-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kαι η κάθαρση στην εκκλησία θα έρθει απο μόνη της , σαν το πνεύμα εν ειδη περιστεράς?Στην πολιτική ως πολίτης έχεις διάφορα όπλα για να προχωρήσεις στην κάθαρση, μπορείς να μας πείς τί κάνετε εσείς ως πιστοί?
Δικαιούστε να κρίνετε τους άγιους πατέρες?Διακιούμαστε να κρίνουμε ενέργειες, ή λόγια, αλλά όχι τον άνθρωπο αυτόν καθ' εαυτόν, όσον αφορά την πνευματκή του κατάσταση. Πχ δικαιούμαι να λέω ότι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου περί αθώωσης του Μητροπολίτη τέως Αττικής ήταν σκανδαλώδης. Αλλά το ότι οι συγκεκριμένοι επτά Μητροπολίτες είναι αμαρτωλοί δεν μπορώ να το πω εγώ.
Η ουσία της μη κρίσης του ανθρώπου έγκειται στο ότι αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του Θεού. Γιατί εκείνος μόνον γνωρίζει τι περιέχει η ψυχή του κάθε ανθρώπου, τι κρύβεται πίσω από τα ωραία λόγια, ή την ωραία εμφάνιση, τα οποία εμένα ενδεχομένως να με επηρεάσουν στην κρίση μου (θετικά ή αρνητικά).
Παράδειγμα :
Βλέπεις κάποιον να υβρίζει και να χτυπάει κάποιον συνάδελφό του. Η πράξη είναι καταδικαστέα. Τι ποινή όμως θα του επιβάλεις; Άλλη ποινή αν η παραπάνω αντίδραση οφείλεται στο ότι το θύμα είχε προηγουμένως χτυπήσει, ή κακοποιήσει τον θύτη και άλλη αν δεν υπήρξε προηγούμενη σχέση μεταξύ τους.
Αλλο πράγμα όταν κάποιος κλέβει γιατί η οικογένειά του πεινάει και είναι αποκλεισμένος από όλες τις θέσεις εργασιας και άλλη αν κάποιος κλέβει γιατί είναι τεμπέλης και δεν θέλει να δουλέψει.
Όταν λοιπόν κάποιος διαπράττει μία αμαρτία, δεν μπορουμε εμείς να ξέρουμε τι έχει τραβήξει μέχρις ότου να ενδώσει στον διάβολο και να την διαπράξει. Ενδεχομένως αν είχαμε κι εμείς οι ίδιοι τραβήξει όσα τράβηξε εκείνος, να διαπράτταμε την ίδια αμαρτία και πολύ πιο πριν μάλιστα. Ναι, κρίνουμε ότι αυτή η πράξη είναι αμαρτία, αλλά τον άνθρωπο δεν μπορούμε εμείς να τον κρίνουμε, δεν μπορούμε να κρίνουμε δηλαδή το πόσο αμαρτωλός είναι.
Η ηγεσία της Εκκλησίας έχει την αρμοδιότητα να κρίνει τους Μητροπολίτες ως προς το έργο τους. Κι αυτό γιατί οι Μητροπολίτες έχουν αυξημένες ευθύνες σε σχέση μ' εμένα και σένα, αλλά και για το λόγο αυτό θα κριθούν ΑΠΕΙΡΩΣ αυστηρότερα από εμένα κι εσένα. -
Δλδ θα περιμένεις μεχρι τη δευτέρα παρουσία να ξεκαθαρίσει η πλέμπα.
Sounds promisingΠαρεπιπτώντος, να αφορίσετε τους δικαστές, θα σας ευγνωμονήσουν κι οι ανάρχες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Kαι η κάθαρση στην εκκλησία θα έρθει απο μόνη της , σαν το πνεύμα εν ειδη περιστεράς?
Στην πολιτική ως πολίτης έχεις διάφορα όπλα για να προχωρήσεις στην κάθαρση, μπορείς να μας πείς τί κάνετε εσείς ως πιστοί?
Δικαιούστε να κρίνετε τους άγιους πατέρες?Ξέρεις, σαν να σου λέει κάποιος ότι ψηφίζει/στηρίζει το κυβερνητικό κόμμα (ΝΔ ας πούμε), να αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ληστρικά έναντι του κοινωνικού συνόλου (επιστημονική φαντασία, ξέρω ) και όταν του λες 'μα αυτοί ρε είναι κλέφτες' να σου απαντάει 'ε ας τους πιάσουνε'
Μέχρι τότε θα αναρωτιέται κι όλας 'μα που βρίσκουν και τα κάνουν αυτά'
Και μετά απορείτε κάποιοι χριστιανοί γιατί σας ταυτίζουμε με τη δυσώδη αισχρή εκκλησία σας.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕΌπως αν κάποιος επιλέξει να ψηφίσει ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ ή όποιο κόμμα, δεν τους ψηφίζει για να λειτουργούν ληστρικά εναντίον του συνόλου, αλλά για να βάλουν μία τάξη σ' αυτό το χάλι, έτσι κι εμείς ελπίζουμε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας μας θα στείλει στο σπίτι τους όσους δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους.
Όταν επιλέγουμε να συμμετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και την αξιότητα του όποιου ιερέως (την οποία πολλές φορές δεν την γνωρίζουμε), αλλά ότι δεχόμαστε την ευλογία από την παρουσία του Θεού κατά το μυστήριο.
Αλίμονο αν τα μυστήρια ήσαν έγκυρα μόνον αν τελούνταν από πιστούς ιερείς. Η εγκυρότητα του μυστηρίου οφείλεται ΜΟΝΟΝ στην παρουσία του Θεού. Ο ιερέας είναι η γέφυρα μέσω της οποίας η Θεία Χάρη θα έρθει από τον Θεό προς τον πιστό, ασχέτως την αξιότητας , ή της αναξιότητας, του κληρικού. -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Όταν επιλέγουμε να συμμετέχουμε στα μυστήρια της Εκκλησίας δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και την αξιότητα του όποιου ιερέως (την οποία πολλές φορές δεν την γνωρίζουμε), αλλά ότι δεχόμαστε την ευλογία από την παρουσία του Θεού κατά το μυστήριο.
Αλίμονο αν τα μυστήρια ήσαν έγκυρα μόνον αν τελούνταν από πιστούς ιερείς. Η εγκυρότητα του μυστηρίου οφείλεται ΜΟΝΟΝ στην παρουσία του Θεού. Ο ιερέας είναι η γέφυρα μέσω της οποίας η Θεία Χάρη θα έρθει από τον Θεό προς τον πιστό, ασχέτως την αξιότητας , ή της αναξιότητας, του κληρικού.Το ίδιο συμβαίνει όταν εξομολογείσαι και ζητάς συμβουλές ας πούμε
-
Δλδ θα περιμένεις μεχρι τη δευτέρα παρουσία να ξεκαθαρίσει η πλέμπα.
Sounds promisingΝα είσαι σίγουρος ότι οι ανατροπές θα γίνουν πολύ πιο μπροστά. Κάποιες προφητικές ρήσεις του Γέροντα Παϊσίου μιλάνε ότι θα τις προλάβουμε κι εμείς.
Κι όπως είπε ο Γέροντας :Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου
(συνομιλία μεταξύ Γέροντος Παϊσίου (Π), και δύο λαϊκών (Δ) και (Ν).
-Δ : Γέροντα, το απολυτίκιο του προφήτη Ηλιού λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού. Αυτός, καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε (δεν πέθανε), όπως επίσης και ο Ενώχ. Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στη γη;
-Π : (χαμογελώντας) Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα θα αρχίσει πρώτα από τους πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!
-Ν : Και λαϊκούς!
-Π : Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα! -
Aπο άνωθεν θα έρθει η κάθαρση δλδ
Βίαιος ο αη Λιας, πολύ βίαιος
-
Αλίμονο αν τα μυστήρια ήσαν έγκυρα μόνον αν τελούνταν από πιστούς ιερείς. Η εγκυρότητα του μυστηρίου οφείλεται ΜΟΝΟΝ στην παρουσία του Θεού. Ο ιερέας είναι η γέφυρα μέσω της οποίας η Θεία Χάρη θα έρθει από τον Θεό προς τον πιστό, ασχέτως την αξιότητας , ή της αναξιότητας, του κληρικού.Το ίδιο συμβαίνει όταν εξομολογείσαι και ζητάς συμβουλές ας πούμε
Γι' αυτό και πρέπει να επιλέγεις τον πνευματικό σου (δεν είναι όλοι οι ιερείς πνευματικοί), ρωτώντας άλλους πιστούς, που εξομολογούνται.
Θα κάνεις ό,τι ακριβώς θα έκανες αν χρειαζόσουν έναν καλό γιατρό : Θα ρωτούσες κάποιους, που έχουν περάσει παρόμοιο πρόβλημα υγείας, να σου συστήσουν κάποιον καλό γιατρό. -
Ναι αλλα αν δεχτουμε την υπαρξη ανεπαρκων ή και αμαρτωλων ιερέων, δεν ειναι σα να δεχομαστε οτι το ιερό μυστήριο της ιερωσύνης είναι άκυρο;
Φαυλος κυκλος aposal
-
Όχι, θα σου απαντήσει ότι όταν τελούν το μυστήριο, λειτουργούν ως ομοίωση του Θεού
Εγώ απ την άλλη έχω απορία αν απ αυτούς τους άγιους πατέρες που είναι χωμένοι στις μίζες τώρα άκουγε κανένας τις συμβουλές τους.
Είναι ειδικοί στις χρηματοοικονομικές παθήσεις -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Όπως αν κάποιος επιλέξει να ψηφίσει ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ ή όποιο κόμμα, δεν τους ψηφίζει για να λειτουργούν ληστρικά εναντίον του συνόλου, αλλά για να βάλουν μία τάξη σ' αυτό το χάλι, έτσι κι εμείς ελπίζουμε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας μας θα στείλει στο σπίτι τους όσους δεν ανταποκρίνονται στον ρόλο τους.
Αλίμονο αν τα μυστήρια ήσαν έγκυρα μόνον αν τελούνταν από πιστούς ιερείς. Η εγκυρότητα του μυστηρίου οφείλεται ΜΟΝΟΝ στην παρουσία του Θεού. Ο ιερέας είναι η γέφυρα μέσω της οποίας η Θεία Χάρη θα έρθει από τον Θεό προς τον πιστό, ασχέτως την αξιότητας , ή της αναξιότητας, του κληρικού.Όταν στηρίζεις έμπρακτα κάτι που λειτουργεί με έναν άλφα τρόπο, και μετά 'μου' λες ότι το κάνεις επειδή ελπίζεις σε κάτι αντίθετο, τότε είσαι απλώς υποκριτής και άξιος της μοίρας σου.
Αν είναι δυνατόν. ΕΣΥ είσαι αυτός που δίνει τη δύναμη στον άλλο να καταληστεύει την κοινωνία, και μετά έχεις το θράσος να λες ότι το κάνεις επειδή ελπίζεις ότι θα 'μπει τάξη'; Και γιατί να μπει δηλαδή; Χαζοί είναι; Ληστεύοντας έχουν βρει τα θύματα που τους στηρίζουν για να συνεχίσουν. Μαλάκες είναι να σταματήσουν;
Να τελούσατε εν αγνοία, να πω πάει στο διάολο δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έλα όμως που πλέον είναι γνωστά όλ' αυτά. Μια χαρά γνωρίζετε τη σαπίλα της εκκλησίας σας (ή κάνετε τα στραβά μάτια), και παρ' όλ' αυτά τη στηρίζετε.
Χεστήκαμε που ελπίζετε.
ΥΓ0 Το ότι τις ελπίδες σας τις στηρίζετε σε μυθιστορήματα τύπου Tolkien και σε προφητείες Γερόντων, για καλό μας το γράφεις;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ναι αλλα αν δεχτουμε την υπαρξη ανεπαρκων ή και αμαρτωλων ιερέων, δεν ειναι σα να δεχομαστε οτι το ιερό μυστήριο της ιερωσύνης είναι άκυρο;Φαυλος κυκλος aposal
Όχι βέβαια! Ό,τι πεις στη εξομολογηση συγχωρείται (εφόσον μέσα σου υπάρχει ειλικρινής μετάνοια), ανεξάρτητα του τι είναι ο ιερέας! Η συγχώρεση των αμαρτιών δεν γίνεται από τον ιερέα! Αλίμονο! Ο ιερέας απλά διαβάζει την συγχωρητική ευχή. Αυτός που σβήνει τις αμαρτίες είναι ο Θεός.
Ο φαύλος ιερέας θα επηρεάσει μόνον ως σύμβουλος. Τώρα βέβαια το να είναι φαύλος ο ιερέας και να μην το έχει πάρει κανείς χαμπάρι είναι λίγο ακραίο! Γι' αυτό πρέπει να ρωτάμε πριν επιλέξουμε κάποιον πνευματικό. -
Όχι, θα σου απαντήσει ότι όταν τελούν το μυστήριο, λειτουργούν ως ομοίωση του ΘεούΕγώ απ την άλλη έχω απορία αν απ αυτούς τους άγιους πατέρες που είναι χωμένοι στις μίζες τώρα άκουγε κανένας τις συμβουλές τους.
Είναι ειδικοί στις χρηματοοικονομικές παθήσειςΚοίταξε κι εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να δίνει σωστές συμβουλές σε άλλους, αλλά ο ίδιος να μην τις τηρώ. Αυτό έχει να κάνει όμως με την δική μου αδυναμία και όχι με την ορθότητα (ή μη) των συμβουλών που δίνω.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν είναι δυνατόν. ΕΣΥ είσαι αυτός που δίνει τη δύναμη στον άλλο να καταληστεύει την κοινωνία, και μετά έχεις το θράσος να λες ότι το κάνεις επειδή ελπίζεις ότι θα 'μπει τάξη'; Και γιατί να μπει δηλαδή; Χαζοί είναι; Ληστεύοντας έχουν βρει τα θύματα που τους στηρίζουν για να συνεχίσουν. Μαλάκες είναι να σταματήσουν; Να τελούσατε εν αγνοία, να πω πάει στο διάολο δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έλα όμως που πλέον είναι γνωστά όλ' αυτά. Μια χαρά γνωρίζετε τη σαπίλα της εκκλησίας σας (ή κάνετε τα στραβά μάτια), και παρ' όλ' αυτά τη στηρίζετε.
Χεστήκαμε που ελπίζετε.
ΥΓ0 Το ότι τις ελπίδες σας τις στηρίζετε σε μυθιστορήματα τύπου Tolkien και σε προφητείες Γερόντων, για καλό μας το γράφεις;
Είπα και προηγουμένως ότι δεν στηρίζουμε κανέναν για να καταδυναστεύει τον λαό, ή για να πράττει αντιχριστιανικά πράγματα. Εμείς πηγαίνουμε στην εκκλησία γιατί έχουμε ανάγκη να (επι)κοινωνήσουμε τον Χριστό! Να Τον προσεγγίσουμε. Αν κάποιοι κληρικοί ξεφεύγουν από τον Χριστιανικό κανόνα δεν σημαίνει ότι εμείς θα φύγουμε από την εκκλησία. Δεν πιστεύουμε στους κληρικούς, αλλά στον Θεό.
Όπως και ο Χίτλερ δεν κυβέρνησε δημοκρατικά, αλλά γι' αυτό **δεν φταίει **ο θεσμός της δημοκρατίας, έτσι και για τους κακούς κληρικούς δεν φταίει η Χριστιανοσύνη.
Τις ελπίδες μας δεν τις στηρίζουμε σε κανέναν άνθρωπο, αλλά ΜΟΝΟΝ στον Θεό. -
Όχι, θα σου απαντήσει ότι όταν τελούν το μυστήριο, λειτουργούν ως ομοίωση του ΘεούΕγώ απ την άλλη έχω απορία αν απ αυτούς τους άγιους πατέρες που είναι χωμένοι στις μίζες τώρα άκουγε κανένας τις συμβουλές τους.
Είναι ειδικοί στις χρηματοοικονομικές παθήσειςΝα προσέχεις! Σήμερα βράδυ θα ξεφυτρώνουν παντού στο δρόμο μεταλικά κολωνάκια
-
Άσε, χτες δέχτηκα 2η προειδοποίηση απο Ολλανδό με τροχόσπιτο. Στο τσάκ τον γλίτωσα το γάμο
Ευλογητος
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Είπα και προηγουμένως ότι δεν στηρίζουμε κανέναν για να καταδυναστεύει τον λαό, ή για να πράττει αντιχριστιανικά πράγματα. Εμείς πηγαίνουμε στην εκκλησία γιατί έχουμε ανάγκη να (επι)κοινωνήσουμε τον Χριστό! Να Τον προσεγγίσουμε. Αν κάποιοι κληρικοί ξεφεύγουν από τον Χριστιανικό κανόνα δεν σημαίνει ότι εμείς θα φύγουμε από την εκκλησία. Δεν πιστεύουμε στους κληρικούς, αλλά στον Θεό.
Όπως και ο Χίτλερ δεν κυβέρνησε δημοκρατικά, αλλά γι' αυτό **δεν φταίει **ο θεσμός της δημοκρατίας, έτσι και για τους κακούς κληρικούς δεν φταίει η Χριστιανοσύνη.
Τις ελπίδες μας δεν τις στηρίζουμε σε κανέναν άνθρωπο, αλλά ΜΟΝΟΝ στον Θεό.Aposal είναι απλό αυτό που γράφω.
ΧΕΣΤΗΚΑ ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδηγούν να στηρίζεις την ύπαρξη της εκκλησίας. Πραγματικά ΧΕΣΤΗΚΑ.Στηρίζεις έμπρακτα έναν οργανισμό που καταληστεύει την κοινωνία. Τελεία και παύλα. Το γνωρίζεις ότι ληστεύει και συνεχίζεις να τον στηρίζεις. Και δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να το αλλάξεις αυτό, παρά μόνο πιστεύεις ότι ο Γέρο-Ξύστης είναι προφήτης, θα λυθούν όλα μια μέρα μόνα τους και δεν ξέρω γω τι.
Πόσο πιο απλό από αυτό. Με τη δική σου στήριξη ληστεύουν. Και δεν είναι ότι δεν έχεις επιλογές.Εν προκειμένω δηλαδή, δεν λέω ότι φταίει η χριστιανοσύνη για τους κακούς κληρικούς (που φταίει φυσικα, αλλά λέμε τώρα). Λέω ότι ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ και όλοι οι πιστοί της εκκλησίας που τους στηρίζετε.
Αν το θες και λίγο διαφορετικά, φταίμε εμείς που δεν σας έχουμε στείλει συλλήβδην στο μέρος που ευαγγελίζεστε. Στη μετά θάνατον ζωή. Κι εμείς χαρούμενοι, κι εσείς χαρούμενοι. Win-win situation.
Δηλαδή ρε aposal πως την έχεις δει τη φάση. Αν δεν φταίτε εσείς οι χριστιανοί για την εκκλησία ΣΑΣ, τότε ποιοι φταίνε; Αυτοί που δεν είναι καν χριστιανοί;
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Τώρα βέβαια το να είναι φαύλος ο ιερέας και να μην το έχει πάρει κανείς χαμπάρι είναι λίγο ακραίο! Γι' αυτό πρέπει να ρωτάμε πριν επιλέξουμε κάποιον πνευματικό.Ο (φυλακισμένος) Παντελεήμονας δεν είναι φαύλος;
Γιατί τον 'αθωώνει' (όπως φώναζαν κάποιοι ιεράρχες) η Ιερά Σύνοδος;Προφανώς διότι η πλειοψηφία των ιεραρχών είναι φαύλη, κάνουν τα ίδια και τα ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ.
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Γιατί θα έπρεπε όλοι να έχουμε τις ίδιες απόψεις; Η διαφορετικότητα δεν είναι σεβαστή; Εξ άλλου έγραψα αυτά που πιστεύω. Κανέναν δεν ανάγκασα να τα πιστέψει κι εκείνος. Κι αυτή - νομίζω - είναι η πεμπτουσία της συζήτησης : Να ακούγονται όλες οι γνώμες. Και όποιος έχει καλή διάθεση μόνο κέρδος μπορεί να έχει από την ανάλυση διαφορετικών απόψων.
Προφανώς και δεν πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Προφανώς και η διαφορετικότητα είναι σεβαστή.
Η 'πεμπτουσία της συζήτησης' όμως **ΔΕΝ **είναι να 'ακούγονται όλες οι γνωμες', όσο εξωφρενικά γελοίες, αστήριχτες ή στα όρια της παράνοιας κι αν είναι.
Η 'πεμπτουσία της συζήτησης' είναι να ακούγονται τεκμηριωμένες και γερά στερεωμένες απόψεις με σκοπό να συνθέσουμε ένα συμπέρασμα ή έστω να έρθουμε σε ουσιαστική σύγκρουση.
Με συγχωρείς φίλε μου αλλά η αφέλεια και η βλακεία όταν φθάνει σε εγκληματικό βαθμό δεν είναι ανεκτή.
Τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι.Αν το θες και λίγο διαφορετικά, φταίμε εμείς που δεν σας έχουμε στείλει συλλήβδην στο μέρος που ευαγγελίζεστε. Στη μετά θάνατον ζωή. Κι εμείς χαρούμενοι, κι εσείς χαρούμενοι. Win-win situation.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τις ελπίδες μας δεν τις στηρίζουμε σε κανέναν άνθρωπο, αλλά ΜΟΝΟΝ στον Θεό.Aposal είναι απλό αυτό που γράφω.
ΧΕΣΤΗΚΑ ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδηγούν να στηρίζεις την ύπαρξη της εκκλησίας. Πραγματικά ΧΕΣΤΗΚΑ.Στηρίζεις έμπρακτα έναν οργανισμό που καταληστεύει την κοινωνία. Τελεία και παύλα. Το γνωρίζεις ότι ληστεύει και συνεχίζεις να τον στηρίζεις. Και δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να το αλλάξεις αυτό, παρά μόνο πιστεύεις ότι ο Γέρο-Ξύστης είναι προφήτης, θα λυθούν όλα μια μέρα μόνα τους και δεν ξέρω γω τι.
Πόσο πιο απλό από αυτό. Με τη δική σου στήριξη ληστεύουν. Και δεν είναι ότι δεν έχεις επιλογές.Εν προκειμένω δηλαδή, δεν λέω ότι φταίει η χριστιανοσύνη για τους κακούς κληρικούς (που φταίει φυσικα, αλλά λέμε τώρα). Λέω ότι ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ και όλοι οι πιστοί της εκκλησίας που τους στηρίζετε.
Αν το θες και λίγο διαφορετικά, φταίμε εμείς που δεν σας έχουμε στείλει συλλήβδην στο μέρος που ευαγγελίζεστε. Στη μετά θάνατον ζωή. Κι εμείς χαρούμενοι, κι εσείς χαρούμενοι. Win-win situation.
Δηλαδή ρε aposal πως την έχεις δει τη φάση. Αν δεν φταίτε εσείς οι χριστιανοί για την εκκλησία ΣΑΣ, τότε ποιοι φταίνε; Αυτοί που δεν είναι καν χριστιανοί;
εσυ τι εισαι δλδ για να καταλαβω;
δεν εισαι χριστιανος;
και μην μου πεις οτι δεν πιστευεις και διαφορα τετοια,αν δεν σαρεσει η θρησκεια αλλαξε την κανονικα και με τον νομο ομως, οχι μονο στα λογια,γινε κατι αλλο, γινε βουδιστης π.χ
και μετα θα μπορεις να κραζεις τους χριστιανους τωρα ομως δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις γιατι κι εσυ εχεις μεριδιο ευθυνης οπως ολοι μας.
εκτος αν δεν εισαι. -
Συγνωμη βρε παιδια αλλα ολοι μας ειμαστε εκκλησια και οποιος βαπτισμενος θελοντας η μη στον χριστιανισμο κατηγορει την εκκλησια ειναι σαν να κατηγορει και τον ιδιο του τον εαυτο.
Οι παπαδες δυστιχως εχουν 'ξεφυγει' γενικα και θεωρουν τον εαυτο τους κατι το υπερανω εξουσιας συμφωνοι, αλλα οι υπολοιποι δεν φταινε σε τιποτα γι'αυτα που βλεπουν και ακουν.
Συμφωνω με τον εποσαλ σε αυτα που αφορουν την ιδιοσυγρασια του καθενος μας και τα χριστιανικα πιστευω του και ειμαι κατα της νοοτροπιας των παπαδων που πραγματικα κανουν 'παπαδες' στην δουλεια τους (με την κακη εννοια).Τουλαχιστον οι περισσοτεροι! Αποψη μου!
Περί εκκλησίας