@μορφεας+joe bar(ηρεμα παρακαλω!!! )
εμενα για αυτο δε μου αρεσουν οι εκκινησεις απο σταση, γιατι(εκτος απ΄το οτι γ@μας το αμαξι σου) παιζει πολυ μεγαλο ρολο ο οδηγος,συνεπως μπορει να μην καταλαβεις σωστα ποιο ειναι πραγματικα πιο γρηγορο.
προτιμω τα ανοιγματα απο ρεπριζ, βεβαια και σε αυτη τη περιπτωση μπορει ο αλλος οδηγος να μην ξερει που χει κοφτη ή να μη ξερει να κανει σωστες αλλαγες,αλλα τεσπα η εκκινηση ειναι πολυ πιο περιπλοκη..
χθες ημασταν τυχαια στο δρομο ενα evo IX και δυο s3(νεα) ολοι μαμα.εγω στα 2-3 πρωτα φαναρια απλα παρατηρουσα που ανοιγε το αλλο s3 με το evo.το s3 ετρωγε με το καλημερα 2+ καροτσες και μετα οπως ειναι φυσικο δε μπορουσε να μαζεψει.εγω που ξεκινουσα νορμαλ δε μπορουσα να μαζεψω κανεναν τους.
παω διπλα στο s3 και του λεω ρε φιλε τι γινεται?μου λεει δε βλεπεις τι γινεται...?
αποφασιζω να βιασω λιγο το συμπλεκτη μου και τα ανοιγω κι εγω μαζι τους.
σχεδον 5000 στροφες τερμα γκαζι συμπλεκτης οχι τερμα πατημενος,να παντιναρει..
ξεκιναμε, το αλλο s3 εμεινε πολυ πισω και το evo εφαγε λιγο πανω απο αυτοκινητο,το οποιο δε μπορεσε να μαζεψει,παροτι φτασαμε 180+ (μετα μυριζε ο δισκος μου της πουτανας)
φευγει το αλλο s3 και μενω εγω με το evo(στο οποιο να σημειωσω οτι ηταν 2 ατομα,γιατι και αυτο παιζει το ρολο του )
λεω στον οδηγο:φιλε με ποσες στροφες ξεκινας??
μου απαντα :5000-6000, εχεις προγραμμα?
του λεω:οχι προγραμμα, κι εγω 4500-5000,το αλλο s3 πρεπει να ξεκινουσε με τιποτα 2500-3000 και για αυτο κρεμαγε
μου λεει: ναι, αλλα κι εσυ δεν ξεκινησες οπως εγω,φαινοσουν οτι συμπλεκταρες πριν την εκκινηση..
του λεω: ε ναι.. , αφου ο σκοπος ηταν να σε περασω
μετα ανοιξαμε ρολαριστα και οπως ειναι φυσικο με περνουσε(ευτυχως οχι πολυ!!)
συμπερασμα της χθεσινης νυχτας, ηταν οτι απο φαναρι δε μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα, γιατι με αυτη τη λογικη εγω ειμαι πιο γρηγορος απο ενα evo και το δικο μου s3 συγκεκριμενα ειναι προικισμενο με περισσοτερα αλογα απο το εργοστασιο σε σχεση με τα υπολοιπα..
τα τετρακινητα φευγουν σφεντονα,αλλα για να εκμεταλλευτεις στο επακρο αυτη τη δυνατοτητα πρεπει να το ξεκινησεις με τεραστιο αριθμο στροφων πραγμα που ερχεται σε αντιθεση με ο,τι ειχες συνηθισει στα 2κινητα..
το ΤΤ σου με εκκινηση στις 5000 θα εμενε εκει ακινητο για καποια δευτερα καπνιζοντας τα λαστιχα του και το s3 με εκκινηση στης 2500-3000παρα στροφες κανει σα να χει λοξυγγα