-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Oxι δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, παρά τη μυωπία μουΤα λάστιχα έιναι κάτι Toyo, σε διάσταση 195/45R16 80W, με συνιστώμενες πιέσεις 32 εμπρός 29 πίσω).
Dog να τα αλλάξω ή να περιμένω να βγάλουν το χειμώνα και μετά; Εχω 12.000κμΑν είναι να τα αλλάξω θέλω κάτι μαλακό, που να ζεσταίνεται γρήγορα και σκέφτομαι μηπως πείραζα και τη διάσταση για να μαλακώσει λίγο το αυτοκίνητο. Τι λέτε;
Εντύπωση μου κάνει...διπλοτσέκαρε (και μέσω του site που είναι στο προηγούμενο post μου) για να είσαι σίγουρος (12.000 km είναι λίγα αν δεν τα λίωνεις..αν και με w.... )...
Στο θέμα τις αλλαγής διάστασης είμαι αρνητικός..μπορεί να βρεις κάτι που δεν θα αλλάξει το βήμα (ή θα το αλλάξει λίγο) αλλά θα χαλάσεις την γεωμετρία της ανάρτησης..προσωπικά δεν θα το πείραζα...
Για προτάσεις..από εμένα 2:- ContiPremiumContact II (τα οποία και έχω σε 205/55/16..πολύ μαλακά...εχουν 27.000 με μπρος πίσω..και σε ένα μήνα θα τα αλλάξω-ένα χρόνο τα έχω...δεν θα βγάλουν το καλοκαίρι..)
- Michelin Exalto ...έχω ακούσει πολύ καλά λόγια..το μόνο που με χαλάει (προσωπικά) είναι ότι στη διάσταση που θέλω εγώ δεν βγαίνει Η (τον δείκτη που θα σου πρότεινα - το δικό μου Αuris με 124 μουλάρια τα ζεσταίνει μιά χαρά και του φτάνουν!) αλλά σε V..
Όπως και να έχει και τα δύο είναι πάρα πολύ καλά λάστιχα...με ένα ίσως μικρό προβάδισμα στο βρεγμένο στα Conti..βεντουζώνουν τα άτιμα...Στην επικείμενη αλλαγή μου...ανάμεσα σε αυτά τα δύο παίζω..οπότε μιας και οι διαστάσεις που φοράμε δεν έχουν και πολύ μεγάλη διαφορά...αυτά να κοιτάξεις θα πρότεινα!!
Προσωπικά ίσως να πάω σε Exalto να τα δοκιμάσω...Έτσι και αλλιώς τα λάστιχα ένα χρόνο τα κρατάω... -
Τι να λιώσω; Μέσα στην πόλη κινούμαι και ήρεμα συνήθως. Ελεγα κάτι με μεγαλύτερο προφιλ γιατι δεν θα μείνει ζάντα με τέτοιες λακούβες...
Θα ψάξω τιμές για Μισελέν και εγώ και θέλω να δω και τα primacy αν βγαίνουν σε αυτη την διάσταση και σε τι χρήματα...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Oxι δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, παρά τη μυωπία μουΤα λάστιχα έιναι κάτι Toyo, σε διάσταση 195/45R16 80W, με συνιστώμενες πιέσεις 32 εμπρός 29 πίσω).
Dog να τα αλλάξω ή να περιμένω να βγάλουν το χειμώνα και μετά; Εχω 12.000κμΑν είναι να τα αλλάξω θέλω κάτι μαλακό, που να ζεσταίνεται γρήγορα και σκέφτομαι μηπως πείραζα και τη διάσταση για να μαλακώσει λίγο το αυτοκίνητο. Τι λέτε;
Είναι μύθος οτι το ζέσταμα εξαρτάται απο το δείκτη ταχύτητας. Στη δική σου περίπτωση αυτό που φταίει είναι το λάστιχο το οποίο είναι απαράδεκτο (υποθέτω είναι το Toyo Proxes R31). Δέν ξέρω αν το R31 βγαίνει σε πιό χαμηλό δείκτη, αλλά ακόμα και να έβγαινε να είσαι σίγουρος οτι θα είναι το ίδιο απαράδεκτο. Δές και αυτό το τέστ απο Best Motoring: http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1381742#p1381742. To mazda βγήκε τελευταίο με μεγάλη διαφορά απο τα υπόλοιπα στο τέστ φρεναρίσματος και σε αυτό κατα τη γνώμη μου φταίνε 100% τα λάστιχα.
Βάλε ένα εξάλτο στην ίδια διάσταση και θα μεταμορφωθεί το αυτοκίνητο. Όσο για άλλη διάσταση, μπορείς να βάλεις 195/50/16 ή 205/50/16 αλλά υπολόγισε οτι αυτές οι διαστάσεις είναι γύρω στα 200 ευρώ πιό ακριβές απο την 195/45/16 οπότε κατα τη γνώμη μου δέν αξίζει.
-
iceburner, για κινητήρα και κιβώτιο να μην ανησυχείς, το μόνο που έχεις να ανησυχήσεις είναι τα λάστιχα. Πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος ότι είναι με τις σωστές πιέσεις για να τα φτάσεις στα όρια του δείκτη ταχύτητας τους (H=210km/h). Αν από κάποιο λείπει αρκετός αέρας, είναι πιθανό ακόμα και να υπερθερμανθεί και να διαλυθεί, ευτυχώς βέβαια δεν είναι συχνό κάτι τέτοιο.
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Έτσι κι αλλιώς οι δείκτες ταχύτητας είναι για sustained μέγιστη ταχύτητα.Δεν είναι για sustained, είναι για 10 λεπτά. Τόσο εγγυάται ο κατασκευαστής. Βέβαια στην κατηφόρα εκεί αποκλείεται να πήγαινε 10 λεπτά με 200+, αλλά θα έπρεπε να είναι σίγουρος για τις πιέσεις...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
iceburner, για κινητήρα και κιβώτιο να μην ανησυχείς, το μόνο που έχεις να ανησυχήσεις είναι τα λάστιχα. Πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος ότι είναι με τις σωστές πιέσεις για να τα φτάσεις στα όρια του δείκτη ταχύτητας τους (H=210km/h). Αν από κάποιο λείπει αρκετός αέρας, είναι πιθανό ακόμα και να υπερθερμανθεί και να διαλυθεί, ευτυχώς βέβαια δεν είναι συχνό κάτι τέτοιο.Έτσι κι αλλιώς οι δείκτες ταχύτητας είναι για sustained μέγιστη ταχύτητα.
Δεν είναι για sustained, είναι για 10 λεπτά. Τόσο εγγυάται ο κατασκευαστής. Βέβαια στην κατηφόρα εκεί αποκλείεται να πήγαινε 10 λεπτά με 200+, αλλά θα έπρεπε να είναι σίγουρος για τις πιέσεις...
Πάνω από τα 200 πραγματικά πάντα...πρέπει να ήταν κάποια δευτερόλεπτα...Το ερώτημα τωρα που μου ήρθε και αφορά τα λάστιχα είναι το εξής:
Υποθέτωντας ότι έχουμε σωστές πιέσεις να πηγαίνεις πολύ ώρα πχ 15-20 λεπτά κοντά στο όριο των ελαστικών έστω 10 χλμ κάτω...μάλλον δημιουργεί πρόβλημα...Αυτό φαντάζομαι εγώ..(καλά σε εμένα με 190 πραγματική όχι κοντερίσια τελική..ακόμη και κατηφόρα γκρεμό να βρεις..πόση ώρα να πηγαίνεις με 200.. )...
Γενικά πάντως πιστεύω ότι όταν κοινούμαστε στα όρια του ελαστικού θέλει πολύ προσοχή..και δεν εννοώ μόνο το στροφιλίκι..
Πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι μύθος οτι το ζέσταμα εξαρτάται απο το δείκτη ταχύτητας.
Αυτό πώς εξηγείται; Ρωτάω διότι σκέφτομαι να βάλω ελαστικά με μεγαλύτερο δείκτη (V αντί H που είναι το κανονικό για το αυτοκίνητό μου) και με έχει προβληματίσει αν το ελαστικό με δείκτη V θα συμπεριφέρεται τελικά χειρότερα από ένα με Η σε συνθήκες χαμηλών ταχυτήτων, όπως αυτές στην πόλη (έχω και 76 άλογα, γενικότερα δε βάζω φωτιά στην άσφαλτο).
-
Το σύστημα θέρμανησης της καμπίνας παίρνει θερμότητα από ηλεκτρική αντίσταση ή από το ψυκτικό υγρό πριν ψυχθεί?
-
Κατά βάση με ψυκτικό (στα ΙΧ τουλάχιστον), αλλά υπάρχουν και έξτρα συστήματα σε ορισμένα αμάξια που έχουν αντίσταση.
-
Βασικά υπέθετα πως θα δουλεύει με αντίσταση οπότε με το που έμπαινα στο αμάξι άναβα φούλ ζέστη και μετά απορούσα γιατί αργούσε να ζεσταθεί...
Από και μπρός λοιπόν τουρτούρισμα μέχρι να πιάσει θερμοκρασία?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Βασικά υπέθετα πως θα δουλεύει με αντίσταση οπότε με το που έμπαινα στο αμάξι άναβα φούλ ζέστη και μετά απορούσα γιατί αργούσε να ζεσταθεί...Από και μπρός λοιπόν τουρτούρισμα μέχρι να πιάσει θερμοκρασία?
Θερμοφόρα...;
-
Nαι, δυστυχώς... Εναλλακτικά, θέλεις κάτι τέτοιο: http://www.maesco.com/products/kim/kimtank/kimtank.html
ή κάτι τέτοιο: http://www.maesco.com/products/kim/kimimmersion/kimimmersion.html
-
Τα μαγαζιά και όλα τα τύπου Praktiker, Alex Pak μέχρι τι ώρα είναι ανοικτά στις 31/12 ?
-
Ζωτικής σημασίας ερώτημα.
Πήγα να αλλάξω την άδεια φυάλη υγραερίου που χρησιμοποιώ για μια σόμπα με γεμάτη.
Ο τυπάς στο βενζινάδικο που πηγαίνω ως συνήθως δεν είχε καινούργια-γεμάτη, και μου
γέμισε την άδεια απο την αντλία που βάζουν αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο.
Σε ερώτησή μου αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την χρήση που προορίζεται, την οποία ανέφερα παραπάνω, ήταν αρνητικός.
Μπορώ εν τέλει να την χρησιμοποιήσω η θα κάνει κανα μπούμ;
Ερωτώ διότι κάπου είχα διαβάσει ότι το υγρεαέριο που προορίζεται για αυτοκίνητα διαθέτει και κάποια στοιχεία λίπανσης μέσα, τα οποία δεν υπάρχουν στις κοινές φυάλες.
Οποιος γνωρίζει κάτι ας πεί..
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα μαγαζιά και όλα τα τύπου Praktiker, Alex Pak μέχρι τι ώρα είναι ανοικτά στις 31/12 ?Λογικά φαντάζομαι ακολουθούν το ωράριο πολ/των οπότε theoriticaly speaking μέχρι τι 6 το απόγευμα πρέπει να είναι ανοιχτά.Με κάθε επιφύλαξη αυτό που σου λέω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nαι, δυστυχώς... Εναλλακτικά, θέλεις κάτι τέτοιο: http://www.maesco.com/products/kim/kimtank/kimtank.htmlή κάτι τέτοιο: http://www.maesco.com/products/kim/kimimmersion/kimimmersion.html
Αυτά είναι για εντελώς άλλη χρήση. Είναι για προστασία του κινητήρα φορτηγών σε πολύ ψυχρές χώρες και λειτουργεί με εξωτερικό ρεύμα.
Αυτό που μάλλον θα βοηθήσει το φίλο travelman είναι κάτι τέτοιο: http://www.ground-z.org/electronics/vehicle/heater.html.
Εναλλακτικά, βάζεις συναγερμό με λειτουργία auto-start και βάζεις μπρός το αμάξι κανα 10λεπτο πρίν μπείς μέσα.
-
Aν είναι να αποφύγει το τουρτούρισμα, ας πάρει και ηλεκτρική κουβέρτα. Εγώ για προθέρμανση κινητήρα+ψυκτικού μίλησα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα μαγαζιά και όλα τα τύπου Praktiker, Alex Pak μέχρι τι ώρα είναι ανοικτά στις 31/12 ?Έως τις 21:00 (δυστυχώς).
Αν θες να αγοράσεις κάτι πήγαινε τη Τρίτη. Σκέψου να αγοράσεις κάτι Τετάρτη 20:45 να πας σπίτι και να μη λειτουργεί. Πως θα αντέξεις δυο ημέρες μέχρι να μπινελικώσεις κάποιον από το κατάστημα. -
Και τι θα πας να τους πεις 2 μέρες μετά;
'...να, αγόρασα αυτό το εργαλείο το 2008...'
Αυτομάτως, χάνεις 95% του πελατικού δικαίου.
-
Δεν ήρθε το χαρτί για το σήμα τελών κυκλοφορίας στο σπίτι...
Από που μπορώ να το πάρει κανείς χωρίς χαρτί? Από την εφορία του, από οποιαδήποτε εφορία (διαφορετική από την εφορία του), από οποιαδήποτε τράπεζα?Πρέπει να έχει κανείς την άδεια κυκλοφορίας, σωστά?
-
Πέτρο αύριο τελευταία μέρα. Βιαστείτε! Εφορία. Όχι τράπεζα. Με την άδεια μαζί εννοείται. Στην ΔΟΥ που πάγεται ο ιδιοκτήτης νομίζω.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο