Apr 16, 2009, 1:43 PM

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

Είμαι κάτοχος ενός τετρακίνητου Audi και ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Passat Variant. Έχοντας όμως αντιληφθεί τα οφέλη της μόνιμης τετρακίνησης στους Ελληνικούς δρόμους, προβληματίζομαι αν είναι καλύτερα να αγοράσω το VW Passat 2.0FSI 4MOTION ή να πάω σε κάτι γρηγορότερο και όχι τετρακίνητο, όπως π.χ. το 1.8TSI!

Έχω λοιπόν προβληματιστεί αν όντως η τετρακίνηση χρειάζεται όσο λένε ή/και όσο εγώ την έχω αντιληφθεί (μπορεί και υπερτιμήσει, αν και δεν νομίζω)! Αν υπάρχει λόγος να πάω σε ένα θεωρητικά πιο αργό αυτοκίνητο (2.0 FSI 4MOTION) και όχι σε ένα γρηγορότερο (1.8TSI), απλά και μόνο για την τετρακίνηση! Εκτός αυτού, θα είναι όντως αντιληπτή η διαφορά του 2.0FSI 4Motion από τον 1.8TSI στην πραγματικότητα?

Ζητώ λοιπόν τα φώτα σας για να καταλάβω καλύτερα τι πρέπει να κάνω! Γράψτε σας παρακαλώ την ειλικρινή σας γνώμη για πράγματα όπως οι επιδόσεις (όχι βέβαια 0-100, αλλά ρεπρίζ), για το τράβηγμα του κινητήρα σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και για άλλα τέτοια που εσείς πιστεύετε ότι αξίζει να αναφερθούν!

Υπάρχουν άραγε και άλλοι συμforumήτες που έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο μοντέλο VW Passat 2.0FSI 4Motion, και αν ναι τι εντυπώσεις έχουν!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία και αγάπη.

ΥΓ. Έχω οδηγήσει το Audi A3 με τον 1.6FSI και μου φάνηκε εντελώς αναιμικός. Από την άλλη έχω οδηγήσει το Seat Altea με τον 2.0FSI και μου φάνηκε πολύ καλός κινητήρας με την έννοια ότι 'έδινε' συνεχώς γκάζι, χωρίς κενά στην απόδοση, χωρίς φασαρία (μάλλον σπορτίφ χροιά είχε), και γενικά ανέβαζε στροφές αγόγγυστα και ευχάριστα. Αυτά στο Seat. Μπορεί στο Passat Variant με την τετρακίνηση, και ενδεχομένως παραπάνω κιλά, ο συγκεκριμένος κινητήρας να πηγαίνει άπατος!

Φιλικά,
Βασίλης