-
σε κάτω των 20€ κοίταξε και αυτά:
CHATEAU JULIA MERLOT (ή και το refosco-αγιωργίτικο)
ΚΤΗΜΑ ΑΒΕΡΩΦ (όχι το κατώγι)
ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ
ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ(δοκίμασέ το, μη σε τρομάξει η μαυροδάφνη, δεν είναι γλυκό, ούτε γλυκίζει)αν όχι για το τραπέζι, που γενικώς αυτό ξέρεις αυτό εμπιστεύεσαι , για να τα έχεις υπ' όψιν.
-
-
Α! Επίσης αυτή την εποχή μην παραβλέπεις και τα Beaujolais nouveau !
Δεν είναι ποιοτικό κρασί, αλλά είναι σίγουρα ιδιαίτερο -ανήκει στην κατηγορία των φρέσκων κρασιών και δεν έχει τη συνηθισμένη γεύση του κόκκινου κρασιού-, είναι πάμφθηνο και έχει και το συμβολισμό του ! Κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου έρχεται το τέλος της συγκομιδής και η αρχή της νέας οινοπαραγωγικής περιόδου
Μάλλον σε οικογενειακό τραπέζι δεν ταιριάζει, αλλά έχει την πλάκα της αυτή η 'παράδοση' !
-
Ακόμα το πουλάνε στην Ελλάδα? Πάει μας τέλειωσε αυτό και βασικά κάνει μόνο για να μεθύσεις.
-
Είχα τύχει να είμαι στο Παρίσι την ημέρα που το BN ήταν διαθέσιμο. Το δοκίμασα και το βρήκα απαίσιο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ακόμα το πουλάνε στην Ελλάδα? Πάει μας τέλειωσε αυτό και βασικά κάνει μόνο για να μεθύσεις.α δεν ξέρω...
Είχα τύχει να είμαι στο Παρίσι την ημέρα που το BN ήταν διαθέσιμο. Το δοκίμασα και το βρήκα απαίσιο.
γράψε άκυρο τότε !
-
Μα είναι απαίσιο...κανένας δεν θα σου πεί το αντίθετο. Οι Γάλλοι πορώνονται βέβαια γιατί είναι παραδοσιακή γιορτή ας πούμε αλλά αυτό δεν λέει τπτ. Το αγοράζουν άλλωστε πάμφθηνο και όπως είπα είναι ιδανικό για να κάνεις κεφάλι γι αυτό και το αγαπάει πολύ η σπουδάζουσα νεολαία, το σερβίρουν και στα φοιτητικά εστιατόρια εκείνη την μέρα. 1.5λίτρο 3 ευρώ...Καταλαβαίνεται πώς βγαίνουν οι πάντες
-
Ντάξει ρε σεις όχι και απαίσιο Απλώς δεν είναι κρασί Πιο προς το φρουτοποτό φέρνει.
-
Πιο προς το 'μια-μαλακία-και-μισή' είναι, άστα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πιο προς το 'μια-μαλακία-και-μισή' είναι, άστα!Και λίγα λές Το θάψαμε το κρασί
-
Τα άλλα να τα δοκιμάσεις πάντως !
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Α! Επίσης αυτή την εποχή μην παραβλέπεις και τα Beaujolais nouveau !Δεν είναι ποιοτικό κρασί, αλλά είναι σίγουρα ιδιαίτερο -ανήκει στην κατηγορία των φρέσκων κρασιών και δεν έχει τη συνηθισμένη γεύση του κόκκινου κρασιού-, είναι πάμφθηνο και έχει και το συμβολισμό του ! Κάθε χρόνο την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου έρχεται το τέλος της συγκομιδής και η αρχή της νέας οινοπαραγωγικής περιόδου
Μάλλον σε οικογενειακό τραπέζι δεν ταιριάζει, αλλά έχει την πλάκα της αυτή η 'παράδοση' !
Αν και η έλευση του Beaujolais nouveau είναι συνδεδεμένη με πολυ ευχάριστες προσωπικές αναμνήσεις στο Παρίσι και με περίφημα γλέντια και μεθύσια το κρασί είναι ΓΤΠ...
Ένα θα σου πω : το ξέρει και το παίρνει μέχρι κι η μάνα μου, ΕΛΕΟΣ -
Δεν ξέρω τί λέτε εσείς αλλά le Beaujolais nouveau est arrive
(με τον αδερφό το αποκαλούμε Beaupsolais )
-
ντάξει ρε παιδιά φτάνει το ξύλο
Εμένα στο context του μου αρέσει, το έχω εντάξει στην διεθνιστική διονυσιακή κουλτούρα, και στα όργιά μας δεν θα σας καλέσω ποτέ
και για τη μάνα σου koutsan εσύ φταις ! Από ενδιαφέρον για τη ζωή του κανακάρη της θα το έμαθε Αλλά είδες να σου λέμε τπτ; Οχι !
-
-
Eνα SYRAX Παλυβου η ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ του Σκουρα για αρχη κ μιας κ θελεις chardonnay ΑΡΜΥΡΑ του Σκουρα (νοτες ξυλου) η Συμεωνιδη για το τελος της βραδιας .
-
Καλά τα κρασιά αυτά, αλλά εδώ έχω πετύχει ένα μαγαζί στη Weihnachtsmarkt που κάνει πολύ καλό Glühwein... αν και πρόκειται για χείριστης ποιότητας κρασί, δε με χτυπάει ευτυχώς... Μάλλον κάνει καλή δουλειά το Bratwurst, οι κρέπες με γέμιση Mars και τα ψητά μήλα με γλάσο βανίλια...
και μετά από όλα αυτά επιδόρπιο βάφλα με πολλή φαντασία...
-
150000 θερμίδες όλα αυτά. Ευτυχώς κάνει κρύο και τα καίμε
-
Γιατρέ, πως την έχεις δεί τη δουλειά, θα πείς κι αλλα φαγητά??
Το Gluwein το έχουν κι εδώ (και το σιχαίνομαι).
Βτς, ξέρεις γιατί δε σε βαράει?
Θυμήσου το σημείο βρασμού της αλκοόλης και του νερού και θα καταλάβεις -
Eσύ μένεις στην Προτεσταντική Ολλανδία δεν μετράς
Κρασιά