-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι δλδ? δοκιμάζετε και 'γατάκι' σε μέρες 'ρώσσων' ?Τώρα, ή το μυαλό μου παραείναι διεστραμμένο, ή εννοείς κάτι άλλο
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
α=πα=πα=πα
Mα τί αγροίκος θεε μου
ο πολιτισμένος το τρώει ψημένο, you know φωτίτσα, ο άνθρωπος των πάγων το έτρωγε ωμό και αμάσητο.
αίμα κ πολιτισμός δεν πάνε μαζί
+oo
Όλοι οι βρυκόλακες εδώ μαζεύτηκαν.
Θυμάμαι, πρόπερσυ στην Ιταλία σε κάθε εστιατόριο που πηγαίναμε να τους λέω ότι το θέλω ΠΟΛΥ καλοψημένο. Ε κάθε φορά μου το έφερναν κόκκινο.
Από τότε έμαθα...
Pizza και pasta...
Άλλο σκηνικό, πέρισυ στο Παρίσι.
Παραγγέλνω μπιφτέκι και τονίζω στον σερβιτόρο ότι το θέλω καλοψημένο. Ε, αν έχετε το Θεό σας, μου έφερε κιμά μα μαϊντανό... Οι πατάτες ήταν ωραίες πάντος (το ίδιο και το βρώμικο έξω από το εστιατόριο ).
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τι δλδ? δοκιμάζετε και 'γατάκι' σε μέρες 'ρώσσων' ?
Τώρα, ή το μυαλό μου παραείναι διεστραμμένο, ή εννοείς κάτι άλλο
αυτό που νομίζεις
-
A-Viper7,
ποτέ κρέας έξω. Την έχω πατήσει άπειρες φορές. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι δλδ? δοκιμάζετε και 'γατάκι' σε μέρες 'ρώσσων' ?
Τώρα, ή το μυαλό μου παραείναι διεστραμμένο, ή εννοείς κάτι άλλο
αυτό που νομίζεις
(πρέπει να απαντήσουμε στην ερώτηση, ή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπτονται )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
A-Viper7,
ποτέ κρέας έξω. Την έχω πατήσει άπειρες φορές.Βασικά το ζητάς όσο πιο ψημένο γίνεται και τελικά στο φέρνουν φυσιολογικό
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
A-Viper7,
ποτέ κρέας έξω. Την έχω πατήσει άπειρες φορές.Βασικά το ζητάς όσο πιο ψημένο γίνεται και τελικά στο φέρνουν φυσιολογικό
έξω εννοώ εξωτερικό...αλλοδαπή
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι δλδ? δοκιμάζετε και 'γατάκι' σε μέρες 'ρώσσων' ?Τις ημερες Ρωσσων, πιθανον να προτιμησουμε 'σκυλακι'...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
A-Viper7,
ποτέ κρέας έξω. Την έχω πατήσει άπειρες φορές.Βασικά το ζητάς όσο πιο ψημένο γίνεται και τελικά στο φέρνουν φυσιολογικό
έξω εννοώ εξωτερικό...αλλοδαπή
Γι αυτο σου ΄λέει όσο πιο ψημένο γίνεται.
Πιθανότατα θα είναι medium στο τέλος αν είσαι τυχερός -
Αν και είμαι υπέρ της κατσαρόλας και του ταψιού, τρώω που και που κανένα κοψίδι ψητό.
ΨΗΤΟ όμως, δηλαδή ψημένο, όχι όπως έκαναν οι Τάταροι, που ζέσταιναν/μαλάκωναν το κρέας (όπως έχω διαβάσει) κάτω από τον κώλο τους στη σέλα. Θα μπορούσα να δοκιμάσω να μαλακώσω τη μπριτζόλα καθήμενος επ' αυτής στο αυτοκίνητο, αλλά μάλλον θα μύριζε περίεργα το κάθισμα και δεν το δοκιμάζω.
Δεν αντιλέγω ότι το ωμό κρέας είναι νόστιμο (με έναν ιδιαίτερο τρόπο), αλλά το τσικνισμένο/καπνισμένο κρέας μου αρέσει περισσότερο. Επίσης, το να εξαρτάται η υγεία μου και η μετάδοση κάθε είδους ασθένειας από το φιλότιμο του παρασκευαστή της τροφής που θα βήξει, κοπεί, φτύσει πάνω στο φαΐ μου, είναι κάτι που δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να φτιάχνω το δικό μου κρέας στο σπίτι ημιάψητο. Ίσως και ΟΧΙ! -
Οι καλές εποχές πέρασαν, τώρα έχουμε φθηνό κρέας αλλά με σαλμονέλλα και κωλοβακτηρίδια. Αν δεν το ψήσεις καλά και αν δεν πλένεις όλα τα σκεύη που ακούμπησε το ωμό κρέας, κινδυνεύεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι καλές εποχές πέρασαν, τώρα έχουμε φθηνό κρέας αλλά με σαλμονέλλα και κωλοβακτηρίδια. Αν δεν το ψήσεις καλά και αν δεν πλένεις όλα τα σκεύη που ακούμπησε το ωμό κρέας, κινδυνεύεις.Το ίδιο ισχύει και για τις σαλάτες και τα λαχανικά και τα φρούτα (άπλυτα) και τις μαγιονέζες και άλλες sauces(λόγω ωμών αβγών) και πολλά γλυκά που δεν ψήνονται και έχουν αβγά και τελειωμό δεν έχει...Το θέμα είναι πόσο πιστεύεις ότι κινδυνεύεις και πόσο σημαντικό είναι για σένα να τρως έξω και να απολαμβάνεις το φαγητό σου όπως θέλεις...
Σε ό,τι με αφορά εκτιμώ ότι κινδυνεύω ελάχιστα (και μπορώ να δείξω με συνδυασμό πιθανοτήτων πόσα ενδεχόμενα πρέπει να συντρέξουν για να πεθάνω απο σαλμονέλα : τείνει στο αδύνατο) και το φαγητό είναι κορυφαίας σημασίας ζήτημα...Ιδιαίτερα τα steaks από μοσχάρι ψημένα rare medium σε καλά εστιατόρια έχουν απειροελάχιστη πιθανότητα για σαλμονέλα...
Ας βάλουμε μια ιεραρχία στους κινδύνους : κάπνισμα, μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, κακή συστηματική διατροφή είναι τρομακτικά επικίνδυνα και η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας τα περνά(μ)νε σαν ένα απλό φυσιολογικό καθημερινό γεγονός...
Το να μείνουμε στο μέτριο ψήσιμο ενός steak ως κίνδυνο είναι ο ορισμός του 'διυλίζω τον κώνωπα'... -
Ελπιζω αυτο το αψητο κρεας που λετε να ειναι πολυ φθηνο μιας και δεν ξοδευει και καρβουνα ο καπελας για να μας το ετοιμασει!
-
- τη γεύση στο κρέας τη δίνει το κοκκίνισμα/καραμέλωμα/τσίκνισμα (όπως θέλετε πέστε το) της επιφάνειας
2)για να είστε 'ασφαλείς' πρέπει το κρέας (στο εσωτερικό) να φτάσει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (γύρο στους 50+ αν θυμάμαι καλά) για να πεθάνουν όλα τα βλαβερά μικρόβια/κολοβακτηρίδια κλπ.
από εκεί και πέρα στο στόμα του και στον πάτο του ότι θέλει βάζει ο καθένας
http://www.kamikazecookery.com/films/2 (δείτε και τα links δεξια)
επίσης βρείτε σε τορεντ το επεισόδιο με τη μπριτσόλα απο τη σειρά In Search of Perfection του BBC με τον Heston Blumenthal (υπάρχει και το βιβλίο)
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
- τη γεύση στο κρέας τη δίνει το κοκκίνισμα/καραμέλωμα/τσίκνισμα (όπως θέλετε πέστε το) της επιφάνειας
2)για να είστε 'ασφαλείς' πρέπει το κρέας (στο εσωτερικό) να φτάσει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (γύρο στους 50+ αν θυμάμαι καλά) για να πεθάνουν όλα τα βλαβερά μικρόβια/κολοβακτηρίδια κλπ.
από εκεί και πέρα στο στόμα του και στον πάτο του ότι θέλει βάζει ο καθένας
http://www.kamikazecookery.com/films/2 (δείτε και τα links δεξια)
επίσης βρείτε σε τορεντ το επεισόδιο με τη μπριτσόλα απο τη σειρά In Search of Perfection του BBC με τον Heston Blumenthal (υπάρχει και το βιβλίο)
Για σαλμονέλα σε μοσχάρι κάπου 60+ θέλεις για να είσαι 99.999% ασφαλής, δηλ. οριακά medium rare προς medium...
-
το θέμα είναι στο πως εξασφαλίζεις ότι όλο το κρέας θα φτάσει στους 60 (όπως είπα δεν θυμάμαι ακριβώς θερμοκρασίες) γιατί δεν νομίζω σε κάθε εστιατόριο να χρησιμοποιούν θερμόμετρα κλπ
τεσπα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το να μείνουμε στο μέτριο ψήσιμο ενός steak ως κίνδυνο είναι ο ορισμός του 'διυλίζω τον κώνωπα'...Μη τρως άψητα θα την πατήσεις.
Πλέον τα κοτόπουλα έχουν όλα σαλμονέλλα και οφείλεται στην νομοθεσία που επιτρέπει τις άθλιες συνθήκες εκτροφής (θέλουμε φτηνή διατροφή). Και τα κρέατα δεν πάνε πίσω, γεμάτα κωλοβακτηρίδια είναι. http://www.fsis.usda.gov/Fact_Sheets/Salmonella_Questions_&_Answers/index.asp#5
-
Εντάξει ρε παιδιά, δεν πρόκειται να ζητήσεις rare τη μπριτζόλα στη ψησταριά του κυρ-τυχαίου.
Όχι μόνο για βακτηρίδια κλπ φυσικά, αλλά γιατί δεν θα τρωγόταν ούτως ή άλλως[Όσο πιο μούφα είναι ένα κρέας, τόσο πιο πολύ ψήσιμο θέλει μπας και φύγει η φυσική του γεύση ]
Πάντως δεν ξέρω κανέναν που να έχει πάθει τπτ από rare φιλέτο σε καλό εστιατόριο. Ξέρω αρκετούς που έχουν πάθει από ψημένα στου κυρ-τυχαίου
Προσωπικά το μόνο που με απασχολεί με σε ένα καλό rare φιλέτο είναι πότε θα χώσω τα δόντια μου μέσα του
=> -
Πωπω κ@βλ@ το αιματάκι, μιαμ μιαμ
Λεωνίδα τα κατόπουλα και τ'αβγά είναι λίγο άλλη ιστορία και όπως βλέπεις και στο link σου οι 145 °F είναι ασφαλείς για τα μοσχάρια...Ε τώρα αν πάμε και λίγο πιο κάτω αντί για 99.999% να πας στο 99% να καταστρέψεις το σύνολο των βακτηρίων σαλμονέλας που τυχόν να υπάρχουν στο steak σου μπλα μπλα...
Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός θα ξαναπώ και σίγουρα όχι μεγαλύτερος από σαλάτες λαχανικά κλπ που ανέφερα παραπάνω και καταναλώνουμε σωρηδόν...
Καταστροφολογείς λιγάκι -
Καλά, εντάξει. Έβλεπα τις προάλλες μια εκπομπή για τη Δανία. Ένας ψυχάκιας άνοιξε ένα ψωμάκι κι ακούμπησε πάνω του κατακόκκινο κιμά κι ένα ωμό αυγό.
Όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη από τα ψητά ρε μάπες, εσείς πηδάγατε από τα δέντρα για να δαγκώσετε στο λαιμό κανένα αγριοκάτσικο.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)