-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
G60 ενταξει δεν ειστε μονο εσεις οι δωδεκαθειστες ελληνες ,υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.νικος λυμπεροπουλος speakingΑνάθεμα κι αν καταλαβαίνεις τι λέω.
Σου είπα ότι είμαι Δωδεκαθειστής?
Από αυτό και μόνο συμπεραίνει κανείς ότι αδυνατείτε να συλάβετε οτιδήποτε άλλο εκτός της εβραιολατρείας σας,είναι τόση μεγάλη η ζημιά που σας έκανε τα μυαλά κοιμά η θρησκεία σας.
Οποιος δε συμφωνεί μαζί σας αυτόματα πρέπει να τον κατατάξτε κάπου.
Και δεν το λέω για να αντικρούσω την ταυτότητα των Δωδεκαθειστών,των άθεων των άθρησκων ή οποιουδήποτε άλλου προκειμένου να μην είμαι δήθεν ο στόχος σας και δακτυλοδεικτούμενος.
Εδώ ο άλλος ρωτάει τον kouk με μια έκδηλη απορια 'δεν εισαι χριστιανός'?,λες κι αν δεν είναι αυτόματα υποκύπτει σε μέγα σφάλμα και είναι......περιθωριακός
Λειτουργήστε επιτέλους με τον εγκέφαλο.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
G60 ενταξει δεν ειστε μονο εσεις οι δωδεκαθειστες ελληνες ,υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.νικος λυμπεροπουλος speaking
Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνεις τι λέω.
Σου είπα ότι είμαι Δωδεκαθειστής?
Από αυτό και μόνο συμπεραίνει κανείς ότι αδυνατείτε να συλάβετε οτιδήποτε άλλο εκτός της εβραιολατρείας σας,είναι τόση μεγάλη η ζημιά που σας έκανε τα μυαλά κοιμά η θρησκεία σας.
Οποιος δε συμφωνεί μαζί σας αυτόματα πρέπει να τον κατατάξτε κάπου.
Και δεν το λέω για να αντικρούσω την ταυτότητα των Δωδεκαθειστών,των άθεων των άθρησκων ή οποιουδήποτε άλλου προκειμένου να μην είμαι δήθεν ο στόχος σας και δακτυλοδεικτούμενος.
Εδώ ο άλλος ρωτάει τον kouk με μια έκδηλη απορια 'δεν εισαι χριστιανός'?,λες κι αν δεν είναι αυτόματα υποκύπτει σε μέγα σφάλμα και είναι......περιθωριακός
Λειτουργήστε επιτέλους με τον εγκέφαλο.
]προτιμουμε να λειτουργουμε με την καρδια.
-
προτιμουμε να λειτουργουμε με την καρδια.Mες' την παράνοια κάτι είναι κι αυτό εν συγκρίσει με το παπαδαριό που λειτουργεί με τον πισινό είσαι σε καλύτερη μοίρα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
προτιμουμε να λειτουργουμε με την καρδια.
Mες' την παράνοια κάτι είναι κι αυτό εν συγκρίσει με το παπαδαριό που λειτουργεί με τον πισινό είσαι σε καλύτερη μοίρα
το ποιος ειναι σε καλυτερη μοιρα δεν μπορεις να το κρινεις ουτε εσυ ουτε εγω.
-
Mες' την παράνοια κάτι είναι κι αυτό εν συγκρίσει με το παπαδαριό που λειτουργεί με τον πισινό είσαι σε καλύτερη μοίρα
Xαρδαβέλλα έχει στις 02:00 κι εσύ με λες παπαριές νυχτιάτικα
Και να έχει κάνα θέμα φόλα και να φάω την αυπνία κατακόρυφα -
το θεμα εχει γινει τελειως surreal ρε παιδι μου
ιταλακιας ειδικα ανετα τρολλαρει κι εμενα ακομα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Xαρδαβέλλα έχει στις 02:00 κι εσύ με λες παπαριές νυχτιάτικα
Και να έχει κάνα θέμα φόλα και να φάω την αυπνία κατακόρυφαα ξεχασα να σου πω,εκτος απο καλος χριστιανος ειμαι και καλος ποτης,τα λεμε αυριο γιατι με περιμενει η σκωτσεζα καληνυχτα και καλη οινοποσια κυριε διονυσε.
-
α ξεχασα να σου πω,εκτος απο καλος χριστιανος ειμαι και καλος ποτης,τα λεμε αυριο γιατι με περιμενει η σκωτσεζα καληνυχτα και καλη οινοποσια κυριε διονυσε.
ρε το χαζόπραμα....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
u can't beat aunt lighting
-
Συνεχίστε πλζ..
-
Για να δώσουμε μια πιο κωμική πορεία στη συζήτηση:
Απονομή χρυσού δίσκου εν ώρα Λειτουργίας
11 Απριλίου 2009, 19:40Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Όπως σε μία συνηθισμένη τελετή απονομής χρυσού δίσκου από τα στελέχη μίας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας. Αλλάζει μόνο το σκηνικό. Αντί για τα πολύχρωμα φώτα ενός κλαμπ, πολυέλαιοι, μανουάλια και εικονίσματα. Αντί για τους συνήθεις κοσμικούς, μία 20μελής βυζαντινή χορωδία με φόντο το Ιερό του ναού.
Οι φωτογράφοι έδιναν οδηγίες στο τιμώμενο πρόσωπο, πώς να ποζάρει. Ο καλλιτέχνης σήκωνε ψηλά το δίσκο του, για να τον «επιδείξει» στις κάμερες και στους «θαυμαστές» του, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλοι από τους πιστούς που είχαν κατακλύσει το ναό.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός για τα ορθόδοξα ήθη και έθιμα, συνέβη χθες βράδυ, λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, την κορύφωση του Θείου Δράματος και τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας. Στην απονομή του χρυσού δίσκου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η απονομή στον Πέτρο Γαϊτάνο έγινε μέσα στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.
Για την ακρίβεια, η βράβευση ήταν τριπλή. Πριν από τον Αρχιεπίσκοπο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος και ο δάσκαλος βυζαντινής μουσικής του καλλιτέχνη, Μανόλης Χατζημάρκος, απένειμαν στον Πέτρο Γαϊτάνο δύο χρυσούς δίσκους για τα άλμπουμ «Τα Θεία Πάθη» και «Ώρα Ενάτη», τα οποία πούλησαν 30.000 αντίτυπα.
Την κορυφαία βράβευση, όμως, έκανε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει πουλήσει πάνω από μισό εκατομμύριο δίσκους με ύμνους της Ορθοδοξίας. Έτσι, για τη συνολική του προσφορά στην εκκλησιαστική μουσική και για το πάθος και τη συγκίνηση που μεταδίδει, ερμηνεύοντας τους κατανυκτικούς ύμνους, ο Πέτρος Γαϊτάνος έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία της… Ορθοδοξίας, που βραβεύτηκε μέσα σε εκκλησία!
Μετά την απονομή, ακολούθησε και συναυλία, μέσα στον ιερό ναό. Μια συναυλία με τον τίτλο «Πορεία στο Θείο Πάθος», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, λόγω της υψηλής αμοιβής του καλλιτέχνη, η οποία ανήλθε στις 38.000 ευρώ!
Ο σάλος που είχε ξεσπάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάγκασε το δήμαρχο Γλυφάδας, Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, να πει ότι δεν ήξερε τίποτα για το συγκεκριμένο ποσό και ότι τη συμφωνία έκλεισε η σύμβουλος της δημοτικής Αρχής και πρώην τραγουδίστρια, Μπέσσυ Αργυράκη.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γαϊτάνο, στο ποσό αυτό, πέραν της αμοιβής του, συμπεριλαμβανόταν και εκείνη των ανθρώπων που τον πλαισίωσαν.
Η «zougla.gr» επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ο υπεύθυνος όμως μας παρέπεμψε στη Μητρόπολη Γλυφάδας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Μητροπολίτη Γλυφάδας, μας είπε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου. Πάντως, όπως είπε χαρακτηριστικά, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ωφεληθεί πνευματικά ο κόσμος. Εξάλλου, δεν έκαναν κάτι κακό.
-
Υπάρχουν και χειρότερα:
Απαγορευμένος ο χορός τη Μ. Παρασκευή στην Ελβετία
Σε έξι΄από τα 26 συνολικά καντόνια της Ελβετίας απαγορεύεται η μουσική και ο χορός τη Μ. Παρασκευή, ενώ σε ένα καντόνι η απαγόρευση ισχύει για ολόκληρη την εβδομάδα των Παθών.Να κλείσουν τη μουσική και να κρύψουν τα παπούτσια χορού τους ζητήθηκε από τους κατοίκους επτά καντονιών της Ελβετίας, προκειμένου να σεβαστούν την απαγόρευση χορού που ισχύει για την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής.
Αν και το τοπικό συμβούλιο στη Λουκέρνη συμφώνησε μόλις τον περασμένο Μάρτιο να αρθεί αυτή η απαγόρευση που ισχύει εδώ και πέντε αιώνες, κάποιοι άλλοι στο γερμανόφωνο Βορρά συνεχίζουν να το διατηρούν.
Τα καντόνια του Ούρι, Όμπβαλντεν, Σαφχάουζεν, Μπάζελ - Λαντ, Σόλοτουρν καθώς και το γαλλόφωνο Νέσατελ απαγόρευσαν τον χορό για τη Μεγάλη Παρασκευή ενώ οι σεμνότυφοι κάτοικοι του Άπεντσελ Ίνερχοντεν προχώρησαν σε απαγόρευση για ολόκληρη την Μεγάλη Εβδομάδα.
Για πολλά χρόνια τα καντόνια Προτεσταντών όχι μόνο απαγόρευαν τον χορό αλλά και ανάγκαζαν τους οπαδούς του βαλς, του ταγκό και της σάμπα να κατευθυνθούν προς τα πιο ανεκτικά καντόνια των Καθολικών, προκειμένου να εξασκήσουν την τέχνη τους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP
Υ.Γ.: Έχει ζήσει κάποιος από τους συμφορουμίτες στην Ελβετία να μας πει 1-2 λόγια για το τι ισχύει στην χώρα, ποια η επιρροή της εκκλησίας/θρησκείας/κτλ; Μου ακούγεται πολύ τραβηγμένο το παραπάνω.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υπάρχει μικρή υποψία ότι δεν τρολλλλλλάρει
-
Το εχω πει πολλες φορες και θα το ξαναπω αλλη μια. Αν υπηρχαν καλοι Χριστιανοι τοτε ο κοσμος μας θα ηταν ιδανικος. Δεν θα εβλεπες ουτε ανισοτητες , ουτε δολοφονιες και ολα θα κυλουσαν ιδανικα. Δεν γινεσαι καλος Χριστιανος με το να πηγαινεις 1 φορα στην εκκλησια και να βλεπεις το jesus of nazaret για 1000στη φορα στην τηλεοραση. Δεν ειμαι εγω αυτος που θα σας πεισει αν υπαρχει ή δεν υπαρχει θεος ,αλλα η ουσια ειναι αυτη που προανεφερα.
Δεν λεει η ορθοδοξη εκκλησια να πας να κανεις οργια ή να βιασεις κανενα και ουτε ο Χριστος εκανε παρομοιες πραξεις ,αλλα αντιθετως καποιοι απο τους 12 θεους του Ολυμπου επετρεπαν οργια και ανηθικες πραξεις ,ακριβως οπως και ο Σατανισμος. Η αληθεια ειναι οτι αν πραγματικα ακολουθουμε αυτα που λενε οι περισσοτερες θρησκειες(πλην Σατανισμου,δωδεκαθεισμου,αλλα και αθεων) τοτε θα ζησουμε σε ενα πραγματικα ωραιο κοσμο.
-
το τι ειναι ανηθικο ή οχι αλλαζει με την εποχη.στην αρχαιοτητα πχ τα οργια ή η παιδοφυλια ηταν φυσιολογικα σημερα μας φαινονται ανηθικα.
επισης καλος χριστιανος μεταξυ αλλων σημαινει να θεωρεις τις γυναικες κατωτερες , κατι που μολις τα τελευταια χρονια προσπαθει να αλλαξει και οχι χαρη στους παπαδες..
Δε χρειαζεται καποιος θρησκειες για να εχει ηθος και να ειναι σωστος ανθρωπος.
Προσωπικα απορριπτω οποιοδηποτε θειο και υπερφυσικο για 2 κυριως λογους:- δεν εχω διαπιστωσει πουθενα στη ζωη μου και στον κοσμο 'θεικη' παρεμβαση και ολα αυτα μου φαινονται αστεια..
- ακομα κι αν υπαρχει καποιο ανωτερο ον , δε πιστευω οτι ενδιαφερεται για μενα και οσους με ενδιαφερουν προσωπικα, συνεπως και να υπαρχει χεστηκα!!!
οι θρησκειες πρεπει να καταλαβουμε καποια στιγμη οτι ειναι ανθρωπινα και κυριως πολιτικα δημιουργηματα.
Δε χρειαζεται να αναλυσουμε ποιος ηταν ο Κωσταντινος ( ο οποιος στη συνεχεια αγιοποιηθηκε )..
Παρολα αυτα σεβομαι το γεγονος οτι καποιοι ανθρωποι εχουν αναγκη να εξηγησουν το κοσμο, το θανατο και πρεπει οπωσδηποτε καπου να εναποθεσουν ολες τις ελπιδες τους.Μεσω αυτης της καταστασης μπορουν και εχουν γινει αρκετα καλα στην ανθρωποτητα , οπως και πολλα κακα.
Το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που η θρησκειες ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα, λογικο ειναι να εχουν και τα τρωτα τους σημεια, αλλα και να ερμηνευονται απο τον καθενα αναλογα με το συμφερον του.οι ανθρωπινη φυση ειναι αυτη που ειναι και δεν πιστευω οτι περιμενουμε τη θρησκεια για να καταλαβουμε τι ειναι σωστο και λαθος, ηθικο ή ανηθικο.
Επισης καταλαβα με τον καιρο οτι και οι θρησκειες να μην υπηρχαν για να μας διαχωριζουν, παλι θα βρισκαμε κατι.
περα απο τους θρησκευτικους διαχωρισμους και πολεμους υπαρχουν πολιτικοι,φυλετικοι ακομα και 'ποδοσφαιρικοι'για να επιστρεψω στη συζητηση περι σωστου, θα μου επιτρεψετε να πω οτι καποια πραγματα ειναι προφανη και γινονται 'αυτοματα' ανεξαρτητως φυλης και θρησκειας.
Το να προστατευει καποιος τα παιδια του ειναι ενστικτο (το κανουν και τα πιο αγρια ζωα), το να μη σκοτωνεις ειναι συνεπεια της κοινωνικης μας φυσης και της αναγκης μας να λειτουργουμε ως ομαδα, η απαγορευση της αιμομιξειας ειναι συνεπεια παρατηρησεων μεσα στους αιωνες των επικινδυνων συνεπειων στην υγεια των παιδιων.Αρα για να το παρω λιγο πιο ψυχρα και ρεαλιστικα ,βγαζοντας ολο το θεικο στοιχειο απο τη μεση, ειμαστε απλα ζωα.
πολυπλοκα μεν, αλλα ζωα.
Ζωα που λογω της ανεπτυγμενης ευφυιας μας σε σχεση με οτιδηποτε αλλο στον πλανητη μας, θελησαμε να δωσουμε μια θεικη διασταση στην υπαρξη μας ωστε να διαχωρισουμε τη θεση μας απο τα υπολοιπα.
Δε μπορουμε να δεχτουμε οτι εχουμε σπλαχνα οπως οτιδηποτε αλλο σε αυτη τη γη,δε δεχομαστε οτι απλα πεθαινουμε και σαπιζουμε και δημιουργουμε ολοκληρες ιστοριες για να νιωσουμε καλυτεροι..ανωτεροι.
Λεμε μαλιστα οτι ειμαστε Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του θεου μας.
οι αρχαιοι Ελληνες μαλιστα στους θεους τους προσεδιδαν ανθρωπινες συμπεριφορες και αδυναμιες.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι πρεπει καποια στιγμη να ξεκολλησουμε απο τη θρησκεια και τις ανωτερες δυναμεις και να προσπαθησουμε να ανεξαρτητοποιησουμε το πνευμα μας.
ειμαστε τοσο καταπιεσμενοι στον κοσμο που ζουμε και δεν εχουμε ουσιαστικη ελευθερια, δε νομιζω οτι εξυπηρετει η επιπλεον καταπιεση..
να νιωθουμε δλδ οτι ειμαστε αμαρτωλοι εκ γενετης , δουλοι, προβατα ιεροι πολεμιστες και ή δε ξερω και γω τι..και ακομα κι αν καποιος δεν αντεχει να μη πιστευει στο θεο , τουλαχιστον ας μη συνεχιζει να ταιζει τα παρασιτικα για την κοινωνια μαγαζακια που λεγονται εκκλησιες..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
και ακομα κι αν καποιος δεν αντεχει να μη πιστευει στο θεο , τουλαχιστον ας μη συνεχιζει να ταιζει τα παρασιτικα για την κοινωνια μαγαζακια που λεγονται εκκλησιες..Δεν γίνεται αυτό που λες ... μας τα παίρνουν δημοκρατικά μέσω της φορολογίας
-
το τι ειναι ανηθικο ή οχι αλλαζει με την εποχη.στην αρχαιοτητα πχ τα οργια ή η παιδοφυλια ηταν φυσιολογικα σημερα μας φαινονται ανηθικα.επισης καλος χριστιανος μεταξυ αλλων σημαινει να θεωρεις τις γυναικες κατωτερες , κατι που μολις τα τελευταια χρονια προσπαθει να αλλαξει και οχι χαρη στους παπαδες..
Δε χρειαζεται καποιος θρησκειες για να εχει ηθος και να ειναι σωστος ανθρωπος.
Προσωπικα απορριπτω οποιοδηποτε θειο και υπερφυσικο για 2 κυριως λογους:- δεν εχω διαπιστωσει πουθενα στη ζωη μου και στον κοσμο 'θεικη' παρεμβαση και ολα αυτα μου φαινονται αστεια..
- ακομα κι αν υπαρχει καποιο ανωτερο ον , δε πιστευω οτι ενδιαφερεται για μενα και οσους με ενδιαφερουν προσωπικα, συνεπως και να υπαρχει χεστηκα!!!
οι θρησκειες πρεπει να καταλαβουμε καποια στιγμη οτι ειναι ανθρωπινα και κυριως πολιτικα δημιουργηματα.
Δε χρειαζεται να αναλυσουμε ποιος ηταν ο Κωσταντινος ( ο οποιος στη συνεχεια αγιοποιηθηκε )..
Παρολα αυτα σεβομαι το γεγονος οτι καποιοι ανθρωποι εχουν αναγκη να εξηγησουν το κοσμο, το θανατο και πρεπει οπωσδηποτε καπου να εναποθεσουν ολες τις ελπιδες τους.Μεσω αυτης της καταστασης μπορουν και εχουν γινει αρκετα καλα στην ανθρωποτητα , οπως και πολλα κακα.
Το θεμα ειναι οτι απο τη στιγμη που η θρησκειες ειναι ανθρωπινα δημιουργηματα, λογικο ειναι να εχουν και τα τρωτα τους σημεια, αλλα και να ερμηνευονται απο τον καθενα αναλογα με το συμφερον του.οι ανθρωπινη φυση ειναι αυτη που ειναι και δεν πιστευω οτι περιμενουμε τη θρησκεια για να καταλαβουμε τι ειναι σωστο και λαθος, ηθικο ή ανηθικο.
Επισης καταλαβα με τον καιρο οτι και οι θρησκειες να μην υπηρχαν για να μας διαχωριζουν, παλι θα βρισκαμε κατι.
περα απο τους θρησκευτικους διαχωρισμους και πολεμους υπαρχουν πολιτικοι,φυλετικοι ακομα και 'ποδοσφαιρικοι'για να επιστρεψω στη συζητηση περι σωστου, θα μου επιτρεψετε να πω οτι καποια πραγματα ειναι προφανη και γινονται 'αυτοματα' ανεξαρτητως φυλης και θρησκειας.
Το να προστατευει καποιος τα παιδια του ειναι ενστικτο (το κανουν και τα πιο αγρια ζωα), το να μη σκοτωνεις ειναι συνεπεια της κοινωνικης μας φυσης και της αναγκης μας να λειτουργουμε ως ομαδα, η απαγορευση της αιμομιξειας ειναι συνεπεια παρατηρησεων μεσα στους αιωνες των επικινδυνων συνεπειων στην υγεια των παιδιων.Αρα για να το παρω λιγο πιο ψυχρα και ρεαλιστικα ,βγαζοντας ολο το θεικο στοιχειο απο τη μεση, ειμαστε απλα ζωα.
πολυπλοκα μεν, αλλα ζωα.
Ζωα που λογω της ανεπτυγμενης ευφυιας μας σε σχεση με οτιδηποτε αλλο στον πλανητη μας, θελησαμε να δωσουμε μια θεικη διασταση στην υπαρξη μας ωστε να διαχωρισουμε τη θεση μας απο τα υπολοιπα.
Δε μπορουμε να δεχτουμε οτι εχουμε σπλαχνα οπως οτιδηποτε αλλο σε αυτη τη γη,δε δεχομαστε οτι απλα πεθαινουμε και σαπιζουμε και δημιουργουμε ολοκληρες ιστοριες για να νιωσουμε καλυτεροι..ανωτεροι.
Λεμε μαλιστα οτι ειμαστε Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του θεου μας.
οι αρχαιοι Ελληνες μαλιστα στους θεους τους προσεδιδαν ανθρωπινες συμπεριφορες και αδυναμιες.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι πρεπει καποια στιγμη να ξεκολλησουμε απο τη θρησκεια και τις ανωτερες δυναμεις και να προσπαθησουμε να ανεξαρτητοποιησουμε το πνευμα μας.
ειμαστε τοσο καταπιεσμενοι στον κοσμο που ζουμε και δεν εχουμε ουσιαστικη ελευθερια, δε νομιζω οτι εξυπηρετει η επιπλεον καταπιεση..
να νιωθουμε δλδ οτι ειμαστε αμαρτωλοι εκ γενετης , δουλοι, προβατα ιεροι πολεμιστες και ή δε ξερω και γω τι..και ακομα κι αν καποιος δεν αντεχει να μη πιστευει στο θεο , τουλαχιστον ας μη συνεχιζει να ταιζει τα παρασιτικα για την κοινωνια μαγαζακια που λεγονται εκκλησιες..
Την ηθικη οπως την ξερουμε σημερα την εχει διαμορφωσει ο Χριστιανισμος και οι εκαστοτε θρησκειες. Οπως λες και εσυ στην αρχαιοτητα τα οργια και η παιδοφυλια ηταν συχνο φαινομενο. Ο καθενας θα κρινει τι ειναι σωστο και τι οχι. Ειμαι 100% βεβαιος οτι αν ημασταν ολοι αθεοι ή συνεχιζαμε να πιστεουμε στους 12 θεους , τοτε θα εβλεπες και σημερα(σε μεγαλο βαθμο) οργια και παιδοφυλιες. Φυσικα και στην εποχη μας γινονται οργια,παιδοφυλιες,φονοι και αλλα ,αλλα οπως εχω αναφερει ολα αυτα οφειλονται στο γεγονος οτι λιγοι ειναι οι καλοι Χριστιανοι.
Επισης καλος χριστιανος δεν σημαινει να θεωρεις τις γυναικες κατωτερες. Αυτο το συμπερασμα απο που το εβγαλες και γιατι? Επειδη στο παραμυθακι της εκκλησιας η γυναικα δημιουργειται απο το πλευρο του Αδαμ? Αυτο το παραμυθακι και οι ιδιοι οι παππαδες(οι σωστοι) λενε οτι εχει συμβολικο χαρακτηρα.
Επειδη εσυ πιστευεις οτι δεν υπαρχει Θεος, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κιολας. Επισης θα πρεπει να ξερουν οι περισσοτεροι, οτι ο Θεος δεν παρεμβαινει στην γη και στα δρωμενα και δεν κανει θαυματα ,αλλα θαυματα κανει η πιστη. Ειναι αστειο να θεωρουν οτι ο Θεος βοηθαει ενα ατομο και θεραπευει τον καρκινο. Αν ο Θεος βοηθουσε θα σωνοταν η γη σε μια στιγμη. Φυσικα κανενας παππας δεν θα σας πει οτι ο Θεος δεν παρεμβαινει ,γιατι θελουν να κονομανε απο εικονες και οτιδηποτε αλλο.
Γνωριζω γιατι δεν πιστευεις στον Θεο. Δεν πιστευεις ,γιατι εχεις αγνοια και νομιζεις οτι ο Θεος ειναι αυτο που σου πασαρει η τωρινη εκκλησια. Κανε λιγο μια ερευνα μονος σου και δεν θα χασεις. Θα μαθεις πολλα περισσοτερα και θα αναθεωρησεις πολλα απο αυτα που πιστευεις. Εγω τουλαχιστον αυτο εκανα και πραγματικα ειδα το φως μου.
Και κατι τελευταιο. Τρεμω στην ιδεα της κυριαρχιας των αθεων. Τοτε αυτοματως θα εξαφανιστει και ο ανθρωπος. Ο ανθρωπος οταν νιωσει οτι ειναι κυριαρχος γινεται αλαζονικος και καταστροφικος για τους αλλους και τον εαυτο του. Αυτο εχει δειξει η ιστορια. Φυσικα μεχρι να αποδειχθει η θεωρια της δημιουργιας του συμπαντος απο το bing bang(lol) ή κατι αλλο και μεχρι να δημιουργησει η επιστημη ανθρωπο, θα υπαρχουν οι θρησκειες. Προς το παρον δισεκατομυρια ευρο σπαταλουνται για ερευνες και κλωνοποιησεις και ακομα δεν μπορουν να κλωνοποιησουν με πραγματικη επιτυχια ζωα(ντολυ κ.τ.λ),ποσο μαλλον τον ανθρωπο που ειναι κατι πιο πολυπλοκο απο μια αγελαδα και μια ΜΑΙΜΟΥ.
Υ.Γ Τελικα με το πειραμα του cern τι εγινε? Αποδειχτηκε οτι δεν υπαρχει θεος? . Α ναι μωρε εκανε σαμπατοζ η Λουκα και δεν πετυχε το πειραμα
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Και κατι τελευταιο. Τρεμω στην ιδεα της κυριαρχιας των αθεων. Τοτε αυτοματως θα εξαφανιστει και ο ανθρωπος. Ο ανθρωπος οταν νιωσει οτι ειναι κυριαρχος γινεται αλαζονικος και καταστροφικος για τους αλλους και τον εαυτο του. Αυτο εχει δειξει η ιστορια.
Σταυροφορίες
Φυσικα μεχρι να αποδειχθει η θεωρια της δημιουργιας του συμπαντος απο το bing bang(lol) ή κατι αλλο και μεχρι να δημιουργησει η επιστημη ανθρωπο, θα υπαρχουν οι θρησκειες. Προς το παρον δισεκατομυρια ευρο σπαταλουνται για ερευνες και κλωνοποιησεις και ακομα δεν μπορουν να κλωνοποιησουν με πραγματικη επιτυχια ζωα(ντολυ κ.τ.λ),ποσο μαλλον τον ανθρωπο που ειναι κατι πιο πολυπλοκο απο μια αγελαδα και μια ΜΑΙΜΟΥ.
Στους άθεους αρέσουν τα έκφυλα γαμ@σα, δεν χρειάζονται την επιστήμη να αναπαραχθούν.
btw, μήπως λέγεται pink punk?
Υ.Γ Τελικα με το πειραμα του cern τι εγινε? Αποδειχτηκε οτι δεν υπαρχει θεος? . Α ναι μωρε εκανε σαμπατοζ η Λουκα και δεν πετυχε το πειραμα
Είστε άπαιχτοι, εκτός από άσχετοι
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Επισης καλος χριστιανος δεν σημαινει να θεωρεις τις γυναικες κατωτερες. Αυτο το συμπερασμα απο που το εβγαλες και γιατι? Επειδη στο παραμυθακι της εκκλησιας η γυναικα δημιουργειται απο το πλευρο του Αδαμ? Αυτο το παραμυθακι και οι ιδιοι οι παππαδες(οι σωστοι) λενε οτι εχει συμβολικο χαρακτηρα.
οι γυναικες ειναι εξ'ορισμου κατωτερες στο χριστιανισμο.
ειναι υπευθυνες για το προπατορικο αμαρτημα(το οποιο μαλιστα ειναι μια εβραικη ιστροριουλα) , δε μπορουν να γινουν ιεριες(παρα μονο καλογριες) ,οπως και δε μπορουν να πατησουν στο 'περιβολι της παναγιας'εγω δεν ειπα απαραιτητα οτι ο Χριστος(αν υπηρξε) ειπε οτι οι γυναικες ειναι κατωτερες.ο ιδιος αλλωστε τριγυριζε παρεα με μια πορνη.
απλα αυτοι που κατασκευασαν το χριστιανισμο αποφασισαν να τις κανουν να νιωθουν ενοχες και κατωτερες ωστε να τους σφιξουν κι αλλο το λουρι.Σου θυμιζω οτι συμφωνα με ιστορικα ευρηματα οι πρωτες ανθρωπινες κοινωνιες ηταν μητριαρχικες..
Ισως γιατι στους πρωτογονους ανθρωπους φαινοταν υπερφυσικο το γεγονος οτι γεννουσαν.
μολις ομως αντιληφθηκαν την υπεροχη της σωματικης τους δυναμης τις εβαλαν στο περιθωριο
και ο χριστιανισμος απλα ενισχυει αυτη τη πρακτικη.ο,τι αλλο κι αν λεμε ειναι απλα μια δικη μας ερμηνεια που μας βολευει και να κανουμε να νιωθουμε καλυτερα.Ειναι σα να μιλας με μουσουλμανες(εχω μιλησει δλδ) και να σου λενε οτι το ισλαμ δε της καταπιεζει, ενω το ιδιο το κορανι μιλαει για αυτες σα να ειναι σκουπιδια
-
Το να προστατευει καποιος τα παιδια του ειναι ενστικτο (το κανουν και τα πιο αγρια ζωα), το να μη σκοτωνεις ειναι συνεπεια της κοινωνικης μας φυσης και της αναγκης μας να λειτουργουμε ως ομαδα, η απαγορευση της αιμομιξειας ειναι συνεπεια παρατηρησεων μεσα στους αιωνες των επικινδυνων συνεπειων στην υγεια των παιδιων.
Αρα για να το παρω λιγο πιο ψυχρα και ρεαλιστικα ,βγαζοντας ολο το θεικο στοιχειο απο τη μεση, ειμαστε απλα ζωα.
πολυπλοκα μεν, αλλα ζωα.Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στη φύση δεν είναι τόσο κοινά ορισμένα χαρακτηριστικά, και γενικότερα είναι ιδιαίτερα επισφαλές να προσπαθείς να προβάλλεις συμπεριφορές διαφορετικών ειδών σε άλλα είδη, ιδίως δε στον άνθρωπο. ΓΙατί συνήθως είναι απλώς λάθος.
Ας πούμε, ο γάτος προστατεύει τα παιδιά του ; Όχι, τα σκοτώνει. Και το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα ζώα που ζουν σε ομάδες θυληκών με ένα κυρίαρχο αρσενικό.
Ακόμα και η μάνα, μετά τον απογαλακτισμό -όπου και θα διώξει βίαια το παιδί της- αν ξαναπετύχει το παιδί της, θα το προστατέψει; Όχι, θα προσπαθήσει να το σκοτώσει.
Κοινωνικά και ως ομάδα δεν λειτουργούσε ο άνθρωπος μέχρι το 1600; Ε, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να σκοτώνει.
Η δε αιμομιξία, δεν λειτουργεί έτσι για όλα τα είδη. Υπάρχουν και ζώα όπου η αιμομιξία αποτελεί μια χαρά λύση (διάφορα είδη ερπετών, εντόμων, ψαριών κ.ο.κ.)Τέσπα, γενικώς στη φύση υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποικιλία συμπεριφορών γιατί υπάρχει τεράστια ποικιλία ειδών.
ΑΥτή η 'φυσική κατάσταση' που είναι ίδια για όλα τα ζώα απλώς δεν υφίσταται.
ΤΟ ότι ο άνθρωπος είναι ζώο, από μόνο του δεν λέει τίποτα για καμία συμπεριφορά του. Μην κάνεις τέτοιες προβολές.
Περί εκκλησίας