-
ΔΕΝ ειναι το μονο κριτηριο η καταναλωση ας μιλησουμε λοιπον για το ιδιο το αμαξι και απολαυσεις που προσφερει!!!
Ας μιλησουν λοιπον αυτοι που το εχουν και ας μας πουν τις επιδοσεις του σε ασφαλτο και χωμα, ας μας πουν για κοστος συντηρισης του και τις ζημιες που σας εχει βγαλει.
ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ! ! !
-
sprsk ανάλογα το τι εννοούμε άλλη κατηγορία. Εννοούμε το αυτοκίνητο και τις δυνατότητές του ή τις τιμές και τα ποσοστά αύξησης σε σχέση με την πραγματική αξία και εργοστασιακή τιμή του αυτοκινήτου που δίνουν οι αντιπροσωπείες στα αυτοκίνητα που θεωρούν οι Έλληνες premium. Π.χ ένα Κορεάτικο, ή ένα Ford, Opel, ενδεικτικά αναφέρω κλπ πουλιέται στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα - παραπλήσιες τιμές - και έχει διαφορά τιμής π.χ. 15χιλ. σε σχέση με τα premium, ενώ στην Ελλάδα οι κύριοι 'έξυπνοι' εκμεταλλευόμενοι το ότι η μειοψηφία 'ψάχνενται' πραγματικά για το καλό αυτοκίνητο ανεξαρτήτου προτίμησης εταιρίας, χρεώνει το premium έως και 50% επιπλέον σε σχέση με το εξωτερικό ανάλογα με τον κινητήρα. Ωστόσο ο Έλληνας νομίζει ότι η διαφορά αξίας του premium και μη premium είναι 20-40 χιλιάδες αντί 10-15. Επιπλέον ειδικά τα SUV δε χωρίζονται σε premium και μη, αλλά αποτελούν όλα μια κατηγορία χωριζόμενη σε μικρά, μεσαία και μεγάλα. Ακόμη και στα μεσαία sedan οι αποστάσεις πλέον έχουν τόσο μικρύνει που όλα τα ξένα έγκυρα περιοδικά, να αναφέρω ένα παράγειγμα, θεωρούν τα Ford Mondeo και Mazda 6 στο σύνολο των δυνατοτήτων τους ισάξια των Mercedes c-class kai BMW 3 και η επιλογή έχει να κάνει καθαρά με το πρεστίζ και την αξία μεταπώλησης. Προσωπική μου άποψη στο 2009, έχοντας περάσει από τα χέρια μου ως ιδιοκτητης premium και μη premium, είναι ότι η 'άλλη κατηγορία' έχει να κάνει με το είδος του αυτοκινήτου αν είναι μικρό, οικογενειακό, 4Χ4 και τα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας π.χ. κατηγορία SUV κρίνονται ανάλογα με αυτά που προσφέρουν. Οσον αφορά το υβριδικό που ανέφερες, μελλοντικά μόνο υβριδικά και ανάλογης τεχνολογίας αυτοκίνητα θα αγοράζουμε.
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αλλά καλύτερα ας μην μπλέκουμε τα πράγματα , Q5 - XC60 - GL - ( X3 ) είναι αυτ/τα άλλης κατηγορίας .
Τι θα πάρουμε αντί για το CX-7 . = Μάλλον Lexus RX400h ή αν αλλάξουμε γνώμη GS450h. -
Eyedoc διαβάζω πως το πήρες το δικό σου. Εμένα έρχεται μέσα στη βδομάδα, το αργότερο μέχρι Τετάρτη. Καλές διαδρομές και καλή και ασφαλή οδηγική απόλαυση. Με εκπλήσεις όμως, ακόμη δεν το πήρες και ανέβασες 4.000 στροφες και επιπλέον έφτασες τα 190 χλμ/ωρα. Καλό θα είναι να μην υπερβαίνεις τις 3.000 στροφες μέχρι τα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα οδηγώντας με όλες τις ταχύτητες. Δε θα συντιστούσα χρήση cruise control και σταθερές ταχύτητες στα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σαφώς και δεν είναι παράλογη μια μέση κατανάλωση 15λτ/100 για ένα τέτοιο όχημα.......... δεν ...έπαθε και κάποιος τίποτε, ήμαρτον!Λοιπόν ,,,, για πές μου πως μπόρεσες και είπες την κακιά λέξη και κανένας δεν σου την έπεσε ?????
Εγώ πιο πολύ θα στεκόμουν σε αυτό που είπε ο sprsk (βάλε και κάνα φωνήεν βρε άνθρωπε, Τσέχος είσαι; ) για την ποιότητα κύλισης... Εκεί θα ήταν καλό να αναφέρει περισσότερα, σε αυτά τα λεφτά, είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ζήτημα και αν δεν τον...προγκήξαμε αρκετά, εμένα θα με ενδιέφερε να ακούσω επ' αυτού...
Σπύρος είμαι αλλά για να ξεχωρίζω απο τους υπολοιπους έκοψα τα ψωνήεντα
Το πήγα μέχρι 160 και μετά τα 120 ο θόρυβος απο τους ομολογουμένους μεγάλους και βολικούς καθρέπτες ήταν αρκετός. Οσο αφορά την ηχομόνοση απο τον δρόμο και την αποροφητικότητα της ανάρτησης έμεινα απλά ικανοποιημένος , Περιορίζει τις κλίσεις αλλά οι εγκάρσιες περνούν στην καμπίνα . Ο δρόμος για τα 45.000 που κόστιζε ακούγεται περισσότερο απο όσο έπρεπε . Πήγα για το τέστ λόγο της συμαντικής μείωσης της τιμής και γιατι θεωρώ ότι η Mazda φτιάχνει τίμια Αυτ/τα .
Συνολικά θα έλεγα .... μπορούν καλύτερα . Χωρίς να είναι απόλυτα σωστό ... σκέψου περίπου το παλιό 6 με το καινούργιο (ως μέτρο σύγκρισης) .[/quote]Όχι βέβαια πως θέλω ν'αγοράσω ........ ... θα περίμενα κάτι ακόμη καλύτερο από το CX-7.
Αν δεν κάνω λάθος . Επειδή ξεστοκάρουν αν θες αυτόματο ,πάς για το facelift .
ανάλογα το τι εννοούμε άλλη κατηγορία.....
Εν ολίγης συμφωνώ σε αρκετά όσο αφορά την διαφορά τιμολόγησης . Αλλά το ίδιο σχεδόν κάνουν όλες οι εταιρείες Ανάλογα με τις πωλήσεις την ζήτηση και το βιοτικό επίπεδο του αγοραστικού κοινου.
Σίγουρα κάποιες το έχουν παρακάνει .Και για αυτό ... μαζί με άλλα ... πήγα στην Lexus.
-
Πολύ καλή επιλογή το Lexus, αν και δείχνει κάπως παλιό σαν σχέδιο πλέον... Σίγουρα πάντως, τεχνολογικά, είναι πολύ πιο μπροστά από τους άλλους, ενώ και ποιοτικά, υποθέτω το ίδιο... Νομίζω πάντως πως οσονούπω αλλάζει το μοντέλο, αλλά το λέω με επιφύλαξη!
Όσο για την...κακή λέξη, μετά από τις...οδομαχίες με διάφορες ομάδες εδώ μέσα, έμαθα σιγά σιγά να τους το φέρνω...λάου λάου!
-
Αλλάζει σε 2 μήνες
Απλά σήμερα έχει εξαιρετική τιμήτο 'πιασα
-
Αν δεν είναι ...κρατικό μυστικό, για τι τιμή μιλάμε;
-
Ο χρήστης Steavers έγραψε:
Eyedoc διαβάζω πως το πήρες το δικό σου. Εμένα έρχεται μέσα στη βδομάδα, το αργότερο μέχρι Τετάρτη. Καλές διαδρομές και καλή και ασφαλή οδηγική απόλαυση. Με εκπλήσεις όμως, ακόμη δεν το πήρες και ανέβασες 4.000 στροφες και επιπλέον έφτασες τα 190 χλμ/ωρα. Καλό θα είναι να μην υπερβαίνεις τις 3.000 στροφες μέχρι τα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα οδηγώντας με όλες τις ταχύτητες. Δε θα συντιστούσα χρήση cruise control και σταθερές ταχύτητες στα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα.Δικιο εχεις, αλλα ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να κρατηθεις χωρις μικρες, μικρης διαρκειας παρασπονδιες..
Οπως θα δεις στο manual παντως, συμφωνα με τον κατασκευαστη, δεν υπαρχει προβλημα.
Συνεχομενες σταθερες ταχυτητες και αποτομες επιταχυνσεις απο σταση, ειναι τα μονα που πρεπει να αποφευγεις για 1000 χλμ.
Καλως να το παρεις! Θα ενθουσιαστεις!
Α, και συμφωνω με οσα λες.. -
Άλλη μια απόδειξη του ό,τι το Mazda CX-7 αποτελεί την καλύτερη επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και όταν τεθεί και το value for money πέρνει τον τίτλο του κορυφαίου SUV crossover.
http://www.tetrakinisimag.gr/q5cx7glk.htm
Και τα τρία αυτοκίνητα της δοκιμής είναι κορυφαία!
-
To νέο μου Mazda CX-7 Grand Touring βρίσκεται στην αντιπροσωπεία και περιμένω τις πινακίδες καθώς και να περαστούν τα αξεσουάρ. Δυστυχώς την Παρασκευή είναι αργία και αν δε βγουν οι πινακίδες αύριο δε βλέπω να το παραλαμβάνω οπότε καλή Δευτέρα ή Τρίτη.
-
Ο χρήστης Steavers έγραψε:
To νέο μου Mazda CX-7 Grand Touring βρίσκεται στην αντιπροσωπεία και περιμένω τις πινακίδες καθώς και να περαστούν τα αξεσουάρ. Δυστυχώς την Παρασκευή είναι αργία και αν δε βγουν οι πινακίδες αύριο δε βλέπω να το παραλαμβάνω οπότε καλή Δευτέρα ή Τρίτη.Με το καλό να το παραλαβεις! Καλορίζικο κ καλοτάξιδο!
-
Ο χρήστης verbas έγραψε:
To νέο μου Mazda CX-7 Grand Touring βρίσκεται στην αντιπροσωπεία και περιμένω τις πινακίδες καθώς και να περαστούν τα αξεσουάρ. Δυστυχώς την Παρασκευή είναι αργία και αν δε βγουν οι πινακίδες αύριο δε βλέπω να το παραλαμβάνω οπότε καλή Δευτέρα ή Τρίτη.
Με το καλό να το παραλαβεις! Καλορίζικο κ καλοτάξιδο!
Καλοριζικο!!
Εμενα οταν ηρθε στην αντιπροσωπεια ειχαν βγαλει ηδη πινακιδες απο την προηγουμενη!!!... και ετσι το πηρα Παρασκευη γιατι θα περναγα ενα αγωνιωδες..Σ-Κ.
Θα ενθουσιαστεις ειμαι σιγουρος, οπως κι εγω!
Περιμενω να ανταλλαξουμε αποψεις.. -
Verbas ευχαριστώ, να είσαι καλα. Φίλε eyedoc γίνεται να βγούν οι πινακίδες πριν ο αντιπρόσωπος παραλάβει το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία και με τα παραστατικά της παραλαβής και τα έγγραφα του αυτοκινήτου ώστε να πάει να βγάλει την επόμενη μέρα πινακίδες; Τις είχες δει τις πινακίδες την προηγούμενη μέρα; Κάπως έτσι νόμιζα πως ήταν η διαδικασία. Ανυπομονώ να το οδηγήσω ως ιδιοκτήτης πλέον και να μεταφέρω απόψεις. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορώ να το παραλάβω αύριο με κάποια έγραφα ότι οι πινακίδες είναι σε διαδικασία να βγουν. Δεν είναι και ότι καλύτερο να ξέρεις πως το αυτοκίνητο είναι στην αντιπροσωπεία και να μην μπορείς ακόμη να το παραλάβεις. Καλό στρώσιμο στο δικό σου.
-
Οντως πολυ καλή επιλογή! Το μόνο που μενοχλεί μετά απο 1 χρόνο συμβίωσης είναι η σκουριά που εμφανίστηκε στα σημεία που βιδώνονται οι ζάντες ( δισκόπλακες )!
-
Δεν εχω δει αυτοκινητο κανενα με 1 χρονο χωρις σγουρια σε αυτο το σημειο.. απο οσο θυμαμαι!
Για τις πινακιδες Steavers, οχι, δεν τις ειχα δει. Μου ειπαν ομως οτι τιςβγαλαν με τα παραστατικα του αυτοκινητου που πηραν απο τη MAZDA προφανως οταν εκτελωνιστηκε, και περιμενα 1-2 μερες να τους στειλει η MAZDA και το αυτοκινητο, οπως και εγινε.
Anyway δεν ειναι και σοβαρο θεμα, αν και ημουν σε αναμμενα καρφια τις τελευταιες 2-3 μερες απο την αγωνια μου να το παραλαβω! -
Επειδη κ εγω ψαχνομαι μεταξυ CX-7 και C-crosser, μπορει καποιος ιδιοκτητης να ενημερωσει για τις δυνατοτητες κινησης σε συνθηκες χιονιου, λασπης κλπ?
-
Επειδη κ εγω ψαχνομαι μεταξυ CX-7 και C-crosser, μπορει καποιος ιδιοκτητης να ενημερωσει για τις δυνατοτητες κινησης σε συνθηκες χιονιου, λασπης κλπ?
-
Ο χρήστης Duced έγραψε:
Επειδη κ εγω ψαχνομαι μεταξυ CX-7 και C-crosser, μπορει καποιος ιδιοκτητης να ενημερωσει για τις δυνατοτητες κινησης σε συνθηκες χιονιου, λασπης κλπ?Εγώ άπειρος γαρ,πριν ξεκινήσω τον περασμένο Δεκέμβρη για Φλώρινα-Πισοδέρι. έψαξα γι αλυσίδες,λόγω δυνατής χιονόπτωσης. Τελικά έφυγα χωρίς κ καλά έκανα. Δεν κόλλησα πουθενά.Εχει ασφάλτινο χαρακτήρα αλλά αν χρειαστεί.....με μέτρο!
-
τα λαστιχα ειναι το θεμα
ειχε ενα πολυ καλο βιντεο το drive περισυ με δοκιμη στα χιονια... -
Ο χρήστης eyedoc έγραψε:
Δεν εχω δει αυτοκινητο κανενα με 1 χρονο χωρις σγουρια σε αυτο το σημειο.. απο οσο θυμαμαι!Για τις πινακιδες Steavers, οχι, δεν τις ειχα δει. Μου ειπαν ομως οτι τιςβγαλαν με τα παραστατικα του αυτοκινητου που πηραν απο τη MAZDA προφανως οταν εκτελωνιστηκε, και περιμενα 1-2 μερες να τους στειλει η MAZDA και το αυτοκινητο, οπως και εγινε.
Anyway δεν ειναι και σοβαρο θεμα, αν και ημουν σε αναμμενα καρφια τις τελευταιες 2-3 μερες απο την αγωνια μου να το παραλαβω!Επειδή βλέπω αρκετά καθαρά κ ένα santa fe 2 ετών σεκείνο το σημείο είναι λάμπα!Τσιγκουνιά στο μέταλο η στη βαφή;
Mazda CX-7