-
η αληθεια ειναι οτι η μουρη μου παραπεμπει σε φλωρο
παντως ελιγμους δεν εκανα, μεσαια λωριδα μονος μου ημουν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η αληθεια ειναι οτι η μουρη μου παραπεμπει σε φλωροπαντως ελιγμους δεν εκανα, μεσαια λωριδα μονος μου ημουν
εε μάλλον αυτό σε γλίτωσε.... (η κίνηση στη μεσαία λωρίδα...)
-
Eιναι η ιδεα μου ή πραγματι δεν κυκλοφορει τοση αστυνομια οση αλλες χρονιες-γιορτες ...που να βγουν τωρα με τοσα που εχουν γινει
-
Άψογος ο Αστυνομικός που με σταμάτησε σε δρόμο με όριο τα 60(!) ενώ πήγαινα με τα διπλάσια και βάλε
Άψογος διότι ήταν ευγενέστατος και μου μίλησε με έναν άκρως φιλικό τρόπο, αφού μου ζήτησε να πηγαίνω πιο αργά σε έναν δρόμο που ναι μεν έχει ένα παράλογο όριο αλλά είναι επαρχιακός!
Με έφτιαξε ο άτιμος...μας ευχήθηκε και καλές διαδρομές στα χιόνια! -
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Eιναι η ιδεα μου ή πραγματι δεν κυκλοφορει τοση αστυνομια οση αλλες χρονιες-γιορτες ...που να βγουν τωρα με τοσα που εχουν γινειΑυτό ισχύει κατά πολύ, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία, και στην Εθνική Οδό, όπου η εμφάνιση τους είναι μηδαμινή.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Άψογος ο Αστυνομικός που με σταμάτησε σε δρόμο με όριο τα 60(!) ενώ πήγαινα με τα διπλάσια και βάλε
Άψογος διότι ήταν ευγενέστατος και μου μίλησε με έναν άκρως φιλικό τρόπο, αφού μου ζήτησε να πηγαίνω πιο αργά σε έναν δρόμο που ναι μεν έχει ένα παράλογο όριο αλλά είναι επαρχιακός!
Με έφτιαξε ο άτιμος...μας ευχήθηκε και καλές διαδρομές στα χιόνια!Υπέροχα. Έχουμε καταλήξει να μάς κάνουν να χαιρόμαστε και να λέμε και ευχαριστώ, όταν κάνουν το αυτονόητο.
-
Συγνώμη αλλά το αυτονόητο θα ήταν να του κόψει κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Απλά το όργανο έπραξε κατά συνείδηση και όχι κατά το γράμμα του νόμου.
-
Το αυτονόητο για μένα είναι να είναι ευγενικός και τυπικός, να κάνει συστάσεις και να μη λειτουργεί φοροεισπρακτικά και μόνο. Δηλαδή δεν έδωσα τόσο βάση στο γεγονός ότι δεν έκοψε κλήση.
Το ίδιο σχόλιο θα έκανα ακόμα και εάν έκοβε κλήση στον Ηλία. Βέβαια τότε ο Ηλίας μάλλον δε θα έλεγε ευχαριστώ, οπότε δε θα γκρίνιαζα κι εγώ.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γνωρίζω πάντως ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του C4I θα ήταν και η δυνατότητα παρακολούθησης - καταγραφής σε real-time μέσω κάμερας αυτών που θα έβλεπε ο Ζητάς.Αν μιλάς για το C4I του 2004, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για κάμερες σε οχήματα. Οι κάμερες στους δρόμους μπορούν να καταγράφουν ταχύτητα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μόνο και μία από αυτές είναι να είναι ακίνητες (άρα άχρηστες αν κάτι κινείται γρήγορα).
Η αντίδραση του αστυνομικού ήταν σωστή. Θα ζύγιασε και το γεγονός ότι ο δρόμος ήταν άδειος ότι και το όχημα επιτρέπει τέτοιες ταχύτητες με σχετική ασφάλεια (σίγουρα μεγαλύτερο από το όχημα του 60 που κινείται με 120 χιλιόμετρα την ώρα και απαιτείται μία μέρα για να φρενάρει από τέτοια ταχύτητα). Θα έκοψε και μούρη πέραν πάσης υποψίας.
Η αντίδραση είναι λάθος γιατί η επίβλεψη της εφαρμογής του νόμου ή γίνεται ή δε γίνεται, όχι επιλεκτικά, αλλιώς ο αστυνομικός γίνεται δικαστής, που είναι χειρότερο, χώρια που ανοίγει την πόρτα σε ένα σωρό ανωμαλίες. Ιδίως μάλιστα που απλά βαριόταν (ΙΜΗΟ) και όχι επειδή στάθμισε όλα αυτά τα ενδεχόμενα.
ΙΜΗΟ θα έπρεπε να σε είχε γράψει για αυτοσχέδιους αγώνες ή/και οδήγηση χάριν εντυπωσιασμού. Ησουν τυχερός.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γνωρίζω πάντως ότι ένα από τα πλεονεκτήματα του C4I θα ήταν και η δυνατότητα παρακολούθησης - καταγραφής σε real-time μέσω κάμερας αυτών που θα έβλεπε ο Ζητάς.
Αν μιλάς για το C4I του 2004, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για κάμερες σε οχήματα. Οι κάμερες στους δρόμους μπορούν να καταγράφουν ταχύτητα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μόνο και μία από αυτές είναι να είναι ακίνητες (άρα άχρηστες αν κάτι κινείται γρήγορα).
Η αντίδραση του αστυνομικού ήταν σωστή. Θα ζύγιασε και το γεγονός ότι ο δρόμος ήταν άδειος ότι και το όχημα επιτρέπει τέτοιες ταχύτητες με σχετική ασφάλεια (σίγουρα μεγαλύτερο από το όχημα του 60 που κινείται με 120 χιλιόμετρα την ώρα και απαιτείται μία μέρα για να φρενάρει από τέτοια ταχύτητα). Θα έκοψε και μούρη πέραν πάσης υποψίας.
Η αντίδραση είναι λάθος γιατί η επίβλεψη της εφαρμογής του νόμου ή γίνεται ή δε γίνεται, όχι επιλεκτικά, αλλιώς ο αστυνομικός γίνεται δικαστής, που είναι χειρότερο, χώρια που ανοίγει την πόρτα σε ένα σωρό ανωμαλίες. Ιδίως μάλιστα που απλά βαριόταν (ΙΜΗΟ) και όχι επειδή στάθμισε όλα αυτά τα ενδεχόμενα.
ΙΜΗΟ θα έπρεπε να σε είχε γράψει για αυτοσχέδιους αγώνες ή/και οδήγηση χάριν εντυπωσιασμού. Ησουν τυχερός.
C4I Μου φαίνεται παράξενο τεχνολογία που είναι διαθέσιμη εδώ και 20 έτη να μην είχε προβλεφθεί αλλά δεν με παραξενεύει αυτό που λες.
Περί της Εφαρμογής του Νόμου. Όταν αποφασίσουμε τι Αστυνομία θέλουμε τότε θα ταυτιστώ απόλυτα με τις απόψεις σου. Το θέμα είναι ότι αν το όργανο έγραφε τον συμφορουμίτη τότε θα ομιλούσαμε για τη φοροεισπρακτική τακτική της Αστυνομίας. Τώρα μιλάμε για μετατροπή του Αστυνόμου σε Δικαστή. Δεν έχεις άδικο όμως καθώς και εγώ συμφωνώ ότι η δουλειά του Αστυνόμου είναι η παρακολούθηση τήρησης των Νόμων όσο τρελοί ή αστείοι ή παράλογοι είναι. Για το λόγο αυτό είχα εκνευριστεί και από το άρθρο του ΚΚ με το τρόπο με τον οποίο είχε παρουσιάσει την επαφή με τα όργανα της τάξης.
Καθώς έχω ζήσει στο Εξωτερικό η εμπειρία μου λέει ότι σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και σε χώρες όπως η Γερμανία ο Αστυνομικός κάνει χρήση της κρίσης του και ναι κάνει και τα στραβά μάτια. Βέβαια πολύ σπάνιο το συγκεκριμένο φαινόμενο σε χώρες όπως Γερμανία ή Ελβετία (τα Γερμανόφωνα Καντόνια). Αντίθετα σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία (η τελευταία ως και το 2001 δεν γνωρίζω τι γίνεται μετά τα μέτρα για τη μείωση των τροχαίων) το όργανο της τάξης εφαρμόζει σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις την κρίση του.
-
Φάνηκε ότι απλά 'λειτουργούσε' προειδοποιητικά μιας και ήταν μόνος του στο μπλόκο! Όπως και νάχει τα ρισπεκτ μου μιας και ηταν κατι παραπανω απο ευγενικος! Πρώτη φορά μιλούσα με αστυνομικό και δεν χρειάστηκε να λειτουργήσω αμυντικα ούτε στιγμή!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΙΜNotSoΗΟ δεν μπορει να σε γραψει για τιποτα απο αυτα τα δυο γιατι για αυτοσχεδιους αγωνες χρειαζεται και δευτερος (κοντρα μονος σου?) και για εντυπωσιασμο πρεπει να υπαρχει και κοινο. Και μιλαω πολυ σοβαρα. Να εισαι στα Λιμανακια να το καταλαβω, να εισαι στην μεση μιας ερημης ευθειας επαρχιακου δρομου και απλα να πηγαινεις γρηγορα, και να σου λεει 'οδηγηση προς χαριν εντυπωσιασμου', δεν στεκει. Για την ακριβεια μονο ως ανεκδοτο πιανει.
Κατα τα αλλα, το 'επικινδυνη οδηγηση' ειναι η πιο μλκσμενη κατηγορια που μπορει να υπαρξει, γιατι επιτρεπει στον ΜΠΑΤΣΟ να κανει οτι γουσταρει και να αποφασισει οπως γουσταρει με βαση την φατσα σου, το αυτοκινητο σου, τον τοπο καταγωγης σου (Αθηναιος στην επαρχια? περαστε πελατες μου), το αν πηδηξε χτες, το αν πηδηξε την γυναικα του η αυτην που πραγματικα θα ηθελε να πηδαει και παει λεγοντας...
ΥΓ Ποιος αποφασιζει οτι η λεξη μπατσος ειναι υβριστικη?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αλλιώς ο αστυνομικός γίνεται δικαστής, που είναι χειρότερο, χώρια που ανοίγει την πόρτα σε ένα σωρό ανωμαλίες. Ιδίως μάλιστα που απλά βαριόταν (ΙΜΗΟ) και όχι επειδή στάθμισε όλα αυτά τα ενδεχόμενα.μα με τον νεο κοκ ο μπατσος γινεται δικαστης, αφου αμα σε γραψει τελειωσε δε μπορεις πλεον να πας στο δικαστηριο και να διεκδικησεις το ενδεχομενο δικιο σου
και ο διοικητης του στον οποιο μπορεις να πας για παραπονο θα σε κλασει κανονικα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πριν απο 2 βδομαδες φανηκα παααααρα πολυ τυχερος(ισως ο πιο τυχερος του κοσμου!).ειδα αδειο δρομο και ειπα να ανοιξω λιγακι(ηταν ενα κουπερ s και ενα ΤΤ διπλα μου ) σε καποια φαση αφου τους περναω και αυτοι σταματανε να ενδιαφερονται βρισκομαι να πηγαινω μονος με καπου 190...
σταματαω κανονικα στο φαναρι και σκαει διπλα μου Ζητας..
(ακομα δε καταλαβα απο πού ξεφυτρωσε)kacey, αν αυτό δεν είναι αυτοσχέδιοι αγώνες, δεν ξέρω τι είναι. Θέλεις και καρό σημαία ?
Όταν αποφασίσουμε τι Αστυνομία θέλουμε τότε θα ταυτιστώ απόλυτα με τις απόψεις σου. Το θέμα είναι ότι αν το όργανο έγραφε τον συμφορουμίτη τότε θα ομιλούσαμε για τη φοροεισπρακτική τακτική της Αστυνομίας. Τώρα μιλάμε για μετατροπή του Αστυνόμου σε Δικαστή. Δεν έχεις άδικο όμως καθώς και εγώ συμφωνώ ότι η δουλειά του Αστυνόμου είναι η παρακολούθηση τήρησης των Νόμων όσο τρελοί ή αστείοι ή παράλογοι είναι. Για το λόγο αυτό είχα εκνευριστεί και από το άρθρο του ΚΚ με το τρόπο με τον οποίο είχε παρουσιάσει την επαφή με τα όργανα της τάξης.
Προσωπικά θέλω Αστυνομία που να τηρεί τους νόμους και όχι να αποφασίζει ο κάθε άσχετος το αν και πότε θα τους τηρήσει. Αν έγραφε το φίλο μας θα το θεωρούσα λογικό και καθόλου φοροεισπρακτικό. Η άποψή μου είναι: κάνε ό,τι κάνεις αλλά αν σε πιάσουν, έπαιξες και έχασες, ας πρόσεχες. Οχι 'σας παρακαλώ κύριε μπάτσε, να, ένα απλό S3 έχω και γιαυτό είναι ασφαλέστερο να πηγαίνω εγώ με 190 παρά ο παππούς με το Lada με 120 κτλ. κτλ.' (ενδεικτικά τα λέω, δε λέω πως είπε ο άνθρωπος έτσι...) Αν είχα εμπιστοσύνη στην Παιδεία και την Ποιότητα της αστυνομίας και την επιλεκτική τήρηση των νόμων εκ μέρους της χάρην μόνο της κοινής λογικής και όχι για λογής-λογής εξυπηρετήσεις τότε θα έλεγα άλλα αλλά με ΑΥΤΗ την Αστυνομία δε θέλω πολλά-πολλά, θέλω να είναι by the book.
@QsisVTS: δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω έχει σταματήσει η by default αποστολή της υπόθεσης σε Δικαστήριο αλλά αν πας και πεις 'διαφωνώ, θέλω να πάω σε Δικαστήριο' νομίζω υποχρεούται να τη στείλει. Αν μπορεί κάποιος πιο διαβασμένος ας μας διαφωτίσει.
-
Nass
Αναφερομουν σε αλλη ιστορια σε ποστ λιγο πιο κατω, ισως να μπερδεψα κατι. Νομιζα οτι μιλας για τον συνφορουμιτη που πηγαινε μονος σε επαρχιακη οδο με 120 και ο ευγενικος κυριος τροχονομος (:D) του εκανε συσταση. Για αυτο το σκηνικο δεν σχολιαζεις οτι προτιμας καποιον που να εφαρμοζει τους νομος σε ΚΑΘΕ περιπτωση?
-
Δεν το είδα παλικάρι μου Αλλά η άποψή μου ισχύει: αν είναι ο αστυνομικός να είναι στουρνάρι, προτιμώ να εφαρμόζει τους νόμους by the book παρά σύμφωνα με την απαίδευτη άποψή του περί δικαίου. Πχ. αν ο δολοφόνος του 15χρονου λειτουργούσε by the book δεν θα είχε συμβεί ό,τι συνέβη. Κατ΄ εμέ η γενικευμένη αστυνομική αυθαιρεσία είναι χειρότερο από την τυπική εφαρμογή των νόμων. Μην ξεχνάμε πως αν σήμερα ο 'καλός' αστυνομικός μας τη 'χαρίσει' επειδή τρέχαμε με 120 σε άδειο δρόμο, αύριο μπορεί να τη 'χαρίσει' και στο μεθυσμένο που πήγαινε σπίτι του 100 μέτρα παραπέρα με 5 χλμ/ώρα και μεθαύριο οι ίδιοι αυτοί ο μεν να τρέχει με 200 ο δε να πάρει στο λαιμό του 5-6 -μεταξύ των οποίων και κάποιο οικείο μας. Η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων σε όφελός μας είναι απλά το τυράκι στη φάκα.
-
Μετά από προτροπή του φίλου nidosan, παραθέτω link για να μην τα ξαναγράφω...
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Σχετικό-άσχετο:Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έφυγα εκτάκτως για τα Λεχαινά Ηλείας με τους γονείς μου και μια εξαδέλφη για έκτακτο κοινωνικό γεγονός! ( κηδεία...)
Ο δείκτης βενζίνης ήταν στο 1/4. Συμπλήρωσα 20 € (22,2 λίτρα) στην (ακριβή) JetOil στην Ακράτα για να μην μείνω, οπότε ο δείκτης ανέβηκε λίγο πάνω από το 1/2.
Στο γυρισμό ψιλόβρεχε. Στο ένα βενζινάδικο λοιπόν δεν σταμάτησα γιατί έβρεχε, το επόμενο ήταν ακριβό, το άλλο δεν μου ενέπνεε εμπιστοσύνη, το μεθεπόμενο μου ξύνιζε ενώ και το επόμενο μου μύριζε, έφτασα στον κόμβο Νέας Περάμου με ένδειξη υπολοίπου καυσίμου για 47 χλμ. Μετά τον κόμβο αυτό όμως αρχίζει ανηφόρα, με αποτέλεσμα στα μισά της ανηφόρας η ένδειξη υπολοίπου μηδενίζεται, αμέσως μετά γίνεται 3 παύλες και μένω από βενζίνη...
Η οδική βοήθεια δεν με καλύπτει για έλλειψη καυσίμου (διαβάστε τους όρους του συμβολαίου σας κύριε), και πήρα τηλέφωνο την Αττική Οδό στο 1866 για να μου δώσει το τηλέφωνο της Ολυμπίας Οδού. Τηλεφωνώ στην Ολυμπία Οδό, λέω τα σχετικά με την μ@λ@κία που με έδερνε αλύπητα, και είπαν πως στέλνουν περιπολικό. Και ενώ βημάτιζα πέντε βήματα εμπρός κι άλλα πέντε πίσω στο ρείθρο καπνίζοντας και περιμένοντας, ενώ τα γερόντια περίμεναν καρτερικά στο αυτοκίνητο, εμφανίζεται ανακριτικό της τροχαίας. Ρωτούν, εξηγώ, γελάνε, κατεβαίνουν, βάζουν κώνους πίσω από το 307, καλούν την Ολυμπία Οδό να τσακιστεί να στείλει περιπολικό άμεσα και φεύγουν για να μου φέρουν βενζίνη!
Στα 5 λεπτά περνά φορτηγό της Express Service, ο οδηγός αφού του λέω τα καθέκαστα, επιμένει πως η τροχαίοι με κορόιδεψαν και δεν θα μου φέρουν ποτέ βενζίνη (... τι να ήθελε άραγε; ). Τον ευχαριστώ και φεύγει.
Στα 10 λεπτά έρχεται το κίτρινο Transit της Ολυμπίας Οδού, που βάζει κι άλλους, μεγαλύτερους κώνους πίσω από το Peugeot και επίσης ανάβει εκείνα τα έντονα κίτρινα φώτα-βέλη που δείχνουν: Να, εδώ είναι ο μ@λ@κ@ς που έμεινε από την καρμιριά του...
Στα 15 λεπτά επιστρέφει το Nissan με τους μπλε φάρους, κατεβαίνει ο (πιτσιρικάς) τροχονόμος με 4λιτρο μπετονάκι και χωνί και λυτρώνομαι... Βγάζω χρήματα να πληρώσω την βενζίνη, ανένδοτος! Μα πρέπει, δεν γίνεται, όχι δεν παίρνω τίποτα, να κεράσω τους καφέδες της βάρδιας,* όχι, μας φέρνεις σε δύσκολη θέση!* Γιατί;* Έτσι, άμα θες άναψε δυο κεράκια να είμαστε καλά.* Τους χιλιοευχαρίστησα, και έφυγα. Στο πρώτο βενζινάδικο που βρήκα, το ξεχείλησα...ΥΓ.: Στην ίδια περιοχή είχα μείνει από βενζίνη πριν 25 χρόνια με στρατιωτικό βενζινοκίνητο Unimog. Νομίζω πως δεν θα επιτρέψω στο μέτρο του δυνατού να τριτώσει...
μπραβο τους!
-
Όλο και κάποιος θα βρεθεί να γράψει ότι κακώς έκαναν και ότι η βενζίνη του κράτους δεν τους ανήκει για να την κάνουν δώρο σε όποιο οδηγό τους καπνίσει.
-
Ωχ, καλά λες.
4lt βενζίνη είπαμε; Ο takisB χρωστάει σε κάθε φορολογούμενο πολίτη που πλήρωσε τη βενζίνη του 0.0000004 ευρώ .
Δεχόμαστε και επιταγές.
Ακούς εκεί. Πώς την είδαμε δηλαδή. Δωρεάν βενζίνη από τους μπάτσους. Ε ρε kacey που σας χρειάζεται.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!