-
Με συγχωρειτε που σας μεταφερω την πραγματικοτητα οπως την βιωνω και δεν αναπαραγω αστικους μυθους
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με συγχωρειτε που σας μεταφερω την πραγματικοτητα οπως την βιωνω και δεν αναπαραγω αστικους μυθουςΝαι ρε συ οκ, απλά είπαμε να κάνουμε λίγη προπαγάνδα για να ψηφίσετε παπαρήγα κι αλαβάνο. Στον ιδιωτικό τομέα δεν μπαίνουν φυτευτοί, με βύσματα και γνωριμίες κλπ. Ούτε λουφάρουν ούτε γλείφουν ούτε τα ξύνουν.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Με συγχωρειτε που σας μεταφερω την πραγματικοτητα οπως την βιωνω και δεν αναπαραγω αστικους μυθους
Ναι ρε συ οκ, απλά είπαμε να κάνουμε λίγη προπαγάνδα για να ψηφίσετε παπαρήγα κι αλαβάνο. Στον ιδιωτικό τομέα δεν μπαίνουν φυτευτοί, με βύσματα και γνωριμίες κλπ. Ούτε λουφάρουν ούτε γλείφουν ούτε τα ξύνουν.
+το ανιψάκι που ξέρει απο κουμπιούτερ
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν ξέρω τί λεει ο γρεο, αλλά για την κλίση που έφαγα χτες σίγουρα αυτοί είναι υπεύθυνοι
Κοίτα να ισιώσεις γιατί θα στραβοψ@λιάσεις αν μείνεις πολύ ώρα υπό κλίση
Στην Τουρκια πως τα πανε με την κριση;
H μέση μου buscopan?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ναι ρε συ οκ, απλά είπαμε να κάνουμε λίγη προπαγάνδα για να ψηφίσετε παπαρήγα κι αλαβάνο. Στον ιδιωτικό τομέα δεν μπαίνουν φυτευτοί, με βύσματα και γνωριμίες κλπ. Ούτε λουφάρουν ούτε γλείφουν ούτε τα ξύνουν.
+το ανιψάκι που ξέρει απο κουμπιούτερ
Κανεις δεν ειπε οτι στον ιδιωτικο τομεα ειναι ολα τελεια..και εγω εχω προσλαβει με μεσον,οχι ομως ατομο ανικανο ή τεμπελη ή κομματοσκυλο,ατομο που ειχε ολα τα προσοντα,τυπικα και ουσιαστικα.Αν πιστευετε οτι εχει κανεις ορεξη να φορτωνεται άκριτα στρατιες αχρηστων,να ειστε σιγουροι οτι δεν μιλατε για τον ιδιωτικο τομεα.
-
Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι να φορτώσω στον ιδιωτικό η δημόσιο τομέα τις ιδιαιτερότητες η την εργατικότητα του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ακριβως το αντίθετο θα έλεγα. Επειδή οι πολιτικάρες που ψηφίζετε απαξιώνουν το δημόσιο με την πρακτική της εξαγοράς ψήφου, πρέπει κάπου να καταλάβετε πως δεν φταίει γι αυτό η αναγκαιότητα για δημόσιους υπαλλήλους ουτε λύση είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων. Και το γεγονός πως το δημόσιο φράκαρε και οι πολιτικάρες σας πάνε να βολέψουν τα παιδιά τους στον ιδιωτικό τομέα το αποδεικνύει άριστα, νομίζω;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι να φορτώσω στον ιδιωτικό η δημόσιο τομέα τις ιδιαιτερότητες η την εργατικότητα του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ακριβως το αντίθετο θα έλεγα. Επειδή οι πολιτικάρες που ψηφίζετε απαξιώνουν το δημόσιο με την πρακτική της εξαγοράς ψήφου, πρέπει κάπου να καταλάβετε πως δεν φταίει γι αυτό η αναγκαιότητα για δημόσιους υπαλλήλους ουτε λύση είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων. Και το γεγονός πως το δημόσιο φράκαρε και οι πολιτικάρες σας πάνε να βολέψουν τα παιδιά τους στον ιδιωτικό τομέα το αποδεικνύει άριστα, νομίζω;για να προλάβω την απάντηση που έρχεται*
έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν* -
Τελικά ρε Tiger προσλαμβάνετε και κανέναν χωρίς μέσο; Ικανό εννοείται , μάλλον είναι τόσο ανίκανοι και ρεμπεσκέδες που ούτε ένα μέσο δεν κάθονται να βρουν Σιγά μη κάτσουν να δουλέψουν κι όλας...
Επίσης ο ιδιωτικός τομέας δεν περιορίζεται στο μαγαζί σου. Κράτα και καμιά πισινή για το τι συμβαίνει γενικότερα, γιατί αν τύχει και μάθεις τι παίζει (και σε τι τάξεις μεγέθους έτσι;) σε βλέπω να παθαίνεις τπτ με τέτοια σιγουριά που έχεις
-
Τότε γιατί είχαν πρόβλημα κάποιοι με την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο ή την αξιολόγηση βάσει απόδοσης; Φοβούνται μήπως πάρουν πόδι κάποιοι άχρηστοι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης ο ιδιωτικός τομέας δεν περιορίζεται στο μαγαζί σου. Κράτα και καμιά πισινή για το τι συμβαίνει γενικότερα, γιατί αν τύχει και μάθεις τι παίζει (και σε τι τάξεις μεγέθους έτσι;) σε βλέπω να παθαίνεις τπτ με τέτοια σιγουριά που έχεις
Tραπεζες πχ...
Χαος. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τότε γιατί είχαν πρόβλημα κάποιοι με την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο ή την αξιολόγηση βάσει απόδοσης; Φοβούνται μήπως πάρουν πόδι κάποιοι άχρηστοι;Εκτός του ότι είναι μλκία να καταργήσεις απο τον άλλον το δικαίωμα να εργάζεται(η τουλάχιστον να πληρώνεται για να ζεί, μακάρι τα μέσα παραγωγής να δουλεύουν κάποτε για μας και μείς να το ξύνουμε), μήπως μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν συμβεί αυτό που λες; Ποιός σου εγγυάται πως θα μείνουν οι άξιοι κι όχι τα βύσματα και δεν θα πέφτουν τα τηλ βροχή;
Ολοι θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα στην (μόνιμη)εργασία, αλλα οι μόνοι που το έχουν καταφέρει είναι οι δημόσιοι.Αλήθεια τι βίτσιο είναι αυτό, δικαίωμα μόνο στον πιο άξιο. Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό; Υπάρχει όριο στο πόσο ανοίγει η κωλοτρυπίδα του ανθρώπου; Αν είσαι άξιος να δουλεύεις για πέντε κι αυτό γίνει καθεστώς, τότε θα κατορθώσει κάποιος να δουλέψει για εξι και θα μείνεις με το πουλί στο χέρι, η θα κάνεις προπόνηση να δουλεύεις για 7.
-
Το θέμα έχει να κάνει με το ποιοι προσφέρουν πραγματικά και ποιοι τεμπελχανιάζουν εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Και αυτό που λες να δουλεύουν κάποιοι για άλλους, μην το γελάς καθόλου ισχύει και με τις υπάρχουσες συνθήκες. Θες παράδειγμα; Σε ΔΟΥ 2 νέα παιδιά δούλευαν για 4 άλλους/άλλες μεγαλύτερης ηλικίας συναδέλφους τους. Σε κάθε 2-3 άτομα που εξυπηρετούσαν οι ίδιοι, για ακριβώς ίδια διαδικασία/υπόθεση, οι άλλοι είχαν εξυπηρετήσει μόλις 1 άτομο χωρίς να τους καίγεται καρφί για την ούρα των ατόμων που ήταν να εξυπηρετηθούν (αντίθετα έκαναν και το τσιγαράκι τους, έπιναν και το καφεδάκι τους και έτρωγαν παράλληλα και κάτι για κολατσιό, τα ζώα στην ουρά μπορούν να περιμένουν). Αν κάποιος τους έβαζε χέρι δεν νομίζω να ήταν το ίδιο χαλαροί.
-
Στο υποθ/κείο Θεσ/νίκης που επισκέπτομαι συχνά πέφτει τρελό ξύσιμο. Είναι 5 - 6 που όλη μέρα χαβαλεδιάζουν, είναι από καφέ σε καφέ έχουν και ένα τρανζίστορ (που το θυμήθηκα ) που παίζει ένα σταθμό με Καζαντζίδη στυλ με αποτέλεσμα να σε ενοχλεί και στη μελέτη και το μόνο που κάνουν κατά 80% είναι να μπανίζουν και να σχολιάζουν τα οπίσθια των καλλίγραμων δικηγορικών κορμιών
Χώρια που πολλοί από κει μέσα την κάνουν από της 13:00.
Δεν δίνουν αναφορά δεν παίρνουν αναφορά. Και ο μήνας έχει 9Στη σημείο αυτό να προσθέσω το εξής. Το υποθ/κείο Καλαμαριάς είναι άμισθο δλδ το έχει δώσει το κράτος σε ιδιώτη (αυτό γίνεται σε μέρη που είναι σχετικά μικρά και το κράτος κρίνει ότι δεν συμφέρει να ανοίξει υποθ/κείο βέβαια η Καλαμαριά κάποτε ήταν μικρή τώρα είναι τεράστια αλλά άλλο θέμα αυτό) και αυτός προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας λειτουργεί δλδ με ιδιωτικούς όρους, και ο ιδιώτης από τα έσοδα κρατά μια προμήθεια και αποδίδει τα λοιπά στο κράτος. Εκεί λοιπόν όλοι δουλεύουν κανονικά και δεν παρατηρούνται φαινόμενα ανάλογα με του υποθ/κείου Θεσ/νίκης.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν ψαχνεις πολυ προσωπικο τους κοιτας ολους,αλλα οταν ερχεται η ωρα της επιλογης δεν εχει καμια σημασια αν ερχονται απο καπου,αρκει να εχουν τα προσοντα.Τα οποια προσοντα συνηθως ειναι ο επικειμενος ελεγχος της εφοριας ή ο Χ διαγωνισμος καποιου ΟΤΑ ή καποιας προμηθειας του δημοσιου ή περιπου δημοσιου στον οποιο ολως τυχαιως συμμετεχει η εταιρια μας. Η ευκολια με την οποια καποιοι θεωρουν τους αλλους εδω περα ηλιθιους ειναι απεριγραπτη.
Γιατί μήπως τους παίρνουν μόνιμους;
Επισης να πω και εγω την αποψη μου. Οι ΔΥ ευθυνονται για τη σφαγη στη Ρουαντα, το γκρεμισμα του ορθιου Βουδα στο Αφγανισταν, για την τρυπα του οζοντος, για τις μπριζολες που εκαψε χθες η μανα μου, για τα γκολ που χανει ο Αγριτης, για την παγωνια που κανει Μαρτιάτικα, για το λαδι που καιει το χρεπι μου, για την ατομικη βομβα στο Ναγκασακι (για τη Χιροσιμα φταινε οι ΙΥ) και το Αουσβιτς, το Μπιρκεναου και το Μαουτχαουζεν (για το Νταχαου φταινε οι ΕΕ)
Για την ακρίβεια ευθύνονται μόνο για το ότι [σε μεγάλο ποσοστό τους] δεν είναι υπεύθυνοι και συνεπείς στη δουλειά τους ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ καθώς δεν έχουν κανένα κίνητρο να είναι...
Για την κατάντια τους οφείλεται η πολιτική κατάσταση στη χώρα που εκτρέφει τη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις...
_
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τελικά ρε Tiger προσλαμβάνετε και κανέναν χωρίς μέσο; Ικανό εννοείται , μάλλον είναι τόσο ανίκανοι και ρεμπεσκέδες που ούτε ένα μέσο δεν κάθονται να βρουν Σιγά μη κάτσουν να δουλέψουν κι όλας...Επίσης ο ιδιωτικός τομέας δεν περιορίζεται στο μαγαζί σου. Κράτα και καμιά πισινή για το τι συμβαίνει γενικότερα, γιατί αν τύχει και μάθεις τι παίζει (και σε τι τάξεις μεγέθους έτσι;) σε βλέπω να παθαίνεις τπτ με τέτοια σιγουριά που έχεις
Επαναλαμβανω παρολλο που ειναι προφανες οτι καποιοι δεν εννοειτε να καταλαβετε:
Δεν προσλαμβανουμε με μεσον,αν καποιος ερθει συστημενος και δεν εχει τα προσοντα,απλα χανει τον χρονο του.Το μονο που του προσφερει το μεσον ειναι η γνωστοποιηση της θεσης εργασιας.Επισης ανεφερα οτι σε αλλα μαγαζια μεγαλα παιζουν αλλα σκηνικα,πχ Εθνικη τραπεζα κτλ,αλλα αυτο αφορα κυριως υψηλοβαθμα στελεχη (πολλοι πρωτοκλασατοι πολιτικοι ειναι αργομισθια σε τραπεζες) και οχι τους απλους υπαλληλους.
Επαναλαμβανω επισης για τελευταια φορα,δεν ζουμε στην εποχη της πλατειας Κλαυθμωνος ουτε στις πρωτες μερες του ΠΑΣΟΚ,λυπαμαι εαν αυτο σας απογοητευει και καταρριπτει το μυθο της κακουργας κοινωνιας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επαναλαμβανω παρολλο που ειναι προφανες οτι καποιοι δεν εννοειτε να καταλαβετε:
Δεν προσλαμβανουμε με μεσον,[...]Η αλήθεια είναι ότι καπου στο 'και εγω εχω προσλαβει με μεσον', αδυνατούσαμε να καταλάβουμε ότι εννοούσες ότι ΔΕΝ προσλαμβάνετε με μεσον
Επισης ανεφερα οτι σε αλλα μαγαζια μεγαλα παιζουν αλλα σκηνικα,πχ Εθνικη τραπεζα κτλ,αλλα αυτο αφορα κυριως υψηλοβαθμα στελεχη (πολλοι πρωτοκλασατοι πολιτικοι ειναι αργομισθια σε τραπεζες) και οχι τους απλους υπαλληλους.
Α μάλιστα. Αφορά κυρίως σε υψηλόβαθμα στελέχη. Κι αυτό γιατί το λες δλδ; Για καλό; ΓΙατί εμένα μου φαίνεται ακόμα χειρότερο.
Το ότι τα 'υψηλόβαθμα στελέχη' συνολικά μπορεί να καθαρίζουν μισθούς μερικές τάξεις μεγέθους απ' όλους τους 'απλούς υπαλλήλους' μαζί, και να διαχειρίζονται χρηματικά ποσά μερικές ακόμα τάξεις μεγέθους παραπάνω, δεν μας αφορά
Αφού οι 'απλοί υπάλληλοι' είναι ΟΚ (σε γενικές γραμμές συμφωνώ ότι στους 'απλούς' δεν παίζει τόσο πολύ 'σκηνικό') είμαστε ΟΚ;Τι να το κάνω ρε φίλε αν στους χαμηλόμισθους παίζει σκληρό screening, όταν στους υπεραμοιβόμενους παίζει... μπουρδέλλο; Και δεν είναι μόνο οι μισθοί τους, είναι και το τι διαχειρίζονται.
Με το πόσο αξιοκρατικά διανέμεται το 1% των χρημάτων θα ασχοληθώ; Και από το 1% των χρημάτων θα εξάγω συμπέρασμα; Πάτε καλά;
Τι να το κάνω αν οι 10.000 των 700ευρώ είναι 'σκληρά εργαζόμενοι' όταν αρκεί μονάχα ένας που να βάζει μια υπογραφή για 200μύρια 'από χέρι σε χέρι'. Και δεν είναι μονάχα ένας. Κι αν νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε πρώην κρατικά μαγαζιά... είναι απλώς επειδή προτιματε να φαντάζεστε.Και ξεκολλάτε με το ζήτημα των πολιτικών. Δεν είναι μόνο αυτοί στο παιχνίδι 'των βυσμάτων'. Για να μη σου πω ότι αυτοί είναι οι μεσάζοντες. Οι υπουργοί κι οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν [νταξ εδώ βέβαια σχετικό είναι κι αυτό ]. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν βαρύτερα @@
Τέσπα, καθένας έχει το μύθο του...
-
2009.03.28 Berlin
ορίστε. Πολιτισμός, με το χαμόγελο στα χείλη
ή και χωρίς αυτό
κάτι βρίζει τις αρχές νομίζω εκείνος στα αριστερά
κωλόπαιδα με κουκούλες
Αλλά βλέπεις, βρίσκουν και τα κάνουν εκεί στο άνομο Βερολίνο... ας ήταν εδώ στην Ελλλαδάρα αν τους βάσταγεΠερισσότερες φώτο εδώ :
http://www.flickr.com/photos/pm_cheung/sets/72157615949043303/
http://www.flickr.com/photos/iguerilla/
http://www.flickr.com/photos/kietzmann
http://www.flickr.com/photos/imagedeluxenet/sets/72157616032291572/ -
Έχω εμπιστοσύνη στη γερμανική στυνομία, όπως σε κάθετί γερμανικό, ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμασι
-
μα καλα ειναι σοβαροι τωρα αυτοι???
να μη καψουν ουτε 200 καταστηματα? Να μη σπασουν τουλαχιστον 100 αυτοκινητα??
-
Εγώ αυτό που βλέπω είναι αλήτες με κράνη
Αλλά είναι άσπρα, μάλλον δεν εμπίπτει στη δικιά μας περίπτωση
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;