-
Λοιπον εγω θα σου πω με βαση την λογικη πιο ειναι το καλυτερο που μπορεις να αγορασεις ,στην μικρομεσαια και supermini κατηγορια ,με οριο τα 13500 ευρω(+-500) , γιατι το συναισθημα σου, κανεις εκτος απο εσενα δεν μπορει να το ξερει.
supermini
-Fiat grande Punto 3d 1.4 16v 95Hp(12.9Kgm) Racing- 13100 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο(δηλαδη air condition ,υδραυλικο τιμονι , ηλεκτρικους καθρευτες mp3 player κλπ) + 15αρες ζαντες + προβολεις ομιχλης + 4 αεροσακους-Ford fiesta 1.4 3d 16v 96Hp(13kgm) Trend-13675 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + 5 αεροσακους
-Mazda 2 1.3 3d 16v 86 Hp(12.4Kgm) Touring Alloy- 13640 ευρω, εχει βασικο εξοπλισμο + 16αρες ζαντες + προβολεις ομιχλεις + αναδιπλουμενους καθρευτες + 6 αεροσακους
-Peugeot 207 3d 1.4 16v 95Hp(13.8Kgm) Trendy - 13950 ευρω, εχει βασικο εξοπλισμο + 6 αεροσακους
-Renault Clio 3d 1.2T 16v 100Hp(14.8Kgm) Turbo expression-13700 ευρω, εχει βασικο εξοπλισμο + προβολεις ομιχλης 5 αεροσακους
-Seat Ibiza SC 1.6 Reference Pack 105Hp(15.6Kgm) - 14090 ευρω, εχει βασικο εξοπλισμο + 15αρες ζαντες + προβολεις ομιχλεις + 4 αεροσακους
-Seat Ibiza (OLD) 1.4 16v Formula Sport 115Hp(15.3Kgm) - 12990 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + 16αρες ζαντες + αναδιπλουμενους καθρεφτες + προβολεις ομιχλης + δερματινο τιμονι + λεβιες + Clima + Cruise Control + 4 αεροσακους και σου μενουν και λεφτα να βαλεις καποια ακομα extra!!!
Μικρομεσαια
-Citroen C4 Coupe 1.4 16v Line 90Hp(13.6Kgm) - 13000 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + Cruise Control + 6 αεροσακους
-Μazda 3 1.4 16v Core 84Hp(12.4Kgm) - 12990 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + 4 αεροσακους
-Peugeot 307 3d 1.4 16v XS 90Hp(13.5Kgm) - 13960 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + προβολεις ομιχλης + Clima + 6 αεροσακους
-Peugeot 308 3d 1.4 16v Comfort 96Hp(13.8Kgm) - 13490 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + 6 αεροσακους
-Seat leon 1.4 MPI Reference 86Hp(13.4Kgm) - 13900 ευρω , εχει βασικο εξοπλισμο + προβολεις ομιχλης + 6 αεροσακους
-Ηyundai i30 5d 1.4 16v Special 109Hp(14Kgm) - 13900 ευρω, εχει βασικο εξοπλισμο + 15αρες ζαντες + προβολεις ομιχλης + 4 ηλεκτρικα παραθυρα + 6 αεροσακους
-Kia Pro Ceed 1.4 16v SC1 109Hp(14Kgm) - 13500 ευρω, εχει βασικο εξολπισμο + προβολεις ομιχλης + 6 αεροσακους
Λοιπον απο την supermini κατηγορια το πιο ολοκληρωμενο πακετο ειναι το Seat Ibiza(και το παλιο και το καινουργιο) μαζι με τo Mazda 2.Και τα αλλα μοντελα ομως δεν ειναι ασχημα σαν επιλογη.Γι'αυτο καλο θα ηταν να περασεις μια βολτα απο ολες τις αντιπροσωπιες ολων των μοντελων της supermini κατηγοριας γιατι ποτε δεν ξερεις τι προσφορες παιζουν.
Τωρα στην μικρομεσαια κατηγορια ο νικητης ειναι ξεκαθαρα το i30.Αν και το 308 δεν θα ηταν και ασχημη επιλογη μιας και εχει φοβερο εσωτερικο αλλα ειναι γυμνο απο αποψη εξοπλισμου.
Aν τωρα ρωταγες εμενα πιο απο ολα αυτα θα επελεγα , τοτε στην supermini κατηγορια θα σου ελεγα το Grande Punto Racing 1.4 με βαση το συναισθημα και το Seat Ibiza (OLD) 1.4 Formula Sport με βαση τη λογικη , ενω στην μικρομεσαια θα σου ελεγα το i30 με βαση την λογικη αλλα το 308 με βαση το συναισθημα...
-
Πωπω.....ειναι απο τις λιγες φορες που θα το πω αυτο αλλα.........Το ΚΙΑ ειναι πιο τιμιο απο το ΦΙΑΤ στην εκδοση που κοιτας!!!!!
Αλλα ειναι τοσο φτηνο το ΚΙΑ???
Λοιπον απο μενα πηγαινε για το ΚΙΑ.....δεν θα πιστευα ποτε οτι θα ελεγα τετοιο πραγμα.
Παντως αν υπαρχει δυνατοτητα για Τ-Jet πηγαινε εκει.Αλλη φαση η τουρμπινα....Το εσωσα λιγο εεε???
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Το ΚΙΑ ειναι πιο τιμιο απο το ΦΙΑΤ στην εκδοση που κοιτας!!!!!
Αλλα ειναι τοσο φτηνο το ΚΙΑ???Oντως, το ΚΙΑ ειναι πολυ τιμιο.
Ειναι φθηνο, κυριως οταν προκειται για αγορα τοις μετρητοις.
Με τους τοκους των δοσεων 3 χρονων, βγαινει αρκετα παραπανω...
Εκτος αν εχει αλλαξει κατι απο το Φθινοπωρο που ειχα ρωτησει... -
Παιδια δεν ξερετε ποτε τι παιζει με τις χρηματοδοτησεις καθε εταιρειας.Μπορει να φαινεται οτι εχει υψηλο επιτοκιο αλλα αν δωσεις 10000 ευρω προκαταβολη μπορει να στο δωσουν ατοκα ενω αυτη που φαινομενικα εχει χαμηλοτερο επιτοκιο μπορει να μην εχει καμια αλλη προσφορα εκτος απο το χαμηλο επιτοκιο.Γι'αυτο αν δεν πας να ρωτησεις στην αντιπροσωπια τι ακριβως διακανονισμο θες , δεν εχει κανενα νοημα να μιλαμε για επιτοκια.Η μονη συγκριση που μπορουμε να κανουμε ειναι οι αρχικες τιμες αγορας των εκαστοτε αυτοκινητων.
-
@Neos: Το Tipo αν με 35 χιλιομετρα βαλεις 5η (1000 στροφες) και πατησεις γκαζι επιταχυνει! (καααποτε αλλα επιταχυνει). Γενικα εχει υπερβολικα ελαστικο κινητηρα. Ομως, το Lancia εχει ακριβως αυτο το ''προβλημα'' με τις κατω απο 2500-3000 στροφες. (μπορει βεβαια να τραβαει και πιο καλα απο το τιπο αλλα να μου φαινεται υπερβολικη η υστερηση σε σχεση με το τι κανει μετα τις 3000 στροφες). Αλλα το εχω συνηθισει πια, δε νομιζω πως θα ειναι προβλημα. Παντως ευχαριστω για οσα εγραψες
@saxon: Ετσι οπως το λες ειναι, και θα το σκεφτω σοβαρα. Οσο για το Test Drive, επειδη ενδιαφερομαι για 2 εκδοσεις ουσιαστικα (1.4 16v 95PS, 1.4 T 120PS), δε θα με παρουν με τις ντοματες αν ζητησω test drive και με τις 2? (εδω τη μια ζητας και παλι δεε).
Και ναι τοις μετρητοις θα γινει η αγορα ειτε τωρα ειτε το καλοκαιρι.@Storm: (ηθελα να γραψω στο προηγουμενο post μου ΔΕ και οχι ΣΕ, αλλα το καταλαβες :p) Το ξερω για τα 2 χρονια της Fiat, και δε θελω να γινω φιλαρακι με τον συνεργειά! Παντως το Φιατ που ηδη εχω ακομα δε νιωθει τιποτα...! Κι εγω για ασπρο ProCeedακι ελεγα...
@Evgenios: Πωωω ευχαριστω ρε φιλε για ολ αυτα που καθισες κι εγραψες και τις τοσο περιεκτικες πληροφοριες.
Παμε λοιπον ενα ενα:GPunto ειναι μεσα στις επιλογες.
Fiesta πολυ ακριβο για αυτα που προσφερει (αν και αρκετα καλο).
Mazda2 μια απο τα ιδια με το Fiestaκι, αν και μου αρεσει περισσοτερο (ειναι και πιο αργο ομως).
Πεζο αποκλειονται ολα αμεσως, δε μου αρεσουν
Ibiza καινουριο και παλιο: Μμμμμμ καλη ιδεα, δε το ειχα σκεφτει καν! Αλλα λες να φορτωσω τη γειτονια με το πεμπτο (!!) Ibiza?
Το Twingo οταν το εψαχνα το ειχα αποκλεισει αλλα πραγματικα δε θυμαμαι γιατι! Κατι με ειχε χαλασει...C4: μεσα στις επιλογες ειπαμε
Mazda3: Δυστυχως πολυ αργο παρολο που μου αρεσει αρκετα. Το ειχα στα υποψην αλλα αποκλειστηκε.
Peugeot: Ειπαμε εξω
Το Leon αν και καλο και αυτο ειναι υπερβολικα αργο (βαρυ, λιγα αλογα) και αρκετα ακριβο (και αθλιο κατ εμε εσωτερικο). Συνεπως δε νομιζω να μου κανει.
Hyundai: Παρολο που ο φωτισμος των οργανων ειναι μπλε (και πολυ πιο ωραιος) απο του αδελφου Κια, δε μου αρεσει το πισω μερος του ΚΑΘΟΛΟΥ και ειναι και πιο ακριβο απο το Κια (απο εγγυηση δε ξερω τι παιζει). Αρα γιατι να μην επιλεξω το αδελφακι Κια??Επισης ειχα δει το Daihatsu Sirion, δε καιει τιποτα και ειναι αρκετα σβελτο (μεχρι τα 120-140), αλλα ειναι παρα πολυ κοντο ρε γμτ!!!
Η αγορα 99% θα γινει τοις μετρητοις, οποτε δε μας απασχολει τωρα τοσο πολυ αυτο.
@ftskamins: Κοιτωντας και τη φωτο σου, ναι το εσωσες
Και οντως τοσο εχει το Κια, γιαυτο και με τραβηξε αρκετα προς αυτο.
Τις θερμες μου ευχαριστιες σε ολους που εκαναν τον κοπο να γραψουν τις αποψεις τους.
Περιμενω τις απαντησεις σας καθως και αλλα μελη να συμμετασχουν. -
Παρακαλω
Αρα απο οτι καταλαβαινω εισαι μεταξυ Grande Punto , Ibiza(παλιο και καινουργιο) , C4 και Kia Pro Ceed.Οποτε το καλυτερο πιστευω που μπορεις να κανεις αυτη τη στιγμη ειναι να πας και να κοιταξεις αυτα τα 5 αυτοκινητα και ετσι πιστευω θα ξεκαθαρησεις πολλα πραγματα.Το συναισθημα σου τι λεει?Δηλαδη τι ειναι αυτο που σου κανει click ας πουμε? -
Η ομορφια του Pro_Ceed μου κανει κλικ.
Για την ακριβεια κοιταζα σε πιο κοντα αυτοκινητα, μιας κατηγοριας κατω, ωσπου ανακαλυψα το Ceed. (το απλο οχι το 3θυρο)
Λεω 'λες?'. Κι ετσι αρχιζα να κοιταω και την πιο πανω κατηγορια και διαπιστωσα οτι υπαρχουν αρκετες λυσεις!Οταν ειδα το Pro_Cee'd το λατρεψα.
Πιστευα οτι λογω πιο σπορτιφ εμφανισης θα ηταν και ακριβοτερο αλλα επεσα εξω.
Το ολο πακετο που πουλαει η ΚΙΑ (με την 7ετη εγγυηση να παιζει σημαντικο ρολο) ενισχυει την ολη καλη εικονα.
Απο κει και περα προσπαθω να τα αφησω ολ αυτα στην ακρη και να δω τι αλλο μου προσφερει η αγορα αυτη τη στιγμη ή εαν αξιζει να μεινω με τα τωρινα αυτοκινητα για καποιο διαστημα ακομα μηπως τοτε υπαρχει καποια καλυτερη προσφορα.That's all.
-
ΑΑΑ επισης ξεχασα να γραψω οτι το Mazda 2 μπορει να φαινεται οτι ειναι αργο ομως στην πραγματικοτητα ειναι πιο γρηγορο και απο το Grande Punto και απο το Fiesta ισως μεχρι ενα σημειο και απο το ProCeed.Βλεπεις το βαρος παιζει τεραστιο ρολο.Επισης δεν ξερω αν εχεις σκεφτει τα τελη κυκλοφοριας γιατι τα Clio και Mazda 2 εχουν ενα πλεονεκτημα σε αυτο.Αλλα αν δεν σου αρεσουν οκ παω πασο.
-
Πραγματι ξεχασα οτι το Ceed εχει 7ετη εγγυηση...Αφου σου αρεσει κι ολας πιστευω ειναι μονοδρομος.Απλως αν μπορεις ρωτα και για τιμη σε ζαντες γιατι με τασια θα χασει πολυ σε ομορφια.Παντως συνολικα ειναι πανεμορφο αμαξι.Ειχα δει προσφατα ενα μαυρο Ceed με aftermarket 18αρες ζαντες και επαθα την πλακα μου.Το εβλεπα και το ξαναεβλεπα και δεν πιστευα οτι η Kia εχει φτιαξει τετοια αμαξαρα.Σιγουρα παντως σαν επιλογη αξιζει πιο πολυ απο το Grande Punto , ειδικα αν εχεις προτιμηση στους χωρους και στην ανεση.
Η C4 προσωπικα οταν την βλεπω μου ερχεται να ξερασω .Ειδικα το εσωτερικο ειναι αστα να πανε(για μενα).Το Ibiza(το παλιο) ειναι ιδιαιτερη περιπτωση.Ειναι full εξολπισμενο ειναι μακραν πιο γρηγορο απο το Ceed και ολα τα αλλα , εχει ομως καποια χρονια στην πλατη του.Το καινουργιο το Ibiza ειναι επισης καλη επιλογη γιατι εχει 1.6 κινητηρα ο οποιος ειναι πολυ δυνατος σε σχεση με τους αλλους και φυσικα και αυτο παει πιο γρηγορα απο τα αλλα(εκτος απο το παλιο Ibiza).Aλλα προσωπικα το εσωτερικο του με αηδιαζει.Αρα τελικα το Ceed οπως και να το κανουμε εχει χωρους , εχει καλο κινητηρα , εχει ανεση , εχει εμφανιση εχει εγγυηση ...
-
Ειπα πιο πανω τι μου κανει κλικ.
Οσο για το Mazda 2, το ειχα για αργο αμαξι στις βασικες του εκδοσεις τουλαχιστον.
Και λογω σχεδιασμου το ειχα και για πρακτικα αβολο για καθημερινη χρηση.Edit: Λολ τωρα ειδα το δικο σου νεο ποστ!
Εχεις δικιο και συμφωνω. Δε θα ηθελα να παρω τωρα ενα αμαξι που καταργειται ηδη (το ''παλιο'' ibiza), ενω θα ηθελα να μεινω σε 1.2, 1.3 ή 1.4 λιτρα αμαξι. -
Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Ο λόγος που θέλεις να πάρεις καινούριο αμάξι ποιός είναι;
-
Στο οτι βαρεθηκα τοσα χρονια (και ως παιδι της οικογενειας και ως οδηγος) το ιδιο ακριβως αυτοκινητο στη καθημερινη μου μετακινηση.
Νομιζω μετα απο 15 χρονια καιρος δεν ειναι ε?
-
Απλά γενικά σε βλέπω άκρως ευχαριστημένο με τα αμάξια που οδηγείς τώρα.
-
Απο αυτα που αναφερεις προτεινω proceed
Κατασκευη,εμφανιση,εγγυηση σε ολα πανω.Σοβαρο πλην η ορατοτητα πισω
Αν πεσεις κατηγορια κ πας σε super mini προτεινω αφοβα το mitsubishi colt cz3 (το παλιο κιολας για να πετυχεις super τιμη) : χανεις σε θορυβο κινητηρα κ σχεδιαση εσωτερικου(υποκειμενικο) κερδιζεις σε επιδοσεις(γαζωνει ο 1.3)-εγγυηση-χωρους-οικονομια -
@drdino: Ναι ειμαι ευχαριστημενος.
Πως να μην ειμαι αλλωστε αφου τα εχω αφησει μπας και χαλασουν και ΔΕ χαλανε τα ατιμα?
Χαρακτηριστικο ειναι οτι τελευταια φορα πηγα συνεργειο πριν 8 μηνες για να αλλαξω... ενα σπασμενο αριστερο φλας (κωλοφορτηγατζηδες).
Kαι ολ αυτα σε αμαξια 16/14 χρονων ετσι?!Καλα εννοειται λαδακια κτλ αλλαζω, αλλα περα απ αυτο δε κανω ΤΙΠΟΤΑ και δε τα φροντιζω ουτε στο ελαχιστο.
@panosm25: Ειχα δει το Colt στην εκθεση αυτοκινητου πριν κατι χρονια και δε μου αρεσε καθολου μα καθολου ο χωρος για τα γονατα του οδηγου. Απο τοτε το βλεπω με κακο ματι. Οσο για τη κακη ορατοτητα πισω (για το Ceed μιλαω τωρα), ευθυνονται τα υπερυψωμενα... οπισθια του Ceed, ετσι?
-
το ceed με τάσια δεν λέει καθόλου. Επίσης, δεν μπορουσαν να βάφουν τα χερούλια στις πορτες;
Οδήγα το ceed και το punto t-jet (με -1500ευρώ είναι μια χαρά η τιμή του) και δες. Το 95αρι πούντο υστερεί τρομερά σε ελαστικότητα και κουράζει-καταναλώνει -
Δε λεει με τασια ναι, αλλα ποιος ειπε οτι αργα ή γρηγορα δε μπορω να βαλω τις ζαντουλες μου?
Θα προσπαθησω να εξασφαλισω το 120ρι να δω τι ακριβως παιζει.
-
Ο χρήστης GeorgeMan έγραψε:
@drdino: Ναι ειμαι ευχαριστημενος.
Πως να μην ειμαι αλλωστε αφου τα εχω αφησει μπας και χαλασουν και ΔΕ χαλανε τα ατιμα?
Χαρακτηριστικο ειναι οτι τελευταια φορα πηγα συνεργειο πριν 8 μηνες για να αλλαξω... ενα σπασμενο αριστερο φλας (κωλοφορτηγατζηδες).
Kαι ολ αυτα σε αμαξια 16/14 χρονων ετσι?!Καλα εννοειται λαδακια κτλ αλλαζω, αλλα περα απ αυτο δε κανω ΤΙΠΟΤΑ και δε τα φροντιζω ουτε στο ελαχιστο.
@panosm25: Ειχα δει το Colt στην εκθεση αυτοκινητου πριν κατι χρονια και δε μου αρεσε καθολου μα καθολου ο χωρος για τα γονατα του οδηγου. Απο τοτε το βλεπω με κακο ματι. Οσο για τη κακη ορατοτητα πισω (για το Ceed μιλαω τωρα), ευθυνονται τα υπερυψωμενα... οπισθια του Ceed, ετσι?
Η ορατοτητα πισω στο proceed δεν ειναι κακη,λαθως εκφραστηκα.ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ειναι.Αν εχεις κ 2-3 ατομα πισω το εχεις χασει το θεμα οπισθεν.Οι αισθητηρες θεωρουνται Must εξοπλισμος...Σε ολα τα αλλα υπερτερει.
Επισης δεν μπορω να καταλαβω πως δεν χωραγαν τα γονατα σου στο colt.Μονο αν εισαι κανας διμετρος σουγκλακος δεν χωρας...χε χε κ ιδιαιτερα στο colt που εχει τρομακτικους (οπως κ το jazz) χωρους.. -
ααα επισης.κοιτα κ το θεμα επιτοκια αν δεν γινει η αγορα μετρητοις.
Σε αυτον το τομεα υπερεχει η fiat. -
Φίλε μου, το θέμα είναι πάρα πολύ απλό. Τα πιο τίμια αυτοκίνητα σε αυτά τα χρήματα είναι τα 2 κορεάτικα. Εφόσον λοιπόν δεν σου αρέσει το i30, τότε πας για το ΚΙΑ. Τόσο απλά. Γιατί δεν πας να τους κάνεις test drive;
Kia Pro_Ceed (1.4) vs Fiat G.Punto (1.4) vs Citroen C4 (1.4)