-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ SEAT LEON 1.4 ΜΕ 47500 km ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ 55000 km ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΙΜΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ 200 ΕΥΡΩ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ή ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ?
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... -
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ SEAT LEON 1.4 ΜΕ 47500 km ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ 55000 km ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΙΜΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ 200 ΕΥΡΩ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ή ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ?
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... -
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... -
Ο χρήστης embolaras έγραψε:
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...Εννοείται ότι ΠΡΕΠΕΙ να τον αλλάξεις... Στο δικό μου golf τον άλλαξα στα 60'000χλμ. Λογικά σε αυτά τα χιλιόμετρα πρέπει να στον αλάξουν και εσένα. Το όλο service θα μου στοίχιζε τότε στην καρέντα, 600Ε.
Το έκανα σε ανεξάρτητο συνεργείο, ειδικευμένο όμως σε αυτοκίνητα του VAG, με κόστος 300Ε. Η Αθήνα θα είναι γεμάτη με τέτοια συνεργεία, ρωτώντας όλο και κάποιο θα μάθεις... -
Συμφωνώ πως πρέπει να το ψάξεις και το κόστος υλικών ακούγεται κάπως υψηλό. Η γνώμη μου είναι πως σε αυτά τα χλμ το service στις αντιπροσωπείες δεν έχει νόημα. Βρες ένα καλό εξουσιοδοτημένο και θα ηρεμίσεις από τα υπερβολικά κόστη .
-
Τα 55.000 χλμ είναι μια φυσιολογική τιμή για να αλλάξεις ιμάντες στο αυτοκίνητό σου. Στο δικό μου (NISSAN ALMERA) άλλαξα στα 60.000 χλμ. Βέβαια το 200Ε είναι τσουχτερή τιμή. Στη περίπτωσή μου είχα δώσει περίπου 60Ε για τρεις ιμάντες.
-
Σε πάρα πολλά αμάξια η αλλαγή γίνεται περίπου στα χιλιόμετρα που αναφέρεις. Πολλοί δίνουν και όριο ζωής σε 4 ή 5 χρόνια. Η τιμή που σου έδωσαν είναι υπερβολική αν είναι μόνο ιμάντες, αν όμως περιλαμβάνει τεντωτήρες ρουλεμάν κλπ, δεν είναι υπερβολική. Ρώτησε τι πραγματικά θα σου αλλάξουν για να ξέρεις τι αντιμετωπίζεις.
-
Στα 60000 χιλ. για ibiza,μου ζητήσανε από την μία seat 480€ για αλλαγή 2 ιμάντων και τεντωτήρα εκκεντροφόρου+100€ για αλλαγή σιαγόνες.Στην άλλη αντιπροσωπία,μου είπαν ότι χρειάζονται αλλαγή μόνο οι ιμάντες εκκεντροφόρου-ρουλεμάν(ο τεντωτήρας αλλάζεται κάθε δεύτερη αλλαγή ιμάντα) και μου ζητήσανε 260€ και τελικά,πήρα μόνος μου τους ιμάντες(31,34€ του εκκεντροφόρου και 32€ του δυναμού) και με 40€ εργασία,πήγα σε ένα φίλο και έκανα την δουλειά μου!Σε συνεργεία που ρώτησα έξω,μου ζητήσανε ανάλογα ποσά με αυτά της πρώτης αντιπροσωπίας(440-480€).Υποτίθεται ότι χρειαζόντουσαν όλα αλλαγή.Ύμαρτον..!!!
Υ.Γ.Οι σιαγόνες μου στοιχίσανε 40€ αγορά και 25€ τοποθέτηση(στον φίλο μου)!
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΄ΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ VAG ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -
Παιδες, εχω το ιδιο αυτοκινητο κι εγω και πλησιαζει και για μενα η ωρα αλλαγης ιμαντα.Επειδη παιδευομαι αρκετα με τα σερβις της Σεατ που ειναι αρκετα τσιμπημενα,εαν μπορει κανεις να μου προτεινει κανα αξιοπιστο και οικονομικο σχετικα συνεργειο στην Αθηνα (αν δε θελει δημοσιως,ας μου στειλει ενα pm). Παντως μια σκεψη που κανω ειναι να το παω στη Skoda οπου παω το Fabia μου και ειναι αρκετα οικονομικο και αξιοπιστο το σερβις.Τι λετε κι εσεις γι αυτο;Θενξ!
Eρώτηση για Seat Leon 1.4 service