-
Καλησπερα.
Ενδιαφερομαι να αγορασω μια μηχανη.
Ειμαι αναμεσα σε TDM 900 και V-Strom 650.
Να σας πληροφορησω οτι ειναι η πρωτη μου μηχανη και μενω σε νησι .
Τι λετε , ποια ειναι η γνωμη σας ??
Σας Ευχαριστω..
-
Καλησπερα.
Σας Ευχαριστω..
-
Καλησπερα.
Σας Ευχαριστω..
-
Κοίτα να δείς,
και τα δύο μοντέλα είναι αξιόπιστα, προσφέρονται για ταξιδάκια άνετα, έχουν καλές επιδόσεις με το TDM να υπερέχει λόγω κυβικών.
Το suzuki υπερέχει απο άποψη άνεσης (σέλα, ανεμοθώρακα) χωρίς το yamaha να υπολείπεται πολύ. Είναι καλές επιλογές και σίγουρα θα ζήσουν πιο άνετα σε ένα νησί απο κάποιο street.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέχεις είναι τις βενζίνες μιας και τα 2 μηχανάκια είναι ψεκαστά και ως γνωστόν η κακές βενζίνες έχουν την τάση να προβληματίζουν τις αντλίες καυσίμου. TDM μπορείς να βρείς μεταχειρισμένο με καρμπιρατέρ προ 99 αν θυμάμαι καλά.
Τώρα αφού δεν έχεις εμπειρία απο μηχανές θα σου πρότεινα το suzuki. Καθαρά και μόνο απο θέμα επιδόσεων. Οχι ότι είναι αργό αλλά σίγουρα είναι ηπιότερο απο το TDM. Επίσης έχει λίγο καλύτερη θέση οδήγησης για έναν νέο αναβάτη αφού φέρνει το σώμα πιό όρθιο και έτσι έχεις καλύτερο μοχλό με το τιμόνι.Πάντως ότι και να επιλέξεις πάντα κράνος και όσο το δυνατόν περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας. Επίσης χαλαρή οδήγηση διότι η μηχανή θέλει πείρα και γνώση και ως γνωστόν το γκάζι είναι γλυκό.
-
Συμφωνω απολυτα.Ισως ειναι λιγο καλυτερη επιλογη για σενα το Suzuki ,αλλα κατα τη γνωμη μου παρε αυτη που βρισκεις ομορφοτερη.
-
Για που εστιάζεται η χρήση της; Αποκλιστικά σε νησί και κανα ταξιδάκι που και που;
-
Ο χρήστης pantm83 έγραψε:
Καλησπερα.Ενδιαφερομαι να αγορασω μια μηχανη.
Σας Ευχαριστω..
κανε υπομονη φετος (σεπτεμβριο)θα αντικατασταθουν και τα δυο.
-
Ο αδεφός μου στο ίδιο δείλημα ακριβώς πήρε V-strom.
Για πρώτη μηχανή είναι αρκετά πιο ήπια. -
ΦΥΣΙΚΑ και V-Strom μόνο και μόνο για τα κυβικά!
Πρώτη μηχανή και 900cc είναι άκρως επικίνδυνο...
Ακόμα και τα 650 είναι ΠΑΡΑ πολλά...
Πιστεψέ με, και εγώ έτσι νόμιζα και πήρα κάτι ανάλογο, αλλά μετά απο 2+ χρόνια συμβίωσης κατάλαβα τηνβ μ@μ@κία μου, καθώς πολλές φορές τα χρειάστηκα, ενώ παράλληλα ΠΟΤΕ δεν θα ήμουν σε θέση να την οδηγήσω όπως θα έπρεπε, διότι ο συνδιασμός πολλά cc/αλογα + απειρία, γεννάει φόβο και ο φόβος έχει ώς αποτέλεσμα ή την μ@λ@κι@ στον δρόμο αν σου κάτσει κάτι (χτύπα ξύλο), ή την χρήση και οδήγηση της μηχανής σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα απο αυτά που μπορεί να φτάσει.
Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να πάρεις ένα 250-400άρι στην αρχή (π.χ. κανα XT, DT, DR, Transalp, ...) και μετά απο 1 χρονάκι (που θα έχει μάθει 1-2-3 πραγματάκια περισσότερο) να την δώσει και να πάρεις κάτι πιο μεγάλο.
-
Το TDM είναι ότι καλύτερο για μένα,πανέμορφο και ακριβώς ότι χρειάζεσαι για ταξιδάκια και όχι μόνο.
Αλλά το V-strom είναι καλό μηχανάκι αν πρόκειται για πρώτη σου μοτοσυκλέτα,άρα και σοφότερη επιλογή για σένα τώρα,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το Tdm δεν είναι καλό μιας και αυτο και ευκολοοδήγητο είναι και σταθερότατο.Απλά θα πρέπει να κάνεις παραπάνω υπομονή μέχρι να μπορείς να χαρείς πραγματικα όσα έχει να σου δώσει.
Γενικά για πρώτη μηχανή και τα δύο πολύ είναι,αλλά μιάς και δεν νομίζω να σου αλλάκσω γνώμη,απλά κάνε και τα δύο ένα test ride και διάλεξε αυτό που σε καλύπτει περισσότερο.... -
αν και το TDM ειναι ανώτερη μοτοσυκλέτα, το V_Strom θα σου προτεινα για την χρηση που θες
TDM 900 και V-Strom 650. ???