-
pisteuw na me voh8hsete. eimai 18 xronwn kai 8elw na parw ena autokinhto oxi polu akrivw alla ikano gia ektos dromou ikanothtes epeidh kanw ski kai mou aresei na skarfalwnw ta vouna xeimwna-kalokairi. lew na parw to Jimny kainourgio h to Grand Vitara 1.6 3d metaxirismeno mexri 4 ettwn alla protimo to Jimny dioti exei kai argo enw to vitara 3d 1.6 den exei. ti proteinete? euxaristw prokatavolika
-
pisteuw na me voh8hsete. eimai 18 xronwn kai 8elw na parw ena autokinhto oxi polu akrivw alla ikano gia ektos dromou ikanothtes epeidh kanw ski kai mou aresei na skarfalwnw ta vouna xeimwna-kalokairi. lew na parw to Jimny kainourgio h to Grand Vitara 1.6 3d metaxirismeno mexri 4 ettwn alla protimo to Jimny dioti exei kai argo enw to vitara 3d 1.6 den exei. ti proteinete? euxaristw prokatavolika
-
-
Απ΄ότι κατάλαβα (μου βγήκαν τα μάτια να το διαβάσω αυτό το πράμα που έγραψες ) και μεταξύ των δυο προσωπικά θα διάλεγα Jimny καινούργιο. Θα είναι καινούργιο, βασικό αυτό και εκτός δρόμου είναι πολύ καλό.
Καλώς ήλθες και όπως μάλλον θα κατάλαβες, γράφε Ελληνικά.
-
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
χρειάζομαι την βοήθειά σας. είμαι 18 χρονών και θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο οχι πολυ ακριβό αλλα ικανο για εκτος δρομου ικανοτητες επειδη κανω σκι και μου αρεσει να σκαρφαλωνω τα βουνα χειμωνα-καλοκαιρι. Λεω να παρω το Jimny καινουργιο η το Grand Vitara 1.6 3d μεταχειρισμενο μεχρι 3-4 ετων αλλα προτιμο το Jimny γιατι εχει και αργο ενω το Vitara δεν εχει στα 1600 κ.εκ. Τι προτείνετε; ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Προσωπικά βρίσκω το Jimny φοβερό αυτοκίνητο και για μένα αξίζει να το πάρεις καινούριο, αρκεί να γνωρίζεις ότι κάποιους συμβιβασμούς θα τους κάνεις. Δηλαδή, μην περιμένεις φοβερές ανέσεις σε ταξίδι και σίγουρα δεν είναι αυτοκίνητο για μεγάλες ταχύτητες!! Αλλά πάει παντού και θα σε βγάλει πιστεύω ασπροπρόσωπο off-road (καλύτερα απ' το 1.6 GV, όπως γνωρίζεις κι εσύ). Από την άλλη αν προτιμάς ένα λιγότερο off road και πιο all-around ίσως το GV σε βολέψει περισσότερο. Αλλά δεν έχει ούτε κοντά ούτε κλείδωμα.
-
Αν καταφέρεις να βρείς (θα βρείς δλδ) GV 3d 1.6 θα είσαι Οκ κατα την γνώμη μου.
Μέχρι τέλος του 2005 τα 1.6 είχαν αργά με το γνωστό λεβιεδάκι.Θα χεις σίγουρα τους περισσότερους χωρους απο οτι στο jimny, αλλά και περισσότερη άνεση και on και off road.
Όσο αφορά τις ικανότητες των δύο στο offroad, υπερτερεί το jimny...... λιγάκι
Πάντως το GV είναι ενα πολύ καλό all around όχημα της κατηγορίας του!Το 'χα και το νοσταλγώ πού και πού!
-
Δεν με πειράζει για ταξίδια,γιατί έχω και ένα Focus μοντέλο του 2007 (του πατέρα μου) που μπορώ να το πέρνω οποτε θέλω. Κοίταζα και για το KIA SORENTO μεταχειρισμενο, βρίκα αρκετά στα ιδια λεφτά με το G.V. κοντα στα 17.000€ αλλά μόλις υπολόγισα τα έξοδα που θέλει ΜΟΝΟ για να ειναι παρκαρισμένο επαθα σοκ και το ξανασκεφτικα. Αν τελικά που μαλλον δηλαδη παρω το Jimny να το πειραξω λιγο; χρειάζετε;
-
Το Jimny εκτός δρόμου είναι καταπληκτικό και ντροπιάζει πόλυ ακριβότερα όχηματα...
εντός δρόμου είναι λίγο δράμα...
-
απο διαφορικα πως παει το Jimny ;
-
επειδη ειμαι λίγο άσχετος αλλα που θα πάει θα μάθω. εχει μπλοκέ διαφορικό το Jimny?
-
Δεν έχει.
Αλλά σε αυτοκίνητο φίλου που έχει βάλει, το αυτοκίνητο κάνει παπάδες. -
Εκτός δρόμου το Jimny ντροπιάζει σχεδόν όλα τα 4χ4. Εντός δρόμου, είναι μαζί με το Niva, τα δύο χειρότερα αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος ν'αγοράσει καινούρια στις μέρες μας. Εντάξει, επειδή το Niva είναι ακόμη χειρότερο, το Jimny, δεν είναι τουλάχιστον στην τελευταία θέση...
Σε ταξίδι, ακόμη και ένα Picanto, είναι limo, μπροστά στο Jimny...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εκτός δρόμου το Jimny ντροπιάζει σχεδόν όλα τα 4χ4. Εντός δρόμου, είναι μαζί με το Niva, τα δύο χειρότερα αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος ν'αγοράσει καινούρια στις μέρες μας. Εντάξει, επειδή το Niva είναι ακόμη χειρότερο, το Jimny, δεν είναι τουλάχιστον στην τελευταία θέση...Σε ταξίδι, ακόμη και ένα Picanto, είναι limo, μπροστά στο Jimny...
Δεν θα έλεγα ότι το Νiva είναι χειρότερο εντός δρόμου από το jimny...
-
Το Jimny έχει 15000 , το Grand Vitara 20000!!! Πάρε το Grand Vitara για να είσαι μούρη!!!!
5000 η διαφορά βρες τα !!!!! Κάνε λίγο υπομονή μέχρι να τα μαζέψεις....... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εκτός δρόμου το Jimny ντροπιάζει σχεδόν όλα τα 4χ4. Εντός δρόμου, είναι μαζί με το Niva, τα δύο χειρότερα αυτοκίνητα που μπορεί κάποιος ν'αγοράσει καινούρια στις μέρες μας. Εντάξει, επειδή το Niva είναι ακόμη χειρότερο, το Jimny, δεν είναι τουλάχιστον στην τελευταία θέση...
Σε ταξίδι, ακόμη και ένα Picanto, είναι limo, μπροστά στο Jimny...
Δεν θα έλεγα ότι το Νiva είναι χειρότερο εντός δρόμου από το jimny...
Είναι χειρότερο σε ότι αφορά θόρυβο, τριγμούς και γενικά ποιότητα κύλισης. Φαίνονται οι...δεκαετίες που έχουν περάσει πάνω από την πλάτη του!
Εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να ταλαιπωρούνται με τέτοια οχήματα, όταν ειδικά θα τα χρησιμοποιήσουν 1-2 φορές (και πολύ λέω...) το χρόνο έξω από την άσφαλτο...
Κι όσοι θέλουν να πάνε σε χιονοδρομικά, ας πάρουν ένα σετάκι με πανιά: θα χάσουν πιο πολύ χρόνο με το Jimny στην εθνική μέχρι να φτάσουν στο χιονοδρομικό, παρά με ένα συμβατικό να βάλουν τα πανιά ή τις αλυσίδες! Τα πανιά μπαίνουν σε 1 λεπτό, αλλά και οι αλύσιδες, στον ίδιο χρόνο αν ξέρεις να τις βάζεις...
-
Ρε παιδιά το έχουμε αναλύσει πολλές φόρες το αν το jimny μπορεί να κάνει ταξίδια ή όχι.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επίγνωσης του τι ακριβώς οδηγείς...
Πάντως δεν είναι τόσο κακό όσο λέτε το jimny.Το έχω οδηγήσει και το περίμενα πολύ χειρότερο ,αλλά δεν είναι!Η ξαδέρφη μου κάνει 2 φορές το μήνα Θεσσαλονίκη -Λιβαδειά με αυτό ...
Για να μη πω ότι στη πόλη είναι και αρκετά πρακτικό. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ρε παιδιά το έχουμε αναλύσει πολλές φόρες το αν το jimny μπορεί να κάνει ταξίδια ή όχι.
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επίγνωσης του τι ακριβώς οδηγείς...
Πάντως δεν είναι τόσο κακό όσο λέτε το jimny.Το έχω οδηγήσει και το περίμενα πολύ χειρότερο ,αλλά δεν είναι!Η ξαδέρφη μου κάνει 2 φορές το μήνα Θεσσαλονίκη -Λιβαδειά με αυτό ...
Για να μη πω ότι στη πόλη είναι και αρκετά πρακτικό.Κοίτα κι εγώ έκανα πριν μερικές μέρες το Γιάννενα-Αθήνα με Matiz 1000άρι, αλλά δεν νιώθω πως το Matiz κάνει γι'αυτή τη δουλειά κιόλας!
Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, το Matiz ρίχνει στ'αυτιά στο Jimny παντού στην άσφαλτο, οπότε πρέπει να αναγνωρίσω τον....ηρωισμό της ξαδέρφης σου στο θέμα αυτοκίνηση!
-
Τον 'ηρωισμό' της ξαδέρφης μου τον έχεις αναγνωρίσει άλλες 2 φορές τουλάχιστον στο παρελθόν...
Αν θες να τις στήσεις προτομή ...οκ δεν έχω πρόβλημά
Κανένας δεν είπε οτι το jimny ειναι 'autobahnmaster' αλλά με λίγο χαμηλότερες ταχύτητες από ένα επιβατικό μια χαρά το κάνει το Αθήνα- Θεσσαλονίκη...και αυτό το λέω επειδή ξέρω έναν μέτριας εμπειρίας οδηγό που το κάνει πολύ συχνά με ταχύτητες γύρω στα 120 χαω χωρίς κανένα πρόβλημα...
Κάποια πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα φανταζόμαστε και δεν οδηγούν όλοι οι άνθρωποι όπως εμείς που γράφουμε εδώ μέσα... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τον 'ηρωισμό' της ξαδέρφης μου τον έχεις αναγνωρίσει άλλες 2 φορές τουλάχιστον στο παρελθόν...
Αν θες να τις στήσεις προτομή ...οκ δεν έχω πρόβλημάΑ, η δική σου ξαδέρφη ήτανε; Και είχα ένα Deja-vu...
Προτομή και λίγο είναι πάντως... Μικρή θεά η ξαδέρφη σου...Κανένας δεν είπε οτι το jimny ειναι 'autobahnmaster' αλλά με λίγο χαμηλότερες ταχύτητες από ένα επιβατικό μια χαρά το κάνει το Αθήνα- Θεσσαλονίκη...και αυτό το λέω επειδή ξέρω έναν μέτριας εμπειρίας οδηγό που το κάνει πολύ συχνά με ταχύτητες γύρω στα 120 χαω χωρίς κανένα πρόβλημα...
Κάποια πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα φανταζόμαστε και δεν οδηγούν όλοι οι άνθρωποι όπως εμείς που γράφουμε εδώ μέσα...Μιλάς για ταχύτητες μέχρι 120 σε καμια προσπέραση ή μέση ταχύτητα τώρα; Γιατί εντάξει, τα 120 τα έχω πιάσει κι εγώ με το Niva μια φορά στην Εγνατία, αλλά να ταξίδευα μ' αυτά τα χλμ συνέχεια, το θεωρώ απίστευτα κουραστικό και σίγουρα επικίνδυνο.
Ακόμη και έτσι να είναι τα πράγματα όπως τα λες πάντως, συζητάμε για το αυτονόητο; Από πότε είναι κατόρθωμα να ταξιδεύει ένα αυτοκίνητο που πωλείται καινούριο το 2009 με 120 χλμ/ώρα;
Υπάρχουν αντικειμενικά πλεονεκτήματα κατοχής ενός Jimny, ή ακόμη και η ...ξαδέρφη, θα ήταν κατευχαριστημένη αν είχε ένα άλλο αυτοκίνητο;
jimny h oxi?