-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Παλιότερα είχα γράψει για ένα πρόβλημα που έχω και μου κλείνουν το parking στο σπίτι μπροστά!
Σημέρα ο τυχερός με βρήκε σε κέφια και να βιάζομαι, πήρα τηλέφωνο και έσκασε μύτη το περιπολικό μέσα σε μισή ώρα! Ευγενικότατοι, με βοήθησαν να βρω το όνομα της κύριας για να επικοινωνήσω και να το πάρει αφού βέβαια έκοψαν μια περιποιημένη κλήση! Κάτι τέτοιους που σκάνε χωρίς υφάκι και με σκοπό να σε εξυπηρετήσουν στα μέγιστα πολύ τους πάω
Νάναι καλα τα παιδιά και η κυρία φυσικά που ελπίζω να το ξανασκεφτεί προτού το αφήσει από το βράδυ μέχρι όποτε θυμηθεί αυτή ότι έχει δουλειές!Σου ζητησαν τιποτε συμβολαια κτλ ή αρκεστηκαν στο οτι ειχες το αυτοκινητο μεσα;
Νομίζω ότι δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να ζητήσουν συμβόλαια, κτλ. Αρκεί η απαγορευτική πινακίδα που τοποθετείται από τους δήμους (και όχι οι αυτοσχέδιες που τοποθετούν κάποιοι). Αν δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα αλλά υπάρχει χώρος στάθμευσης με αυτοκίνητο μέσα δε γνωρίζω τι ισχύει και τι μπορεί να κάνει η αστυνομία.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα αλλά υπάρχει χώρος στάθμευσης με αυτοκίνητο μέσα δε γνωρίζω τι ισχύει και τι μπορεί να κάνει η αστυνομία.Τίποτε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν υπάρχει απαγορευτική πινακίδα αλλά υπάρχει χώρος στάθμευσης με αυτοκίνητο μέσα δε γνωρίζω τι ισχύει και τι μπορεί να κάνει η αστυνομία.
Τίποτε.
κατσε ρε συ εχουν γραψει φιλο μου γιατι εκλεινε εξοδο σπιτιου και δε μπορουσε να φυγει το αυτοκινητο που ηταν μεσα.
μαλιστα η τροχαια Γλυφαδας δεν ειχε γερανο,διαφορετικα θα του το σηκωναν κιολας.
και στο συγκεκριμενο σπιτι μαλιστα δεν υπαρχει καμια ταμπελα περι παρκαρισματος.
-
Μπορούν να κόψουν κλήση μόνο για παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο (αν είναι έστω ανεβασμένο για 5 εκατοστά).
Τίποτε άλλο, ούτε καν να πάρουν τα στοιχεία και να βρουν τηλέφωνο κατόχου. Επιβεβαιωμένο από αστυνομικό...
-
Όπως τα έχω ακούσει από τον δήμο τον καιρό που έτρεχα για να βγάλω την άδεια!
Κατά την είσοδο όταν δεν είχα άδεια δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, απλά περίμενα να φύγει αυτός που με κλείνει! Εάν όμως το αμάξι ήταν ήδη μέσα παρκαριμένο τότε έχω δικαίωμα να φωνάξω γερανό να το πάρει και να βγω!
Ο δήμος εμένα με σχέδια του σπιτιού και συγκεκριμένα του χώρου στάθμευσης, μου δίνει άδεια προσωρινής κατάληψης πεζοδρομίου (άσχετα εάν δεν υπάρχει) για την είσοδο/έξοδο στον και από τον ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης! Υπάρχει αριθμός συγκεκριμένος και φαίνεται πάνω στα χαρτιά που μου έδωσαν!
Την απαγορευτική πινακίδα την έχω χρόνια τώρα απλά πλέον φέρει και τον αριθμό επάνω της!
Οι αστυνομικοί μου ζήτησαν απλά να ρίξουν μια ματιά στη βεβαίωση από το δήμο και τίποτα άλλο!
ΑυτάPS Μόνο το όνομα μου έδωσαν και περιοχή ώστε να ειδοποιήσω τον κάτοχο!
-
rx8 δεν εχεις αδικο που λες πως δεν υπαρχει χωρα με τελεια αστυνομια αλλα σε αυτο το θεμα σε σχεση με αλλες χωρες ημαστε.........
αιωνες πισω.Και απο αλλες αιωνες μπροστα αλλα οι 'αλλες' εχουν ΜΕΓΑΛΑπροβληματα.Αυτο δλδ λεω πως δεν πρεπει να προσπαθουμε να μην ημαστε τελευταιοι αλλα να ημαστε πρωτοι -
Σημερα (Σαββατο) το πρωι το ασπρο συμβατικο Octavia ειχε στηθει για το μεροκαματο στην εξοδο των διοδιων των Οινοφυτων (ρευμα προς Λαμια). Το βλεπω, οποτε βγαινω στην αριστερη (ερχομουν απο το αλλο ρευμα) και καιω τη μεγαλη σκαλα μου στην ευθεια. Ελπιζω να μην επεσε κανεις στο δοκανο.
Δοκανο ομως στο οποιο επεσα εγω για πρωτη φορα στην 11ετη μου 'καριερα' εξω απο τα clubs της Γλυφας στη Χαλκιδα -θεορατη ευθεια με ορατοτητα κτλ-. Γυριζω Χαλκιδα το μεσημερι και με οριο 60 -μονη λογικη του οριου το καλοκαιρι οπου εχει πολυ κοσμο λογω των clubs-, πετιεται απο τα κλαδια (δεν παιζει να την γλιτωσεις) ο αιλουρος του ελληνικου γαμωκρατους με το (μισθο)φονικο pop radar στο χερι.
Σταματαω και ρωταω την ενδειξη:
-93.- ΟΚ, απλα για 3km/h μη μου παρεις το διπλωμα. Αυτο με ενδιαφερει.
Επεμεινα σε βαθμο βλακειας να μου κοψει κληση, αλλα οχι των +30. Εκεινος μου ειπε πως κανονικα με ξηλωνει (!!!), ανταπαντησα πως δεν γινεται παρα μονο το διπλωμα (και εγω ετσι νομιζα τοσο καιρο αλλα τελικα δεν ειναι και πινακιδες) και του ειπα να μην το κανει για μονο 3km/h, οπως θα εκανε ο καθενας μας αλλωστε. Μαλιστα, ο ιδιος (γαμω την τυχη μου γαμω) μου ειχε κοψει κληση ακριβως πριν την εφαρμογη των νεων προστιμων γιατι προσπερασα νταλικα που σερνοταν σε δρομο 'πιατο' με φουλ φωτισμο αργα τη νυχτα, χωρις κινηση.
Αφου μου ειπε το ονομα του (!!!) μου εξηγησε πως και αυτος θεωρει το οριο λαθος και πως δεν σταματα κανενα που παει ως 80.
- Απλα εισαι ατυχος, γιατι δεν υπηρχε καποιος να σου παιξει φωτα.
- Τελος παντων, κοψε μου μικροτερη κληση να τελειωνουμε, για να ειμαι και εγω ενταξει απεναντι σου. Δεν θα σου ελεγα κουβεντα, αλλα για 3km/h ειναι αμαρτια νομιζω.
Τελικα δεν εκοψε και με αφησε να φυγω ετσι. Εννοειται βεβαια πως αν επεμενε για διπλωμα θα πηγαινα διοικητη (αλλα σιγα μη γινοταν κατι) αφου δεν υπαρχει πινακιδα προειδοποιησης για ρανταρ, ουτε καν αρκετα πιο πριν.
Αυτη ειναι η κατασταση παντως: Το γαμωκρατος που γονατισε η πρασινη (σημιτικη) δεξια και ισοπεδωνει η μπλε βαζει οδηγους και τροχαια απεναντι στην κοινη λογικη για το προστιμο, βαζοντας χαμηλα ορια σε σημεια που δεν χρειαζεται και μετα απλα 'εφαρμοζει το νομο'. Αν σου 'κατσει' (νορμαλ τροχονομος/παραβαση 'ναι και οχι') τη γλιτωνεις, αν οχι, εχασες. Κατα τα αλλα χρεωκοπουμε και πρεπει να βοηθηθει ο κοσμος.YΓ: Περιτο να πουμε οτι στον κανονικο επαρχιακο οπου και λογω Σαββατου θα επρεπε να υπαρχει καποια τροχαια, δεν υπηρχε ψυχη. Στον δρομο ομως για την παλια γεφυρα (5 αυτοκινητα το λεπτο και αν), υπηρχε ρανταρ. Λογικο, αφου οι αλλοι σερνονταν, πως να βγει το μεροκαματο. Μαλλον λοιπον ο καλος θεος με λυπηθηκε που εδειξα το πρωι αλληλεγγυη στους αλλους οδηγους στην εθνικη και την γλιτωσα.
Οταν λοιπον βλεπετε μπλοκο, αναψτε φωτα στους αλλους. Ειδικα σε δρομους με μια λωριδα ανα κατευθυνση, παιζουν μπαλαντερ τα 'παιδια' και χτυπανε και στις 2 λωριδες. - ΟΚ, απλα για 3km/h μη μου παρεις το διπλωμα. Αυτο με ενδιαφερει.
-
Είχε Ζητα το μπλοκο?
-
Οχι, εγω ειχα Opel Astra 1.4 του '93 , οποτε ακομα και το πιο διπλοτριπλοβιασμενο Xsara θα με επιανε. Επισης εχω αγωνα σε ενα μηνα και οπως καταλαβαινεις...
Αν ειχα ενα αμαξι της προκοπης αντε γεια. Μεχρι να μπουν στο κεραταδικο (ειχαν και δουλεια, ειχαν σταματησει ενα φορτηγο) καλα κρασα. Οχι τιποτα, να αξιζει τον κοπο να χασεις το διπλωμα σου και οχι για τετοιο λογο. Και μονο παντως που κανουν καθως πρεπει ανθρωπους να σκεπτονται ετσι ('να την κανω') ειναι αρκετο. Δεν θες να το κανεις αλλα ειναι να τρελαθεις. Ολοι μας οδηγουμε +30-40 απο τα ορια σε επαρχιακους. Παραπανω οχι, ειναι...τρεξιμο. Αλλα το +30-40 ειναι κανονικη ταχυτητα κινησης για την πλειοψηφια. Ετσι πηγαινα και εγω, σκεπτομενος την ταβερνα που θα φαω το μεσημεριανο μου. Μα θα μου πεις ετσι ειναι οι νομοι. Νομους ομως ειχε και η κατοχικη κυβερνηση του Τσολακογλου, ή η χουντα του '67. Αν θες λοιπον αυτο τον νομο, απλα ανεβασε παντου τα ορια 10-20km/h, που ειναι ουσιαστικα η μεση παραπανω ταχυτητα με την οποια κινειται η κυκλοφορια απο μονη της σε σχεση με το εκαστοτε οριο. Με την υπαρχουσα τακτικη και λεφτα χανουν απο τις μικρες υπερβασεις, αφου και οι ιδιοι οι αστυνομικοι δεν το πολυτολμανε να σε σταματησουν με +10-20 μιας και το καταλαβαινουν απο μονοι τους αλλα και στις μεγαλες περα απο τις καταφανεις περιπτωσεις (αν πηγαινα 100+ δεν θα ελεγα τιποτα και θα το εδινα μονος μου το διπλωμα, παραδεχομενος την...ηττα μου). Ειναι απαραδεκτη παντως αυτη η κατασταση γιατι φερνει και τους 2 (τροχαια-οδηγους) σε δυσκολη θεση, εκτος αν προκειται για οφθαλμοφανεστατες παραβασεις. -
Μπορει να ειμε 'μικρος'(14 χρονων) αλλα παρακολουθω τι γινετε.Και πιο σκατα δεν γινετε.Αν γινουν χειροτερα τοτε............... .Στους δρομους γινετε ο,τι να 'ναι και οι αστυνομικοι δεν κανουν τιποτα γιατι εχουν μπει σε λαθος σημειο(η βαριουνται τις περισσοτερες φορες ).Τωρα για +3km/h να κοψει καποιος κληση δεν γινετε.Τοσα ειναι η αποκλιση του ταχυμετρου.Ειχα δει εναν στην Μαραθωνος να περνα με 140km/h διπλα απο αστυνομικο και αυτο να συνεχιζει χωρις να κανει τιποτα.Τι να πεις ?????????
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Οχι, εγω ειχα Opel Astra 1.4 του '93 , οποτε ακομα και το πιο διπλοτριπλοβιασμενο Xsara θα με επιανε. Επισης εχω αγωνα σε ενα μηνα και οπως καταλαβαινεις...
Αν ειχα ενα αμαξι της προκοπης αντε γεια. Μεχρι να μπουν στο κεραταδικο (ειχαν και δουλεια, ειχαν σταματησει ενα φορτηγο) καλα κρασα. Οχι τιποτα, να αξιζει τον κοπο να χασεις το διπλωμα σου και οχι για τετοιο λογο. Και μονο παντως που κανουν καθως πρεπει ανθρωπους να σκεπτονται ετσι ('να την κανω') ειναι αρκετο. Δεν θες να το κανεις αλλα ειναι να τρελαθεις. Ολοι μας οδηγουμε +30-40 απο τα ορια σε επαρχιακους. Παραπανω οχι, ειναι...τρεξιμο. Αλλα το +30-40 ειναι κανονικη ταχυτητα κινησης για την πλειοψηφια. Ετσι πηγαινα και εγω, σκεπτομενος την ταβερνα που θα φαω το μεσημεριανο μου. Μα θα μου πεις ετσι ειναι οι νομοι. Νομους ομως ειχε και η κατοχικη κυβερνηση του Τσολακογλου, ή η χουντα του '67. Αν θες λοιπον αυτο τον νομο, απλα ανεβασε παντου τα ορια 10-20km/h, που ειναι ουσιαστικα η μεση παραπανω ταχυτητα με την οποια κινειται η κυκλοφορια απο μονη της σε σχεση με το εκαστοτε οριο. Με την υπαρχουσα τακτικη και λεφτα χανουν απο τις μικρες υπερβασεις, αφου και οι ιδιοι οι αστυνομικοι δεν το πολυτολμανε να σε σταματησουν με +10-20 μιας και το καταλαβαινουν απο μονοι τους αλλα και στις μεγαλες περα απο τις καταφανεις περιπτωσεις (αν πηγαινα 100+ δεν θα ελεγα τιποτα και θα το εδινα μονος μου το διπλωμα, παραδεχομενος την...ηττα μου). Ειναι απαραδεκτη παντως αυτη η κατασταση γιατι φερνει και τους 2 (τροχαια-οδηγους) σε δυσκολη θεση, εκτος αν προκειται για οφθαλμοφανεστατες παραβασεις.α) δεν ειπα να τρεξεις...απλα να συνεχισεις αταραχος προσπιουμενος οτι δεν τον ειδες. ακομη και αν χωροπηδουσε ακριβως μπροστα σου.
β) εκει κοντα δεν ειναι η ριτσωνα? Οπελ...αλλα ο οδηγος του εχει και ενα ζευγαρακι χερια....
-
Για να μη παρεξηγουμαστε, η ενσταση μου ειναι για την σοβαροτητα της παραβασης και οχι για το αν ειναι η οχι. Δεν νομιζω οτι αξιζει κανεις να χασει το διπλωμα του για 2 μηνες επειδη πηγαινε με...93 αντι 60 σε αυτο το σημειο:
Το περιπολικο ηταν αραγμενο περιπου εκει που αραξα εγω το αυτοκινητο (αλλα υπηρχε νταλικα που το ψιλοεκρυβε) και ο αστυνομικος ηταν στους θαμνους απεναντι. Υπαρχει ανοιγμα αμεσως μετα τους θαμνους αλλα δεν φαινεται στην φωτο. Μη σας ξεγελαει, δεν ειναι στροφη, ειναι καμπη που φαινεται σαν στροφη λογω της γωνιας ληψης. Το σημειο ειναι τρομερα ανοικτο οπως βλεπετε και ερημο αφου δεν υπαρχουν σπιτια, παρα μονο τα clubs τα οποια ειναι ολα θερινα. Κοντολογις, οποιος περασε απο εκει εκεινη τη μερα ηταν (με το γραμμα και οχι το πνευμα του νομου) παρανομος, τελος.
YΓ: Στελιο ευχαριστω για το κοπλιμεντο. Οσο ομως το 106 μενει ως ειναι (οικονομικοι λογοι σαφως) το παει συνεφο...
-
Δικηγόρος του διαόλου:
Με μια έξοδο δεξιά, χωρίς ορατότητα πίσω από τη στροφή...
Με 2 εξόδους αριστερά, επίσης χωρίς ορατότητα...Πάνω από 50-60 δεν έχεις δυνατότητα αποφυγής ατυχήματος.
-
Δεν βοηθα η γωνια της φωτο το ξαναλεω, οποιος εχει περασει απο εκει μπορει πει αν υπαρχει ορατοτητα. Ουτως ή αλλως αν βγει καποιος απο αριστερα εχει πατησει διπλη, οποτε...Τωρα απο την δεξια εξοδο λιγο χλωμο να βγει καποιος. Η ταμπελα glow (club που ειναι κλειστο οπως προειπα) ειναι τοσο μακρυα που μπορεις να σταματησεις ανετα και με πανω απο 90 και το προηγουμενο ανοιγμα ειναι το...parking των 2 οικων ανοχης της πολης (οπου ηταν κρυμμενος ο τροχονομος πισω απο τους θαμνους) . Πιστεψε με, παιρνουν καθε χρονο 'τη χρυση μυγοσκοτωστρα' απο τον ΟΑΕΕ και λειτουργουν μονο απογευμα/νυχτα. Δεν ειναι στροφη, ειναι καμπη. Για να καταλαβεις το μηκος της ευθειας που βλεπεις θα σου πω οτι μια φορα που ηθελα να δω μια αλλαγη που καναμε στο 106 (καθημερινη πρωι+χειμωνας=ψυχη λεμε) επιασα ερχομενος προς την καινουργια γεφυρα 160-170 και εκοψα αμεσως γιατι μεχρι εκεινη την ταχυτητα ηθελα να δω τι κανει το αυτοκινητο σε σχεση με πριν. Αν ηθελα ειχε ανετα αλλα 20-30km/h. Ειπαμε, δεν αμφισβητω την παραβαση. Το 2μηνο ειναι υπερ-υπερβολικο ομως.-
Να σου δειξω ενα αλλο σημειο εξω (εχω και αλλα 3-4 καβατζα) απο την πολη για να καταλαβεις την αυτων που βαζουν τα ορια:
'Mα εχει διαβαση πεζων' θα μου πεις. Ναι, αλλα μετα το οριο δεν ανεβαινει στα 50. Το ευθυ κομματι που βλεπεις εχει μηκος καπου στα 1000 μετρα (υπαρχει μια αριστερη καμπη παλι) και στο 800 υπαρχει πινακιδα (οχι τροχαιας) που λεει 'συνιστωμενη ταχυτητα 30' Μην ειστε τοσο κουβαρνταδες ρε καραγκιοζακια!
Αν λοιπον σε πιασουν εκει με...53 δεν θα τραβηξεις τις κ...τριχες σου; Ξερεις ποσα parking καταστηματων/γραφειων (αλλα και της ΔΟΥ) εχει και στις 2 πλευρες του δρομου για να κανουν την δουλεια τους τα 'παιδια';
Γιατι να γινονται αυτα τα καραγκιοζιλικια; Σηκωσε τα ορια και μετα εφαρμοσε το νομο σου. Ετσι ΟΧΙ. Και μην ξεχναμε: Αρθρο 104, παραγραφος 4, σελ 153 του κωδικα:'Τα ανωτερω (προστιμα εννοει) εφαρμοζονται και στην περιπτωση που η παραβαση διαπιστωνεται με τεχνικα ή ηλεκτρονικα μεσα. Τα τεχνικα ή ηλεκτρονικα μεσα, με τα οποια διενεργειται η βεβαιωση παραβασεων, στους δρομους οπου διεξαγεται η δημοσια κυκλοφορια, επιτρεπεται να χρησιμοποιυουνται μονον εφοσον υπαρχει σχετικη προειδοποιηση προς το κοινο με σταθερες ή κινητες πινακιδες για την υπαρξη και την λειτουργια τους.'
ΥΓ: Με ολο το σεβασμο, αν καποιος δεν μπορει ειδικα με ενα οποιοδηποτε συγχρονο αυτοκινητο να αποφυγει συγκρουση (φρεναροντας/κανοντας ελιγμο) με ταχυτητα 50-60 σε ανοικτο δρομο, μαλλον πρεπει να το αφησει το αθλημα.
-
Το εχω ξαναγραψει νομιζω οτι εδω στα εμιρατα με τους σωστους δρομους εχουν οριο στις ταμπελες 120 αλλα οι καμερες γραφουν με πανω απο 160.... Κατεληξαν ετσι γιατι οταν στην αρχη εγραφαν στα 125-130 αυξηθηκαν τα ατυχηματα λογω συνοστισμου πρν τις καμερες που ειναι εμφανεις (απο πισω σε φωτογραφιζουν και ειναι εγκτατεστημενες στη νησιδα)... Με 160 οριο ουσιαστικα ολοι πανε χωρις να καταπιεζονται!!!! λιγες οι εξαιρεσεις με τα 200+
-
Σε 4-5 χρονακια που θα παρω διπλομα αφου μαθω να οδιγαω καλα θελω να παω σε λεωφορους στην Γερμανια που οριο δεν υπαρχει. Έκει ειναι παραδισος για οποιον θελει να παει με 240 η και 300+.Με τον πατερα ενος φιλου μου εκει πιγεναι βεβεα με 200 αλλα περνουσαν αλλοι απο διπλα μας με 300-290
-
Νεοπτόλεμε, αφού έχεις αρκετό καιρό μπροστά σου μέχρι να πάρεις άδεια οδήγησης, αφιέρωσε λίγο απ΄αυτόν και βελτίωσε την ορθογραφία σου. Φιλικά.
-
Αυτό το βιολί με το κλείσιμο των δρόμων όπου υπάρχουν αστυνομικά τμήματα πότε θα σταματήσει.
Στο τέλος τέλος εάν φοβούνται ας πάρουν κάποια εταιρεία σεκιούριτι να τους προσέχει και να μη κάνουν τη κυκλοφορία ... μη πω τι. -
Έλα ντε... Μου 'χουν σπάσει τα νεύρα, άλλες μέρες περνάς, άλλες μέρες όχι, μπουρδέλο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Στο τέλος τέλος εάν φοβούνται ας πάρουν κάποια εταιρεία σεκιούριτι να τους προσέχει και να μη κάνουν τη κυκλοφορία ... μη πω τι.Και οι σεκιουριτι δεν θα κανουν τιποτα εδω εκαναν διαρηξη σε μια εταιρεια σεκιουριτι πριν λιγα χρονια
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!