Λοιπόν, με 2 προβλήματα θα σας πρήξω και εγώ!
Έχω σύστημα με 64μπιτο επεξεργαστή και φόρεσα τα Vista x64 προ καιρού. Τα φόρεσα για να βάλω 2χ2GB RAM, μια που τα XP δεν τη δέχονταν τη 2η μνήμη. Με τα Vista πέρασα πολύ και απροβλημάτιστο καιρό, παρά τα βάλε-βγάλε σε προγράμματα, ώσπου ένα update των Windows μάλλον αποφάσισε να με πρήξει.
α) Το PC ειδικά σε cold boot κολλάει μόλις φτάσει στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξουν MSN και περίπου είναι έτοιμο προς χρήση. Παρατήρησα ότι όταν κολλάει, οι οθόνες του δικτύου κάτω δεξιά είναι με το γνωστό κόκκινο Χ, παρά το γεγονός ότι έχω σύνδεση και έχει ήδη ανοίξει το MSN όπου βλέπω τον drdino να είναι online. Δεν ακούει ούτε mouse ούτε πληκτρολόγιο και η μόνη λύση είναι reset. Στο reset τις περισσότερες φορές δεν ξανακάνει το ίδιο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν φορές (όπως αυτή σήμερα) που χρειάζονται 4-5 restart. Δεν το κάνει πάντα όμως, υπήρξαν 3ημερα και 4ημερα που δεν το έκανε καθόλου. Τι μπορεί να φταίει και πώς θα το ελέγξω;
β) Με τη 2η μνήμη πάλι μου έκανε κολλήματα και έμαθα ότι ίσως χρειάζεται να πειράξω BIOS για να την φορέσω και να λειτουργήσει. Καμιά ιδέα; Το BIOS ήδη υπέστη update, λέτε να είναι αρκετό;
γ) Το ubuntu που είχα δοκιμάσει να στήσω dual boot, είτε σε cd είτε σε dvd (η 64αρα εκδοχή) μου κόλλησε 3-4 φορές στα πρώτα λεπτά εγκατάστασης. Από το ελληνικό site το κατέβασα. Καμιά αξιόπιστη τοποθεσία για κατέβασμα ubuntu;
Συγχωρέστε με για τις περιορισμένες πληροφορίες, αλλά δεν ξέρω τι να γράψω για να βοηθήσω.