-
Για την ελβετία μπορώ να σου πώ σίγουρα ότι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα αν σε πιάσουν. Δεν ξέρω πώς μπορούν να κάνουν έλεγχο (πχ μπορούν να τη στήσουν κοντά σε κάμερα και να τσεκάρουν gps) αλλά το πρόστιμο είναι εξοντωτικό.
Επιπλέον με το IGO πχ απλά δεν λειτουργούν, τα κόβει το ίδιο το πρόγραμμα! (με destinator παίζουν κανονικά)
Οπουδήποτε αλλού τα χρησιμοποιώ πάντως...
-
Ο χρήστης manasta έγραψε:
Αν και έχω ξαναταξιδεύσει στην Ευρώπη οδικώς (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία), θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία έχει κάποιος φίλος για την Τσεχία.Nα εχεις τα μεσαια φωτα παντα ανοιχτα!
Προσοχη στα ορια ταχυτητας,ειδικα σε κατοικημενες περιοχες και μεσα στη Πραγα.Υπαρχουν πολλες σταθερες καμερες,αλλα και κινητα ρανταρ.Ειδικα αν περνας μεσα απο μικρα χωρια να κοβεις οπωσδηποτε!
Γενικα να εισαι προσεκτικος με τα ορια ,γιατι υπαρχουν πολλες καμερες που μετρανε τη μεση ταχυτητα των αυτοκινητων σε μια συγκεκριμενη αποσταση.
Για να κινηθεις στις εθνικες οδους,χρειαζεται να παρεις αυτοκολλητο,το πουλανε στα συνορα ,αλλα και σε βενζιναδικα.
Τι περιοδο θα κινηθεις στη Τσεχια?Ακομα και το Μαρτιο τα χειμερινα ελαστικα ειναι μερικες φορες απαραιτητα.
Τωρα για τη Πραγα..Προσοχη στο παρκαρισμα,η δημοτικη αστυνομια γραφει αβερτα,υπαρχει συστημα με δαγκανες ακινητοποιησης,ενω αν εμποδιζεις μπορει να εθει και γερανος.Καλο θα ηταν να αφηνεις το αυτοκινητο σε καποιο παρκινκ κυριως για λογους ασφαλειας.Υπαρχουν πολλα παρκινκ και δεν ειναι και πολυ ακριβα.
Επισης ειδικα για τη Πραγα προσοχη στα τραμ!Σε μερικα σημεια απαγορευεται να κινεισαι πανω στις γραμμες τους,ενω αλλου επιτρεπεται.
Θες να μαθεις κατι αλλο?
Αυτα ,αμα θυμηθω κατι αλλο θα γραψω! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τωρα για τη Πραγα..Προσοχη στο παρκαρισμα,η δημοτικη αστυνομια γραφει αβερτα,υπαρχει συστημα με δαγκανες ακινητοποιησης,ενω αν εμποδιζεις μπορει να εθει και γερανος.Καλο θα ηταν να αφηνεις το αυτοκινητο σε καποιο παρκινκ κυριως για λογους ασφαλειας.Υπαρχουν πολλα παρκινκ και δεν ειναι και πολυ ακριβα.
Θες να μαθεις κατι αλλο?
Αυτα ,αμα θυμηθω κατι αλλο θα γραψω!Για παρκινκ μου ειπαν απο το ξενοδοχειο 30€ τη μερα
σε ιδιωτικο παρκινκ στο κεντρο...
Wenceslas Square, Hotel Prague Inn
Εκει μπορεις να παρκαρεις στο δρομο;
ποσο να εχει; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για την ελβετία μπορώ να σου πώ σίγουρα ότι θα έχεις σοβαρό πρόβλημα αν σε πιάσουν. Δεν ξέρω πώς μπορούν να κάνουν έλεγχο (πχ μπορούν να τη στήσουν κοντά σε κάμερα και να τσεκάρουν gps) αλλά το πρόστιμο είναι εξοντωτικό.Επιπλέον με το IGO πχ απλά δεν λειτουργούν, τα κόβει το ίδιο το πρόγραμμα! (με destinator παίζουν κανονικά)
Οπουδήποτε αλλού τα χρησιμοποιώ πάντως...
ok, αν δεν τα εγκαταστησω στο gps ειμαι νομιμος;
Δεν το καταλαβα αυτο που ειπες, 'να τσεκαρουν gps'. Που ειναι το παρανομο?
-
Aν δεν τα εγκαταστήσεις προφανώς και είσαι νόμιμος, ή αν δεν έχεις ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις.
Αυτο που είπα περί ελέγχου είναι ότι δεν ξέρω πώς μπορούν να το τσεκάρουν, αλλά πχ, αν την στήσουν κοντά σε κάμερα και σε σταματήσουν, κοιτώντας το gps φαίνεται αν σε ειδοποιεί η όχι.
Τραβηγμένο είναι, αλλά και οι Ελβετοί είναι ψυχάκηδεςΓενικά να τηρείς σχολαστικά τα όρια στην Ελβετία, και το εννοώ το σχολαστικά, γιατί είναι γεμάτη με κάμερες και οι κλίσεις έρχονται σπιτάκι. Δε θες να τρέχεις στα δικαστήρια για μια παραβίαση 10 χλμ στον αυτοκινητόδρομο
-
Σαββατοκύριακο στην Ζυρίχη!
Επιτέλους είδα την πολη εκτος από το αεροδρόμιο.
Ευχάριστη διαδρομή μέσω γερμανίας και όχι γαλλίας και αφού βγάλεις τα απωθημένα σου στην γερμανία το ταξίδι με τα όρια στην ελβετία σου φαίνεται χαλαρωτική βόλτα. Απολαυστική διαδρομή και καλός καιρός έκαναν το ταξίδι και την παραμονή πολύ ευχάριστη. Σύντομα θα ξαναεπισκεφτώ την χωρα των 'ψυχάκηδων'. -
Βινιέτα βλέπω
Στο τσαμπέ την έβγαλες?
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Για παρκινκ μου ειπαν απο το ξενοδοχειο 30€ τη μερα
σε ιδιωτικο παρκινκ στο κεντρο...
Wenceslas Square, Hotel Prague Inn
Εκει μπορεις να παρκαρεις στο δρομο;
ποσο να εχει;Μπορεις να παρκαρεις,οπου δεν εχει απαγορευτικο και οπου δεν εχει μλε γραμμη στο δρομο.Οπου υπαρχει μπλε γραμμη υπαρχει και πινακιδα RESERVE.Ειναι περιοχη οπου παρκαρουν μονο κατοικοι τις περιοχης.
Στη περιοχη οπου αναφερεσαι υπαρχουν καποιες θεσεις οπου μπορεις να παρκαρεις ,με παρκομετρο.Εκει υπαρχει λευκη διακεκομενη γραμμη στο εδαφος. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αν και έχω ξαναταξιδεύσει στην Ευρώπη οδικώς (Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία), θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία έχει κάποιος φίλος για την Τσεχία.
Nα εχεις τα μεσαια φωτα παντα ανοιχτα!
Προσοχη στα ορια ταχυτητας,ειδικα σε κατοικημενες περιοχες και μεσα στη Πραγα.Υπαρχουν πολλες σταθερες καμερες,αλλα και κινητα ρανταρ.Ειδικα αν περνας μεσα απο μικρα χωρια να κοβεις οπωσδηποτε!
Γενικα να εισαι προσεκτικος με τα ορια ,γιατι υπαρχουν πολλες καμερες που μετρανε τη μεση ταχυτητα των αυτοκινητων σε μια συγκεκριμενη αποσταση.
Για να κινηθεις στις εθνικες οδους,χρειαζεται να παρεις αυτοκολλητο,το πουλανε στα συνορα ,αλλα και σε βενζιναδικα.
Τι περιοδο θα κινηθεις στη Τσεχια?Ακομα και το Μαρτιο τα χειμερινα ελαστικα ειναι μερικες φορες απαραιτητα.
Επισης ειδικα για τη Πραγα προσοχη στα τραμ!Σε μερικα σημεια απαγορευεται να κινεισαι πανω στις γραμμες τους,ενω αλλου επιτρεπεται.
Θες να μαθεις κατι αλλο?
Αυτα ,αμα θυμηθω κατι αλλο θα γραψω!Είσαι φοβερός, με κάλυψες. Ευχαριστώ πολύ!
-
Παιδια, εχει κάποιος συγκεντρωμενα τα εξοδα (βινιέτα ή διόδια) για τις εξης χώρες;
FYROM,
Σερβία,
Ουγγαρία,
Τσεχία,
Αυστρία;
στο http://www.theaa.com βρηκα μονο για Αυστρια (και τα διοδια αν κρινω απο Ελλαδα δε μου φαίνονται και πολυ ενημερωμένα)
και το http://www.viamichelin.com μου φαίνεται οτι γραφει λιγα στα έξοδαΗ διαδρομη είναι: Θεσσαλονίκη, Βουδαπέστη, Πραγα, Βιέννη, Βελιγραδι, Θεσσαλονίκη
Οποιαδήποτε βοήθεια ειναι ευπρόσδεκτη... -
Mόνο χοντρικά μπορώ να σε βοηθήσω...
Κανα 5€ τα Σκόπια
Γύρω στο 30αρι πρέπει να είναι η Σερβιά
Τσεχία δε θυμάμαι
Ουγγαρία πρέπει να έχει φτάσει 7€ για 4 μέρες (την έχω ακόμα κολλημένη στο αμάξι, μπορώ να το δω) -
και Αυστρία 6,7€
Ευχαριστώ -
πληρωνουμε με € παιδια;
να παρω ψιλαδουρια μαζι μου; -
Σερβία είχα πληρώσει με κάρτα γιατί κλέβουνε στο ευρώ αρκετά.
Σκόπια έχε μονόευρα δίευρα και είσα κομπλέ
-
Απο την ερευνα που εκανα βρηκα:
Σκοπια: οχι στοιχεία
Σερβια: διοδια 2250 Δηναρια --> 23,83€
Ουγγαρια 4ημερη βινιετα 1170 Φιορινια -->4,04€
Σλοβακια: 7ημερη, 150κορωνες ---> 5,23€
Τσεχια: εβδομαδιαια 200κορωνες ---> 7,5€
Αυστρια 10ημερη ---->7,70€
αυτα...
σε καμια 15αρια μερες θα σας τα πω αναλυτικοτατα χαχα -
Να έχεις μαζί σου φοσφορίζον κίτρινο γιλέκο. Είναι υποχρεωτικό τουλάχιστον σε Αυστρία που ήμουν πριν ένα μήνα. Έχει το praktiker με 3,5 ευρώ.
Βιέννη ε? Πωωωωωωωωω
Καλό ταξίδι!
-
Σερβια: Ευρώ στα διόδια, κάρτα στη βενζίνη
-
σκεφτομαι να χαλασω καποια € μπαινοντας για να εχω και για φαγητο και αν περισεψουν βαζω βενζινη (πετρελαιο ) στην επιστροφη πριν τα συνορα
4500δηναρια θελουν τα διοδια πηγαινελα...-->47,65€
να χαλασω ενα 100σταρικο. δεν πιστευω να περισεψει τιποτα, ειμαστε και φαγανοι... -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
4500δηναρια θελουν τα διοδια πηγαινελα...-->47,65€
να χαλασω ενα 100σταρικο. δεν πιστευω να περισεψει τιποτα, ειμαστε και φαγανοι...άλλαξαν τα διοδια;
1500 δηναρια η διέλευση
7€ η βινιετα 4ημερων σε Ουγγαρια...
12 ωρες Θεσσαλονίκη Βουδαπέστη με 1 ωρα σταση για φαγητο και περιπου 1 ωρα καθυστερηση στα συνορα Σερβια- ουγγαρια. -
Λοιοπον, συνοψίζοντας:
Διοδια: Σκοπια 3 φορες απο 1€ ( 50 +60 + 50 δικα τους)
Σερβια 4 διοδια σχεδον 1500 Δηνάρια, κατι λιγοτερο απο 17€ (εχουν τις τιμες σε € και σε Δην και παρατηρησα οτι καποιες φορες συμφερει το ενα κάποιες το άλλο λογω ισοτιμιων, αλλα ειναι πολυ μικρες οι διαφορες και ανευ σημασίας )
Βινιέτες: Ουγγαρια 1170 φιορινια η 4ήμερη -->4€ 8€ η 10 ήμερη. Δεν σου δινουν αυτοκολλητο, μονο μια αποδειξη και περναν ηλεκτρονικα τον αριθμο σε ενα συστημα. Πηρα την 4ήμερη 2 φορες γιατι ειχε λήξει οταν γύριζα.
Σλοβακία: 147,50 Κορώνες τους ---> 4,9€ 7ήμερη
Τσεχία: 6€ εβδομαδιαία
Αυστρία: 7.70 € 10ήμερη
στην Τσεχια σε ενα παρκιν κανα χιλιομετρο απο τα συνορα με σταματησαν για βινιέτα. Εχουν ενα οργανο πανω σε τριποδο και βλεπουν απο μακρυα. Με υποχρεωσαν να γραψω το νουμερο και να την κολλήσω στο παρπριζ.Γενικα δε με ξανασταματησαν στα 3200 χιλ που εκανα.
Ταχυτητες σε σκοπια και σερβία 120 στον διπλο και οσο περιπου εγραφε στα μονα κομματια. ειχα εναν Βελγο μπροστα και τον ειχα σε αποσταση οταν ανεβαιναμε
Ενας ελληναρας που μας προσπερασε τον σταματησαν λιγο παραπερα. Γενικα παιζουν φωτα, αλλα πρεπει να εχεις και το νου σου. Οχι πολλα πραματα απο αστυνομια. Ουγγαρια Τσεχια Αυστρια 140 κοντερισια (132 πραγματικα) σταθερα. Κανενα προβλημα...
πολυ καλους δρομους οι Ουγγροι και οι Τσεχοι...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες