-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
1.Γιατί να επιτρέπετε στο ζώο να πηγαίνει στο πάρκο, και να κάνει τις βρομιές του και να μην μπορούν τα παιδιά να παίζουν χωρίς να κινδυνεύουν να κολλήσουν αρρώστιες?.
- Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
3.Γιατι να μην μπορώ να κοιμηθώ στο σπίτι μου με ησυχία παρά να άκουω τα γαυγίσματα από το σκυλί του γείτονα?
4.Ειναι φιλόζωοι αυτοί που κλείνουν τα ζώα σε ένα διαμέρισμα η στην ταράτσα?
5.Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, καταλάβατε όμως τι εννοώ...
Μήπως τελικά έχουμε δώσει περισσότερα δικαιώματα στα ζώα από ότι στους ανθρώπους??
Μήπως τελικά τα σεβόμαστε περισσότερο από τους ανθρώπους ?1)Το ζώο εχει ανάγκη να κανει ακαθαρσίες όπως και εσυ,ο νομος επρεπε να υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να μαζευει με ένα φαρασακι τα.. στερεά αποβλητα,όπως γίνετε σε διαφόρες 'φασιστικές' πολιτείες των ΗΠΑ.
Παντως αμφιβάλλω αν ποτέ κάποιο παιδάκι αρρώστησε επειδή πήγε στο πάρκο,πιο πιθανό να αρρωστήσει απο το καυσαέριο.-
Βλεπε 1,παντως θα ηθελα να σε ρωτήσω γιατί οταν περπατάω στο δρόμο και όταν πηγαίνω στη παραλία,πρέπει να πατάω αποτσίγαρα,κουτάκια απο αναψυκτικά και καρτες τηλεφωνίας(δεν τα έλεγα και πρωτης ανάγκης ειδη),τα ζώα που τα πετάνε κάτω θα έπρεπε να τα πηγαίνουν στους κάδους.
-
Εγώ πάλι γιατί να ακούω το μωρό του γείτονα να σκούζει,το στερεοφωνικό του γείτονα που μου βγάζει τα αυτιά,και τους καυγαδες των διπλανων;Προφανώς σου είναι δύσκολο να το δεχτείς,αλλά η γη δεν είναι ιδιοκτησία του ανθρώπινου είδους,περαστικοί είμαστε.
4)ΟΧΙ.Επρεπε να απαγορεύεται δια νόμου,ειδικά η ταράτσα,αλλά τι να κάνεις,να αστυνομεύεις τις ταράτσες;
Μικρά σκυλιά σε διαμερίσματα ειναι θεμιτό.
5)Εχεις δίκαιο να διαμαρτύρεσαι για κάποια πράγματα.
Ομως με μια προσεγμένη νομοθεσία και με λιγο μεγαλύτερη ευαισθησία εκ μερους των 'ζωόφιλων' τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα,εως και ανύπαρκτα.Δυστυχώς όμως,όταν είπε το κράτος να ενσωματωθούν τσιπ στα κατοικίδια,ξεσηκώθηκαν αντιπολίτευση και πολίτευση μαζί! - Γιατί όταν περπατούμε στο πεζοδρόμιο να πατάμε ότι ακαθαρσία υπάρχει από κάθε λογής ζώο?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Όμως αυτό είναι λάθος.Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω απο όλα τα άλλα ζώα που κατοικούν στη γη.Απλά έχοντας περισσότερο μυαλό θέλησε να κυριαρχήσει σκεφτόμενος μόνο τον εαυτό του.
Μια ένσταση εδώ: όρισε τι εννοείς 'ανώτερο'. Από την άποψη της ικανότητας για επιβίωση, ο άνθρωπος σαφώς είναι ανώτερος από ο,τιδήποτε ζει σήμερα στον πλανήτη, με την πιθανή εξαίρεση των ιών.
Ασχετη παρένθεση: Ο άνθρωπος είναι 'ανώτερο' ον από την άποψη ότι έχει αναπτύξει συνείδηση (whatever that should mean...). Από την άποψη της ικανότητας για επιβίωση είμαστε ακόμα μερικά εκατομμύρια χρόνια πίσω από τα βακτηρίδια (ως είδος, όχι ως μονάδες), ενώ είμαστε πίσω και από τις κατσαρίδες ακόμα (μπορούμε να πατήσουμε μια κατσαρίδα, ενώ αυτή δεν μπορεί να μας πατήσει, αλλά πιθανότατα θα συνεχίσουν να υπάρχουν κατσαρίδες για πολύ καιρό αφότου εξαφανιστούμε εμείς).
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Ασχετη παρένθεση: Ο άνθρωπος είναι 'ανώτερο' ον από την άποψη ότι έχει αναπτύξει συνείδηση (whatever that should mean...). Από την άποψη της ικανότητας για επιβίωση είμαστε ακόμα μερικά εκατομμύρια χρόνια πίσω από τα βακτηρίδια (ως είδος, όχι ως μονάδες), ενώ είμαστε πίσω και από τις κατσαρίδες ακόμα (μπορούμε να πατήσουμε μια κατσαρίδα, ενώ αυτή δεν μπορεί να μας πατήσει, αλλά πιθανότατα θα συνεχίσουν να υπάρχουν κατσαρίδες για πολύ καιρό αφότου εξαφανιστούμε εμείς).Συλλογικά, ο άνθρωπος είναι το ικανότερο για επιβίωση είδος, αν λάβουμε υπόψη την πολυπλοκότητα του οργανισμού του.
Παγετώνες, αρρώστιες, σεισμοί και λοιπές φυσικές καταστροφές εξαφάνισαν κάμποσα ικανά είδη, αλλά όχι τον άνθρωπο. Επίσης ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος που έχει εξαφανίσει άλλα (χωρίς να έχει σαφή πρόθεση για κάτι τέτοιο). Σύντομα, αν πιστέψουμε τα 'αφεντικά', ο άνθρωπος θα γίνει η μόνη μορφή ζωής στον πλανήτη που θα εξαφανίσει εν'γνώσει του κάποια άλλη: τα 'αποθέματα' βιολογικού πολέμου σε ιούς ευλογιάς σε ΗΠΑ/Ρωσία, που υποτίθεται ότι είναι τα τελευταία στελέχη που υπάρχουν στον πλανήτη, πρόκειται να καταστραφούν (ναι, καλά... σημασία έχει πάντως ότι μπορούμε να το κάνουμε).
Η διαφορά μας με τα βακτηρίδια και τις κατσαρίδες είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το περιβάλλον κατά το δοκούν, ενώ αυτά δεν μπορούν. Αυτή η ικανότητα επίδρασης στο περιβάλλον, και όχι προσαρμογής, είναι που σηματοδοτεί με σαφήνεια την ανωτερότητα ενός είδους.
-
Άνοιξη, σούρουπο, ορεινό πέρασμα. Τοπίο φοβερό, σουρεαλιστικό. Ξαφνικά, από παντού γύρω να σε κοιτάνε μάτια διαβόλων, κόκκινα, να πετάνε φλόγες. Τρία εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερα (που φάνηκαν τρείς ώρες) καταλαβαίνεις πως πας καταπάνω σε τεράστιο κοπάδι γίδια. Τα ημιπαράλυτα από την προηγούμενη τρομάρα πόδια σου πατάνε τώρα γερά τα φρένα, αυτά συνεργάζονται αρμονικά με το τιμόνι και τα χέρια σου και σταματάς έγκαιρα.
Τα γίδια περνούν από πάνω σου (μερικά από αυτά στην κυριολεξία) και μετά κοντοστέκονται, γυρνούν και σε κοιτάζουν. Ευχαριστείς το Θεό που δεν πήρες εκείνο το cabrio που ζαχάρωνες. Πλέον τα έχεις πίσω σου, αλλά δίπλα από την πόρτα σου στέκεται τσοπανόσκυλος στο ύψος του παράθυρου, να σε κοιτάει ίσια στα μάτια, μαντεύοντας τις προθέσεις σου. ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά σου και κάθετα στο δρόμο στέκεται αγέρωχο ένα μουλάρι. Κάνεις λίγο πίσω, προσπαθώντας να το παίξεις αδιάφορος και περιμένοντας την ευκαιρία να το σανιδώσεις. Φεύγεις αργά, περνώντας από το μόνο κενό, πίσω απο το μουλάρι. Το άτιμο αυτό ζώο δεν κινείται καθόλου μέχρι που κοντεύεις να το προσπεράσεις. Τότε δίνει μια τσινιά και εσύ ακούς ένα κτύπο, σαν το αυτοκίνητό σου να διαλύθηκε. Σου αφήνει ωραιότατο σουβενίρ, τέτοιο που δεν το επισκευάζεις και μάλιστα το δείχνεις με καμάρι στον επίδοξο αγοραστή του αυτοκινήτου σου, όταν το πουλάς. Όχι, δεν σταμάτησα να δω εάν είχε κολάρο με το όνομα του ιδιοκτήτη, το μουλάρι η ο σκύλος.
Ζωάκια στις Ελληνικές 'εθνικές οδούς'; Στο 99% των περιπτώσεων, τα αποφεύγεις. Εύκολα η δύσκολα, αλλά τα αποφεύγεις. Στα βουνά να σε δω. . . . . -
Συλλογικά, ο άνθρωπος είναι το ικανότερο για επιβίωση είδος, αν λάβουμε υπόψη την πολυπλοκότητα του οργανισμού του.
Παγετώνες, αρρώστιες, σεισμοί και λοιπές φυσικές καταστροφές εξαφάνισαν κάμποσα ικανά είδη, αλλά όχι τον άνθρωπο. Επίσης ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος που έχει εξαφανίσει άλλα (χωρίς να έχει σαφή πρόθεση για κάτι τέτοιο). Σύντομα, αν πιστέψουμε τα 'αφεντικά', ο άνθρωπος θα γίνει η μόνη μορφή ζωής στον πλανήτη που θα εξαφανίσει εν'γνώσει του κάποια άλλη: τα 'αποθέματα' βιολογικού πολέμου σε ιούς ευλογιάς σε ΗΠΑ/Ρωσία, που υποτίθεται ότι είναι τα τελευταία στελέχη που υπάρχουν στον πλανήτη, πρόκειται να καταστραφούν (ναι, καλά... σημασία έχει πάντως ότι μπορούμε να το κάνουμε).Η διαφορά μας με τα βακτηρίδια και τις κατσαρίδες είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το περιβάλλον κατά το δοκούν, ενώ αυτά δεν μπορούν. Αυτή η ικανότητα επίδρασης στο περιβάλλον, και όχι προσαρμογής, είναι που σηματοδοτεί με σαφήνεια την ανωτερότητα ενός είδους.
Δεν επιμένω ιδιαίτερα, μια που δεν είμαι ειδικός... (άλλωστε η άποψη δεν είναι δική μου, αλλά προέρχεται από τον Steven Jay Gould, ο οποίος είναι).
Έχω την αίσθηση πάντως ότι ο άνθρωπος έχει συλλογικά τις καλύτερες δυνατότητες επιβίωσης για συγκεκριμένο εύρος συνθηκών, που είναι πολύ μικρότερο από το εύρος συνθηκών επιβίωσης των βακτηριδίων.
Αλλωστε στην ιστορία του πλανήτη μας έχουν υπάρξει 4 μαζικές καταστροφές, σε καθεμία από τις οποίες εξαφανίστηκε το 95% των ειδών του πλανήτη. Ο ανθρωπος δεν πέρασε καμία από αυτές, ενώ τα βακτηρίδια τις πέρασαν όλες (!), άρα έχουν κάποιο τεκμήριο ικανότητας επιβίωσης.
Στην ικανότητα παρέμβασής μας στο περιβάλλον συμφωνώ (επαγγελματικά δε θα με συνέφερε να διαφωνήσω) και θα μπορούσε κανείς να τη θεωρήσει ως ένα καλό κριτήριο ανωτερότητας. Αν και είμαι σίγουρος ότι αν τα βακτηρίδια είχαν fora στο internet θα έλεγαν πως η μακροβιότητα του είδους είναι το απόλυτο κριτήριο.
-
8α ειμαι ο πρωτος που 8α απαντησω κανονικα στο τοπικ λεγοντας οτι δεν μου χει τυχει μεχρι τωρα να χτυπησω η να αποφυγω τελευταια στιγμη καποιο ζωο. τα μικρα 8α μπορουσα να τα περασω ανετα απο πανω αλλα τα μεγαλυτερα 8α ηταν ιδιαιτερα επικινδυνα ειτε τα απεφευγα ειτε οχι. Φιλοζωος δεν ειμαι αλλα αυτο δε σημαινει οτι οπου βρω ζωο 8α πεσω πανω του. Ουτε ομως οτι 8α ρισκαρω εγω για να σωσω ενα σκυλι. Αν μπορεσω να το αποφυγω καλως. Οφειλω να ομολογησω ομως οτι εχω σκοτωσει απειρα εντομα(μυγακια, πεταλουδες κτλ) με το αυτοκινητο κυριως τους καλοκαιρινους μηνες. Οι φιλοζωοι γιατι δεν κανουν κατι κ γι' αυτα?
Ενα αστειο περιστατικο(για ν'αλλα3ω λιγο την ατμοσφαιρα) ηταν οταν μια γιαγιουλα με το αυτοκινητο της ειχε κοκκαλωσει στη μεση του δρομου στην κηφισια οταν την ειχε περικυκλωσει μια 'συμμορια' απο σκυλια. Ειχε προκαλεσει κυκλοφοριακη συμφορηση αλλα η κακομοιρα ειχε τρομοκρατη8ει κ φοβοταν να προχωρησει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Άνοιξη, σούρουπο, ορεινό πέρασμα. Τοπίο φοβερό, σουρεαλιστικό. Ξαφνικά, από παντού γύρω να σε κοιτάνε μάτια διαβόλων, κόκκινα, να πετάνε φλόγες. Τρία εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερα (που φάνηκαν τρείς ώρες) καταλαβαίνεις πως πας καταπάνω σε τεράστιο κοπάδι γίδια. Τα ημιπαράλυτα από την προηγούμενη τρομάρα πόδια σου πατάνε τώρα γερά τα φρένα, αυτά συνεργάζονται αρμονικά με το τιμόνι και τα χέρια σου και σταματάς έγκαιρα.
Τα γίδια περνούν από πάνω σου (μερικά από αυτά στην κυριολεξία) και μετά κοντοστέκονται, γυρνούν και σε κοιτάζουν. Ευχαριστείς το Θεό που δεν πήρες εκείνο το cabrio που ζαχάρωνες. Πλέον τα έχεις πίσω σου, αλλά δίπλα από την πόρτα σου στέκεται τσοπανόσκυλος στο ύψος του παράθυρου, να σε κοιτάει ίσια στα μάτια, μαντεύοντας τις προθέσεις σου. ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά σου και κάθετα στο δρόμο στέκεται αγέρωχο ένα μουλάρι. Κάνεις λίγο πίσω, προσπαθώντας να το παίξεις αδιάφορος και περιμένοντας την ευκαιρία να το σανιδώσεις. Φεύγεις αργά, περνώντας από το μόνο κενό, πίσω απο το μουλάρι. Το άτιμο αυτό ζώο δεν κινείται καθόλου μέχρι που κοντεύεις να το προσπεράσεις. Τότε δίνει μια τσινιά και εσύ ακούς ένα κτύπο, σαν το αυτοκίνητό σου να διαλύθηκε. Σου αφήνει ωραιότατο σουβενίρ, τέτοιο που δεν το επισκευάζεις και μάλιστα το δείχνεις με καμάρι στον επίδοξο αγοραστή του αυτοκινήτου σου, όταν το πουλάς. Όχι, δεν σταμάτησα να δω εάν είχε κολάρο με το όνομα του ιδιοκτήτη, το μουλάρι η ο σκύλος.
Ζωάκια στις Ελληνικές 'εθνικές οδούς'; Στο 99% των περιπτώσεων, τα αποφεύγεις. Εύκολα η δύσκολα, αλλά τα αποφεύγεις. Στα βουνά να σε δω. . . . .Μηπως επρεπε να υπαρχει και ενας βοσκος με φακο για να ειδοποιει τους εποχουμενους ;Γιατι απο οτι ξερω τα γιδια δεν γυρνουν μονα τους στο μαντρι,εκτος και αν το μουλαρι που λες ηταν διποδο.Παντως ησουν τυχερος γιατι μπορει να πετυχαινες τρακτερ ,θεριζοαλωνιστικη μηχανη(που καταλαμβανει ολοκληρο τον δρομο χωρις να σου αφηνει περιθωριο ελιγμων),αυτοκινητα που κλεινουν και απο τα δυο ρευματα τον δρομο γιατι οι οδηγοι τους επιασαν την κουβεντα και να παθαινες μεγαλυτερη ζημια.Επισης μην ξεχναμε τον Επιταφιο ,πολλοι εχουν βρεθει εκατοστα απο το να παρουν την ακολουθεια παραμαζωμα.
-
Το **θεμελιώδες θεώρημα του forum ** τελικά είναι ότι όταν ένα θέμα προχωράει με ρυθμούς μεγαλύτερους από 10 (σε μονάδες posts/ημέρα) τότε κρύβεται μια φασαρία εκεί μέσα.
Άμεσο **πόρισμα **του θεμελιώδους θεωρήματος είναι ότι όταν το θέμα περνάει τον ρυθμό με τιμή 5 (σε μονάδες σελίδες/ημέρα) τότε κρύβεται και μια απίστευτη ατάκα (ή και πολλές) που δικαιολογημένα ανάβουν τα αίματα των λογικών ατόμων του forum.
Για αυτές τις ατάκες, συγνώμη αν χαλάω το topic (σε περίπτωση που πήγε να μπει σε λογική πορεία) αλλά πραγματικά πρέπει να πω ότι ΛΥΠΑΜΑΙ... (συλλογιζόμενος ότι είμαστε στο 2004)
Κρίμα...
-
Όταν ήμουν 19 (+- 1 μήνα) πηγαίνοντας για Ξυλόκαστρο, στην ευθεία την Κινέτας (απολύτως άδεια, 10 το βράδυ καθημερινής) είδα κόκκινη την άσφαλτο, και πριν καταλάβω οτιδήποτε πέρασα πάνω από κάτι που έμοιαζε με αρνί στο τσιγκέλι του χασάπη. Σκύλος προφανώς, ήδη πατημένος... Πάτησα δηλαδή ένα εντελώς ακίνητο σώμα, και είχα και κάποια (ελάχιστα) μέτρα προειδοποίηση πως κάτι θα επέρχετο από τα αίματα... Πήγαινα με 130.
Αναθεώρησα πάρα πολλά για την οδήγησή μου... Έκτοτε μου έχουν πεταχτεί (κινούμενα δηλαδή πλέον) άπειρα ζώα, από σκύλο και γάτα μέχρι βατράχι, και τα έχω αποφύγει όλα χωρίς καν να τα αγγίξω. Το τελευταίο ήταν βράδυ καλοκαίρι, στην ίδια περιοχή, παλιά όμως εθνική, πολύ αργά (ή νωρις αν θέλετε...), κουρασμένος, να μιλάω με τη συνοδηγό, και έχω και σκούρα τζάμια, και μου πετάχτηκε πραγματικά ακαριαία ένας μαύρος σκύλος. Τον απέφυγα (αν και εξαιρετικά δύσκολα), και ΕΖΗΣΕ. Ακόμα χαίρομαι για αυτό, και **γνωρίζω **πλέον πως το ότι άλλαξα αντιμετώπιση στην οδήγηση έκανε μια διαφορά για μια ψυχή.
Υ.Γ. Δηλαδή αν πεταγόταν ένα παιδί, εξίσου αφελές με έναν σκύλο, επειδή ξέφυγε από την επιτήρηση των γονιών του στο πάρκιν της εθνικής όπου σταμάτησαν, θα έπρεπε ο οδηγός να χαιρόταν που το πατησε και την γλίτωσε φτηνά με ζημιές και όχι κάτι χειρότερο;
-
Τις προάλλες πέρναγα από ένα κοντινό στο σπίτι μου δρόμο. Βλέπω λοιπόν μπροστά μου 3-4 σκυλιά στη μέση του δρόμου με διάθεση να παίξουν να αρχίσουν να τρέχουν προς το αυτοκίνητο. Προκειμένου λοιπόν να μην χτυπήσω κανένα κόβω αριστερά και επιταχύνω λιγάκι και στο άσχετο πετάγονται από τα αριστερά ανάμεσα από τα παρκαρισμένα τουλάχιστον 5 άλλοι κόπροι..το αποτέλεσμα εγώ να κόβω δεξιά πάλι να κοπανάω ελαφρά ενα σκύλο και αυτός να μου δαγκώνει ένα πλαστικό του αυτοκινήτου, να το βγάζει και να πέφτει στο δρόμο (το κομμάτι, ο σκύλος εντελώς ανέπαφος). Η αιτία όλων αυτών;; Ποίοι άλλοι από τους 'αγαπητούς' μας φιλόζωους που ταίζουν τα σκυλιά της γειτονιάς και αυτά σε ανταπόδωση να κυνηγάν αυτοκίνητα και πεζούς που περνάν από τον δρόμο, βαζοντάς τους σε κίνδυνο. Το τι άκουσε η τύπισσα που βγήκε να δει τι έγινε ακούγοντας το φρενάρισμα καλύτερα να μην το περιγράψω. Αυτά...και δυστηχώς έχω και άλλες δυσάρεστες συνέπειες με σκυλιά με μοναδικό θύμα πάντα το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Τα περιστέρια ειδικά τα θεωρώ αρρουραίους με φτερά και θεωρώ μαλάκες όσους τα ταΐζουν (συντηρώντας έτσι ένα ασφαλές περιβάλλον γι'αυτά και επιτρέποντας στους πληθυσμούς τους να αυξάνονται ραγδαία).
Εδώ συμφωνώ απόλυτα, αν και δεν περίμενα να υπάρχουν πολλοί με την ίδια άποψη. Ιδιαίτερα όταν βλέπω την κατίνα στο απέναντι σπίτι να εκτοξεύει φραντζόλες στα περιστέρια συγχίζομαι, αν και πλέον θεωρώ ότι είναι ένδιεξη συναδελφικής αλληλεγγύησης από ζώο σε ζώο
για τα περιστέρια μαζί σας κι εγώ παίδες!
όσο για τα σκυλιά, η δική μου εμπειρία είναι η εξής: στη Μαλακάσα κάποτε, στο ρεύμα προς Αθήνα, νύχτα, ταξίδευα με Land Rover 90 και 2 τόνους τρέιλερ, πηγαίνοντας φυσικά στην δεξιά λωρίδα σε ελαφριά αριστερή κατηφορική στροφή με καμιά 90αριά και η αριστερή λωρίδα γεμάτη απο τύπους που προσπερνούσαν αέρα. Ξαφνικά πετάγεται σκύλος στα 5 μέτρα μπροστά μου και ΕΝΣΥΝΕΊΔΗΤΑ δεν έκανα τίποτα για να τον αποφύγω. Οι επιλογές μου ήταν:
-να κάνω ελιγμό, οπότε σκοτώνομαι εγώ, αυτός που με προσπερνάει εκείνη τη στιγμή, κάνα δυο άλλοι από αυτούς που τον ακολουθούν και πιθανότατα και ο σκύλος (δύσκολα θα τον απέφευγα)
-να πλακωθώ στα φρένα, οπότε μου διπλώνει το τρέιλερ (ελαφριά στροφή ο δρόμος), σκοτώνομαι εγώ και κάμποσοι άλλοι και πιθανότατα και ο σκύλος (μα τι είναι το Land Rover να σταματήσει σε 5 μέτρα?)
-πατάω το σκύλο, σώνομαι εγώ και οι γύρω μου και πληρώνω τις ζημιές του αυτοκινήτου στον ιδιοκτήτη του (ήταν της δουλειάς)....
τελικά επέλεξα το τρίτο, ενσυνείδητα όπως είπα, μόνο που το αυτοκίνητο λόγω κατασκευής δεν έπαθε τίποτα...
να σημειωθεί ότι δεν είμαι φιλόζωος σε καμία περίπτωση (αν και έχω ένα γατί που υπεραγαπώ), ωστόσο σφίγγεται η καρδιά μου στην ιδέα να σκοτώσω οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό ή να δω να το κάνει άλλος...
Σπύρος
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
....
Η **αιτία **όλων αυτών;; Ποίοι άλλοι από τους 'αγαπητούς' μας φιλόζωους που ταίζουν τα σκυλιά της γειτονιάς και αυτά σε ανταπόδωση να κυνηγάν αυτοκίνητα και πεζούς που περνάν από τον δρόμο, βαζοντάς τους σε κίνδυνο.Συμπέρασμα
Κακώς ταίζουμε τα αδέσποτα γιατί αυτά κυνηγάνε τα αυτοκίνητα
Ενώ αν δεν τα ταίζαμε δεν θα υπήρχαν κιόλας για να μας κυνηγάνε...ΟΚ! Καλά πάμε!!!!!!
-
Μπορεί ο κάθε ένας να πει τι σημαίνει 'φιλόζωος' ?
Και πως γίνεται να ΜΗΝ είμαστε φιλόζωοι?
-
δεν είμαι φιλόζωος από την άποψη ότι δεν θα συγκινηθώ με ένα αδέσποτο ζώο, από την άποψη ότι μου τη δίνουν τα αδέσποτα όταν θα με μαγκώσουν από το μπατζάκι πάνω στο μηχανάκι και θα κινδυνέψω να σκοτωθώ, από την άποψη ότι με εκνευρίζουν τα περιστέρια που είναι τόσο πολλά ώστε να κινδυνεύω να χέζουν στο κεφάλι μου μια φορά την ημέρα, από την άποψη ότι δε μ΄αρέσει που τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα σκατά σκύλων, απο την άποψη ότι φοβάμαι τα φίδια, τους σκορπιούς, τις κατσαρίδες, τις σμέρνες κλπ....
βέβαια, γνωρίζω ότι ο άνθρωπος φταίει που οι πόλεις είναι γεμάτες περιστέρια (όχι δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον), ο άνθρωπος φταίει που υπάρχουν αδέσποτα, ο άνθρωπος είναι αυτός που δεν μαζεύει τα σκατά του σκύλου του από το πεζοδρόμιο, ο άνθρωπος φταίει που ο σκύλος του ουρλιάζει μεσημεριάτικα μέσα στο διαμέρισμα κλπ...
ΕΙΜΑΙ φιλόζωος από την άποψη ότι δεν θα σκοτώσω ποτέ τίποτα ζωντανό αν δεν κινδυνέυω ο ίδιος από αυτό (βλέπε πιο πάνω ποστ), και θα τα πάρω άσχημα με κάποιον που θα το κάνει, από την άποψη ότι λατρεύω τη γάτα μου, από την άποψη ότι θα φροντίσω να κάνω κάτι για ένα τραυματισμένο ζωό κλπ...
Σπύρος
-
Ειναι γεγονος....
Τα αδεσποτα κωλοσκυλα και κωλογατα αντι να μας γλυφουν που τα ταιζουμε και δεν τα σκοτωνουμε/καιμε/βασανιζουμε/αφηνουμε να πεθανουν απο πεινα,οπως κανουν στο Βουκουρεστι(βλεπε Basescu) μας δαγκωνουν και απο πανω!!!!
Η λογικη του παραλογου.....
Φιλε Sirgus τι ψαχνεις να βρεις τωρα... -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
8α ειμαι ο πρωτος που 8α απαντησω κανονικα στο τοπικ λεγοντας οτι δεν μου χει τυχει μεχρι τωρα να χτυπησω η να αποφυγω τελευταια στιγμη καποιο ζωο. τα μικρα 8α μπορουσα να τα περασω ανετα απο πανω αλλα τα μεγαλυτερα 8α ηταν ιδιαιτερα επικινδυνα ειτε τα απεφευγα ειτε οχι. Φιλοζωος δεν ειμαι αλλα αυτο δε σημαινει οτι οπου βρω ζωο 8α πεσω πανω του. Ουτε ομως οτι 8α ρισκαρω εγω για να σωσω ενα σκυλι. Αν μπορεσω να το αποφυγω καλως. Οφειλω να ομολογησω ομως οτι εχω σκοτωσει απειρα εντομα(μυγακια, πεταλουδες κτλ) με το αυτοκινητο κυριως τους καλοκαιρινους μηνες. Οι φιλοζωοι γιατι δεν κανουν κατι κ γι' αυτα?Ενα αστειο περιστατικο(για ν'αλλα3ω λιγο την ατμοσφαιρα) ηταν οταν μια γιαγιουλα με το αυτοκινητο της ειχε κοκκαλωσει στη μεση του δρομου στην κηφισια οταν την ειχε περικυκλωσει μια 'συμμορια' απο σκυλια. Ειχε προκαλεσει κυκλοφοριακη συμφορηση αλλα η κακομοιρα ειχε τρομοκρατη8ει κ φοβοταν να προχωρησει.
Φιλε μου σ' ευχαριστώ, εισαι οντως ο πρωτος που δινεις ουσιαστική απαντηση επι του θεματος..
Μαλλον βιαστηκα να απαντησω, παρακατω υπαρχουν και αλλοι!!
-
Σχετικά με τα αδέσποτα.
Παιδιά, κακά τα ψέματα, ο άνθρωπος έχει φτιάξει ένα δικό του περιβάλλον, στο οποίο δεν βρίσκουν εφαρμογή η κανόνες που θέτει συνήθως η φύση. Από την άλλη, το περιβάλλον αυτό τείνει πολλές φορές να προσομοιάζει με κάτι ήδη 'γνωστό' στη φύση, με τραγελαφικά αποτελέσματα.
Όσον αφορά στην πρώτη πρόταση παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι σκυλιά, ας πούμε, μέσα στην πόλη είναι παντελώς άχρηστα. Μέσα στο σπίτι, σαν κουκλάκι ας πούμε, να το δεχτώ με βαριά καρδιά, αν είναι πολύ μικρό το ζώο, γιατί και πάλι τα λυπάμαι. Αλλά αν δεν έχεις τουλάχιστον μεγάλη αυλή και έχεις σκύλο μεγαλύτερο από κανίς, τότε για μένα δεν είσαι ζωόφιλος, είσαι βασανιστής. Έχω μαλώσει άπειρες φορές με φίλους για αυτό το θέμα...
Τώρα για καναρίνια, ποντικάκια, φίδια και άλλα κατοικίδια, τι να πω, το να το έχεις σε ένα κλουβί σε κάνει ζωόφιλο?
Το κλειστό 'οικοσύστημα' που προσπάθησε να φτιάξει ο άνθρωπος στις πόλεις πάντως, μας φόρτωσε με διάφορους 'συγκατοίκους' ολότελα ανεπιθύμητους. Οι κατσαρίδες είναι έντομα των τροπικών περιοχών. Βρίσκονται κοντά μας γιατί δημιουργήσαμε το κατάλληλο περιβάλλον, με την τεχνητή θέρμανση και το αποχετευτικό σύστημα. Τα ίδια για τους ποντικούς και τα περιστέρια (που, όπως είπαμε, διαφέρουν μόνο στο ότι τα δεύτερα διαθέτουν φτερά). Παρεμπιπτόντως, ήταν τα περιστέρια και όχι οι αρρουραίοι που προκάλεσαν την επιδημία της βουβωνικής πανώλης στο Μεσαίωνα. Βλέπετε, μαζευόταν πάρα πολλά στις αυλές και τις σκεπές των καθεδρικών ναών και κανένας δεν τα πείραζε, γιατί το 'άγιο πνεύμα' (μπουχαχαχαχαχαααα) παρουσιαζόταν σαν περιστέρι από τους Χ-ιανούς. Αντίθετα, δεκάδες χιλιάδες γάτες κάηκαν ή σταυρώθηκαν (!!!) καθώς είναι γνωστό ότι η γάτα είναι ζώο του Σατανά.
-
Σχετικά με τα αδέσποτα.....Όσον αφορά στην πρώτη πρόταση παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι σκυλιά, ας πούμε, μέσα στην πόλη είναι παντελώς άχρηστα. Μέσα στο σπίτι, σαν κουκλάκι ας πούμε, να το δεχτώ με βαριά καρδιά, αν είναι πολύ μικρό το ζώο, γιατί και πάλι τα λυπάμαι. Αλλά αν δεν έχεις τουλάχιστον μεγάλη αυλή και έχεις σκύλο μεγαλύτερο από κανίς, τότε για μένα δεν είσαι ζωόφιλος, είσαι βασανιστής. Έχω μαλώσει άπειρες φορές με φίλους για αυτό το θέμα...
Τώρα για καναρίνια, ποντικάκια, φίδια και άλλα κατοικίδια, τι να πω, το να το έχεις σε ένα κλουβί σε κάνει ζωόφιλο?
Νομίζω οτι αυτή η παράγραφος εχει ΟΛΟ το νόημα του προβλήματος και δύσκολα καποιος θα διαφωνήσει μαζί σου...
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ..
[/quote][/b] -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Νομίζω οτι αυτή η παράγραφος εχει ΟΛΟ το νόημα του προβλήματος και δύσκολα καποιος θα διαφωνήσει μαζί σου...
Θα σε παρακαλούσα να μην απομονώνεις μια παράγραφο απ'όσα γράφω για να τεκμηριώσεις πιθανή συμφωνία με τις απόψεις σου.
Στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης (και σε άλλες πόλεις στο εξωτερικό προφανώς), κυκλοφορούν μέσα στο δρόμο ελάφια. Κανείς δεν παραπονιέται. Όλοι προσέχουν. Μάλιστα παλιότερα οι κάτοικοι της παλιάς πόλης είχαν συλλογικά σαν 'κατοικίδιο' έναν... λύκο! Αυτός πιθανώς είχε ξεμείνει από μικρός κοντά στην πόλη και σιγά σιγά συνήθισε με τους ανθρώπους. Κανείς δεν βγήκε να αρχίσει τα υστερικά, ότι μπορεί να του δαγκώσει το βλαστάρι του κλπ.
Σε κάποια μέρη της Ελλάδας αντίστοιχα έχουν συμβεί με αλεπουδίτσες. Ευτυχώς οι άνθρωποι είχαν την ευαισθησία να μην τις κυνηγήσουν, παρότι, ρεαλιστικά μιλώντας, δεν είχαν καμιά δουλειά κοντά στους ανθρώπους. Όμως δεν δημιουργούσαν και κάποιο πρόβλημα.
Θέλω να πω ότι είναι γενικότερο θέμα πολιτισμού τελικά. Το να καταφερόμαστε κατά των 'κακών' ζωόφιλων που παράτησαν τα σκυλιά τους, μου θυμίζει κάτι γελοίες τηλεοπτικές αψιμαχίες μεταξύ κυνηγών και οικολόγων. Οι μεν πρακτικά αποκαλούν τους δεύτερους 'αδελφές' οι δε τους πρώτους 'δολοφόνους'. Δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης.
-
Ρε παιδιά εχουμε γράψει 6 σελίδες και έχουμε φτάσει στο τι κάνουν σε άλλα κράτη, τοπως θα πρέπει η πολιτεία να συμπεριφερθεί στα αδέσποτα. κλπ. κλπ. κλπ. Και όλα αυτά γιατί κάποιος απο εδώ μετά ένα ατυχές συμβάν, που μπορεί να τύχει ανα πάσα στιγμή στον καθένα απο εμάς, άφησε να ενοηθεί δημόσια ότι δεν είναι ζωώφιλος. Ε! και λοιπόν? Ο άνθρωπος δεν είναι! Η μπάς και νομίζουμε ότι όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια και μή στα διαμερίσματά μας είμαστε. Εχω δεί μέσα σε 90 τετραγωνικά διαμέρισμα να ζεί σκύλος ράτσας μολώσος. Ρώτησε ποτέ ο ευτυχής ιδιοκτήτης αυτού του τεράστιου σκύλου τον ίδιο του τον σκύλο αν είναι ευχαριστιμένος που ζεί στο τσιμεντένιο κλουβί? Και για να πάω ακόμα πάραπέρα υπάρχουν και κάποιοι κατ'ευημισμό ζωώφιλοι που διατηρούν ακόμη και ερπετά στα σπίτια τους, και ειδικά φίδια και αυτα συνήθως τρέφονται με ζωντανά χοιρίδια. Πόσο λοιπόν ζωώφιλοι είναι όταν πετάνε μέσα στη γιάλα που έχουν το φιδάκι τους το χοιρίδιο ζωντανό? Εχουν δεί άραγε ποτέ την αγωνία αυτού του ζώου που δίδεται σαν τροφή? Η ηδονίζονται με το να βλέπουν τις μάταιες προσπάθιες του ζώου να σωθεί. Και μετά απο κάμποσο καιρό, ποιά θα είναι και η ίδια η τύχη του ερπετού, που σε καμιά περίπτωση δεν φταίει που βρέθηκε να είναι διακοσμητικό στοιχείο σε κάποιο σπίτι, και που όταν ο ιδιοκτήτης του το βαρεθεί? Εννιά στις δέκα φορές ο θάνατος. Η να θυμηθούμε κάποιον άλλον που έφυγε για διακοπές παρατώντας το σκύλο του στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του. Και φυσικά το ζώο μετά απο μερικές ημέρες ψώφησε από έληψη νερού και τροφής. Τα παραδείγματα άπειρα για τους δήθεν ζωώφιλους. Εγώ ταϊζω 7 σκυλιά (που μαζεύτικαν αδέσποτα) και δεν ξέρω πόσες γάτες στο κτήμα μου στην Ευβοια. Αλλά ποτέ και με τίποτα δεν θα έφερνα ζώο να ζήσει μαζί μου στο διαμέρισμα. Το θεωρώ προσβολή και βασανισμό του ιδίου του ζώου. Λοιπόν για να επανελθουμε στο θέμα μας. Ο άνθρωπος είπε δημόσια ότι δεν είναι ζωώφιλος, και πέσατε να τον φάτε. Καλώς ή κακώς αυτά είναι τα αισθήματά του για τα ζώα. Μπορεί να μη συμφωνούμε οι περισσότεροι για αυτό, αλλά και δεν νομίζω ότι κανένας μας έχει το δικαίωμα να του επιβάλει το αντίθετο. Και τέλος θα έλεγα ας σταματήσει η ΠΑΡΑΙΟΥΛΑ να στήνει λαϊκά δικαστήρια μέσα απο το forum. Στο κάτω-κάτω δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων!
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?