Αποσύρονται οι παρακαταθήκες ορθοπεδικού υλικού από τα νοσοκομεία
*Χωρίς ορθοπαιδικό υλικό κινδυνεύουν να μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού οι προμηθευτές εκτός του ότι σταμάτησαν τις παραδόσεις, άρχισαν να αποσύρουν τις παρακαταθήκες τους από τις αποθήκες των νοσοκομείων.
Σύμφωνα με το Βήμα, τη Δευτέρα εκπρόσωποι των εταιρειών προσπάθησαν να αποσύρουν τα υλικά από το ΚΑΤ και τον «Ευαγγελισμό».
Στον «Ευαγγελισμό» η διοίκηση τους ενημέρωσε ότι χρειάζονται εισαγγελική εντολή για να προχωρήσουν σε απόσυρση των παρακαταθηκών τους, ενώ στο ΚΑΤ μόνο οι μισοί προμηθευτές κατάφεραν να πάρουν τα εργαλεία τους.
Σήμερα, Τρίτη, ανάλογες κινήσεις αναμένονται στο Ασκληπιείο της Βούλας και στο Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».
Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών εξηγούν ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια διότι οι αρμόδιοι των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση της 5ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου πρότεινε στους εκπροσώπους των προμηθευτών την εξόφληση των χρεών σε τρεις δόσεις (η πρώτη -20%30%- έως το τέλος του μήνα, η δεύτερη σε έναν χρόνο και η τρίτη το 2011). *
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244