-
Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν απλά δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δυστηχώς δεν είναι έτσι.
Πρόκειται για ένα κράμα ανθρώπων που νομίζουν οτι Λιμανάκια Βούτα κ.τ.λ. είναι
κάτι σαν τούς αλλούς αγώνες δίπλα στο σπίτι μας οπότε καλοί είναι, αλλά και άλλων
που προσπαθούν να εκμεταλευτούν τούς πρώτους για να βγάλουν περισότερα χρήματα.
Αυτοί λοιπόν εκμεταλευόμενοι το (σωστό) αρθρό του κ. Κ.Κ. στον Αντίλογο αυτοανακυρηχθηκαν
εκπρόσωποι της 'φυλής'' των ''γρήγορων'' και με το γνώριμο ύφος του αδικημένου που δεν αντέχει άλλο και
ξεσπά αλλά και χωρίς να μπορούν να απαντήσουν επι της ουσίας (ή απλά δεν τους συμφέρει;;) επιδώθηκαν σε μια
απίστευτη προσωπική επίθεση. Για τα προσβλητικά σχόλια τύπου ''Βασιλακη Κα'ί'λα'' δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα.
Προφανώς προβληματισμοί για τη συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους καταρρέουν μπροστά στην ''μούρη''
και την ψευτομαγκιά, σωστά;
Είναι όμως αυτοί φίλοι της ''γρήγορης οδήγησης''; Προφανώς ΟΧΙ! Αν ήταν θα είχαν μπει σε κάποια μορφη αγώνων
αλλά δυστηχώς εκεί δεν έχει ''λαό'' να αποθεώνει, ούτε ''γκόμενες'' άρα ούτε pull-moore! Και ακριβώς εκεί
βρίσκεται ο τρόπος ζωής πού εκφράζουν: Σχολή, φραποστέκι, γεματο ντεποζιτο, τέρμα γκάζι, τσίτα η μουσική,
και πάνω-κάτω στην παραλιακή. Ανθρωποι-κενοί (όλοι; φυσικά οχι) που απλά αναπληρώνουν το κενό με το
''τουρμπανο'' και τις τρελλές ιστορίες για τις 25 κολώνες που άνοιξαν σε θεωρητικά καλήτερα αυτοκίνητα και για τα
στοιχήματα που κέρδισαν και για το πόσους έχουν κάνει να ''χαθούν'' κ.τ.λ. κ.τ.λ.
Τρελλά παραμύθια... (απο ολούς; οχι. απο τους περισσότερους; ω ναι!)
Επι της ουσίας πάντως καμοία αλλάγη, δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω απο ύβρεις
απο τούς εκπροσώπους των δήθεν ''γρήγορών''...Πρόταση... Συνεχίστε να διαβάζετε 4Τ θα σας ωφελήσει κ α ι ως ανθρώπους...
ΠρότασηΝ02...Πριν εκφέρει κανεις γνώμη για εναν άνθρωπο καλό θα ήταν να μάθει πρώτα
γι' αυτόν και μετά να κρίνει...
Πρόταση Ν03... Συνεχίστε με τα γυμνά, είναι και αυτος ενας τρόπος να ανεβάσετε τις πωλήσειςJ.-M. Latvala
-
Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν απλά δύο διαφορετικοί κόσμοι. Δυστηχώς δεν είναι έτσι.
κάτι σαν τούς αλλούς αγώνες δίπλα στο σπίτι μας οπότε καλοί είναι, αλλά και άλλων
Αυτοί λοιπόν εκμεταλευόμενοι το (σωστό) αρθρό του κ. Κ.Κ. στον Αντίλογο αυτοανακυρηχθηκαν
εκπρόσωποι της 'φυλής'' των ''γρήγορων'' και με το γνώριμο ύφος του αδικημένου που δεν αντέχει άλλο και
ξεσπά αλλά και χωρίς να μπορούν να απαντήσουν επι της ουσίας (ή απλά δεν τους συμφέρει;;) επιδώθηκαν σε μια
απίστευτη προσωπική επίθεση. Για τα προσβλητικά σχόλια τύπου ''Βασιλακη Κα'ί'λα'' δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα.
Προφανώς προβληματισμοί για τη συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους καταρρέουν μπροστά στην ''μούρη''
Είναι όμως αυτοί φίλοι της ''γρήγορης οδήγησης''; Προφανώς ΟΧΙ! Αν ήταν θα είχαν μπει σε κάποια μορφη αγώνων
αλλά δυστηχώς εκεί δεν έχει ''λαό'' να αποθεώνει, ούτε ''γκόμενες'' άρα ούτε pull-moore! Και ακριβώς εκεί
βρίσκεται ο τρόπος ζωής πού εκφράζουν: Σχολή, φραποστέκι, γεματο ντεποζιτο, τέρμα γκάζι, τσίτα η μουσική,
και πάνω-κάτω στην παραλιακή. Ανθρωποι-κενοί (όλοι; φυσικά οχι) που απλά αναπληρώνουν το κενό με το
''τουρμπανο'' και τις τρελλές ιστορίες για τις 25 κολώνες που άνοιξαν σε θεωρητικά καλήτερα αυτοκίνητα και για τα
στοιχήματα που κέρδισαν και για το πόσους έχουν κάνει να ''χαθούν'' κ.τ.λ. κ.τ.λ.
απο τούς εκπροσώπους των δήθεν ''γρήγορών''...Πρόταση... Συνεχίστε να διαβάζετε 4Τ θα σας ωφελήσει κ α ι ως ανθρώπους...
ΠρότασηΝ02...Πριν εκφέρει κανεις γνώμη για εναν άνθρωπο καλό θα ήταν να μάθει πρώτα
Πρόταση Ν03... Συνεχίστε με τα γυμνά, είναι και αυτος ενας τρόπος να ανεβάσετε τις πωλήσειςJ.-M. Latvala
-
-
Αναφέρεσε σε κάποιο περιοδικό προφανώς!!
ΥΓ Το θέμα μεταφέρεται στην Αυτοκίνηση
-
Δε νομίζω ότι αφορά κανέναν μας... Ακόμα κι αν σ'εμάς τους νεώτερους αρέσει πολύ το 'σχολή, φουλ το ντεπόζιτο, φραποστέκι και πάνω-κάτω στους δρόμους όσο πιο γρήγορα γίνεται' (και δε βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίον δεν θα έπρεπε να μας αρέσει), οι πιο πολλοί από εμάς έχουμε την ικανότητα να καταλάβουμε με την πρώτη πως περιοδικά τύπου Max Power, Burn Out, Drift κλπ είναι μόνον για τους κάγκουρες.
Διαφωνώ πάντως με την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος βελτίωσης στα σημερινά αυτοκίνητα. Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που, αν δεν τα βελτιώσεις, δεν πάνε και δεν στρίβουν (τα μερσέντια και ό,τι βγάζει δηλαδή ο όμιλος Volkswagen), όπως υπάρχουν και πολλά που είναι εξαιρετικά από τη μάνα τους και σηκώνουν σωστή βελτίωση, άλλα που είναι τόσο τέλεια απ'το εργοστάσιο ώστε οποιαδήποτε επέμβαση θα τα χαλάσει, όπως και πολλά άλλα που είναι χρέπια απ'τη μάνα τους και, ό,τι κι αν κάνει κανείς, σπαταλάει χρόνο και χρήμα...
Και πάλι όμως, μπορεί να αναχαιτισθεί η ροή προς Λιμανάκια, Βούτα, κλπ.
Πρώτα απ'όλα, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτά τα μέρη έγιναν της μόδας. Αφ'ης στιγμής κάτι γίνεται της μόδας, γεμίζει κομπλεξικούς και δήθεν. Βάζω στοίχημα ότι οι συνειδητοποιημένοι, οι πραγματικά γρήγοροι, αυτά τα φλούφλικα ατομάκια που, ως επί το πλείστον, είναι θεόκουλα σε απελπιστικό βαθμό, τα έχουν εντελώς στο περιθώριο.
Η λύση είναι στη διεύρυνση του 'Γίνε Πρωταθλητής' και στην υποστήριξή του από περισσότερες εταιρείες, σε ΟΛΗ την Ελλάδα (είπαμε, Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνον η Αθήνα). Επίσης, όσο κι αν ακούγομαι αιρετικός, τα Side Show και Drift Challenge, αν αποκτήσουν τη μορφή αγώνων για μικρότερα πορτοφόλια, στους οποίους θα εκτιμάται η πραγματική οδηγική ικανότητα του συμμετέχοντος, θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων ινδαλμάτων. Και, βέβαια, οι βλάκες που, μόλις δουν στην πρώτη στροφή ότι δε μπορούν να κάνουν ένα παντιλίκι που να βλέπεται, πλακώνονται στα σβουρίδια, θα φύγουν. Άλλωστε, η δημοσιογραφική κάλυψη του Drift Challenge πάντα έβαλλε κατά των δήθεν.
Και οι αγώνες dragster μπορούν να βοηθήσουν πολύ.
Τρόποι υπάρχουν. Πρέπει όμως να υπάρχει και διορατικότητα και έλλειψη συμπλέγματος ανωτερότητας.
-
Για τους Κάνγουρες ή Fast and Furious generation όπως λέγεται εδώ στην Αγγλία υπάρχει λύση! Ανελέητο κυνηγητό απο αστυνομικά όργανα και απαξίωση απο τους μόνιμους του χώρου. Ε που θα πάει θα το βαρεθούν το σκηνικό. Στο κάτω κάτω της γραφής ας αφαιρέσουν και 2-3 διπλώματα ή ας κατασχέσουν 2-3 αυτοκίνητα να δείτε πως θα μαζευτούν όλοι στις καφετέριες να βλέπουν Fashion TV όλη μέρα@!!
Κατα την δικιά μου άποψη, ο καθένας ας κάνει ο,τι θέλει. Δικο του αυτοκίνητο, δικό του το κεφάλι αλλά οχι σε δημόσιους δρόμους.
φορολογικές ελαφρύνσεις σε αγώνιστικό εξοπλισμό και όποιος έχει πελέ ας κυνηγήσει χρονόμετρα και όχι μπαριέρες! -
Καλα, δεν θα ξαναξεκινησω την συζητηση περι του 'οποιος ειναι μαγκας ας παει να τρεξει στους αγωνες', και το οτι δεν ειναι τοσο απλο και δεν ειναι ετσι τα πραγματα. ΤΟΟΟΟΣΕΣ σελιδες στο τοπικ για τα Λιμανακια, και μερικοι δεν καταλαβατα τιποτα. Οσο για το αρθρο στο εν λογω περιοδικο, δεν το εχω διαβασει.
-
Χαίρε latvala,
Το ζήτημα των αυτοσχέδιων αγώνων και της επιδεικτικής οδήγησης έχει συζητηθεί εκτενέστατα εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... sc&start=0 . Νομίζω ότι περιττεύει η επαναδιατύπωση των θέσεων μας σε ένα νέο thread ιδιαίτερα μάλιστα όταν η εναρκτήρια, διδακτικού ύφους, δημοσίευση σου είναι κατά την γνώμη μου προκλητική, ελλιπής και εξόχως μεροληπτική.
Προσωπικά πιστεύω ότι το άρθρο στο οποίο πιθανότατα αναφέρεσαι (Η “βούτα” της βούτας, 4Τ Μαρ. 2004, σελ. 165, ) αποτελεί μια από τις ατυχέστερες δημοσιογραφικά στιγμές του Pilot. Επειδή αγνοώ το που υποτίθεται ότι παραπέμπουν, τα σίγουρα αποδοκιμαστέα, “προσβλητικά σχόλια τύπου Βασιλάκη Καΐλα” και σε τι αφορά το εν γένει υπαινικτικό ύφος της δημοσίευσης σου, θα μπορούσες να γίνεις περισσότερο συγκεκριμένος?
Eυτύχης
-
Υπάρχει και σχετικό site για τους κοντράκηδες:
http://www.dragster.gr
Έχουν και επιχειρήματα τα παιδιά.. :
http://www.dragster.gr/streetracing-intro.htm
Aρχείο με κόντρες:
http://www.dragster.gr/cgi-bin/ikonboar ... act=SF;f=6Δείτε ένα δημοψήφισμά τους:
Question: Που προτιμάτε να κάνετε κόντρες; :: Total Votes:164
Poll choices- Votes- Statistics
Σε κάθε φανάρι- 55- [33.54%]
Μόνο σε κατάλληλες πίστες αν και δεν υπάρχουν- 25- [15.24%]
Καλές είναι οι πίστες αλλά στο δρόμο έχει περισσότερη πλάκα- 74- [45.12%]
Δεν μου αρέσουν οι κόντρες, είναι επικίνδυνες- 4- [2.44%]
Στο δρόμο γιατί πουλάω 'μούρη', ενώ στην πίστα είναι καθαρό άθλημα- 6- [3.66%] -
αλλά δυστηχώς εκεί δεν έχει ''λαό'' να αποθεώνει, ούτε ''γκόμενες'' άρα ούτε pull-moore!Και επειδη με αυτο αναφερεσαι και σε εμενα και σε αλλους πολλους απο εδω μεσα, και επειδη μαλλον ουτε εσυ εχεις καμμια σχεση με τα Λιμανακια και λες μονο οτι διαβαζεις σε περιοδικα η βλεπεις στην TV, σου λεω να μιλας λιγο καλυτερα, γιατι αδικεις πολλους. Εγω ειμαι φιλος της γρηγορης οδηγησης. Αλλα μεχρι πριν λιγο, δεν γουσταρα να 'μπω' στους αγωνες. Αυτο γιατι τρεχω για εμενα, επειδη με ευχαριστει, Δεν με νοιαζουν ουτε οι χρονοι, ουτε τα 'τσιγκακια', ουτε να δειξω-αποδειξω οτι ειμαι πιο γηογορος η πιο αργος απο τον συναθλητη μου.
Τωρα εχει αρχισει να μου καλοφαινεται η ιδεα, αλλα δεν μπορω. Ακομα και αν μπορεσω, αυτο δεν θα με σταματησει θα τρεχω στα Λιμανακια, στην Βουτα κλπ κλπ. Γιατι εμενα ΑΥΤΟ μου αρεσει. Και δεν το κανω ουτε για πουλ-μουρ, ουτε για τις γκομενες, ουτε για τον 'λαο'.Επιτελους μαθετε να ξεχωριζετε αυτους που τρεχουν γιατι γουσταρουν το αυτοκινητο, απο αυτους που 'τρεχουν' γιατι γουσταρουν να τους κοιτανε οι αλλοι. Και προσπαθηστε να καταλαβετε οτι ακομα και αν προσεφερε καποιος δωρεαν αγωνιστικα, δωρεαν συμμετοχες κλπ κλπ, ουτε οι μισοι απο την πρωτη κατηγορια δεν θα ενδιαφερονταν...
-
οποιος ειναι μαγκας ας παει να τρεξει στους αγωνες ???
αν παω σε ενα μαγαζι δηλαδη και του πω ειμαι μαγκας θα μου δωσει τον εξοπλισμο που χρειαζομαι?????????????????????
μπααααααααααααααααααααααααso simple.....
-
Σαφώς και δεν συμφωνώ με τον αφορισμό 'όποιος είναι μάγκας να τρέξει σε αγώνες', όμως από την άλλη όποιος κάνει μ@λ@κίες σε δημόσιο δρόμο... κόψιμο του κώλου με συνοπτικές διαδικασίες.
Και βέβαια δε δικαιολογείται κανένας να το παίζει Βατάνεν ανάμεσα στα αυτοκίνητα ανύποπτων επειδή 'γουστάρει να τρέχει για τον εαυτό του', γιατί κι εγώ μπορεί να 'γουστάρω να πετάω πέτρες στο δρόμο' (είμαι το ίδιο ουσιαστικά επικίνδυνος με αυτόν) αλλά βέβαια δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι δε θα έπρεπε να με χώσουν μέσα ως υποψήφιο δολοφόνο και μάλιστα με δόλο.
-
Το παράνομο είναι πάντα πειρασμός και ειδικά για τις ηλικίες που απαρτίζουν τους 'κοντράκιδες'.Το θέμα είναι εάν υπάρχουν θεσμοί σ'αυτή τη χώρα.Άλλωστε είναι πολλά πλεόν τα ερεθίσματα που ωθούν πολλά παιδια σ'αυτή την οδηγηγική συμπεριφορά.
Πολλοί βλέπουν τον ευατό τους να ξεκινά από ένα φανάρι και φαντασιώνονται τον ευατό τους είτε ως πρωταγωνιστή στο F & F είτε ως φιλοξενόμενο σε κάποιο από τα περιοδικά που εχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια σας μανιτάρια.
-
Εγώ έχω μια ιδέα, απλούστατη και εξαιρετικά αποτελεσματική, για να πάψουν τα σαξόραλλα και τα άλλα πυραυλάκια να καταλήγουν στα χέρια αρχάριων πιτσιρικάδων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται:
Να θεσπιστεί νόμος που να λέει 'από αναλογία 7,5 ή 8 κιλών ανά ίππο και κάτω, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η μικτή ασφάλεια'. Να δεις τότε για πότε το φτηνό πυραυλάκι γίνεται κάπως πιο ακριβό και θα αρχίσουν να το παίρνουν πιο συνειδητοποιημένα άτομα.
-
Και κάτι άλλο για το 'όποιος είναι μάγκας ας τρέξει στους αγώνες'...
Κανείς από εδώ μέσα δε γουστάρει να τρώει βρίσιμο από τον 'βετεράνο των αγώνων' μπαμπά σημερινού ανερχόμενου οδηγού επειδή στον αγώνα κράτησε τη γραμμή του και δεν έκανε στην άκρη να περάσει το... καμάρι του 'βετεράνου των αγώνων'.
Και ναι, μιλώ για τον πατέρα Φαμπιάτο και το περιστατικό κατά το οποίο πήγε και σκυλόβρισε τον Πατέλο ακριβώς με αυτό το αιτιολογικό.
Τουλάχιστον στα βουνά και στα στροφιλίκια δεν έχουμε τέτοιους 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ;' που μόνον εμετό μπορούν να προκαλέσουν.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ έχω μια ιδέα, απλούστατη και εξαιρετικά αποτελεσματική, για να πάψουν τα σαξόραλλα και τα άλλα πυραυλάκια να καταλήγουν στα χέρια αρχάριων πιτσιρικάδων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται:Να θεσπιστεί νόμος που να λέει 'από αναλογία 7,5 ή 8 κιλών ανά ίππο και κάτω, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η μικτή ασφάλεια'. Να δεις τότε για πότε το φτηνό πυραυλάκι γίνεται κάπως πιο ακριβό και θα αρχίσουν να το παίρνουν πιο συνειδητοποιημένα άτομα.
Ρε παιδια ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω..
Το περιοδικο το αγοραζεις αν το θες...δεν σε αναγκαζει κανεις..
Τωρα οσον αφορα αυτο που λες skullone ειναι εκτος τοπου και χρονου!
Γιατι ο ρατσισμος προς τα σαξοραλλα και τους νεους...?...εγω οταν αγορασα το δικο μου θεωρουμουν πιτσιρικας αλλα με το Saxo μου δεν κανω λαλακιες!Ειμαι ενας νορμαλ οδηγος χωρις να θετω σε κινδυνο την ζωη των αλλων!
Γιατι δηλ εγω να στερηθω ενα τοσο φτηνο ομορφο και δυνατο αμαξακι..?
Εχεις νομιζεις την εντυπωση οτι οι καθολα 'σοβαροι' οικογενειαρχες ειναι νομοταγεις...στην οδηγηση τους?
Οχι αν εχεις αυτη την εντυπωση να σου δωσω απειρα παραδειγματακια απο την καθημερινη μου διαδρομη απο την Ραφηνα για την Αθηνα...Ημαρτον δηλ...ποναει χερι..κοβει χερι!
-
Δεν είναι θέμα ρατσισμού. Απλά, όταν κάποιος αγοράζει ένα αυτοκίνητο με οδηγικές απαιτήσεις (γιατί το σαξόραλλο θέλει οδηγό που να ξέρει τι κάνει, όπως άλλωστε και κάθε πραγματικά σπορ αυτοκίνητο), πρέπει να φροντίζει να είναι καλυμμένος.
Αντί λοιπόν να κυνηγάνε τον κόσμο οι στρουμφ, πρότεινα την υποχρεωτική ΜΙΚΤΗ ασφάλιση για τα πιο απαιτητικά και γρήγορα αυτοκίνητα.
Μικτή ασφάλιση σημαίνει ότι καλύπτεσαι και από δικό σου προσωπικό λάθος, ακόμα κι αν δεν έχει εμπλακεί άλλος. Δε βλέπω γιατί είναι κακό να υποχρεώνεται ο αγοραστής ενός πιο ζόρικου αυτοκινήτου να το ξανασκεφθεί και να καταλήξει τελικά στη συνειδητή αγορά του.
-
ξεχάσατε το site http://www.limanakia.gr
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ έχω μια ιδέα, απλούστατη και εξαιρετικά αποτελεσματική, για να πάψουν τα σαξόραλλα και τα άλλα πυραυλάκια να καταλήγουν στα χέρια αρχάριων πιτσιρικάδων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται:Να θεσπιστεί νόμος που να λέει 'από αναλογία 7,5 ή 8 κιλών ανά ίππο και κάτω, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η μικτή ασφάλεια'. Να δεις τότε για πότε το φτηνό πυραυλάκι γίνεται κάπως πιο ακριβό και θα αρχίσουν να το παίρνουν πιο συνειδητοποιημένα άτομα.
..μεγαλε εγραψες!!!!
Τωρα θελω μια διευκρινηση... οταν λες συνειδητοποιημενα ατομα, εννοεις πιο πλουσιους ?!?!???!
Ειναι γνωστο οτι οι μονοι που δεν κυβερνουν σωστα ειναι αυτοι που βρισκονται στην κυβερνηση... Αν με κανανε εμενα πρωθυπουργο, να δεις πως θα τα εφτιαχνα ολα, αμεσως!!!Υ.Γ. Πες μου οτι δεν το εγραψες σοβαρα αυτο!!
-
Μονη λύση είναι η παιδεία,όχι να ακριβαίνουν τα αυτοκίνητα.
Πρέπει τα παιδια να μαθουν οτι εκτος απο το αυτοκινητο υπαρχουν κι αλλα πράγματα ο αθλητισμός,οι τέχνες κτλ
Θλίβομαι με πολλους ενήλικες που έχουν ταυτίσει το είναι τους με το αυτοκίνητο,ένα λεπτό να βγουν απο τον τενεκέ τους,αισθάνονται πιο αδύναμοι και απο σαλιγκάρι στην αριστερή λωρίδα της ΕΟ,και παθαίνουν πολλάπλα εγκεφαλικά όταν κάποιος συνεπιβάτης αφήσει δαχτυλιά στη πόρτα τους.
Δυστυχώς ως χωρα εχουμε παθος με τα αυτοκίνητα,εδω ήρθε πρωτη-πρωτη η 100αρα βενζίνα της ΒΡ και άρχισαν να την βάζουν όλοι σαν τρελοί,ενώ σε άλλες χώρες η μάχη του marketing παίζεται στο ποιος εχει την πιο φιλική για το περιβάλλον βενζίνη.
BURN OUT H ΠΕΡΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ