-
Εξαιρετικό ακούγεται. Στην πράξη να δούμε τι γίνεται...
-
Δεν ξέρω αν είναι εξαιρετικό, αλλά μόνο το παλιό σύστημα των δεσμών που κρατούσες μαθήματα μπορεί να ναι χειρότερο απ το τωρινό.
Καλό μου φαίνεται, πάντως
-
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου λύσει μια απορία...
'Εχει το δικαίωμα ένας απόφοιτος λυκείου του έτος 2002 να καταθέσει μηχανογραφικό για να εισαχθεί με το 10% σε μια νέα σχολή ή το έχει χάσει αυτό το δικαίωμα λόγω της παρέλευσης τόσων ετών; Έχει κάποια σημασία αν αυτός ο απόφοιτος είναι και κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου, το οποίο και απέκτησε στο ενδιάμεσο;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου λύσει μια απορία...'Εχει το δικαίωμα ένας απόφοιτος λυκείου του έτος 2002 να καταθέσει μηχανογραφικό για να εισαχθεί με το 10% σε μια νέα σχολή ή το έχει χάσει αυτό το δικαίωμα λόγω της παρέλευσης τόσων ετών; Έχει κάποια σημασία αν αυτός ο απόφοιτος είναι και κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου, το οποίο και απέκτησε στο ενδιάμεσο;
Νομίζω ότι αν είσαι κάτοχος ανώτατου χαρτιού, μετά μπορείς να πας με κατατακτήριες σε άλλη σχολή, που είναι σαφώς ευκολότερες από οποιουδήποτε είδους πανελλήνιες.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
**Με «προθάλαμο» η εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ ** Τι προβλέπει το σχέδιο της επιτροπής ΒερέμηΔηλαδη με το νεο συστημα θα χανεται ενας επιπλεον χρονος;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου λύσει μια απορία...
'Εχει το δικαίωμα ένας απόφοιτος λυκείου του έτος 2002 να καταθέσει μηχανογραφικό για να εισαχθεί με το 10% σε μια νέα σχολή ή το έχει χάσει αυτό το δικαίωμα λόγω της παρέλευσης τόσων ετών; Έχει κάποια σημασία αν αυτός ο απόφοιτος είναι και κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου, το οποίο και απέκτησε στο ενδιάμεσο;
Νομίζω ότι αν είσαι κάτοχος ανώτατου χαρτιού, μετά μπορείς να πας με κατατακτήριες σε άλλη σχολή, που είναι σαφώς ευκολότερες από οποιουδήποτε είδους πανελλήνιες.
+1 για κατατακτηριες. Αν θυμαμαι καλα σε βαζουν και 2ο ετος
Στο 10%, να εχεις υπ οψιν οτι παιζουν πολυ ψηλες βασεις
Παντως μπορει να δωσει 10% αποφοιτος του 2002. Δεν μπορουν οι αποφοιτοι πριν το 2000. -
Επειδή τη συζήτηση αυτή την είχα κάνει και με φίλους μου, μου είπαν ότι το μέτρο των κατατακτηρίων έχει καταργηθεί με το νέο νομοσχέδιο. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο;
Είναι προσωπικό το ενδιαφέρον. Αναζητώ το κατά πόσο θα άξιζε να προσπαθήσω να γραφτώ στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και να το βγάλω δουλεύοντας ταυτόχρονα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, αντί να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό τύπου MBA μετά από 2-3 χρόνια.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δηλαδη με το νεο συστημα θα χανεται ενας επιπλεον χρονος;
ναι μεν αλλα:
-
Μια μεγαλη μεριδα ουτως η αλλως για να μπει χανει και 1 και 2 και 3 χρονια προσπαθωντας...
-
Μπορουν καλλιστα να το διορθωσουν μαζευοντας λίγο τα προγραμματα σπουδων στα 3-4 χρονια απο τα 4-5 (οσο και να σπουδαζεις, δεν θα τα μαθεις ολα στο ακαδημαικο επιπεδο, η πραξη ειναι προτιμοτερη)...
-
-
aserf, μπορείς να κάνεις 10% αλλά οι βάσεις είναι στο θεό
Ειδικά αν είσαι της φουρνιάς του 02, που οι βάσεις ήταν στα τάρταρα, μην ελπίζεις και πολλά. Eγώ θα κάνω, με ελάχιστες ελπίδες για 1-2 σχολές που μ' αρέσουν. Κάτω-κάτω στη λίστα όμως θα χεις και κάνα σίγουρο τει γιατί κυκλοφορούν και 18 μερούλες φοιτητικής άδειας
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Είναι προσωπικό το ενδιαφέρον. Αναζητώ το κατά πόσο θα άξιζε να προσπαθήσω να γραφτώ στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων και να το βγάλω δουλεύοντας ταυτόχρονα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, αντί να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό τύπου MBA μετά από 2-3 χρόνια.Όχι δεν αξίζει. Στο ΜΒΑ [και κυρίως αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με αυτό το industry] θα εκτιμηθεί υπέρ του δέοντος το καλό τεχνικό [i.e. μαθηματικό και μηχανικό] background σου, πολύ περισσότερο από το Δ.Ε.
Γνωρίζω αρκετούς [ντάξ όχι πολλούς] ανθρώπους που μετά το βασικό πτυχίο σε μηχ. Η/Υ [μερικοί μάλιστα μετά από διδακτορικό σε computer engineering] έκαναν MBA, ακολούθησαν καριέρα στα τραπεζικά [finance oriented, όχι IT] και... ε τέλος πάντων έχουν φτάσει πραγματικά ΠΟΛΥ ψηλά διεθνώς.Δούλεψε 3 χρονάκια -να δεις και τι σκατά θα απογίνει με την κρίση_κατάσταση γιατί τώρα είναι ΠΟΛΥ δύσκολα τα εργασιακά- και φύγε για Columbia
-
Ρε παιδιά, το 10% ισχύει φέτος?
είστε σίγουροι -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ρε παιδιά, το 10% ισχύει φέτος?
είστε σίγουροιδεν έχει πάει καμιά διαταγή στα σχολεία για κάτι αντίθετο
-
Ναι, είμαι της φουρνιάς 02. Δε με ενδιαφέρει το να μπω σε κάποιο ΤΕΙ μιας και δεν προλαβαίνω να πάρω τις 18 αυτές μέρες (απολύομαι 11 Αυγούστου), το ενδιαφέρον μου αφορά μόνο τα πανεπιστημιακά τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων. Θα το ψάξω λίγο περισσότερο...
@mjacob']
Καλά, το ότι θα πιάσω δουλειά τώρα είναι το μόνο βέβαιο, απλά ψάχνω να δω αν αξίζει ή όχι να δοκιμάσω να γραφτώ σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα τώρα που μπορώ (αν μπορώ) και από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
-
Αν δεν μπει κάποια ρύθμιση για ξεσκαρτάρισμα μέσα στη σχολή με απώτερο στόχο την εξαφάνιση των αιώνιων φοιτητών κανένα σύστημα δεν πρόκειται να είναι πετυχημένο.
Αυτή η κατάσταση που πεθαίνουν τα παιδιά να μπουν σε μια σχολή για να τα φορτώσουν μετά στον κόκκορα και βλέπουμε είναι ένα καρκίνωμα που νομίζω μόνο στην Ελλάδα απαντάται.
Με έπιασε κατάθλιψη όταν πήγα πρόπερσυ στη σχολή μου να δω μια φίλη και πέτυχα φάτσες από το έτος μου να δίνουν μάθημα...
Και έρχεται η κλασσική ατάκα 'Δεν μπορώ ρε συ, δουλεύω'. Άμα δουλεύεις δεν σπουδάζεις. Μην κρατάς τη θέση κάποιου που θα ήθελε να είναι σε αυτή τη σχολή και να σκιστεί να τη βγάλει κανονικά. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν δεν μπει κάποια ρύθμιση για ξεσκαρτάρισμα μέσα στη σχολή με απώτερο στόχο την εξαφάνιση των αιώνιων φοιτητών κανένα σύστημα δεν πρόκειται να είναι πετυχημένο.
Αυτή η κατάσταση που πεθαίνουν τα παιδιά να μπουν σε μια σχολή για να τα φορτώσουν μετά στον κόκκορα και βλέπουμε είναι ένα καρκίνωμα που νομίζω μόνο στην Ελλάδα απαντάται.
Με έπιασε κατάθλιψη όταν πήγα πρόπερσυ στη σχολή μου να δω μια φίλη και πέτυχα φάτσες από το έτος μου να δίνουν μάθημα...
Και έρχεται η κλασσική ατάκα 'Δεν μπορώ ρε συ, δουλεύω'. Άμα δουλεύεις δεν σπουδάζεις. Μην κρατάς τη θέση κάποιου που θα ήθελε να είναι σε αυτή τη σχολή και να σκιστεί να τη βγάλει κανονικά.Πλέον υπάρχει τέτοιο μέτρο, έστω και αρκετά επιεικές... τα χρόνια της σχολής χ 2.
-
To χειροτερο ειναι οι αλβανοι που μας παιρνουν τις δουλειες
-
Και οι μετανάστες που μας γ@μ@νε τις γυναίκες...
-
Από την Πάτρα σ έχω παρμένο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Υπάρχει και 3η λύση: αντί να σπάνε τα κεφάλια τους να περάσουν σε καλή σχολή μέσω πανελληνίων εξετάσεων, να πάνε σε ένα κολεγιάκι φίνο, που θα περνάνε τα μαθήματά σίγουρα, που δεν θα χρειαστεί να κουραστούν κιόλας διαβάζοντας (υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να διαβάσεις, τι να λέμε τώρα... ) και να πάρουν και αναγνωρισμένο πτυχίο και με την βούλα...
Φιλαρακι, δεν ξερω σε ποια κολλεγια αναφερεσαι, αλλα να σου πω για το Deree που εχω απτα παραδειγματα 6 (ΕΞΙ) φιλους μου?
Αν δεν διαβασεις δεν περνας. Γιατι το κολλεγιο το συμφερει να μεινεις κ να ξαναπαρεις το μαθημα γιατι το ξαναπληρωνεις. Ως αποτελεσμα, τον καλο βαθμο τον βγαζεις δυσκολα, ενω με την παραμικρη μαλακια πεφτει ο μεσος ορος σου. Πως το βλεπεις?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Υπάρχει και 3η λύση: αντί να σπάνε τα κεφάλια τους να περάσουν σε καλή σχολή μέσω πανελληνίων εξετάσεων, να πάνε σε ένα κολεγιάκι φίνο, που θα περνάνε τα μαθήματά σίγουρα, που δεν θα χρειαστεί να κουραστούν κιόλας διαβάζοντας (υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνεις από το να διαβάσεις, τι να λέμε τώρα... ) και να πάρουν και αναγνωρισμένο πτυχίο και με την βούλα...
Φιλαρακι, δεν ξερω σε ποια κολλεγια αναφερεσαι, αλλα να σου πω για το Deree που εχω απτα παραδειγματα 6 (ΕΞΙ) φιλους μου?
Αν δεν διαβασεις δεν περνας. Γιατι το κολλεγιο το συμφερει να μεινεις κ να ξαναπαρεις το μαθημα γιατι το ξαναπληρωνεις. Ως αποτελεσμα, τον καλο βαθμο τον βγαζεις δυσκολα, ενω με την παραμικρη μαλακια πεφτει ο μεσος ορος σου. Πως το βλεπεις?
Έχεις αναρωτηθεί μήπως ακόμα και το Deree έπεφτε 'βαρύ' στους φίλους σου ή δε σου περνάει από το μυαλό επειδή ήταν φίλοι σου ?
Το ότι κάποιος διαβάζει σκληρά για να πετύχει κάπου δεν καθιστά το 'κάπου' απαραίτητα δύσκολο, πρέπει να ξέρουμε τον (τους) κάποιο(ους)...Επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι έχουμε την ίδια αντίληψη για το 'καλό', 'δύσκολο', 'σκληρό', 'καλό βαθμό' κοκ...
Η προσωπική μου εμπειρία από απόφοιτους του Deree είναι ότι δεν έπρεπε να τους έχουν δώσει ούτε απολυτήριο Λυκείου...
Θυμάμαι χαρακτηριστικά πάντως ότι ΟΛΟΙ διηγούνταν πόσο δύσκολες ήταν οι εξετάσεις στο Deree...Για να το λένε τόσοι πολλοί πάντως έτσι θα είναι
Περί Σπουδών