-
Εφτιαξα αυτο το τοπικ,οχι για να κάνουμε επιδειξη(καλα αν καποιος θελει ας κανει ),αλλα γιατι εχω περιεργεια να δω πώς τα πανε οι συνφορουμιτες με την ταχυτητα (και τον ΚΟΚ )
επισης θα ηθελα οσοι θελουν να πουν πού πιασανε τα μεγιστα χλμ τους,πώς ενιωσαν,αν κινδυνευσαν και αν θα το ξανακαναν?
(ή αν τους επιασε κανα ρανταρ! )τελος θα ηθελα να σχολιασουμε αν πιανουμε υπερβολικες ταχυτητες μεσα σε πολεις (και ποιες ειναι αυτες)
ή προτιμουμε την 'ασφαλεια' (τελοσπαντων ) των αυτοκινητοδρομων και των εθνικών οδών.Αν καποιος ειναι της πιστας και εχει πιασει εκει τα μεγιστα χλμ του,φυσικα και μπορει να το αναφερει!
(αν και σε ελληνικη πιστα ποσα να πιασεις?? )ΥΓ εδω μεσα δεν προωθουμε, ουτε επικροτουμε την παρανομια
ο,τι γραφτει παρακατω αποτελει προιον φαντασιας -
Εφτιαξα αυτο το τοπικ,οχι για να κάνουμε επιδειξη(καλα αν καποιος θελει ας κανει ),αλλα γιατι εχω περιεργεια να δω πώς τα πανε οι συνφορουμιτες με την ταχυτητα (και τον ΚΟΚ )
επισης θα ηθελα οσοι θελουν να πουν πού πιασανε τα μεγιστα χλμ τους,πώς ενιωσαν,αν κινδυνευσαν και αν θα το ξανακαναν?
(ή αν τους επιασε κανα ρανταρ! )τελος θα ηθελα να σχολιασουμε αν πιανουμε υπερβολικες ταχυτητες μεσα σε πολεις (και ποιες ειναι αυτες)
ή προτιμουμε την 'ασφαλεια' (τελοσπαντων ) των αυτοκινητοδρομων και των εθνικών οδών.Αν καποιος ειναι της πιστας και εχει πιασει εκει τα μεγιστα χλμ του,φυσικα και μπορει να το αναφερει!
(αν και σε ελληνικη πιστα ποσα να πιασεις?? )ΥΓ εδω μεσα δεν προωθουμε, ουτε επικροτουμε την παρανομια
Απάντηση στο pol: Πάω πάντα αυστηρά μέχρι την ταχύτητα που ορίζουν τα όρια,άντε να τσιμπήσω λίγο ακόμα (max: 140 km/h).
Απάντηση στο 'Μεγαλύτερη ταχύτητα που έχετε πιάσει σε δημόσιο δρόμο':
230 στη Γερμανία -
οδηγωντας : 220 Km/h
συνοδηγωντας : 305 km/h -
Ευτυχώς που η ψήφος είναι μυστική...
-
Απάντηση στο pol:
Πάω πάντα αυστηρά μέχρι την ταχύτητα που ορίζουν τα όρια,άντε να τσιμπήσω λίγο ακόμα (max: 140 km/h).Απάντηση στο 'Μεγαλύτερη ταχύτητα που έχετε πιάσει σε δημόσιο δρόμο':
230, με Golf GT, πηγαινοντας Αθηνα ξημερωματα σε αδειο δρομο, πιο πολυ απο περιεργεια και...δοκιμη.Δεν μπορω ομως (απο φοβο) να διατηρησω για πολυ τετοια ταχυτητα...
-
Μια διευκρινηση... Μιλαμε για κοντερισια χιλιομετρα η GPS?
Πειτε μου για να ξερω... γιατι για 3-4χλμ διαφορα πεφτω σε αλλη κατηγορια -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μια διευκρινηση... Μιλαμε για κοντερισια χιλιομετρα η GPS?
Πειτε μου για να ξερω... γιατι για 3-4χλμ διαφορα πεφτω σε αλλη κατηγοριαΑν δε σκαναρεις κληση τροχαιας με τη ταχυτητα σου, δε πιστευω τιποτα...
-
257 (ή κάπου εκεί περίπου) με Civic Type-R φίλου, τελείως μαμά και με ελάχιστα χλμ (9.000), στην κατηφόρα των Οινοφύτων. Δε θα το ξαναέκανα, γιατί ο δρόμος δεν ήταν τελείως άδειος. Απλά είπαμε να βγάλουμε μια τελική και κατευθείαν άναψα προβολείς, αριστερό φλας και το ένα χέρι στην κόρνα. Αν ήμουν μόνος στο δρόμο, θα το επιχειρούσα ξανά, πολύ ευχαρίστως ! Θυμάμαι πάντως ότι πάνω από τα 240 έκανε ένα βουητό...
Τώρα που το συγκεκριμένο Τάπερ έχει στρωθεί και μάλιστα έχει βελτιωθεί και λίγο, ο φίλος μου έχει δει τη βελόνα να κατεβαίνει αρκετά κάτω από τα 260, σε κατηφόρα πάντα.Με το ΜΧ-5 έχω δει 232 σε κατηφορικό οδόστρωμα, αλλά δεν είναι αληθινά...
-
Ας γράψω, αν και αυτό το topic είναι από γεννησιμιού του καμμένο και έτοιμο για γουχάρισμα από τους νομοταγείς.(υπάρχουν εδώ άραγε τέτοιοι? )
Ως συνοδηγός 250km/h (έπιασε ο ηλεκτρονικός κόφτης ).
Με το δικό μου 230km/h και περισσότερο από περιέργεια για το πόσα πιάνει...Τα 230 τα έγραψε στιγμαία και αμέσως έκοψα καθώς δεν είχα ξαναπιάσει τόσο μεγάλη ταχύτητα και είχα αγχωθεί έντονα.
(μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα και στα 230 φαινόταν σα να μπορεί να συνεχίσει να επιταχύνει...όταν ο κατασκευαστείς δίνει 220km/h τελική ταχύτητα... Επιπλέον το κοντέρ με μέτρηση με GPS δε χάνει πολύ στα 180 - μόλις 7km/h.Τελοσπάντων )
ΦΥΣΙΚΑ ο δρόμος μπροστά μου/μας ήταν τελείως άδειος ή για ακριβολογώ το επόμενο αμάξι το έβλεπα σαν μία πολύ μικρή κουκκίδα μπροστά μου (και επίσης και αυτός πήγαινε 'κομμάτια' αφού τον έφτανα πολύ-πολύ αργά ).ΥΓ:Γι'αυτό μου αρέσει να ταξιδεύω πρωινές ώρες (5:30-6:00-7:00 το πρωί να είμαι στην εθνική οδό) που είναι άδειοι οι δρόμοι (και δεν υπάρχουν και μπλόκα τέτοιες ώρες ).
-
-
Τα ξεπερνάω αν βρω δρομο,αλλά οχι υπερβολικά (max: 141-170 km/h) - και ελάχιστες φορές λίγο παραπάνω, στην τελική του εκάστοτε οχήματος.
Max: 240 στο ταχύμετρο με A/C αναμμένο (πιθανότατα γύρω στα 222)
_
-
220-225 κοντερίσια (δεν ήμουν και με το μάτι στο κοντέρ με αυτά τα χλμ) στο Σείριο με Toyota Avensis 1,6 VVti του 2001 και την πέμπτη κοντά στο κόφτη. 208 έδειξε το GPS σαν max speed.
Το αμάξι είναι 'ευθύβολο' σ' αυτά τα χλμ αλλά λόγω αναρτήσεων και τιμονιού δεν δίνει αίσθηση ασφάλειας. Κοινώς πάει 'βάρκα γυαλό'. Απο την άλλη για τους ίδιους λόγους δεν έχει απότομες αντιδράσεις απορροφώντας τις ατέλειες του δρόμου.
Πάντως όσοι 'τελικιάζετε' σ' αυτό το σημείο να προσέχετε το σκαλοπάτι προς το τέλος της ευθείας. Δεν είναι και το καλύτερο να αισθάνεσαι το αμάξι να απογειώνεται έστω και για λίγο με τόσα χλμ.Γενικώς πάντως δεν πάω τάπα αλλά σίγουρα σε αρκετές περιπτώσει δεν είμαι νόμιμος. Στους αυτοκινητόδρομους γύρω στα 140-160 αναλόγως των συνθηκών και βέβαια αναλόγως των επιβαινόντων (βλέπε παιδί). Στους επαρχιακούς σβέλτα. Μέσα στις πόλεις αργά και υπομονετικά.
-
Σκεφτόμενος τις ταχύτητες του sv2, μου ήρθε και μία άλλη ερώτηση, 'πόσο θα πηγαίνατε αν είχατε τη δυνατότητα;'
_
-
225 κοντερίσια στην Autobahn. Μέχρι 230 στην ΑΟ.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σκεφτόμενος τις ταχύτητες του sv2, μου ήρθε και μία άλλη ερώτηση, 'πόσο θα πηγαίνατε αν είχατε τη δυνατότητα;'_
Όσο πάει το αυτοκίνητο που οδηγώ...
-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
με το S3** οταν πηγα να ζητησω την γυναικα μου**,250 στην εθνικη αθηνων-θεσ/νικης νομιζω εξω απ την λαρισσα...στην μεγαλη ευθεια..
Βιαζοσουν ή απλα δεν ειχες να χασεις τιποτα και ρισκαρες?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Βιαζοσουν ή απλα δεν ειχες να χασεις τιποτα και ρισκαρες?Μάλλον θα ήταν η τελευταία φορά που το 'άνοιξε'-ξεκάπνισε ( ) και γι'αυτό το θυμάται έντονα...
(προφανώς και κάνω πλάκα...μην παρεξηγηθούμε... )Σκεφτόμενος τις ταχύτητες του sv2, μου ήρθε και μία άλλη ερώτηση, 'πόσο θα πηγαίνατε αν είχατε τη δυνατότητα;'
Δεν ξέρω ποιά είναι τα όρια μου, πάντως σίγουρα θα οδηγούσα μέχρι εκείνα τα χιλιόμετρα που θα ένιωθα ότι το 'έλεγχα' το αμάξι και δεν πήγαινε αυτό εκεί που ήθελε.
ΥΓ:Νομίζω το να πούμε 'μέχρι εκεί που νιώθω ότι οδηγώ με ασφάλεια' είναι τελείως ουτοπικό, ειδικά σε km/h που έχουν 3 ψηφία και έχουν το 2 ή το 3 μπροστά
-
Καλημέρα,
Απάντηση στο pol:
Πάω πάντα αυστηρά μέχρι την ταχύτητα που ορίζουν τα όρια,άντε να τσιμπήσω λίγο ακόμα (max: όσο πάει km/h)......ζήτω οι AutobahnΑπάντηση στο 'Μεγαλύτερη ταχύτητα που έχετε πιάσει σε δημόσιο δρόμο':
250 μόνο, με το dieselaki μου, δοκιμάζοντας πού τερματίζει.....σε ευθεία βέβαιαΥΓ: Έχω αναρτήσει και φωτό εδώ μέσα...
Μεγαλύτερη ταχύτητα που έχετε πιάσει σε δημόσιο δρόμο?