-
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Είμαι κάτοχος ενός τετρακίνητου Audi και ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Passat Variant. Έχοντας όμως αντιληφθεί τα οφέλη της μόνιμης τετρακίνησης στους Ελληνικούς δρόμους, προβληματίζομαι αν είναι καλύτερα να αγοράσω το VW Passat 2.0FSI 4MOTION ή να πάω σε κάτι γρηγορότερο και όχι τετρακίνητο, όπως π.χ. το 1.8TSI!
Έχω λοιπόν προβληματιστεί αν όντως η τετρακίνηση χρειάζεται όσο λένε ή/και όσο εγώ την έχω αντιληφθεί (μπορεί και υπερτιμήσει, αν και δεν νομίζω)! Αν υπάρχει λόγος να πάω σε ένα θεωρητικά πιο αργό αυτοκίνητο (2.0 FSI 4MOTION) και όχι σε ένα γρηγορότερο (1.8TSI), απλά και μόνο για την τετρακίνηση! Εκτός αυτού, θα είναι όντως αντιληπτή η διαφορά του 2.0FSI 4Motion από τον 1.8TSI στην πραγματικότητα?
Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας για να καταλάβω καλύτερα τι πρέπει να κάνω! Γράψτε σας παρακαλώ την ειλικρινή σας γνώμη για πράγματα όπως οι επιδόσεις (όχι βέβαια 0-100, αλλά ρεπρίζ), για το τράβηγμα του κινητήρα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και για άλλα τέτοια που εσείς πιστεύετε ότι αξίζει να αναφερθούν!
Υπάρχουν άραγε και άλλοι συμforumήτες που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο μοντέλο VW Passat 2.0FSI 4Motion, και αν ναι τι εντυπώσεις έχουν!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη.
ΥΓ. Έχω οδηγήσει το Audi A3 με τον 1.6FSI και μου φάνηκε εντελώς αναιμικός. Από την άλλη έχω οδηγήσει το Seat Altea με τον 2.0FSI και μου φάνηκε πολύ καλός κινητήρας με την έννοια ότι 'έδινε' συνεχώς γκάζι, χωρίς κενά στην απόδοση, χωρίς φασαρία (μάλλον σπορτίφ χροιά είχε), και γενικά ανέβαζε στροφές αγόγγυστα και ευχάριστα. Αυτά στο Seat. Μπορεί στο Passat Variant με την τετρακίνηση, και ενδεχομένως παραπάνω κιλά, ο συγκεκριμένος κινητήρας να πηγαίνει άπατος!
Φιλικά,
Βασίλης -
Είμαι κάτοχος ενός τετρακίνητου Audi και ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Passat Variant. Έχοντας όμως αντιληφθεί τα οφέλη της μόνιμης τετρακίνησης στους Ελληνικούς δρόμους, προβληματίζομαι αν είναι καλύτερα να αγοράσω το VW Passat 2.0FSI 4MOTION ή να πάω σε κάτι γρηγορότερο και όχι τετρακίνητο, όπως π.χ. το 1.8TSI!
Έχω λοιπόν προβληματιστεί αν όντως η τετρακίνηση χρειάζεται όσο λένε ή/και όσο εγώ την έχω αντιληφθεί (μπορεί και υπερτιμήσει, αν και δεν νομίζω)! Αν υπάρχει λόγος να πάω σε ένα θεωρητικά πιο αργό αυτοκίνητο (2.0 FSI 4MOTION) και όχι σε ένα γρηγορότερο (1.8TSI), απλά και μόνο για την τετρακίνηση! Εκτός αυτού, θα είναι όντως αντιληπτή η διαφορά του 2.0FSI 4Motion από τον 1.8TSI στην πραγματικότητα?
Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας για να καταλάβω καλύτερα τι πρέπει να κάνω! Γράψτε σας παρακαλώ την ειλικρινή σας γνώμη για πράγματα όπως οι επιδόσεις (όχι βέβαια 0-100, αλλά ρεπρίζ), για το τράβηγμα του κινητήρα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και για άλλα τέτοια που εσείς πιστεύετε ότι αξίζει να αναφερθούν!
Υπάρχουν άραγε και άλλοι συμforumήτες που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο μοντέλο VW Passat 2.0FSI 4Motion, και αν ναι τι εντυπώσεις έχουν!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη.
ΥΓ. Έχω οδηγήσει το Audi A3 με τον 1.6FSI και μου φάνηκε εντελώς αναιμικός. Από την άλλη έχω οδηγήσει το Seat Altea με τον 2.0FSI και μου φάνηκε πολύ καλός κινητήρας με την έννοια ότι 'έδινε' συνεχώς γκάζι, χωρίς κενά στην απόδοση, χωρίς φασαρία (μάλλον σπορτίφ χροιά είχε), και γενικά ανέβαζε στροφές αγόγγυστα και ευχάριστα. Αυτά στο Seat. Μπορεί στο Passat Variant με την τετρακίνηση, και ενδεχομένως παραπάνω κιλά, ο συγκεκριμένος κινητήρας να πηγαίνει άπατος!
Φιλικά,
Βασίλης -
Φιλικά,
Βασίλης -
ποιο audi έχεις ?
που έχεις καταλάβει ότι η 4κίνηση σε έχει βοηθήσει έως τώρα ? -
Δεν ξέρω πως θα σου φανεί η ιδέα της 'κατάβασης' από Audi σε Skoda (στην πραγματικότητα δεν έχει να ζηλέψει πολλά από ένα Passat πάντως... ίσως και τίποτα) αλλά...
υπάρχει το Superb 1.8TSI 4χ4 με Haldex 4ης γενιάς
-
Για να λέει Variant, θέλει station wagon ο άνθρωπος...
-
Θα βγει και ως station σύντομα
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θα βγει και ως station σύντομαΤουλάχιστον θα βελτιωθεί σε εμφάνιση το πίσω μέρος! Αποκλείεται να το κάνουν χειρότερο!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Θα βγει και ως station σύντομα
Τουλάχιστον θα βελτιωθεί σε εμφάνιση το πίσω μέρος! Αποκλείεται να το κάνουν χειρότερο!
Λυπάμαι αλλά μάλλον έχασες!
Ωστόσο παραμένει ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και είναι ο συνδυασμός αυτών που ζητάει ο φίλος που άνοιξε το θέμα.
Ανάμεσα σε Passat 2.0 4motion και 1.8TSI πάντως εγώ θα έλεγα το δεύτερο. Εξ'άλλου σε μεγάλες ταχύτητες (>100) όπου συνήθως θα ταξιδεύει ένα Passat όσο γκάζι και να δώσεις δεν θα σπινιάρει ο 1.8TSI Σε πιο χαμηλές ταχύτητες με τέρμα γκάζι θα υπάρχει σίγουρα σπινιάρισμα αλλά μια χαρά βολεύεται μόνο με μπροστινή κίνηση αρκεί να μην τσαρουχώνεις το γκάζι πάνω σε στροφή. Υπάρχουν και τα ESP άλλωστε.Σε θέμα δύναμης ο 2.0 ατμόσφαιρα και ο 1.8TSI είναι η μέρα με τη νύχτα
-
Παναγιά μου!
Τώρα... θα γίνω κακός εγώ τώρα...αν προτείνω το Opel Insignia Sports Tourer 2.0T με 4Χ4 και Flexride; -
Παναγιά μου!
Τώρα... θα γίνω κακός εγώ τώρα...αν προτείνω το Opel Insignia Sports Tourer 2.0T με 4Χ4 και Flexride;Άψογη πρόταση
-
Παναγιά μου!
Τώρα... θα γίνω κακός εγώ τώρα...αν προτείνω το Opel Insignia Sports Tourer 2.0T με 4Χ4 και Flexride;Σωστός stanfromgreece!
Η λύση που προτείνεις είναι πάρα πολύ καλή. Ίσως και ιδανική!
Όμως ας μείνουμε στο καθόλου θεωρητικό συγκριτικό που με απασχολεί!
Λέτε δηλαδή ότι το 2.0FSI 4Motion θα σέρνεται σε σχέση με το 1.8ΤSI?
Βασίλης
-
Κοίτα...στα χαρτιά όπως τα βλέπω οι διαφορές δεν είναι μεγάλες... μόνο που το TSI έχει 5 κιλά ροπής παραπάνω από το FSI και σε πολύ πιο χαμηλές στροφές... άρα είναι και πιο 'σπιρτόζικο'... από εκεί και πέρα έχουμε:
1.8 TSI
Κυβισμός (κ.εκ) 1798
Κύλινδροι / Διάταξη 4 / Σ
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ. 160/5000
Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ. 25.5/1500
Κιβώτιο Ταχυτήτων / Σχέσεις ΗΑ / 6
Θέση Κινητήρα / Κίνηση E / E
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 199
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 212
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ./ώρα) 9.0
Κατανάλωση κατα ECE
Αστικός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 11.4
Εκτός πόλης (λίτρα/100 χλμ.) 6.5
Μικτός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 8.42.0 FSI (4MOTION)
Κυβισμός (κ.εκ) 1984
Κύλινδροι / Διάταξη 4 / Σ
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ. 150/6000
Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ. 20.4/3500
Κιβώτιο Ταχυτήτων / Σχέσεις Χ / 6
Θέση Κινητήρα / Κίνηση Ε / 4Χ4
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 214
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 206
Επιτάχυνση 0-100 (χλμ./ώρα) 10.2
Κατανάλωση κατα ECE
Αστικός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 12.2
Εκτός πόλης (λίτρα/100 χλμ.) 7.0
Μικτός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 8.9 -
Για εμένα το 1.8 TSI είναι καλύτερο, καθώς σε όλους τους επιμέρους τομείς βγάζει καλύτερα νούμερα, έχει χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας, έχει λιγότερους ρύπους και είναι και πιο φτηνό! Επίσης, επειδή βλέπουμε ότι η VW έχει κάπως απαξιώσει τους FSI, πθανόν ο TSI να κρατήσει και μία καλύτερη τιμή μεταπώλησης...
-
5 κιλά διαφορά ροπής σημαίνει πχ ότι σε ένα ταξίδι με 5η στο 1.8TSI θα έχεις τόσα άλογα για μια προσπέραση όσα με κατέβασμα σε 4η για το 2.0, πιθανώς και κάμποσα περισσότερα περισσευούμενα Η οποία διαφορά υπάρχει από τις 1500 στροφές που σημαίνει χοντρικά +25% ιπποδύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών υπέρ του TSI. Πρόσθεσε και τη διαφορά των πόσων κιλών λόγω τετρακίνησης του δίλιτρου και έχεις μια χαώδη διαφορά επιταχύνσεων στο δρόμο.
-
Oι FSI οδηγουνται στη συνταξη απο ολοκληρο το Group VAG.
O 1.8 tsi αυτη τη στιγμη ειναι ισως ο καλυτερος κινητηρας κατω απο τα δυο λιτρα που μπορει καποιος να αγορασει.
Εγω θα σου προτεινα να περιμενεις (αν βεβαια μπορεις) μεχρι να παρουσιαστει το Passat Variant με τον 1.8 και τετρακινηση.
Παντως συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι το 4κινητο ειναι οτι πρεπει για τις συνθηκες των δρομων μας.
Οσοι ξερω με 4κινητα (οχι suv) δε συζητουν καν oυτε σαν πιθανοτητα να αγορασουν δικινητο ξανα... -
ο 2,0fsi σε passat που το ειχα οδηγησει δε μου εκανε καμια εντυπωση, και ειναι τραχυς για το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Ο 1,8tsi ειναι ασυγκριτα καλυτερος.
τωρα για 4κινηση μονο εσυ ξερεις αν τη χρειαζεσαι.
-
-
Ο ανθρωπος δε ζητησε να του πειτε τι στεϊσον σας αρεσει αλλα ποιο απο τα δυο που εχει καταληξει ειναι κατα τη γνωμη σας καλυτερο.
Αντι αυτου- παραδοσιακα- προτεινονται ειτε ανυπαρκτα μοντελα (π.χ.Superb Combi) ειτε τα γουστα και οι ορεξεις του πασα ενα... -
variant 4 motion!!!
δεν εχω (ακομα ) εμπιστοσυνη στους tsi και η τετρακινηση βοηθα στους αθλιους ελληνικους δρομους!! με την αθλια προσφυση!
VW Passat Variant 1.8TSI ή VW Passat Variant 2.0FSI 4Motion?