Jan 25, 2009, 7:27 PM

Φανταστικά και ΠΟΛΥ ενδιαφέρων όλα τα παραπάνω που γράφετε έτσι εμπεριστατωμένα...

Τελευταία φορά που είχε πάντως συζητηθεί έντονα το θέμα 'Κίνηση με νερό' στον ξένο ειδικό τύπο ήταν πριν 10-15 χρόνια, όταν είχαν ριχτεί όλοι σε έναν φιλιπινέζο μηχανολόγο στην Μανίλα, ο οποίος και παρουσίαζε την εφεύρεσή του: ένα (νομίζω) Audi 80 που τσουλούσε ΜΟΝΟ με νερό...

Έβαζε μπρος το όχημα μπροστά από τους δημοσιογράφους και τους άφηνε να τραβάνε τζούρες από την εξάτμιση, θέλοντας να αποδείξει έτσι ότι το εργαλείο του έβγαζε ΜΟΝΟ υδρατμούς...

Φυσικά δεν άνοιγε το καπό σε ΚΑΝΕΝΑΝ και έλεγε συνεχώς ότι φοβάται μην τον σκοτώσει η μαφία των πετρελαιάδων!

Η ιστορία αυτή πάντως ξεχάστηκε και μάλλον ήταν μούφα (αν βέβαια δεν τον καθάρισαν ).

Τώρα δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, κάνοντάς σας να σκίσετε τα διπλώματα μηχανολογίας σας, αλλά η ΠΡΩΤΗ αποδεδειγμένη 'Κίνηση με νερό' έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις αρχές του '80...

Είχαμε στην παρέα μας ένα καταχαρχαλιασμένο Kadett Α με τρυπημένο ρεζερβουάρ...
Επειδή τότε τα φράγκα ίσα-ίσα έφταναν για κάνα σουβλάκι και έναν σινεμά, φυσικά δεν τίθετο θέμα επισκευής του, οπότε ο ιδιοκτήτης φίλος μου είχε βάλει μια πλαστική νταμιτζάνα στο πορτ μπαγκάζ αντί του κανονικού ρεζερβουάρ...

Όποτε είχαμε όρεξη για πείραγμα, σταματούσαμε σε ένα βενζινάδικο και μόλις ο άμοιρος βενζινάς πήγαινε να αρπάξει την κάνουλα της απλής, του λέγαμε:
'...άσε σύντεκνε...πιάσε και γέμισέ μας 10 λίτρα νερό βρύσης στο ρεζερβουάρ...'!

Φαντάζεστε την φάτσα του βενζινά όταν ρίχναμε 1 κουβά νερό στο ντεπόζιτο και φεύγαμε σπινάροντας με το χάρχαλο...