-
Σε συμφερει η ΔΟΥ που είστε πιο μόνιμα
Αν πάει ό ενας στην ΔΟΥ του άλλου και δεν πάτε σε καινούργια, όποιος αλλάζει ΔΟΥ κάνει ένα ροζ χαρτί (Ε16 νομίζω) όπου δηλώνεις τον γάμο.
Αφού κάνεις το άνωθεν χαρτί, στην φετινή δήλωση βάζεις και την γυναίκα σου και κάνεις νέο Ε9.
Για κατοικία δεν ξέρω -
Η γιαγιά μου είναι συνταξιούχος του δημοσίου και έχει μεταβιβάσει όλη της την περιουσία στη μητέρα μου ενώ δε σκοπεύει να κάνει καμία αγορά.
Αν σταματήσει από εδώ και πέρα να υποβάλλει φορολογική δήλωση θα την ανακαλύψουν; -
Ο χρήστης soula έγραψε:
Η γιαγιά μου είναι συνταξιούχος του δημοσίου και έχει μεταβιβάσει όλη της την περιουσία στη μητέρα μου ενώ δε σκοπεύει να κάνει καμία αγορά.
Αν σταματήσει από εδώ και πέρα να υποβάλλει φορολογική δήλωση θα την ανακαλύψουν;Αν το κάνει αυτό και της κόψουν τη σύνταξη θεωρώντας ότι έχει ' ' θα έχουν άδικο;
-
Αν η γιαγιά, και υποβάλλουμε δήλωση δικτυακά κάθε χρόνο θα έχουμε λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αν σταματήσει από εδώ και πέρα να υποβάλλει φορολογική δήλωση θα την ανακαλύψουν;Αν το κάνει αυτό και της κόψουν τη σύνταξη θεωρώντας ότι έχει ' ' θα έχουν άδικο;
Αν δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία πιθανώς με την απλοποίηση των διαδικασιών να αρκεί να αποστείλει ταχυδρομικά την προ-συμπληρωμένη δήλωση της. Από αυτά που είχαν γραφτεί πρακτικά περί το 1,500,000 φορολογούμενοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Τώρα βέβαια που ισχύει ο κανόνας με τις αποδείξεις αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πάντως με τις προ-συμπληρώσεις τα πράγματα έχουν απλουστευθεί πάρα πολύ.
-
-
Επιχείρηση δήλωσε μια χρονιά ζημιές 170.000 Ε. Του 'ρχεται φέτος το χαρτί του κουκουλώματος, να πληρώσει 7.000 Ε να 'κλείσει' - δεν το σκέφτηκε καθόλου, ούτε καν ρώτησε τον λογιστή του: Έκλεισε.
Κι εκεί άρχισαν τα ωραία: Πλήρωσε τα 7Κ, αλλά (φυσικά) του χρέωσαν και τον φόρο που ΘΑ αντιστοιχούσε στα 170Κ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα τον πληρώσει με τόκο 2 χρόνων. Συνολικά θα πληρώσει κάτι πάνω από 60Κ Ε, + τα 7 που πλήρωσε, σύνολο 67.000 Ε++!
Καλά να πάθει, θα πείτε, ας πρόσεχε! Συμφωνώ. Εκείνο που δείχνει το μέγεθος της αθλιότητας του Δημοσίου είναι όμως ο τόκος: Ο προηγούμενος Νόμος, τουλάχιστον, έλεγε ότι πληρώνεις μεν το φόρο που αντιστοιχεί, αλλά χωρίς πρόστιμα κ προσαυξήσεις... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επιχείρηση δήλωσε μια χρονιά ζημιές 170.000 Ε. Του 'ρχεται φέτος το χαρτί του κουκουλώματος, να πληρώσει 7.000 Ε να 'κλείσει' - δεν το σκέφτηκε καθόλου, ούτε καν ρώτησε τον λογιστή του: Έκλεισε.
Κι εκεί άρχισαν τα ωραία: Πλήρωσε τα 7Κ, αλλά (φυσικά) του χρέωσαν και τον φόρο που ΘΑ αντιστοιχούσε στα 170Κ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα τον πληρώσει με τόκο 2 χρόνων. Συνολικά θα πληρώσει κάτι πάνω από 60Κ Ε, + τα 7 που πλήρωσε, σύνολο 67.000 Ε++!
Καλά να πάθει, θα πείτε, ας πρόσεχε! Συμφωνώ. Εκείνο που δείχνει το μέγεθος της αθλιότητας του Δημοσίου είναι όμως ο τόκος: Ο προηγούμενος Νόμος, τουλάχιστον, έλεγε ότι πληρώνεις μεν το φόρο που αντιστοιχεί, αλλά χωρίς πρόστιμα κ προσαυξήσεις...ίσως είνια λίγο αδαής η ερωτησή μου, αλλά φόρος επι των ζημιών;;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
ίσως είνια λίγο αδαής η ερωτησή μου, αλλά φόρος επι των ζημιών;;
Οχι ακριβώς.
Ο επιχειρηματίας προφανώς στην επόμενη χρήση μετέφερε τη ζημιά των 170k και φορολογήθηκε για 170k λιγότερα. Μπαίνοντας στην 'περαίωση' έχασε το δικαίωμα να μεταφέρει τη ζημιά (η οποία είναι σαν να μην υπήρξε τελικά ποτέ ) και χλουπ! -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
ίσως είνια λίγο αδαής η ερωτησή μου, αλλά φόρος επι των ζημιών;;
Οχι ακριβώς.
Ο επιχειρηματίας προφανώς στην επόμενη χρήση μετέφερε τη ζημιά των 170k και φορολογήθηκε για 170k λιγότερα. Μπαίνοντας στην 'περαίωση' έχασε το δικαίωμα να μεταφέρει τη ζημιά (η οποία είναι σαν να μην υπήρξε τελικά ποτέ ) και χλουπ!Καλά ο λογιστής του δεν του το είπε αυτό???
-
Oι λογιστές που διώχνουν υπέροχους πελάτες που πάνε για τη φορολογική τους δήλωση ζητώντας τους τρελά λεφτά είναι ΓΤΠ.
DIYS boyz. -
Όσο μεγαλώνω και βλέπω γύρω μου συνειδητοποιώ ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες, ακόμα κι αυτοί που έχουν κάνει περιουσίες, έχουν αποκτήσει μεγάλο σύμπλεγμα ανωτερότητας και νομίζουν ότι κατέχουν τα οικονομικά και νομικά θέματα.... αλλά στ' αλήθεια πολύ λίγοι διαθέτουν την κοινή λογική ή ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Οι περισσότεροι κάποια στιγμή την πατάνε άσκημα και κατηγορούν το κράτος λησμονώντας να αναφέρουν τις παγαποντιές που έκαναν και που τους γυρίζουν μπούμερανγκ. Είναι πολύ βασικό προτού παίξεις σε ένα παιχνίδι να μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού, οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν τους ξέρουν.
Οι λογιστές επίσης διαθέτουν στις τάξεις τους πάρα πολλούς άσχετους ή απλά απατεώνες και φίδια που τα βάζεις στον κόρφο σου κι αυτά θα σε δαγκώσουν (εκβιάσουν κλέψουν, καταδώσουν).
Από την άλλη είναι μερικοί που πραγματικά 'το έχουν' οι οποίοι δεν πιάνονται πουθενά, χαίρεσαι να τους ακούς και να μαθαίνεις (κι ας σου τη δίνει που βλέπεις ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται το σύστημα προς όφελός τους και σε βάρος σου αφού εσύ πληρώνεις την εφορία)! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Oι λογιστές που διώχνουν υπέροχους πελάτες που πάνε για τη φορολογική τους δήλωση ζητώντας τους τρελά λεφτά είναι ΓΤΠ.
DIYS boyz.Βρε DIY, καμία αντίρρηση... Από κει και πέρα, οι λογιστές που κάνουν τρελές εκπτώσεις στις φορολογικές δηλώσεις αγνοώντας τις αποφάσεις του συλλόγου στον οποίον ανήκουν μήπως και πάρουν κανέναν υπέροχο πελάτη παραπάνω είναι άξιοι περιφρόνησης. ΚΤΓΜ το ίδιο και οι παζαρτζήδες πελάτες
-
160 € για μια διπλή δήλωση της πλάκας δεν είναι υπερχρέωση; Ένας λογιστής σε μισή ωρίτσα την έχει ετοιμάσει. Ούτε θα κάνει περίεργα τερτίπια, ούτε θα γλιτώσει τίποτα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Oι λογιστές που διώχνουν υπέροχους πελάτες που πάνε για τη φορολογική τους δήλωση ζητώντας τους τρελά λεφτά είναι ΓΤΠ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
160 € για μια διπλή δήλωση της πλάκας δεν είναι υπερχρέωση;Οσο κι αν το 'δήλωση της πλάκας' είναι συζητήσιμο, ειναι. Βέβαια, ελεύθερη αγορά και τα σχετικά...
-
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...
Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
που τα γράφεις αυτά τα ποσά?
Στο 301... και το φόρο που τον δηλώνεις?Σημειώνω η βεβαίωση γραφει μισθωτές αποδοχές
Αν τα βάλω στο 301 τοτε το 313 και το 314 με το 20% που θα γράφω δε θα βαρέσει?
Ευχαριστώ... Συνφορουμίτες
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
Στο 301... και το φόρο που τον δηλώνεις?Σημειώνω η βεβαίωση γραφει μισθωτές αποδοχές
Αν είναι από μισθωτές υπηρεσίες 301 αν ομως έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς χρειαζεσαι το 659
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...
Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
Αν είναι από μισθωτές υπηρεσίες 301 αν ομως έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς χρειαζεσαι το 659
και δε γράφω πουθενά το φόρο... Γράφει μισθωτές στο χαρτι αλλά ειναι επιτροπή με 20% παρακράτηση.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Για πειτε μου ρε τζιμάνια... μιας και μονο σε αυτό το φορουμ μπορείς να λύσεις υδραυλικά προβλήματα, μηχανολογικά και φορολογικά...Αν σε βάλουν σε επιτροπή, εισαι μισθωτός και σου δωσουν 800 ευρω καθαρά και (20% παρακράτηση)=1000
507 το εισόδημα και 605 ο φόρος, άσε τι γράφει η βεβαίωση...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος