-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το κακό φαι με πειράζει
και μένα
θα ζητήσω μενού με ψαρονέφρι αλά κρεμ και πάνωΝα μαθετε μερικα τηλεφωνα απο delivery γιατι οταν πατε στα μαγειρεία θα σας κοπει η ορεξη.
Θελω να κάνω δίαιτα.
Ξέρω ότι παίζουν μπάλα με τα κοτόπουλα. Σιγά μωρέ, ψήνονται μετά.Όσο χάλια κι αν είναι το φαΐ στο στρατόπεδο, απόφυγε όσο μπορείς τα ντελίβερυ...
Φαντάσου χωριά στη μέση του πουθενά, που ζουν χάρη στα φαντάρια
κάτι σουβλατζίδικα της λίγδας...όσο βρώμικα κι αν είναι στα μαγειρεία, χειρότερα δε νομίζω να ναι...Σκάψου οτι σου φέρνουν κάτι κρέατα οι ντελιβεράδες, γνωρίζοντας οτι δεν υπάρχει περίπτωση να...πας και να του την πεις
Εν τω μεταξύ τα φαντάρια συνήθως έχουν μια αίσθηση καθαριότητας: Όχι σπουδαία, αλλά παλεύεται. Οι χειρότεροι είναι κα΄τι επόπτες μαγειρείων, με τις φοβερές ιδέες τους!
Είχαμε έναν ΕΠΟΠ-STAR εντελώς βλάκα!
Είχε τη φαεινή ιδέα να μη πετάμε τα σκουπίδια στους κάδους, μήπως και γεμίσουν! Και έξω απ τα μαγειρεία είχαμε 12-15 κάδους...Έφερε λοιπόν ένα ερείπιο Στάγιερ, το κώλωσε στην πόρτα των μαγειρείων και πετούσαμε μέσα τα σκουπίδια!!! Το τι μύγα και ποντίκι μαζεύτηκε...Άσε που άρχισαν να τρέχουν φασολάδες και ζουμιά απ την καρότσα!
Λυπήθηκα τα παιδιά ποου το άδειασαν: μιλάμε για ποντίκι, όχι μλκίες...
-
Στην 124 την σκουπιδιαρα των μαγειρειων την αδειαζε ενας που ταιζε τα γουρουνια και τα προβατα του.Βρωμα και δυσωδία.
Οσο για τα ντελιβερι δεν εννοω αυτα διπλα στα στρατοπεδα ,αυτα παιζει να ειναι τα πιο βρωμικα,αλλα για πιτσαριες και σουβλακερι της κοντικης πολης. -
Ειχαμε γιωτά που έλεγε οτι είχε ασθμα και καπνιζε 2 πακετα Prince, αλλά το καλυτερο ηταν οτι ειχε βγεί ... 'Ελευθερος επαναλαμβανωμενων κινήσεων' Τί βύσμα πρέπει να ειχε για το καταφέρει αυτό???
αυτος ο τυπος το εξυνε ολη μερα και εκανε θαλαμοφύλακας μονο . Ευτηχως για αυτόν που δεν τον ειχαμε στον λοχο μας.Στα του φαγητού τώρα.
Επειδη ημουν μαγειρας η ελαχιστη ημερομηνια που ειχα δεί σε κρεας ηταν του 1998 ( ημουν φανταρος το 2003) και ηταν βοδινο ιταλικης πρόελευσης, βρώμαγε σαν φάρμακο η μποχα δεν εφευγε από τα χερια μας, ομως αμα το εβραζες και του εβαζες πολλά μπαχαρικά τρωγότανε.
Ένα αλλο που με ειχε χαλάσει ειναι η μηχανή που κανει κιμά, στο κεντρο (ΚΕΥΠ) δεν την καθαρίζανε και οι πρώτοι κιμάδες που εβγαιναν ηταν μαυροι*, μην πω οτι ειχαν και σκουλικια μεσα, παντως στη μονάδα την καθαρίζαμε σχολαστικά μετά από κάθε κοπη.
Το παραλογο της υπόθεσης? Ο μαγειρας στο κέντρο ηταν πολίτης και ειχε ταβέρνα στην Λαμία. Μας ειχε πει μερικες φορές ελάτε στο μαγαζί να φάτε- Μην πω που επεφταν στο πάτωμα και τους εβαζε ξανά μεσα στο ταψί.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Ειχαμε γιωτά που έλεγε οτι είχε ασθμα και καπνιζε 2 πακετα Prince, αλλά το καλυτερο ηταν οτι ειχε βγεί ... 'Ελευθερος επαναλαμβανωμενων κινήσεων' Τί βύσμα πρέπει να ειχε για το καταφέρει αυτό???
αυτος ο τυπος το εξυνε ολη μερα και εκανε θαλαμοφύλακας μονο . Ευτηχως για αυτόν που δεν τον ειχαμε στον λοχο μας.Δεν πιστεύω ότι μπορούσε και κάπνιζε επαναλαμβανόμενα 40 τσιγάρα κάθε μέρα! Α, κάτσε, και αυτό επαναλαμβανόμενο είναι!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην 124 την σκουπιδιαρα των μαγειρειων την αδειαζε ενας που ταιζε τα γουρουνια και τα προβατα του.Βρωμα και δυσωδία.Στο ΚΕΤΘ ερχόταν ένας τέτοιος κι έπαιρνε τα σκουπίδια. Το φαγητό ήταν 9 στις 10 καμένο, γιατί άραγε; Όσο λιγότερο έτρωγαν οι φαντάροι, τόσο περισσότερο έτρωγαν τα γουρούνια.
Ο τύπος αυτός την είπε με προσβλητικό τρόπο σε δύο φίλους μου επειδή δεν φόρτωναν γρήγορα τους κάδους. Λάθος... Ο ένας ήταν τ. μποξέρ κι ο άλλος τ. σφαιροβόλος. Του άδεισαν ένα κάδο στο κάθισμα του οδηγού. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην 124 την σκουπιδιαρα των μαγειρειων την αδειαζε ενας που ταιζε τα γουρουνια και τα προβατα του.Βρωμα και δυσωδία.
Οσο για τα ντελιβερι δεν εννοω αυτα διπλα στα στρατοπεδα ,αυτα παιζει να ειναι τα πιο βρωμικα,αλλα για πιτσαριες και σουβλακερι της κοντικης πολης.Μαγειρία 124...
Νοσταλγία...Από τις πιο αστείες στιγμές στο στρατό. 4 φαντάροι (ψωμομένοι γιατί οι άλλοι το παίζαν αδύνατοι) να κουβαλάμε τα γεμάτα μέχρι πάνω (γιατί δεν έτρωγε κανείς φασολάκια) καζάνια στα σκαλιά για να τα αδειάσουμε στο φορτηγό. Και με το που ανεβαίναμε τα σκαλιά φτάναμε στο αδιέξοδο... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ Γ@Μ#ΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ! Οπότε τι κάναμε... Το σηκώναμε όσο όσο για να ακουμπήσει στην άκρη του φορτηγού. Μετά του δίναμε μια και έσκαγε μέσα στα σκουπίδια με αποτέλεσμα να ακούγεται ένα εντυπωσιακό ΣΠΛΑΑΑΑΤΣ το οποίο σε συνδυασμό με το οπτικό αποτέλεσμα του περιεχομένου με τις κόκκινες σάλτσες (μπλιαχ) να χύνεται από το κάτω μέρος του φορτηγού και ένα σύννεφο υδρατμών από πάνω επειδή ήταν ακόμα καυτό, μου προκαλούσαν ένα απίστευτο σπαστικό γέλιο (μιλάμε μου είχαν φύγει τ' άντερα).
Φυσικά τα παιδιά στη λάτζα ίσα που έριξαν λίγο νερό στα καζάνια (γιατί σε λίγο ξεκίναγε το Τσάμπιο Λιγκ) και δεν ξανάφαγα τίποτα μαγειρεμένο σε καζάνι μέχρι να φύγω από εκεί. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για τις διάφορες ασκήσεις κλπ. προσπαθήστε (με την παρέα που θα κάνεις) να τις πάρετε στην πλάκα. Μην πηγαίνετε με ψυχολογία 'ωχ, που θα τρέχουμε' και κούραση και ιστορίες. Η καλή διάθεση είναι μεταδοτική και ούτε που θα το παίρνετε χαμπάρι πώς περνάει η ώρα.
Χρυσός κανόνας κι έχει εφαρμογή θα πρόσθετα εγω, οχι μόνο στις ασκήσεις, αλλα και στο θέμα 'φεύγω φαντάρος'. Αν το επεκτείνω μάλιστα, εχει εφαρμογή στη ζωή μας γενικότερα.
Καλό το ψαρονέφρι, αλλά να δεις την ημερομηνία σφαγής του ζώου. Μπορεί να έχει δει πράγματα που διαβάζεις πλέον μόνο σε ιστορικά βιβλία.
Αυτή τη στιγμή στο Ναύπλιο έπαιζαν κρέατα με σφραγίδα 1974
Δεν τα αμφισβητώ, γιατί δεν έχω υπεύθυνη πληροφόρηση, αλλα το ΄95 που υπηρετούσα ακουγόταν συχνά αυτά, περι κατεψυγμένων απο την εποχή των παγετώνων (και εδικά το ΄74...!! ). Απλά ηθελα να ΄ξερα, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι κρέατος κόπηκαν εκείνη την εποχή (και ΠΟΥ αποθηκεύτηκαν), ωστε να μην εχουν εξαντληθεί ακόμα 35 χρόνια μετά και αφου έχουν περάσει μερικά εκατοιμμύρια Στρατιωτών..;;;
Όσο χάλια κι αν είναι το φαΐ στο στρατόπεδο, απόφυγε όσο μπορείς τα ντελίβερυ...
Φαντάσου χωριά στη μέση του πουθενά, που ζουν χάρη στα φαντάρια
κάτι σουβλατζίδικα της λίγδας...ΑΚΡΙΒΩΣ...!! Τα ντελίβερυ θέλουν προσοχή κι επιλογή. Είναι παρα πολλά αυτά τα οποία ζουν μόνο απο τους φαντάρους κι αποδειξη είναι οτι ντόπιους κατοίκους, σπανιότατα θα δεις μεσα σ΄αυτά ! Επομένως είναι αφελές να πιστεύει κανείς οτι οι φαστφουντάδες ψωνίζουν τα καλύτερα κρέατα και γενικότερα υλικά. Ο,τι έχουν για πέταμα οι κρεοπώλες είναι σίγουρο οτι καταλήγουν εκεί!
Προσωπικά, 1 φορά επαθα δηλητηρίαση στο Στρατό. Κι αυτή ηταν οταν είχαμε βγει για άσκηση στα 'Υδάτινα Κωλύματα' και πηγαίναμε ολοι και τρώγαμε σε μια ταβέρνα στη μέση του πουθενά. -
Κάνουν μαζικές αγορές όταν είναι φτηνό το κρέας, άσε που αποθήκες δεν χρειάζεται να είνα μόνο στην Ελλάδα.
Τα κρέατα αυτά τα αγόραζαν κυρίως απο Αργεντινή, άσε που ξεστοκάρουν διάφοροι σε όλο τον κόσμο.
Είναι κρίμα πάντως να μην επιτρέπουν φωτογραφική με το κινητό, γιατί κι εγώ θα ήθελα να δώ κάτι τέτοιο. -
Τα κατεψυγμενα κρεατα ,οταν ημουν στην 350 στον Καρεα,τα παιρναμε απο μια μοναδα του στρατου ξηρας στην Παρνηθα (6η ΜΟΜΑ νομιζω) οπως και το ψωμι.Δεν ξερω αν ειναι απο ζωα που δεν τα πηρε ο Νοε μαζι του αλλα ειχαμε ενα πολυ καλο μαγειρα,αν δεν μας αρεσε το φαι πηγαίναμε στον Κουταλα στην καντινα που ηταν στην διασταυρωση.
Το ψωμι στην 124 το εφερναν απο το 11ο ΣΠ ,τα περιστερια εκαναν παρτυ στις κουτες στο σταγιερ. -
To 2003 σε Λαμία, Γύθειο, Κώ και Κατερίνη που περασα σαν μαγειρας ειχα δει τα εξης :
Το βοδινο οπως εγραψα παραπάνω ήταν Ιταλικής προελευσης, με σφραγιδες 1998, ειχα δει ομως και 2001,2002. Παντως βρώμαγε φαρμακα
Το χοιρινό ηταν Θράκη, και ειχε σφραγίδες 2002.
Το κοτόπουλο ήταν Πίνδος με προσφατες σφραγίδες.
Όλα αυτά μας τα έδινε το ΣΕΜ από δικές του αποθήκες που είχαμε εντός του στρατοπέδου.
Αν εξαιρέσουμε το βοδινό όλα τα αλλα ηταν καλά ( για στρατό μιλάμε πάντα ε;)
Τωρα που το θυμηθηκα μακρια απο κατι κεφτεδάκια υπηρεσιας a.k.a Γκοτζίλα, ειναι οτι πρέπει για να σε πιάσει το στομάχι σου, επίσης και απο κατι κονσερβες με Φασολάκια ή Αρακά.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Τωρα που το θυμηθηκα μακρια απο κατι κεφτεδάκια υπηρεσιας a.k.a Γκοτζίλα, ειναι οτι πρέπει για να σε πιάσει το στομάχι σου, επίσης και απο κατι κονσερβες με Φασολάκια ή Αρακά.
Θυμάσαι το ΠΦΜΚ? Εκείνα τα κεφτεδάκια κονσέρβα που δεν τα έφαγε ούτε ο σκύλος του στρατοπέδου που του τα είχα προσφέρει απλόχερα
-
Εμεις τα λεγαμε Friskies
Επίσης κατι κονσέρβες σαν Σβαν ενα πραμα δεν το καταδεχονταν ουτε τα σκυλακια του στρατοπέδου
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για τις διάφορες ασκήσεις κλπ. προσπαθήστε (με την παρέα που θα κάνεις) να τις πάρετε στην πλάκα. Μην πηγαίνετε με ψυχολογία 'ωχ, που θα τρέχουμε' και κούραση και ιστορίες. Η καλή διάθεση είναι μεταδοτική και ούτε που θα το παίρνετε χαμπάρι πώς περνάει η ώρα.
Χρυσός κανόνας κι έχει εφαρμογή θα πρόσθετα εγω, οχι μόνο στις ασκήσεις, αλλα και στο θέμα 'φεύγω φαντάρος'. Αν το επεκτείνω μάλιστα, εχει εφαρμογή στη ζωή μας γενικότερα.
Καλό το ψαρονέφρι, αλλά να δεις την ημερομηνία σφαγής του ζώου. Μπορεί να έχει δει πράγματα που διαβάζεις πλέον μόνο σε ιστορικά βιβλία.
Αυτή τη στιγμή στο Ναύπλιο έπαιζαν κρέατα με σφραγίδα 1974
Δεν τα αμφισβητώ, γιατί δεν έχω υπεύθυνη πληροφόρηση, αλλα το ΄95 που υπηρετούσα ακουγόταν συχνά αυτά, περι κατεψυγμένων απο την εποχή των παγετώνων (και εδικά το ΄74...!! ). Απλά ηθελα να ΄ξερα, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι κρέατος κόπηκαν εκείνη την εποχή (και ΠΟΥ αποθηκεύτηκαν), ωστε να μην εχουν εξαντληθεί ακόμα 35 χρόνια μετά και αφου έχουν περάσει μερικά εκατοιμμύρια Στρατιωτών..;;;
Προφανώς στα ψυγεία δεν φροντίζει κάποιος να φέρνει μπροστά τα παλιότερα κρέατα. Έτσι μένουν πίσω και αποθεκεύονται για χρόνια...
Last In First Out υποθέτω... -
Το κοτοπουλάκι πάντως ήταν ΟΚ και έπαιζε συχνά. Που το θυμηθήκατε το ΠΦΜΚ. Δε ξέρω αν ακολουθείται η μέθοδος First In Last Out, πάντως τόσα χρόνια για κρέατα του 74 ακούω. Ποιοι είναι αυτοί που φάγανε τα πιο φρέσκα;
-
Περιμένεις κανέναν να το παραδεχτεί?
Θα είναι φλώρος -
θηβα , βολο και αυλωνα μεχρι τωρα τα εχω φαει σχεδον ολα τα φαγητα , καλα μου φαινονται.ελαχιστα ειναι αυτα που δεν τρωγονται.
υπνοσακο και εγω δε χρησιμοποιω γιατι βαριεμαι να το τυλιγω καθε πρωι -
Σε φοιτητικές λέσχες δεν έχετε φάει;
-
Mε εξαίρεση το ελεεινό ΠΦΜΚ όλα τα άλλα τα έτρωγα. Και η φασολαδίτσα που έβραζε στο τεράστιο καζάκι ήταν σπέσιαλ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σε φοιτητικές λέσχες δεν έχετε φάει;To στανταράκι στη Λέσχη στην πάτρα ήταν η σόδα στο φαί
-
και το ξύδι στα μαχαιροπίρουνα
Περί Θητείας [#2]