Ρε παλικάρια, για βοηθήστε λίγο γιατί έχω μπερδευτεί...
Εχουμε ένα προβολικό μέσο (τηλεόραση ή προβολέα, δεν έχει σημασία) με ανάλυση 1920x1080
(α) Αυτό σημαίνει 1920 pixels οριζόντια χ 1080 pixels κατακόρυφα = 2073600 pixels, σωστά ?
Θέλω να χρησιμοποιήσω το προβολικό μέσο για slide show, δηλ. να προβάλλω σε αυτό το προβολικό μέσο ψηφιακές φωτογραφίες με ανάλυση ας πούμε 2816 χ 1880 pixels δηλ. 5294080 pixels (η τυπική 'Μ' ανάλυση με την οποία τραβάω φωτο στην Canon μου) ή τέλος πάντων μια ανάλυση μεγαλύτερη από την ανάλυση του προβολικού μέσου. Ας αγνοήσουμε προς το παρόν διαφορές στο aspect ratio δηλ. το 16:9 των προβολικών σε σχέση με το 3:2 των φωτο, δεν έχει σημασία.
Η 'πηγή' θα είναι ένας υπολογιστής που η κάρτα γραφικών του φτάνει ανάλυση 1920 χ 1080.
Τα ερωτήματα είναι
(β) Με τι ανάλυση θα βλέπω τις φωτογραφίες μου ?
(γ) Παίζει ρόλο το interface του υπολογιστή προβολικού ? Αν πχ. θα είναι VGA ή HDMI ? Γιατί μου είπαν πως το VGA έτσι και αλλιώς δε φτάνει τα '1080' και θα πρέπει να περιοριστώ στα '720' δηλ. τα 1880 να γίνουν 720 ?
(δ) Αν χρησιμοποιήσω προβολέα άρα μέγεθος οθόνης 90'' θα αρχίσω να βλέπω κόκο που δε βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή και άρα θα πρέπει να τραβάω σε μεγαλύτερη ανάλυση τις φωτό μου ? Ή αφού έτσι και αλλιώς η ανάλυση του προβολικού είναι μικρότερη από την ανάλυση των φωτο δεν έχει σημασία ?
Ευχαριστώ κάθε απάντηση γιατί κάπου έχω μπερδευτεί...