ στην momentum), το parktronic, και 17αρες τουλαχιστον με bodykit (αληθεια το R-design ποσο κοστιζει?)...
To service των 6 χρονων 1000 ευρω ειναι τραβηγμενο....ουτε ιμαντες εχει ουτε τιποτα ρυθμισεις και δεν μπορω να καταλαβω πως προκυπτει.
VOLVO FORUM