-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ό,τι εννοεί ο τραβ, αλλά το πήγα ένα βήμα παραπέρα (προς ειρωνία μεριά)OK. Τεσπα κουτοπόνηρο με την καμία πάντως.
-
Tελικά τα χαιρετίσματα φτάσανε στη Ναχαρίγια από τον Ν. Λίβανο
'...At least three rockets landed in the town of Nahariya, about 8km south of the Lebanese border, on Thursday causing slight injuries..'
Η Χεζμπολάχ αρνείται ότι ήταν δικοί της
'...Hezbollah has assured us that they remain committed to stability and Resolution 1701 and that is a euphemism for saying they are not involved...'
http://english.aljazeera.net/news/middl ... 77820.html' target='_blank
Καλά εντάξει, χαλαρά ήταν της Χεζμπολάχ δεν το συζητάμε αλλά είναι απλώς μια υπενθύμιση και τίποτα παραπάνω ΙΜΗΟ.
-
ένα βίντεο σχετικά με τον πόλεμο που εκφράζει με γαλήνια μελωδία τη βιαιότητα του πολέμου...
-
Great expectations στην αρχή
Πολύ ωραίο -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Καλά εντάξει, χαλαρά ήταν της Χεζμπολάχ δεν το συζητάμε αλλά είναι απλώς μια υπενθύμιση και τίποτα παραπάνω ΙΜΗΟ.
Μπά, μην παίρνεις κι όρκο
Έχω την εντύπωση πως επιχειρησιακά τα πράγματα είναι στάσιμα για το Ισραήλ, και κρατάει παραπάνω απ ότι περίμενε.
Ήδη οι Αμερικάνοι φοβούνται μην χάσουν την Αίγυπτο, γι αυτό και σπεύδουν να μιλήσουν για εκεχειρία για πρώτη φορά ΙΜΗΟ. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μπά, μην παίρνεις κι όρκο
Έχω την εντύπωση πως επιχειρησιακά τα πράγματα είναι στάσιμα για το Ισραήλ, και κρατάει παραπάνω απ ότι περίμενε.
Ήδη οι Αμερικάνοι φοβούνται μην χάσουν την Αίγυπτο, γι αυτό και σπεύδουν να μιλήσουν για εκεχειρία για πρώτη φορά ΙΜΗΟ.Mπα . όρκο με την καμια, εννοείται. Απλώς μετά από μια προσεκτική ανάγνωση του λινκ που εγώ έδωσα είδα ότι και οι Ισραηλινοί δεν τα ρίχνουν στη Χεζμπολάχ και ότι έριξαν μερικές βόμβες στο Ν.Λίβανο αλλά όχι σε θέσεις της.
'...Hezbollah denied responsibility and Israel blamed an unnamed Palestinian group..'
Τα πράγματα είναι στάσιμα γιατί με τον 'ανταρτοπόλεμο' δεν ξεμπλέκεις εύκολα . Το να πετάς με τα τζετ και σκοτώνεις γυναικόπαιδα είναι εύκολο, το ζόρι είναι στο έδαφος και στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
-
Το Ισραηλ εχει εκλογες σε καν δυο μηνες. Υπηρχε τεραστια πιεση να κανει κατι η κυβερνηση για τις ρουκετες που εριχνε η Χαμας. Οταν τελειωσε η εκεχειρια κατα Χαμας μερια ηταν ολοι ετοιμοι και το διαφημιζαν στα μεσα μαζικης επικοινωνιας οτι θα κανουμε το ενα το αλλο και θα φαμε τους Ισρηλινους κοκ. Ληγει η εκεχειρια και εχουν εκατονταδες ρουκετες κατα Ισραηλ. Πολλοι λενε οτι το εκαναν για να δειξουν της Χαμας οτι εχουν μεσα και εχουν δυναμη. Και πραγματικα εχουν και το ενα και το αλλο. Και μετα τι; Περιμενουμε το Ισραηλ μετα απο μερες μπαραζ με ρουκετες να 'δει το φως' και να πει ναι θα ανοιξω τα περασματα κα ναι θα ξανακανω ειρηνη; Το λιγωτερο εξωπραγματικο. Η αντιδραση του ηταν αυτο που περιμεναν. Οταν μπηκε με τις παντες μεσα και τα εκανε (και τα κανει ακομα) γυαλια καρφια τωρα ολοι φωναζουν σφαγη, αισχος κοκ.
Το σεναριο που θα περιμενε κανεις να δουλεψει ειναι η της Χαμας συνεχιζουν την εκεχειρια και ελεγχουν τους μαχητες αλλων οργανωσεων με τις ρουκετες. Το κανουν αυτο και αποδυκνειουν στην διεθνη κοινοτητα οτι θα το κανουν. (το ξερω οτι μπορουν αλλα δεν πιστευω οτι το θελουν) και μετα η διεθνη κοινοτητα αρχιζει να τους παιρνει σοβαρα και αρχιζουν να δινουν σημασια στο κινημα τους. Το να φωναζουν ξετρελαμενα θανατος στο Ισραηλ και θα παψει να υπαρχει δεν προκετια να κανει τιποτα. Το Ισραηλ θα υπαρχει και θα ειναι εκει οτι και να κανουν οι της Χαμας η της Χεσμπολα, του Ιραν η της Συριας. Και ειναι επανω τους να ενδιαφερθουν για τον μεσο Παλαιστηνιο και οχι να εχουν ατελειωτες προπαγναδιστικες και φανατικες συζητησεις και διαδηλωσεις. Στα ματια μου ο κοινος Παλαιστηνιος πληρωνει την νυφη και χρησιμοποιηται απο την Χαμας και ολες τις αλλες δυναμεις σαν εξιλαστηριο θυμα. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ληγει η εκεχειρια και εχουν εκατονταδες ρουκετες κατα Ισραηλ.Είσαι σίγουρος ότι έγινε ετσι όπως τα λές όταν λές έχουν εννοείς εκτόξευσαν?
Στα ματια μου ο κοινος Παλαιστηνιος πληρωνει την νυφη και χρησιμοποιηται απο την Χαμας και ολες τις αλλες δυναμεις σαν εξιλαστηριο θυμα.
Η μία πλευρά είναι αυτή και συμφωνώ με αυτό.
Η άλλη θέλει τους Ισραηλινούς (όχι την πλειοψηφία, δυστυχώς) να άγονται και να φέρονται απο ένα υστερικό πλήθος και μία φιλοπόλεμη κυβέρνηση που τους φέρνει συνεχώς προ τετελεσμένων -
οπως και να εχει ομως αν ''αγονται και φερονται'' (οι πολιτες του ισραηλ) ειναι δικο τους λαθος , καθως αυτοι ψηφισαν να εχουν αυτη τη κυβερνηση.
το κακο ομως ειναι οτι παγκοσμια οι ηγετες κανουν τις κοτες εις βαρος παιδιων και αθωων πολιτων που χανουν την ζωη τους γιατι το ισραηλ ''ετσι γουσταρει'' -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
οπως και να εχει ομως αν ''αγονται και φερονται'' (οι πολιτες του ισραηλ) ειναι δικο τους λαθος , καθως αυτοι ψηφισαν να εχουν αυτη τη κυβερνηση.
το κακο ομως ειναι οτι παγκοσμια οι ηγετες κανουν τις κοτες εις βαρος παιδιων και αθωων πολιτων που χανουν την ζωη τους γιατι το ισραηλ ''ετσι γουσταρει''Ξαναδιαβάστε την ιστορία της υπόθεσης.
Το Ισραήλ δεν κάνει καθόλου ό,τι γουστάρει.
Οι ΔΥτικοί δεν κάνουν καθόλου τις κότες.Εξαρχής, όπως και τώρα, το Ισραήλ κάνει ακριβώς αυτό που εξυπηρετεί τους Δυτικούς, όχι το ανάποδο.
-
Ληγει η εκεχειρια και εχουν εκατονταδες ρουκετες κατα Ισραηλ.
Είσαι σίγουρος ότι έγινε ετσι όπως τα λές όταν λές έχουν εννοείς εκτόξευσαν?
Kαλά εντάξει μην ασχολείσαι με τις μαλακίες που γράφει ο Αμερικάνος.
Αυτός ακόμα ψάχνει να βρει ΟΜΚ στο Ιράκ.
Έχουν φάει τέτοια παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ τους , που εάν τους πουν ότι αύριο ο ήλιος θα δύσει στην ανατολή όχι μόνο θα το πιστέψουν αλλά θα έρθουν και να το ποστάρουν.εκατοντάδες ρουκέτες....τι να του πεις τώρα του καραγκιόζη....
Να δούμε τι λέει ένας πρώην βουλευτής του Ισραήλ :
*'Everybody knows that 75 per cent of the people of Gaza are refugees. Everybody knows that Israel disengaged from Gaza militarily, **but occupies it economically and politically and also it besieges Gaza militarily.
**
'Israel would say, 'what would any normal country do if they were threatened by rocket fire? They would act'.'But Israel** is not a normal country, it is an occupying country**, a colonial country and the people of Gaza are under siege.'
‘Punishing democracy’
Bishara said that Palestinians are being punished for choosing Hamas in the January 2006 democratic elections and accused Israeli officials for dramatising their lies.
'Shimon Peres, the Israeli president, should be asked, 'What would you do if your house is besieged and you can't feed your child, can't go to school, and can't take them to the doctors and physicians when they are ill.
'I consider Hamas rockets a protest shout, they haven't hurt many, only the few. They are weapons of the poor, used to express their will..'*
http://english.aljazeera.net/news/middl ... 59347.html' target='_blank
Επειδή βλέπω ότι δίνεις πολλά λινκ του Κούλογλου, εάν παρακολουθούσες τις εκπομπές του θα το είχες διαπιστώσει αυτό που γράφω πιο πάνω. Είχε αφιερώσει ίσως και περισσότερες από τρεις εκπομπές γι αυτό το θέμα.
Εάν θες ρίξε μια ματιά σε αυτό, **είναι πραγματικά εξαιρετικό ** και ΙΜΗΟ αξίζει τον κόπο.http://english.aljazeera.net/focus/war_ ... 04690.html' target='_blank
-
Μωρέ τα ξέρω, ρητορική ήταν η ερώτηση Απλά δεν είμαι τόσο εγκάθετος όσο εσύ
Thx για τα link, μας έδωσες δουλειά για το βράδυ -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ξαναδιαβάστε την ιστορία της υπόθεσης.
Το Ισραήλ δεν κάνει καθόλου ό,τι γουστάρει.
Οι ΔΥτικοί δεν κάνουν καθόλου τις κότες.Εξαρχής, όπως και τώρα, το Ισραήλ κάνει ακριβώς αυτό που εξυπηρετεί τους Δυτικούς, όχι το ανάποδο.
Όπου Δυτικοί =ΗΠΑ , άλλοι Δυτικοί δεν υπάρχουν . Ή θα είναι χειροκροτητές ή θα ψελλίζουν δυο τρία 'ναι μεν αλλά' και μετά θα βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γράφεις και με έχει απασχολήσει πολύ.
Το παρακάτω επιβεβαιώνει τα γραφόμενα σου
http://english.aljazeera.net/news/ameri ... 70205.html' target='_blankΑπό την άλλη οι ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν κάνει σημαία τους το πρόβλημα της Παλαιστίνης.
Ο Οσάμα -τι να κάνω που δεν ξέρω αεροπλάνο - όταν τους έστειλε τα τζετ στο WTC στο μήνυμά του όλο γι αυτό το θέμα έκανε λόγο.
Το παλαιστινιακό πρόβλημα αγγίζει πολύ ευαίσθητες χορδές όχι μόνο σε όλο -τον μην αποκτηνωμένο - κόσμο αλλά ιδιαίτερα στους αραβικούς/ισλαμικούς πληθυσμούς και πολλές φορές γυρίζει μπούμερανγκ στις ΗΠΑ.Πριν από κάποια (πολλά) χρόνια είμαι σίγουρος ότι αυτό που λες ήταν 100% έτσι. Τώρα πια αναρωτιέμαι μήπως οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα τέρας πού και να θέλουν να το ελέγξουν , δεν μπορούν πλέον. Ή τουλάχιστο δε μπορούν όπως μπορούσαν κάποτε (αυτό είναι το πιο σωστό).
Μπορούν βέβαια να επιβάλλουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ με τη βία, όπως έκαναν και στην περίπτωση ΙΡΑΚ/ΚΟΥΒΕΪΤ ...
-
Από την άλλη οι ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν κάνει σημαία τους το πρόβλημα της Παλαιστίνης.Aυτό σχολιάζει κι ένας αναγνώστης στο πολύ ωραίο άρθρο που έδωσες πριν.
Πού είναι το Σουδάν πχ?
Άσε ρε γμτ, ισλάμ, θρησκεία και ντού στα φαρμακεία...Πριν από κάποια (πολλά) χρόνια είμαι σίγουρος ότι αυτό που λες ήταν 100% έτσι. Τώρα πια αναρωτιέμαι μήπως οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα τέρας πού και να θέλουν να το ελέγξουν , δεν μπορούν πλέον. Ή τουλάχιστο δε μπορούν όπως μπορούσαν κάποτε (αυτό είναι το πιο σωστό).
Μπορούν βέβαια να επιβάλλουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ με τη βία, όπως έκαναν και στην περίπτωση ΙΡΑΚ/ΚΟΥΒΕΪΤ ...
Είμαι βέβαιος ότι έχουν πλήρη άγνοια του πώς σκέφτονται και δρούν οι λαοί πέραν των συνόρων τους.
Νομίζουν ότι είναι κουμπιά που πατάς.
Εν μέρει τους βγήκε στη λατινική αμερική, που πέφτει και πιο κοντά, στην Μ.Α έχουν φύγει αλλού γι αλλού.
Δεν πιστεύω ότι περίμεναν τέτοια γιγάντωση του ισλαμισμού, και η απαρχή ΙΜΗΟ έγινε με τη φυγή του σάχη απ το Ιραν.βτσ, αφιερωμένο
Anthony
United States 05/01/2009What Nonsense!!
In the USA, we understand Israel is defending its citizens against rockets from Hamas. This isn't about which side is suffering more casualties. It isn't about disproportionate force by the Israelis - if American cities were under attack, we would be using all resources available to end the attacks. Hamas knew Israel had more power than they did - if they didn't want Israel to attack, Hamas shouldn't have provoked them.
-
Από την άλλη οι ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν κάνει σημαία τους το πρόβλημα της Παλαιστίνης.
Aυτό σχολιάζει κι ένας αναγνώστης στο πολύ ωραίο άρθρο που έδωσες πριν.
Πού είναι το Σουδάν πχ?
Άσε ρε γμτ, ισλάμ, θρησκεία και ντού στα φαρμακεία... Το ψήνω για 'υπογραφή'!! Πρώτη φορά το ακούω!Πριν από κάποια (πολλά) χρόνια είμαι σίγουρος ότι αυτό που λες ήταν 100% έτσι. Τώρα πια αναρωτιέμαι μήπως οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα τέρας πού και να θέλουν να το ελέγξουν , δεν μπορούν πλέον. Ή τουλάχιστο δε μπορούν όπως μπορούσαν κάποτε (αυτό είναι το πιο σωστό).
Είμαι βέβαιος ότι έχουν πλήρη άγνοια του πώς σκέφτονται και δρούν οι λαοί πέραν των συνόρων τους.
Ε καλά τι να λέμε τώρα...
Νομίζουν ότι είναι κουμπιά που πατάς.
Εν μέρει τους βγήκε στη λατινική αμερική, που πέφτει και πιο κοντά, στην Μ.Α έχουν φύγει αλλού γι αλλού.
Δεν πιστεύω ότι περίμεναν τέτοια γιγάντωση του ισλαμισμού, και η απαρχή ΙΜΗΟ έγινε με τη φυγή του σάχη απ το Ιραν.βτσ, αφιερωμένο
Anthony
United States 05/01/2009What Nonsense!!
In the USA, we understand Israel is defending its citizens against rockets from Hamas. This isn't about which side is suffering more casualties. It isn't about disproportionate force by the Israelis - if American cities were under attack, we would be using all resources available to end the attacks. Hamas knew Israel had more power than they did - if they didn't want Israel to attack, Hamas shouldn't have provoked them.
εγώ αυτόν τον φουκαρά δε μπορώ να τον κατηγορήσω ('ίσως επειδή δε μου έχει σπάσει τα νεύρα 4-5 χρόνια τώρα με τις μαλακίες του), εννοώ προσωπικά , δε μιλάω για τις μαλακίες που γράφει. Το πιο εύκολο πράγμα σε τούτη τη ζωή είναι να χειραγωγείς τις μάζες. Πολλώ δε μάλλον , μάζες πού το μόνο ενδιαφέρον τους είναι πώς να έχουν φθηνή βενζίνη για τα οχτακύλινδρα μοτέρ τους , κανένα $ παραπάνω και πώς θα την σκαπουλάρουν από τους εξωγήινους που τους επιβουλεύονται . Το παράδειγμά του πάντως τα σπάει είναι αυτό που λέμε 'ευθεία σύγκριση'
-
Βασικά προτιμώ το japan θρησκεία και ντού στα φαρμακεία
Είναι κλασσικός σχολιαστής στο Αλ τζαζίρα αυτός?
Πάντως το άρθρο ήταν πολύ ωραίο, με παρουσίαση της κάλυψης και από τις δύο πλευρές. Περίμενα πολύ περισσότερη λογοκρισία στο κακό αλ τζαζίρα -
Να σου πω :Το Al Jazeera το παρακολουθώ μόνο σε περιόδους κρίσης, δεν το διαβάζω τακτικά (πού χρόνος...) . Είναι μακράν το πιο αντικειμενικό κανάλι και αυτό αποδείχθηκε με τα γεγονότα του Κόλπου.
Ειδικά μετά από αυτά τα καραγκιοζιλίκια που έκανε το Sky News ανέβηκε ακόμα πιο πολύ στη εκτίμησή μου.
Είναι τόσο αντικειμενικό που οι Αμερικάνοι έστειλαν έναν πύραυλο στις εγκαταστάσεις του στην Καμπούλ να το επισκεφθεί.Μου έχουν κάνει πολύ θετική εντύπωση και οι ανταποκρίσεις της ΝΕΤ ( ο Χαρίτος έχει και σελίδα και μάλιστα καλή) αλλά πλέον δεν την παλεύω να βλέπω 5χρονα που, όταν δεν τους έχουν οργώσει το πρόσωπο τα θραύσματα, τα κουβαλάνε σκοτωμένα στα χέρια τους οι πατεράδες τους και τα έκοψα τα δελτία ειδήσεων.
Πάντως αντικειμενικά και η ΝΕΤ θεωρείται από τα καλύτερα κανάλια παγκοσμίως σε τέτοια θέματα. Πολλές φορές έχουν πάρει εικόνα της άλλα του εξωτερικού.
-
Πριν από κάποια (πολλά) χρόνια είμαι σίγουρος ότι αυτό που λες ήταν 100% έτσι. Τώρα πια αναρωτιέμαι μήπως οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα τέρας πού και να θέλουν να το ελέγξουν , δεν μπορούν πλέον. Ή τουλάχιστο δε μπορούν όπως μπορούσαν κάποτε (αυτό είναι το πιο σωστό).
Μάλλον το λες καλύτερα. Ακόμα νομίζω πως είναι 'κοινά' τα συμφέροντα. Το Ισραήλ εξυπηρετεί τους Δυτικούς (άντε ΗΠΑ ) κάνοντάς τα μπουρδέλλο, και οι Δυτικοί (άντε ΗΠΑ) το Ισραήλ εξοπλίζοντάς το. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το δεύτερο κομμάτι της διαπίστωσης. Δηλαδή σίγουρα δεν είναι παντελώς puppy το Ισραήλ. Το 'ελέγχουν' στο βαθμό που και το ίδιο 'θέλει' να ελέγχεται.
Αλλά η ιστορία δείχνει πως τα τέρατα πάντα στρέφονται κατά των δημιουργών τους Σαντάμ, Οσάμα, τις ίδιες μαλακίες για τους ίδιους λόγους έκαναν κι εκεί. Full εξοπλισμός, full στήριξη για να χτυπίσουν τα 'μετόπισθεν' του 'οχτρού'. '40 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία' που λέει και το σύνθημα.
Πλάκα πλάκα, δεν νομίζω να θέλω να υπάρχω αν και κάποτε στραφεί το Ισραήλ κατά του δημιουργού του Γιατί δεν νομίζω να το κάνει... από τη σωστή θέση. Εκτός κι αν έχουμε καμιά φοβερή παραξενιά της ιστρίας
-
Πάντως αντικειμενικά και η ΝΕΤ θεωρείται από τα καλύτερα κανάλια παγκοσμίως σε τέτοια θέματα. Πολλές φορές έχουν πάρει εικόνα της άλλα του εξωτερικού.Είμαστε αρκετά εκτός παιχνιδιού και ενδιαφέροντος, κι έτσι νομίζω 'μας' παίρνει να τα δείχνουμε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πάντως αντικειμενικά και η ΝΕΤ θεωρείται από τα καλύτερα κανάλια παγκοσμίως σε τέτοια θέματα. Πολλές φορές έχουν πάρει εικόνα της άλλα του εξωτερικού.
Είμαστε αρκετά εκτός παιχνιδιού και ενδιαφέροντος, κι έτσι νομίζω 'μας' παίρνει να τα δείχνουμε.
Ολόσωστο βεβαίως !!
Ισραήλ και Παλαιστίνη