-
Service punto 1.2 16v(2000),άλλαξα δίσκους,τακάκια,μπουζί,φίλτρα(λαδιού-αέρος),λάδια,βαλβολίνες,υγρά φρένων και έγινε και καθαρισμός πεταλούδας.Τα ανταλλακτικά όλα γνήσια κόστισαν 215€ και 80€ κόστισε η εργασία.
-
Service Skoda Fabia 1.4 101 - 2003 - 74.000km
Αλλαγή λαδιών (υλικά δικά μου)
Ψυγείο 118€
Υγρό ψύξης 21,60€
Φίλτρο Βενζίνης 36,93€
2 μπροστινά silent blocks 28€
Βαλβολίνες 27€
Υγρά φρένων 14,40€
Υγρό καθαριστήρων 1,30€
Καθαριστήρες εμπρός-πίσω 33€
Αντιμετάθεση τροχών - Ευθυγράμμιση 30€Σύνολο €580 (310 + 270 εργασία) σε μη εξουσιοδοτημένο.
Συμπέρασμα: Το αμάξι κέρδισε 3 χρόνια τουλάχιστον στην εντύπωση που σου δίνει οδηγικά. -
βαλε και τιμες να δουμε.
-
Αλλαγή θερμοστάτη 40 ευρώ εκ των οποίων τα 15 για το ανταλλακτικό σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο ( μόνο συνεργείο ) της Citroen.
Το ανταλλακτικό θα σταλεί για έλεγχο και θα αποφασιστεί αν και ποιο ποσό της αξίας του θα μου επιστραφεί αφού ειχε αλλαχτεί πάλι πριν απο 1 χρόνο και 1 μήνα περίπου.
Εκτός από την αλλαγή του θερμοστάτη έριξε μια ματιά σε όλο το αμάξι, ανάρτηση κτλ και έσφιξε ελάχιστα το μπρός δεξί αμορτισέρ. -
φαντάζομαι έπαιξε και δωρεάν καφές.... τσάμπα σε βρίσκω!
-
Όχι, για να πώ την αλήθεια κι εμένα με εξέπληξε η τιμή.
-
Aντιψυκτικό σου έβαλε άλλο ή φύλαξε το ίδιο?
-
Φουλ αλλαγή του αντιψυκτικού, εξαέρωση κυκλώματος πάρα πολυ προσεκτικά κλπ. Το αντιψυκτικό δεν χρεώθηκε.
Τι εννοείς να κρατήσει το παλιο? -
Να το αδειάσει σε μιά λεκάνη και να στο ξαναβάλει
Η τιμή είναι μιά χαρά πάντως, ούτε του παπά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να το αδειάσει σε μιά λεκάνη και να στο ξαναβάλει -
Ξέχασα, έχεις γαλλικό που δεν τα αντέχει αυτά
Να περιγράψω τη διαδικασία με ανατριχιαστικές λεπτομέριες, όπως την είχα κάνει όταν άλλαξα το ψυγείο στο αβένσις στο εργαστήριο των ηλεκτρολόγων?
-
Starlet ep91,96 μοντέλο.
To έχει η μητέρα μου δυό χρόνια,και επειδή(ς) σφύριζε το λουρί του δυναμό ενώ μου φαινόταν σφιγμένο,είπα να το παω για αλλαγή του σετ μη πάθει καμιά πλάκα στο δρόμο.
Ρώτησα στο Τσόκα πόσο πάει το μαλλί για ανταλλακτικά και μου είπαν 209€.
Στην ιαπωνική 105€!Τα πήρα από ιαπωνική βέβαια, και με 82€ εργασία μου τα άλλαξαν στο Τσόκα.
Έχει 115Κ χιλιόμετρα(αν ο μαντράς τα γύρισε δε ξέρω..)και οπτικά τουλάχιστον ο ιμάντας μου φαίνεται καινούργιος. -
golf tsi 122
αλλαγη λαδιων + φιλτρο λαδιου (δικα μου κοστος 60 Ευρω) . Εργατικα = 0 € σε αντιπροσωπεια της επαρχιας ' Για μια αλλαγη λαδιων τι να σε χρεωσω; ' Και ετσι εδωσα 10 ευρω σε αυτον που μου τα αλλαξε.
-
το πιο φθηνό service και υπάρχουν καλοί μηχανικοί στα εξουσ.ειναι στην επαρχία γιατί στην αθήνα δουλεύουν όλοι με την εργατόρα της καθε εταιρίας επειδή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ενω η επαρχία δεν μπορεί να βάλει 47€ εργατόρα +19%...
-
Γιατί στην επαρχία δεν υπάρχει το 47+19%?
-
προχθες που πηγα το Vitara για σερβις, είδα ενα πινακακι που ειχε τα μοντελα και τις εργατοώρες αναλογα με τα χιλ, καθως και το κοστος της ωρας.
Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλα χρεώνουν αρκετα λιγότερα απ'οσα θα υπολογιζε κανείς βάση του πίνακα.
Και να σκεφτει κανείς οτι δεν υπαρχει ανταγωνισμός αγου είναι ο μόνος επίσημος.
Ερχονται όμως πολλά αυτοκίνητα αρκετα παλιά, καθω και άλλοι απο μακρυά.
Καλοείχα μαθει και η Σουμπαρού μου έκατσε κάπως 'βαριά' -
Καλημέρα.
επειδή δεν βρήκα κάτι σχετικό μπορεί να μου πει όποιος ξέρει, πόσο κοστίζουν τα service σε Opel astra 1.4 ή Toyota Auris ;- Πρόκειται η αδερφή μου να πάρει άλλο αυτοκίνητο και έχει καταλήξει σε αυτά τα 2
Ευχαριστώ
- Πρόκειται η αδερφή μου να πάρει άλλο αυτοκίνητο και έχει καταλήξει σε αυτά τα 2
-
Σε αντιπροσωπεία Opel:
Απλή αλλαγή λαδιών (ετήσια, προαιρετική αλλά καλό είναι να μην τσιγκουνευόμαστε στο λαδάκι) γύρω στα 60 ευρώ με το φίλτρο.
Κάθε service πάει κάπου στα 180-200 ευρώ και είναι ανά διετία ή 30.000 χλμ.
Δηλαδή χονδρικά έρχεται κάθε έτος 120-130 ευρώ χωρίς τακάκια (που πάντως αντέχουν πολύ). Αλλαγή ιμάντα το Astra 1,4 δεν θέλει γιατί έχει καδένα. -
Και το auris καδένα έχει νομιζω
-
σερβις των 15000 στο Outback:
6 λιτ Shell 5-30 X 17.70
filtro λαδιου 19,50 €
+...ροδέλα
εργατικα 60+ ΦΠΑ (2 εργατοώρες Χ30)
....
συνολο σχεδον 200 ευρόπουλα
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι συνδεουν το αυτοκινητο με διαγνωστικο και σβήνουν την ένδειξη για το λαδι, οπότε μετα αν το συνδέσεις σου λέει ποτε πρεπει να ξανα αλλάξεις.
Δεν υπάρχει ενδειξη ομως στοι αυτοκίνητο, μόνο απο το διαγνωστικο το βλέπεις.
Τα λαδια αλλαζονατια καθε 15000 περίπου κι ΑΝ θελεις τα αλλαζεις στις 7500.
Παλια ομως έλεγαν άλλα...
Επίσης ξεφορτώθηκα τα λάδια Σουμπαρου που και πιο ακριβα ήταν και Cyclon με αμφίβολα πιστοποιητικα ήταν...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?