Ο χρήστης nidosan έγραψε:
ο ηλεκτρολόγος που μου άλλαξε το alternator,μου έδειξε με ένα φορητό μηχάνημα που μετράει amper εκκίνησης ότι οι Bosch είναι υπερεκτιμημένες.
Μπροστά μου σύνδεσε 2-3 Bosch που είχε προς πώληση και σε σύγκριση με κάποιες άλλες μάρκας 'Mekapses' ήταν υποδεέστερες σε αυτό τον τομέα.
Τώρα αν με δούλεψε και γω ψέματα σας λέω!
Στην ουσία το μηχάνημα αυτό δίνει στη μπαταρία όσο μεγαλύτερο φορτίο γίνεται και μετράει πόσα Αμπέρ θα περάσουν χωρίς η τάση στους πόλους της να πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο (π.χ. τα 9V). Θυμάσαι πόσα Αμπέρ εκκίνησης έγραφαν οι συγκεκριμένες και πόσα έγραψε το μηχάνημα? Τι σειρά ήταν?
Το πάοο καιρό της είχε στο ράφι ο τύπος, βέβαια, και αν τις είχε για 'demo' ώστε να πουλάει τις 'no name' που τις βρίσκει σε καλή τιμή και έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους δε μπορείς να το ξέρεις και λογικά αν ισχύει το ότι δε βγάζουν τα cold cranking amps που υπόσχονται θα το έχουν διαπιστώσει και αλλού - π.χ. σε φόρουμ του εξωτερικού.
Το σίγουρο είναι ότι το ίδιο μοντέλο μπαταρίας στις ίδιες διαστάσεις το βρίσκεις από μαγαζί σε μαγαζί με τεράστιες διαφορές στην τιμή. 90 το είχε ο ένας αυτό που έβαλα εγώ, 80 ο άλλος, 70 ο τρίτος - ένα καλό ανθρωπάκι που πιάσαμε τη συζήτηση και στο τέλος μου έκανε δώρο το αντιοξειδωτικό σπρέι για τους πόλους και μου είπε αν πάθει κάτι η μπαταρία τα επόμενα 2 χρόνια να έρθω να τον βρω να μου δώσει άλλη...
Δεν ήταν το όργανο με την αντίσταση.Ήταν ένα που έμοιαζε με πολύμετρο.Τι σειρά ήταν οι Bosch, δεν θυμάμαι,θυμάμαι όμως πως μόνο οι αυτές έδειξαν λιγότερα από τα αναγραφόμενα.
Μάλιστα το μηχάνημα τσέκαρε και την κίτρινη Optima(900Α)που έδειξε 1360Α.
Βέβαια έχει και 300+ευρώ αυτή.