-
Ορθόδοξοι μπορεί να είναι, όπως είναι και σε άλλες χώρες αλλά μήπως είναι παλαιοημερολογίτες;
(πχ Αρμένιοι) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ορθόδοξοι μπορεί να είναι, όπως είναι και σε άλλες χώρες αλλά μήπως είναι παλαιοημερολογίτες;
(πχ Αρμένιοι)κι εγω αυτη την πληροφορία έχω, ορθόδοξοι και παλαιοημερολογίτες, 1 έως 3 εβδομαδες μετα το Πασχα
-
Αν βοηθαει :Bulgaria will have an even longer public holiday in May because May 4 (Monday) and May 5 2009 (Tuesday) are also non-working days. May 1 (Friday) and May 6 (Wednesday) are official holidays in Bulgaria. The first celebrates Labour Day and the second marks St George's Day and the Day of the Bulgarian Army.
-
Το Παλαιο ημερολογιο δεν εχει να κανει με το δικο μας Πασχα, ακριβως γιατι ειδικα στο Πασχα και εμεις το υπολογιζουμε με βαση το Ιουλιανο ημερολογιο. Αν δεν το υπολογιζαμε με βαση το Ιουλιανο θα ειχαμε ιδια μερα Πασχα με τους καθολικους.
Σε ολες τις αλλες γιοτρες εχουμε 13 μερες διαφορά. -
kana ξενοδοχείο στο Βελιγραδι;
-
Καλημέρα από Χαϊδελβέργη! Το ταξίδι αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολο απ'ότι περίμενα. Πιο πολύ ταλειπωρήθηκα να πάω από θεσ/νίκη - Ηγουμενίτσα παρά από Ανκόνα - Χαϊδελβέργη. Μόνη κίνηση που συνάντησα μέχρι να βγω από το λιμάνι της Ανκόνα στην αυτοστράντα. Το gps σου κάνει απίστευτα απλό το ταξίδι.
Για τον φίλο ποθ ήθελε πληροφορίες.
Με το που βγεις από Ανκόνα ακολουθείς το gps που σε βγάζει στην αυτοστράντα. Συναντάς διόδια χωρίς υπάλληλο σταματάς πατάς κουμπί και βγάβει μια χοντρή ένα καρτελάκι που το παίρνεις. Και μετά καλό ταξίδι! Σε κάποια φάση μετά από πολλά χλμ σταματάς σε γκισέ με υπάλληλο σου ζητάει το καρτελάκι και πληνώνεις πρπ 20 ευρώ. Έπειτα Ιταλία πλήρωσα άλλες 2 φορές από 2 ευρώ πρπ και μετά μπαίνεις Ελβετία Εκεί σε σταματάει μια κοπελίτσα που με χαιρέτισε στα ελληνικά και πληρώνεις 29,κάτι ευρώ βινιέτα. Έπειτα βούρ μέσα από τα τούνελς. Έπειτα μπουκάρεις Γερμανία που εκεί δεν πλήρωσα τπτ σε διόδια. Οι δρόμοι όλοι εξαιρετικοί, δεν σε κουράζουν καθόλου και αν κοιμηθείς καλά την προηγουμενη του ταξιδιού μπορείς άνετα να το κάνεις σερί! -
Κωνσταντινε με ΚΑΤΑΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ,μου φυγε ενα βαρος καθως περιμενα να μου διηγηθεις κανα μπεν χουρ,χρωσταω κερασμα,ειτε εδω ειτε Γερμανια
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
kana ξενοδοχείο στο Βελιγραδι;Balkan στο κέντρο της πόλης (καλύτερο), ή Slavia στην ομώνυμη πλατεία, λίγο πιο έξω απ' το κέντρο.
-
οταν λες κεντρο, ειδα κατι για ¨παλιο' και 'νεο' βελιγραδι...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
οταν λες κεντρο, ειδα κατι για ¨παλιο' και 'νεο' βελιγραδι...To 'παληό' είναι το κυρίως Βελιγράδι. Το 'νέο', που βρίσκεται πέραν του ποταμού Σαύου (Sava), είναι σύνολο τεράστιων οικοδομικών μπλόκ εργατικών πολυκατοικιών και αχανών λεωφόρων, χτισμένων πάνω σε πρώην (ως το 1946) βάλτους, με 'εθελοντική' εργασία, μετά την επικράτηση του Στρατάρχου Τίτο.
Εκεί βρίσκονται, από πλευράς ξενοδοχείων, το πρώην Ιντερκοντινένταλ και ήδη Κοντινένταλ (εξεδιώχθη από τη διεθνή αλυσίδα λόγω αθλιότητος - γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του 90 ως έδρα της μαφίας του Μιλόσεβιτς) καθώς και το πολυτελέστερο / ακριβότερο της πόλης, το Χάυατ. -
αρα εγω παω στο παλιο...
Δεν βρηκα rezervation form γιι ατο βαλκαν.πρεπει να τους στειλω αίτημα και θα μου απαντήσουν. Ποσο παει το δηνάριο; -
94 διναρια ειναι 1 ευρω νομιζω...
-
ναι, 93,5 τρόμαξα να το βρώ...
-
γιαυτο ειμαστε εδω..
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Κωνσταντινε με ΚΑΤΑΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣ,μου φυγε ενα βαρος καθως περιμενα να μου διηγηθεις κανα μπεν χουρ,χρωσταω κερασμα,ειτε εδω ειτε ΓερμανιαΝα'σαι καλά! Καλό ταξίδι
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Καλημέρα από Χαϊδελβέργη! Το ταξίδι αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολο απ'ότι περίμενα. Πιο πολύ ταλειπωρήθηκα να πάω από θεσ/νίκη - Ηγουμενίτσα παρά από Ανκόνα - Χαϊδελβέργη. Μόνη κίνηση που συνάντησα μέχρι να βγω από το λιμάνι της Ανκόνα στην αυτοστράντα. Το gps σου κάνει απίστευτα απλό το ταξίδι.
Για τον φίλο ποθ ήθελε πληροφορίες.
Με το που βγεις από Ανκόνα ακολουθείς το gps που σε βγάζει στην αυτοστράντα. Συναντάς διόδια χωρίς υπάλληλο σταματάς πατάς κουμπί και βγάβει μια χοντρή ένα καρτελάκι που το παίρνεις. Και μετά καλό ταξίδι! Σε κάποια φάση μετά από πολλά χλμ σταματάς σε γκισέ με υπάλληλο σου ζητάει το καρτελάκι και πληνώνεις πρπ 20 ευρώ. Έπειτα Ιταλία πλήρωσα άλλες 2 φορές από 2 ευρώ πρπ και μετά μπαίνεις Ελβετία Εκεί σε σταματάει μια κοπελίτσα που με χαιρέτισε στα ελληνικά και πληρώνεις 29,κάτι ευρώ βινιέτα. Έπειτα βούρ μέσα από τα τούνελς. Έπειτα μπουκάρεις Γερμανία που εκεί δεν πλήρωσα τπτ σε διόδια. Οι δρόμοι όλοι εξαιρετικοί, δεν σε κουράζουν καθόλου και αν κοιμηθείς καλά την προηγουμενη του ταξιδιού μπορείς άνετα να το κάνεις σερί!δικός μας είσαι πλέον?
-
Kατι αλλοα που πηρε το ματι μου,χρειαζεται να παρω low emission ticket?Ειδα οτι χρειαζεται για Ιταλια και Γερμανια για να μπεις σε καποιες πολεις,ισχυει κατι τετοιο?Και αν ναι απο που το παιρνω?Το αμαξι ειναι καινουριας τεχνολογιας του 2007
-
Δεν έχω ακούσει κάτι φίλε μου.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Kατι αλλοα που πηρε το ματι μου,χρειαζεται να παρω low emission ticket?Ειδα οτι χρειαζεται για Ιταλια και Γερμανια για να μπεις σε καποιες πολεις,ισχυει κατι τετοιο?Και αν ναι απο που το παιρνω?Το αμαξι ειναι καινουριας τεχνολογιας του 2007Nαι χρειάζεται για συγκεκριμένες (πχ Στουτγάρδη), αλλά απ ότι έχω καταλάβει με τα ξένα αυτοκίνητα πρέπει να υπάρχει κάποια ελαστικότητα.
Δεν γνωρίζω τπτ πέρα απο ό,τι έχω διαβάσει, πάντως το αυτοκόλητο έιναι γεγονός, αφού άλλωστε υπάρχει και σε πινακίδες στους αυτοκινητόδρομους -
Ο χρήστης greo έγραψε:
bebes οι Σερβοι ειναι ορθοδοξοι, αρα εχουν μαζι μας Πασχα.teris3 σαν τα μπλοκα και τα ορια της Βουλγαριας δεν ειδα αλλού. Ή μαλλον είδα στη Σερβία αλλα στους επαρχιακους δρομους (9 μπλόκα σε μια διαδρομή 3 ωρών τι σας λεει; ). ΣΕ ΟΛΕΣ ομως αυτες τις χωρες παιζουν φωτα στα μπλοκα. Εχε το νου σου.
οκ, just came back...
Εχουμε και λέμε...
Θεσ/νίκη -Εύζωνοι σε 45' στο χαλαρό και μπένουμε Σκόπια. (ασφάλεια υγείας έχει καταργηθεί)Γαμω τα όρια και τα μπλόκα τους....Τρελλαμένοι και λυσσασμένοι να δούνε ελληνικές πινακίδες και να σταματήσουν για κλήση...πάνω στον Ε75 το όριο να είναι 120, ξαφνικά 100, μετά 80 , μετά 60 (!!!!) και στο κομμάτι που είναι 60 να έχουν μπλόκο.Διόδια σε €.
Βράδυ από την στιγμή που μπένεις μέχρι που βγαίνεις σύνορα με Σερβία ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ φωτισμός στον δρόμο. (Φιλαράκι που πέρασε Σκόπια την προηγούμενη εβδομάδα και την πάτησε και τον γράψαν, του κρατήσαν το διαβατήριο επιτόπου, τον στείλαν σε κοντινό χωριό στο ταχυδρομείο να πληρώσει και πίσω για να πάρει το διαβατήριο).Συνολικός χρόνος να περάσεις τα Σκόπια 2,5 ώρες.Μπένουμε Σερβία. Τα πρώτα 100χλμ είναι από τα πιο τρομαχτικά που έχω κάνει. Μια λωρίδα ανά κατέυθυνση μαζί με τις νταλίκες και ο Θεός βοηθός, πολύ δύσκολο κομμάτι. Καμιά 50χλμ πριν το Νις ο E75 συνεχίζει και είσαι οκ μέχρι το Βελιγράδι.Διόδια με €. Φωτσιμός ανύπαρκτος.Σέρβοι πολύ φιλικοί και γενικά γουστάρουν Ελληνες.Συνολικός χρόνος μέχρι το Βελιγράδι από σύνορα Σκοπίων 4,5 ώρες, άρα Θεσσαλονίκη- Βελιγράδι γύρω στο 8,5ώρο με κανα διάλειμα.
Εμείς συνεχίσαμε και 70χλμ πιο πάνω μέχρι το Νόβισαντ. Πανέμορφο μέρος.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες