-
λεφτα στον σχεδιασμό=νεα μοντελα=νεες τεχνολογίες=νεο ενδιαφέρον =νέους πελατες.αισθηση οτι οδηγείς κατι καινουριο οχι κατι ιδιο αλλα παλιο με αλλαγμενο σημα.αν ηταν ετσι ολες οι premium εταιρειες θα εβγαζαν ενα μοντελο κ μολις το αλλαζανε με νεο θα δινανε το παλιο στις μικρομεσαιες εταιρειες του καθε group.τεσπα το κουρασαμε κ δεν αξιζει.αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με αυτα που σου προσφερει η seat παρτο.πολλοι να σκεφτονται σαν εσενα ομως κ να το αγορασουν δεν το βλεπω.
-
Ο χρήστης sakismazvol έγραψε:
....αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με αυτα που σου προσφερει η seat παρτο...Nα υποθεσω οτι εσυ οδηγησες το αυτοκινητο και το βρηκες 'παλιο' σε επιδοσεις, οδικη συμπεριφορα, ποιοτητα κατασκευης και οτι τελικα η seat σου εδωσε λιγοτερα απο οτι σου υποσχεθηκε??
-
Εγώ δεν κουράζομαι ... πάντως εσύ ξακολουθείς να μη μου απαντάς: πόσο χρήμα χρειάστηκε η Lancia για το rebadge του Musa ;
Για να σου αποδείξω όμως ότι το badge-engineering δεν ανακαλύφθηκε σήμερα με το Exeo , ούτε γνωρίζει από μάρκες, απλά εσύ και ορισμένοι ακόμα κολλάτε επειδή είναι η Seat με την Audi ενώ γύρω σας βλέπετε κάθε μέρα πόσα άλλα παραδείγματα και το γνωρίζετε αυτό, θα αναφέρω ακόμα ένα στα τόσα μεχρι τώρα... : αυτο των ομόσταυλων στη GM ( η GM ήταν μέτοχος στη Suzuki ) μοντέλων Opel Agila Ι και Suzuki WagonR και σήμερα με το Agila II και το Splash .
ΥΓ: Σε επίπεδο γενκής κουβέντας πάνω στην αυτοκίνηση και μιλώντας τελείως ρομαντικά ( σε ένα φανταστικό κόσμο όπου κάθε μάρκα συνοδεύεται από αξίες... - έστω και αν στην πράξη ακόμα και η Audi είναι απλώς μέρος του γκρουπ VW ) δε λέω ότι αυτό μου αρέσει (και αυτό ισχύει για όσα έχω πει μέχρι τώρα) , αλλά δεν αντέχω να μην είμαι ρεαλιστής αλλά και δε δέχομαι αυτή την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ που ειπώθηκε ότι δήθεν κλπ κλπ, γιατί πολύ απλά... δεν βλέπουμε πρώτη φορά κάτι τέτοιο.
Από την άλλη όμως αν το badge-engineering σημαίνει ότι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο όπως ήδη ήταν το Audi Α4 Β7 μπορεί να βελτιώνεται στα σημεία λίγο ή πολύ παραπάνω και να γίνεται προσιτό τότε γιατί όχι; Τουλάχιστον εδώ έχει σαν αποτέλεσμα ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και όχι κάποια μετριότητα σαν αυτές που ήδη ανέφερα. Αφού δε μπορούμε να τα αποφύγουμε (ειδικά τώρα που έχουμε και κρίση θα πληθύνουν έτι παραπάνω), τουλάχιστον μακάρι τα όσα ελάχιστα rebadged να ήταν σαν τα Exeo/A4...
(Έτσι κι αλλιώς το Exeo κατά τη γνώμη μου δε νομίζω ότι έχει στόχο να πουλήσει τρελά, βγήκε για ειδικούς λόγους απλά σαν προπομπός της δεύτερης γενιάς μετά από κανα 2-3 χρονάκια , όσο δηλαδή για να προκαλέσει άμεσα σε επίπεδο εντυπώσεων και να βάλει τη Seat στη μεσαία κατηγορια. Τώρα αν κάποιοι επωφεληθούν ...)
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Το Β7 είναι σασί που σχεδιάστηκε πριν μία δεκαετία και όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να ανταγωνιστεί φρέσκα σασί που κυκλοφορούν στην αγορά.
Χρήστο, έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά η τεχνολογία στην εξέλιξη των πλαισίων δεν προχωράει πάντα με τόσο γοργά βήματα (το αντίθετο θα έλεγα, οι 'τομές' σπανίζουν), ώστε ένα σασί του '00 να θεωρείται σήμερα απαρχαιωμένο, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ένα καλό σύνολο, άκαμπτο, με μελετημένη συνδεσμολογία αναρτήσεων κ.λπ.
Σε ό,τι αφορά το Exeo, είναι προφανές ότι η Seat αναγνώρισε το (δαπανηρό) λάθος της με την αηδία το τελευταίο Toledo, που πούλησε μόνο στους ταξιτζήδες της Βαρκελώνης, και επιχειρεί με το μικρότερο δυνατό κόστος εξέλιξης να βγάλει τα σπασμένα. Προσωπικά, θεωρώ το συγκεκριμένο rebadging εντελώς πρωτόλειο (κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει και παλαιότερα το group, βλ. εσωτερικό πρώτου Leon, ίδιο με του Α3), αφού δεν μπήκαν καν στον κόπο να επανασχεδιάσουν τα μεγαλύτερα panel του αμαξώματος, αλλά αν το αυτοκίνητο έρθει με ανταγωνιστική τιμή, δεν βλέπω το λόγο να μην το εξετάσει κανείς σοβαρά, ως υποψήφια επιλογή στα μεσαία D.
Kαι ο 20VΤ μια χαρά θα το πηγαίνει. Θα έβλεπα λογική μια τιμή γύρω στα 20Κ.
Ελπίζω μόνον να έχουν βελτιώσει λίγο αυτό....
*Pedestrian protection
Protection was almost non-existent. This car will inflict unnecessary damage on anyone that it hits.
*(από εδώ http://www.euroncap.com/tests/audi_a4_2001/88.aspx)
Κατά τα άλλα δεν διαφωνούμε.
-
Αν και όπως έχω πεί σε παλιότερο πόστ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από την τιμή.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ , γιατι η seat εγκατέλειψε ότι είχε και δεν είχε, σχεδιάζοντας αποτυχημένες εναλλακτικές λύσεις σε μία συντηρητική κατηγορία κούρσας, και έπαιξε το ρόλο του ζωντανού exitpoll πωλήσεων για το υπόλοιπο Group. Εδώ μέχρι και η Sκoda απέκτησε το superb που είναι νεότερο. Ήμαρτον.
Ο κανιβαλισμός σε αυτό το Group δεν έχει όρια.
Δεν μου αρέσει γιατί **10 χρόνια μετά **την αρχική παρουσίαση του Audi Α4 Β7 εξακολουθεί να μην μπορεί στη Seat να του αποδοθεί ένα δυναμικό facelift στα χνάρια της μισοπεθαμένης απόφασης του στιλ-ταυτότητας που η αρχικά η εταιρεία είχε δώσει.
Το μόνο θετικό είναι το σχετικά συμπαθητικό και ελπίζω (δεν το ξέρω) καλoσυναρμολογημένο σε ποιότητα και υλικά εσωτερικό .
Λέω ελπίζω, μπας και καταλάβουν πώς γίνεται η σχεδίαση του εσωτερικού ώστε να σταματήσουν τις μετριότητες , προσπαθώντας να πουλήσουν με σχέδια και υλικά δεκαετίας '90 , και δώσουν στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία του Leon, που έχουν αποκτήσει κοινό, το κάτι που λείπει.
Υ.Γ. Ελπίζω επίσης να έχουν κάνει κάτι και με την ηχομόνωση του , ειδικά του κινητήρα.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
....αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με αυτα που σου προσφερει η seat παρτο...
Nα υποθεσω οτι εσυ οδηγησες το αυτοκινητο και το βρηκες 'παλιο' σε επιδοσεις, οδικη συμπεριφορα, ποιοτητα κατασκευης και οτι τελικα η seat σου εδωσε λιγοτερα απο οτι σου υποσχεθηκε??
παλιο σε εμφανιση το βρισκω φιλε μου.η seat με το συγκεκριμενο μοντελο δεν μου δινει οτι ο ανταγωνισμος που προχωρα.
τι να σου απαντησω johnjim οτι
τα μοντελα που αναφέρεις κυκλοφορουν ταυτοχρονα κ δεν καταλαβαινεις την διαφορα?το exeo βγαινει μηνες αφου σταματησε το a4.με τα ατυχεστατα παραδειγματα που λες η seat επρεπε να παρει το τρεχων a4 απο την audi.αντ'αυτου ουτε ενα στοιχειωδες facelift δεν εκανε οπως λεει κ ο φιλος. -
γιατί λέγεται exeo?
μήπως θέλει η seat να το πλασάρει στους executives που χτύπησε η οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αγοράσουν το b8?? -
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
γιατί λέγεται exeo?
μήπως θέλει η seat να το πλασάρει στους executives που χτύπησε η οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αγοράσουν το b8??Το όνομα EXEO προέρχεται από την λατινική λέξη “Exire”, που σημαίνει «Ξεπερνώ», «Προχωρώ παραπέρα». Είναι προηγμένο τεχνολογικά, έχει δυναμισμό και υπόσχεται οδηγική απόλαυση. Επίσης, διαφέρει από τα άλλα ονόματα της γκάμας και είναι ενδεικτικό της έναρξης μιας νέας περιόδου για την εταιρία και την είσοδό της σε μια εξ’ ολοκλήρου νέα κατηγορία.
http://www.seat.gr/news/news.php?id=57 -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
γιατί λέγεται exeo?
μήπως θέλει η seat να το πλασάρει στους executives που χτύπησε η οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αγοράσουν το b8??Το όνομα EXEO προέρχεται από την λατινική λέξη “Exire”, που σημαίνει «Ξεπερνώ», «Προχωρώ παραπέρα». Είναι προηγμένο τεχνολογικά, έχει δυναμισμό και υπόσχεται οδηγική απόλαυση. Επίσης, διαφέρει από τα άλλα ονόματα της γκάμας και είναι ενδεικτικό της έναρξης μιας νέας περιόδου για την εταιρία και την είσοδό της σε μια εξ’ ολοκλήρου νέα κατηγορία.
http://www.seat.gr/news/news.php?id=57Καλύτερα να σκεφτούν να ξαναδούν το επικοινωνιακό κομάτι.
Ισως 1-2-3 αλλαγές στο marketing .... αλλαγή πρόμο .... κλπ. -
Πάντως, με τέτοιες μετριότητες η SEAT δεν τη βλέπω να βελτιώνεται...
Σπορ εταιρεία, χωρίς σπορ αυτοκίνητα (μιλάω για πραγματικά σπορ, όχι hot hatch);
Τουλάχιστον το Superb (ακόμα και το προηγούμενο) είχε σαν usp τους τεράστιους χώρους, το Exeo τι έχει;;; Θα πρέπει να το πουλάνε πολύ φθηνά...
-
Εδώ ρε έβγαλε το τολέντο, το εξεο σας χάλασε;
Κλάσεις ανωτερο το rebadged.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εδώ ρε έβγαλε το τολέντο, το εξεο σας χάλασε;Κλάσεις ανωτερο το rebadged.
ποιό τολέδο;;
εγώ θυμάμαι μόνο τη δεύτερη γνιά , που έπαψε να παράγεται τα υπόλοιπα φρόντισε η μνήμη μου να τα shift-deletάρειτώρα θα μπει και στα πρίμιουμ η ΣΕΑ6Τ;;
-
Το 3ο εννοώ, το σενταν αλτεα δλδ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εδώ ρε έβγαλε το τολέντο, το εξεο σας χάλασε;Κλάσεις ανωτερο το rebadged.
Γιατί ρε;;; Τέτοια αμαξάρα! Ακόμα θυμάμαι τον εμετό που έκανα την πρώτη φορά που το είδα στο δρόμο (ευτυχώς όχι από πολύ κοντά...)
Εννοείται κλάσεις ανώτερο το A4, εε.... Exeo ήθελα να πω...
-
Τα χρώματα του Exeo: http://www.seat.com/com/generator/su/com/Exeo/site/choices/colours/main.html
Και του Exeo ST: http://www.seat.com/com/generator/su/com/ExeoST/site/choices/colours/main.html
Πολλές και αρκετά όμορφες επιλογές. -
από πληροφορίες ακούγεται ότι το νέο superb θα είναι rebadged το πρώτο a8 long
-
Ρε saxo, πολύ γέλιο έχεις τελικά!!!!!!!!
Τελικά το πούλησες γρήγορα το προηγούμενο Α4 που είχες και πήρες το καινούριο!
Όταν ανακοίνωσε η Seat ότι θα παράγει το Α4 ( και μάλιστα βελτιωμένο ) , έγραφες μύδρους κατά του Exeo στο φόρουμ. Και τελικά το πούλησες το Α4... Πριν βγει το Exeo....!!!! Δε θα μπορούσες να το αντέξεις, έτσι δεν είναι;Όταν πάντως το πρωτοπήρες το Α4 πρέπει μέσα σου να ήταν μεγάλη η αλλαγή από το σαξόραλλο που είχες μέχρι τότε, ανέβηκες, μεγάλη περηφάνια..... Και τώρα η Σέατ, ντροπή!
Ο Έλληνας γουστάρει να δείχνει το ψώνιο του, τί λες έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης japan13 έγραψε:
Ρε saxo, πολύ γέλιο έχεις τελικά!!!!!!!!Τελικά το πούλησες γρήγορα το προηγούμενο Α4 που είχες και πήρες το καινούριο!
δεν είχα το a4b7-exeo, ένα μτχ a4b6 1.8t είχα... το προηγούμενο από το exeo... ήδη το αμάξι είχε κλείσει χρόνια και είχε κάποια προβληματάκια..
-
πιστευω οτι το αμαξι ειναι καλυτερο απο καποια σημερινα μεσαια και μου αρεσει παρα πολυ ειδικα μεσα γιατι δειχνει αλλο χαρακτηρα.
οσοι το κατακρινουν απλα ας μην το παρουν.
εγω το θεωρω τιμιο και αν κανει οσο μια Οκταβια τοτε οχι απλα συμφερει αλλα επιβαλλεται.
τωρα η αποψη μου μπορει να μην μετραει κι ολας αλλα με 150αλογα τουρμπο ποιο ειναι καλυτερο το Ινσινια;
ηηηημαρτον πια με αυτο το Οπελακι αμαξι δεινοσαυρος με μπροστινη κινηση και καταναλωση πιο πολυ και απο το 320.... -
plk +1
Οπότε τώρα στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell ουσιαστικά θα κατασκευάζονται δύο μοντέλα της Audi :
το Exeo-A4 και το μελλοντικό Q3 ,
αν και εδώ που τα λέμε και το Leon στην ουσία ένα A3-Golf με αλλαγμένο εσωτερικό είναι, όπως και το Ibiza που είναι κάτι σαν το μελλοντικό Polo .
Seat Exeo