-
θα προτιμούσα τα λ7 για διαφήμιση να πήγαιναν στην έρευνα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
θα προτιμούσα τα λ7 για διαφήμιση να πήγαιναν στην έρευνα.Tα λεφτά αυτά δίνονται από τη Ford και δεν έχουν να κάνουν με το budget της Volvo...άλλωστε η προβολή αυτών των προϊόντων με εξαίρεση της Alfa αποτελεί προϊόν μιας μακροχρόνιας συμφωνίας...δυστυχώς το S40 το οδηγεί για λίγο,πολύ λίγο...
Χρήματα δίνονται για έρευνα κυρίως για την εξέλιξη υβριδικών... -
αυτό που λέω για την alfa ειναι ότι αν και το βασικό ειναι η αστον μαρτιν... που κάνει τρελά λεφτά να την αγοράσεις,
καταλαβαίνεις ότι με μία αλφα μπορείς να την καταδιώξεις με άνεση!!!!!
-
Ας με συγχωρήσουν οι Alfisti, αλλά αυτό είναι που λέμε 'αυτά συμβαίνουν μόνο στα έργα'
-
Πολύ σκούρα τα πράγματα.H Ford ως γνωστόν έβγαλε επίσημα τη Volvo στο σφυρί,αλλά δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω του υψηλότατου κόστους παραγωγής
Μετά το όχι των κινεζικών SAIC και Chery,η Ford εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι και από τις BMW και Daimler.Η τελευταία θα ήταν ιδανική περίπτωση λόγω της ομοιότητας των μηχανικών συνόλων της Στουτγάρδης με αυτά που χρησιμοποιούσε η Ford για το σουηδό κατασκευαστή.Αλλά σύμφωνα με τον Dieter Zetsche ούτε να μειωθει το κοστός παραγωγής μπορεί ούτε να επιτευχθεί οικονομιά μέσω της κοινής αγοράς εξαρτημάτων (Der Siegel χθες).Οπότε πιθανότερος ενδιαφερόμενος προς το παρόν φαίνεται να είναι μόνο η κινεζική Changan.
Κάποιο ψίθυροι στις Βρυξέλες έκαναν λόγο και για πιθανό ενδιαφέρον του Ratan Tata...αλλά μάλλον πρόκειται για ευσεβείς πόθους.SHANGHAI (Reuters) -- Ford Motor is in talks to sell its Volvo car business to its China partner Changan Automobile Group, the National Business Daily reported on Tuesday, citing an unnamed source at the Chinese company.
Changan president Xu Liuping held discussions with Ford and Volvo during last month's auto show in the Chinese city of Guangzhou, the newspaper said.
The report did not provide details of the talks, but quoted an unidentified Changan executive as saying there was a chance for a deal. Changan is one of China's six biggest auto groups.
Ford and Changan spokesmen in China could not be reached for comment on Tuesday. The U.S. automaker operates a car venture with Changan's listed arm, Chongqing Changan Automobile which makes mid-sized Focus sedans.
Ford, which owns Volvo, and General Motors Corp, owner of Saab, are trying to sell those units as they seek a multi-billion dollar government bailout.
Industry sources say U.S. auto companies have approached a range of Chinese companies about possible asset sales, but deals would be difficult to reach because of the risks involved as both the U.S. and Chinese auto markets slow sharply.
China's Dongfeng Motor Group Co is monitoring the situation at Detroit's troubled automakers, but a source with direct knowledge of the matter told Reuters last week that it was too early to say if it would be interested in buying any assets.
Chery, a Chinese automaker that secured a $1.45 billion loan from Import-Export Bank of China this week, will use the money to improve its product quality rather than buying U.S. auto assets, its chairman Yin Tongyao told the Shanghai Securities News on Monday. -
Γεια σας, με χαρα εκανα το 1000κμ σημερα με ο 1.8 V50. Ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
Σαμ κουεστιονς δοου
- Τι λετε για το στρωσιμο? Ο πωλητης μου ειπε 2000km μεχρι τις 3500rpm. Στο manual (ελληνικο και αγγλικο) δε λει κατι για στρωσιμο...Γνωριζει κανεις κατι επι του θεματος?
- Σε μερικες χωρες τα φωτα ημερας ειναι υποχρεωτικα. Υπαρχει καποιο τρικ να εχουμε τα μικρα συνεχεια αναμενα? (το manual λεει να παμε στο εξουσιοδοτημενο να προγραματισει για μας τα φωτα ημερας)
- Δεν υπαρχει beeper, να σου υπεν8ιμιζει οτι τα μικρα τα αφησες ανοικτα?
- Σε προυγουμενα μυνηματα ειπα οτι ειναι κριμα που δεν εχει τουητερς...Λαθος, εχει μπροστα και δεν εχει πισω. Ειναι δυσκολο να βαλει καποιος?
- Ειμαι πολυ χαρουμενος...!
-
Ο χρήστης error21 έγραψε:
- Τι λετε για το στρωσιμο? Ο πωλητης μου ειπε 2000km μεχρι τις 3500rpm. Στο manual (ελληνικο και αγγλικο) δε λει κατι για στρωσιμο...Γνωριζει κανεις κατι επι του θεματος?
- Σε μερικες χωρες τα φωτα ημερας ειναι υποχρεωτικα. Υπαρχει καποιο τρικ να εχουμε τα μικρα συνεχεια αναμενα? (το manual λεει να παμε στο εξουσιοδοτημενο να προγραματισει για μας τα φωτα ημερας)
- Δεν υπαρχει beeper, να σου υπεν8ιμιζει οτι τα μικρα τα αφησες ανοικτα?
- Σε προυγουμενα μυνηματα ειπα οτι ειναι κριμα που δεν εχει τουητερς...Λαθος, εχει μπροστα και δεν εχει πισω. Ειναι δυσκολο να βαλει καποιος?
- Ειμαι πολυ χαρουμενος...!
- Απ' όσο ξέρω, δεν χρειάζεται στρώσιμο. Απλά πρόσεξε λίγο το κιβώτιο στις αλλαγές σου, τώρα στην αρχή.
- Πρέπει να πας στο συνεργείο, αλλά στην Ελλάδα είναι παράνομο.
- Δεν υπάρχει.
- Ναι, έχει τουίτερς μόνο μπροστά. Τόσο σημαντικό είναι να έχει και πίσω, ώστε να το κατατρυπήσεις και να ανοίξεις τις επενδύσεις του; Δεν το λυπάσαι;
- One more happy Volvo driver. Welcome
-
Ένα εντελώς νέο 5κύλινδρο diesel κινητήρα παρουσίασε σήμερα η Volvo...παρότι ονομάζεται D5 δεν έχει καμία σχέση με τον υπάρχοντα κινητήρα D5.Το πρώτο αμάξι που θα προμηθευτεί το νέο κινητήρα είναι το S80...Το νέο μηχανικό σύνολο θα αποδίδει 205ίππους στις 4000 στροφές και 42Νm ροπής (μεταξύ 2900 και 5000 στροφών).Είναι αλουμινένιος καίει κατά μέσο όρο 6,2λίτρα/100χλμ και πληροί τις προδιαγραφές Euro 5. Η ανάπτυξη του εν λόγω κινητήρα διήρκεσε 3 χρόνια.
Προς σύγκριση παραθέτω τα στοιχεία του τωρινού D5: 185 ίπποι στις 4000 στροφές ,400 Νm ροπής στις 2750 και κατανάλωση 6.4λίτρα/100χλμ για το μηχανικό και 7,3 για το αυτόματο...
http://www.worldcarfans.com/9090107.025/volvo-d5-twin-turbo-diesel-revealed-for-s80O κινητήρας αυτός είναι ο σημαντικότερος για τη Volvo αφού απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της εταιρείας...
-
πήρα κι εγώ σήμερα το V50 1,8 . έκανα περίπου 100χλμ όλα κι όλα σήμερα .....
Είναι το 1ο αυτοκίνητο που χαίρομαι να το οδηγώ, χωρίς απαραίτητα να το πιέζω και να τρέχω. Εντυπώσεις
όταν περάσουν κι αλλά ... χλμ.Θα ήταν τέλειA .....πραγματικά, αν μπορούσα να πάρω το V50 D5.
-
ΜΠΡΑΒΟ johnkyr
Σου ευχομαστε Καλα ταξιδακια...!!!!
-
thanks !!!
error21 και λοιποί, πως πάτε από κατανάλωση ? μου άρεσε πολύ η χθεσινή βολτούλα, αλλά
έχω την εντύπωση ότι σε σχέση με το 106 και την corolla κααααααειιιι πολύ βενζίνη. 10,5λτ/100 με πολύ πολύ χαλαρή οδήγηση ........τουλάζιστον 25% περισσότερο από ότι έκαιγα μέχρι τώρα ..... βέβαια είναι άστρωτο ακόμα .... -
Καλορίζικο το αμάξι!!!Η κατανάλωση είναι τέτοια λόγω του ότι είναι άστρωτο...να περιμένεις γύρω στα 8λίτρα/100χλμ....Αλλά μην ξεχνάς ότι αγόρασες και οδηγείς ένα Volvo!Tι σχέση μπορεί να έχει με τα άλλα αυτοκίνητα που είχες;
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Η μέση κατανάλωση πόλης που έχω εγώ (S40 1,8) μετά από 2,5 χρόνια είναι 10,8 lt/100 km. Τις καθημερινές κάνω 25 περίπου χλμ πάνω - κάτω την Κηφισίας.
-
παιδία έχει απίστευτη αίσθηση παραμονής στο εσωτερικό του ....... απίστευτα καθίσματα
επλίζω να πέσει λίγο και η κατανάλωση ..... το ξαναλέω, σε αυτό το όχημα ταιρίαζει το diesel. -
Αρχηγέ, η τιμή της βενζίνης είναι στα τάρταρα.....
Αν ανέβει, το καταλαβαίνω να ανησυχήσεις, αλλά όπως είναι τώρα η κατάσταση....
-
και το S80 που εχουμε εμεις εχει λιγο τσιμπημενη καταναλωση!!(σε σχεση παντα με τπτ γερμανικα) και μ αρεσει που προσπαθουσα να τον ψησω για το 4.4!
-
πόση είναι ?
-
ελάτε .... είμαι καλύτερα σήμερα. Άστρωτο 200χλμ έχει, κατάφερα να κάψω στην διαδρομή
προς νέα μάκρη και πίσω από τον Διόνυσο .... μόνο 8λτ/100. Μια χαρά λοιπόν !!!! απλά θέλει eco driving -
Εγω όλο λέω θα το κάνω αλλά δεν τα καταφέρνω ........
-
Η απόλυτα χαμηλότερη μέση κατανάλωση που έχω δει είναι πηγαίνοντας στην Κέρκυρα, όπου στα 510 χλμ του Αθήνα - Ηγουμενίτσα έγραψε 7,3 lt/100km.
VOLVO FORUM