Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Σχετικά με τους χώρους πίσω νομίζω είναι κάτι που σε οποιοδήποτε μικρομεσαίο μικρή σημασία έχει αφού πίσω συνήθως κάθονται τα παιδάκια της οικογένειας. Μεγαλύτερη σημασία μάλλον έχει ο χώρος αποσκευών όπου το Megane με 405 λίτρα έχει από τους κορυφαίους της κατηγορίας.
Δε νομίζω, οι χώροι είναι αρκετά σημαντικοί από τη στιγμή που τα μικρομεσαά επιλέγονται πλέον και από οικογενειάρχες. Δε θα ήταν θέμα αν οι χώροι βρισκόταν στο μέσο όρο αλλά έμένα μου φάνηκε πιο ευρύχωρο μονάχα από τη σειρά 1.
Οσο για τις επιδόσεις το αυτοκίνητο με 110 άλογα μια χαρά αποδίδει για ατμοσφαιρικό κιόλας κινητήρα. Σίγουρα καλύτερα από το προηγούμενο αφού το νέο Megane είναι ελαφρύτερο από το προηγούμενο. Ετσι κι αλλιώς ακόμη και στο autobild αναφέρει ότι πλησιάζει σε επιδόσεις τον 1.6 του Auris που αποδίδει 124 ίππους. Το θέμα είναι ότι περίπου με τα ίδια λεφτά το Group VAG δίνει περισσότερα άλογα και καλύτερες επιδόσεις είτε από στάση είτε σε ρεπριζ. Οπότε εμπορικά η απάντηση σε αυτούς τους κινητήρες θα είναι μόνο ο 1.4 TCE.
Ο 1.6 με τα 110 όντως αποδίδει ικανοποιητικότατα, ωστόσο αυτό γίνεται λόγω του αρκετά «πυκνού» εξαριού σασμάν. Αυτό σημαίνει πως ο θόρυβος που εισέρχεται στη καμπίνα είναι αρκετά έντονος ακόμη και αν θες να κινηθείς με μέσες ταχύτητες και υψηλή σχέση στο κιβώτιο. Οι αλλαγές είναι συνεχείς και ιδιαίτερα «σπαστικές» ορισμένες φορές καθώς λες και αυτή την 6η δε θέλουν να την επιλέγεις (θέλει ιδιαίτερη πίεση προς τα δεξιά για να μη μπει τετάρτη).
Δε παύει βέβαια να είναι (έτσι φαίνεται τουλάχιστον) ένα καλοκατασκευασμένο και όμορφο αυτοκίνητο.