-
Τουλαχιστον για τις καμερες πιστευω πως η ποιο αποτελεσματικη λυση ειναι η λασπη... και αφηστε τους να προσπαθουν να φωτογραφισουν Τωρα εαν πεσετε σε συνεργειο της τροχαιας ' εεε επεσα σε λασπες κυριε Οργανο... τι να κανουμε'
-
Το θέμα δεν είναι να είσαι αόρατος από τα ραντάρ για να κάνεις μαλακ... Απλά τα όρια ταχύτητας τύπου 110 σε αυτοκινητόδρομο περιφραγμένο κ από τις δυο μεριές κ με διάζωμα στη μέση δεν είναι ρεαλιστικά. Το να πηγαίνεις με 140 δεν το θεωρώ ούτε παράβαση ούτε περισσότερο επικίνδυνο από τα 110. Γιατί λοιπόν να πληρώνεις τα κερατιάτικα μετά? Γιατί να μην προσπαθήσεις να το αποφύγεις?
-
Μιας και πιάσαμε το θέμα... ξέρει κανείς τί ισχύει για τα αντιραντάρ στην Ελλάδα; Είναι παράνομα και αν ναι, τότε γιατί πωλούνται(και διαφημίζονται); Είναι παράνομος κι αυτός που τα πουλάει;
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Μιας και πιάσαμε το θέμα... ξέρει κανείς τί ισχύει για τα αντιραντάρ στην Ελλάδα; Είναι παράνομα και αν ναι, τότε γιατί πωλούνται(και διαφημίζονται); Είναι παράνομος κι αυτός που τα πουλάει;Πουθενά στον ΚΟΚ δεν αναφέρει για αντι-ρανταρ και συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι παράνομα (μιλάω για τα 'παθητικά' που δεν εκπέμπουν τίποτα, τα jammers πρέπει να είναι παράνομα).
Αν βέβαια βρουν κάτι άλλο, του στυλ 'παρακώλυση του έργου της Αστυνομίας', δεν το ξέρω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πουθενά στον ΚΟΚ δεν αναφέρει για αντι-ρανταρ και συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι παράνομα (μιλάω για τα 'παθητικά' που δεν εκπέμπουν τίποτα, τα jammers πρέπει να είναι παράνομα).
Αν βέβαια βρουν κάτι άλλο, του στυλ 'παρακώλυση του έργου της Αστυνομίας', δεν το ξέρω.
Υπάρχει πλέον δικαστικό προηγούμενο με οδηγό που του έκαναν το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό (άνανδρη επίδειξη δύναμης από τα γνωστά τετράποδα με τη στολή (*)) και τελικά δικαιώθηκε.
Θα πρέπει το αντι-ραντάρ να έχει πιστοποιητικό ΕΕ ότι δεν παρεμβάλει στις τηλεπικοινωνίες. Αυτό είναι το πάτημα που βρίσκουν.
(*) Απορία: Οι μπάτσοι τρώνε χοιρινό?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Θα πρέπει το αντι-ραντάρ να έχει πιστοποιητικό ΕΕ ότι δεν παρεμβάλει στις τηλεπικοινωνίες. Αυτό είναι το πάτημα που βρίσκουν.Και θα πρέπει το ραντάρ να έχει πιστοποιητικό από την ΕΕΤΤ ότι δεν παρεμβάλλει στις τηλεπικοινωνίες και επίσης πιστοποιητικό (δεν ξέρω από ποιο ινστιτούτο μετρολογίας) πως είναι σωστά καλιμπραρισμένο.
Οποιος έχει όρεξη για δικαστήρια μπορεί να δοκιμάσει τα παραπάνω
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και θα πρέπει το ραντάρ να έχει πιστοποιητικό από την ΕΕΤΤ ότι δεν παρεμβάλλει στις τηλεπικοινωνίες και επίσης πιστοποιητικό (δεν ξέρω από ποιο ινστιτούτο μετρολογίας) πως είναι σωστά καλιμπραρισμένο.
Και, για να μην ξεχνάμε τα αυτονόητα, πινακίδα επί της οδού ότι η κυκλοφορία ελέγχεται με ραντάρ.
Οποιος έχει όρεξη για δικαστήρια μπορεί να δοκιμάσει τα παραπάνω
Νάσο, σε βεβαιώ ότι αν κερδίσω το Τζόκερ, η μηνύσεις κατά του Δημοσίου θα γίνουν το κυριότερο χόμπυ μου. Δικηγόρο έχω και πολύ καλό, να τον πληρώνω δεν έχω!
-
Ego exo proxorisei se ayti tin lysi:
http://www.ontrackcorp.com/super-protector.ihtml
Mexri stigmis thetika apotelesmata.
Exo kai to sprey,alla den to exo dokimasei akoma... -
Καλό!!!
Δεν κάνει όμως τίποτα για τα πιστόλια στα μπλόκα... -
Καλό!!!
Δεν κάνει όμως τίποτα για τα πιστόλια στα μπλόκα...Ερώτηση γιατί αγνοώ: τα πιστόλια δεν είναι αποστασιόμετρα laser? Περίπου σαν αυτά που είχαμε στο στρατό?
Αν είναι έτσι, μόνο ανιχνευτής laser μπορεί να τα πιάσει (είναι φτηνοί, έχει και το Radio Shack) αλλά οι παρεμβολείς laser είναι μάλλον παράνομοι και 'φαίνονται' πολύ. Ούτως ή άλλως, δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις.
Με τα αθάνατα λόγια του Αντρέα λοιπόν: 'το καλύτερο αντιραντάρ είναι τα φανάρια του απέναντι!'
-
Καλό!!!
Δεν κάνει όμως τίποτα για τα πιστόλια στα μπλόκα...Ερώτηση γιατί αγνοώ: τα πιστόλια δεν είναι αποστασιόμετρα laser? Περίπου σαν αυτά που είχαμε στο στρατό?
Αν είναι έτσι, μόνο ανιχνευτής laser μπορεί να τα πιάσει (είναι φτηνοί, έχει και το Radio Shack) αλλά οι παρεμβολείς laser είναι μάλλον παράνομοι και 'φαίνονται' πολύ. Ούτως ή άλλως, δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις.
Με τα αθάνατα λόγια του Αντρέα λοιπόν: 'το καλύτερο αντιραντάρ είναι τα φανάρια του απέναντι!'
Πάντως το αντιραντάρ νομίζω πως 'πιάνει' τον ασύρματο που υπάρχει στο περιπολικό που είναι στο μπλόκο και σε ειδοποιεί.
-
Καλό!!!
Δεν κάνει όμως τίποτα για τα πιστόλια στα μπλόκα...Kanei polla omos sta monima fotografika radar,pou dystyxos ta exoume mpolika edo sto belgio.....
-
Καλό!!!
Αυτό + Ενα ακριβές χρονόμετρο. Πρώτος παλμός, μετράει απόσταση, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (~0.5 sec), δεύτερος παλμός, ξαναμετράει απόσταση, βγάζει μέση ωριαία ταχύτητα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η διάμετρος της δέσμης είναι στην τάξη του ενός εκατοστού (βέβαια 'ανοίγει' με την απόσταση) και σκοπεύουν στην μπροστινή πινακίδα. Οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το πιάσει καν ο ανιχνευτής (και αν το πιάσει, μάλλον είναι επειδή τρέμει το χέρι του χειριστή ). Σε κάθε περίπτωση, όταν το πιάσει είναι ήδη πολύ αργά. Η διαφορά με τα κλασσικά ραντάρ είναι πως συνήθως ο ανιχνευτής πιάνει πρώτα τις αντανακλάσεις (διαφόρων αρμονικών) πάνω σε άλλα αυτοκίνητα που έχουν ήδη 'συλληφθεί'. Ομως στην περίπτωση των laser η δέσμη είναι τόσο στενή και τόσο χωρίς αρμονικές (laser γαρ, μοναδική συχνότητα) που η πιθανότητα αντανακλάσεων είναι εξαιρετική μικρή.
Εχω καταλήξει, πως τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και νόμιμα (= όχι jammer) ένα πιστόλι laser.
Συμφωνώ! Με έχουν σώσει αρκετές φορές
-
Να δείτε, ξεχνώ , τι ακριβώς σημαίνει ο όρος της jazz που περιγράφεται
σαν 'jamming' ????Ας γίνουμε όλοι ....οπαδοί της Jazz
Και πείτε στα όργανα της τάξεως : ' Take five' !!!!Αποστόλης.
-
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Καλό!!!
Δεν κάνει όμως τίποτα για τα πιστόλια στα μπλόκα...Kanei polla omos sta monima fotografika radar,pou dystyxos ta exoume mpolika edo sto belgio.....
Αληθεια,εδω στην ελλάδα έχουμε τέτοια πέραν από αυτά στη Κηφισίας;Εχει πάρει ποτέ κανείς κλήση στο σπίτι του από δαύτα;
-
τα πιο γνωστα ειναι αυτα της Αττικης Οδου.
Σε ε8νικες δε νομιζω να υπαρχουν... -
Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα να έχει πάρει κλήση από τέτοιο ραντάρ...
-
Η εταιρεία αυτή ανιχνευτών και συναφών μηχανημάτων ισχυρίζεται πως,χάρη στα προϊόντα της, τα ραντάρ δεν 'πιάνουν' την πινακίδα σας,ενώ γλυτώνετε και από τις φωτογραφίσεις:
http://integrity.eburg.com -
Ειναι ακριβως το ιδιο προϊον με αυτο που ανεφερα παραπανω,απλα πωλειται απο αλλη εταιρεια.
-
Ξέρει κανείς σε ποιά σημεία έχει σταθερά ραντάρ στην Αττική Οδό;
Τι γνωρίζετε για τα σπρέι πινακίδων κατά των ραντάρ?