-
Ναι παιδιά, από Αθήνα θα ξεκινήσουμε, αεροπορικώς Παρίσι και εκεί ενοικίαση.
Γενικά, αν κλείσουμε από τώρα εισιτήρια με καμιά Aegean θα έχουμε και καλές τιμές (max 150 euro τα αεροπορικά με επιστροφή). Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε και από που θα επιστρέψουμε (Λονδίνο ή Παρίσι). Γενικά δεν μου πολυαρέσει η ιδέα του Λονδίνου, για λόγους έλλειψης χρόνου και 'ανάποδης' οδήγησης.
Ωραία εμπειρία, όντως, και εγώ με ζηλεύω, χεχεχε!!
Μόλις καταλήξουμε στο χρονοδιάγραμμα θα σας ενοχλήσω και για τα περαιτέρω παιδιά,
ευχαριστώ !!! -
Στο Λονδίνο, η πιθανότητα να μπλέξεις με το αυτοκίνητο παρά να εξυπηρετηθείς είναι μεγαλύτερη.
Ο υπόγειος 'γαζώνει' αν τυχόν δεν το ξέρεις. -
Η πιο καλη λυση (γνωμη μου) ειναι να αφησεις το αυτοκινητο στη Γαλλια, να κινηθεις στο Λονδινο με ΜΜΕ και επιστροφη απο Λονδινο Αθηνα με easyjet
Γλυτωνεις αρκετα χρηματα και πολυ χρονο -
Κοιτάξτε να γυρίσετε απο Γερμανία, μιας και Koln Dusseldorf ειναι κοντά στο Βέλγιο Ολλανδία, οπότε βολεύει.
Το θέμα είνα ότι όλα αυτά τα μέρη που θες να επισκευφθείς δεν βγαίνουν σε 10 μέρες -
Ναι, είναι πολλά τα μέρη, όντως.
Το Λονδίνο έχει όντως πολύ καλό underground, το έχω επισκεφθεί και στο παρελθόν.
Για Γερμανία δεν το βλέπω να προλαβαίνουμε, στο επόμενο road trip (κεντρική ευρώπη με Ελβετία-Γερμανία ... από τώρα κάνω ορέξεις)
Μας βλέπω Παρίσι-Λουξεμβούργο-Βέλγιο-Ολλανδία-Παρίσι .
Thanks !!!! -
Όταν καταλήξεις, πες μας να σου πούμε κάποια tip
-
Για τιμές καυσίμων στην Γαλλία
Αμόλυβδη από 1.10 μέχρι 1.20 σε autoroute. Mπορεί να την βρείς και κάτω από 1.10 σε κάποια self.
Diesel στα ίδια με την αμόλυβδη άντε 1 λεπτό φτηνότερο.
Κάτι τελειώς άσχετο...
Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί και οι ταχύτητες τους στην Autobahn....Tα 150 τα έχουν για ψωμοτύρι άπαντες όταν έχει νορμάλ κίνηση... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για τιμές καυσίμων στην Γαλλία
Αμόλυβδη από 1.10 μέχρι 1.20 σε autoroute. Mπορεί να την βρείς και κάτω από 1.10 σε κάποια self.
Diesel στα ίδια με την αμόλυβδη άντε 1 λεπτό φτηνότερο.
Κάτι τελειώς άσχετο...
Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί και οι ταχύτητες τους στην Autobahn....Tα 150 τα έχουν για ψωμοτύρι άπαντες όταν έχει νορμάλ κίνηση...Tώρα που φτήνυνε η βενζίνη πάλι, επανήλθαν στους σωστούς ρυθμούς
-
- Νοίκιασε, μην ανησυχείς. Πχ με avis που νοίκιασε εδώ παλικάρι του ήρθε φθηνότερα που το παρέδωσε στην Βόννη, από ότι στο Ντύσελντορφ, από όπου το πήρε. Ψάξε avis, hertz, κτλ, όπως είπε και ο rx8_drifter.
- εξαρτάται. εγώ νοίκιασα grande punto με 55 ευρώ τη μέρα για 2 μερες. τώρα έκλεισα α4 1,8τ station wagon την πρωτοχρονια για 7 μερες με λιγότερο από 50 ευρώ τη μέρα. κανόνας είναι ότι όσο περισσότερες είναι οι μέρες, τόσο φθηνότερη θα είναι η τιμή ανά ημέρα. Το ντίζελ συμφέρει, όμως έχουν προτεραιότητα όσοι είναι καλοί πελάτες των εταιριών. Από 3 ενοικιάσεις έως τώρα, σε καμία κατηγορία δεν μπόρεσα να βρω ντίζελ. προηγούνται έμποροι, εταιρίες, πιλότοι, που είναι καλοί πελάτες τους.
- Από 25 και κάτω, πληρώνεις +10 ευρώ ανά ημέρα, λόγω ηλικίας, τουλάχιστον στην avis, αλλά νομίζω και σε όλες τις εταιρίες.
4.είναι πολύ λίγες οι μέρες. εγώ θα ήθελα 24 μέρες, αλλά εγώ γενικά είμαι περίεργος. - το ντίζελ είναι 5 λεπτά φθηνότερο από τη βενζίνη. όμως στα πολλά χιλιόμετρα, θα δεις διαφορά λόγω μικρότερης κατανάλωσης.διόδια δεν ξέρω, εδώ στην γερμανία δεν έχει τύχει να πληρώσω, ούτε σε ολλανδία και βέλγιο.
6.εγώ αυτό που πήρα είχε 3.800 χλμ και το άλλο 18.000 . Και ήταν αστέρια μέσα. Το πρώτο το είχε οδηγήσει μόνο ένας μριν από εμένα, και ήταν 1 μηνός. Όμως δεν μπορείς να βάλεις οδηγώ και 3 συνοδηγούς στο συμβόλαιο. Γιατί για κάθε συνοδηγό πληρώνεις κανένα 10ευρω τη μέρα επιπλέον. Όσο για την απαλλαγή, εμένα ήταν 700 ευρώ. Αν θέλεις, με καμιά 10 ευρώ τη μέρα, την κάνεις 70 ευρώ μόνο. Όμως αν προσθέτεις 10ευρα τη μέρα, στο τέλος θα σου στοιχίσει κανένα 70άρι τη μέρα.
-
Μιας και εισαστε νεολαιοι δεν κανεις και κανα σχεδιο για τρενο; Καπου εδω μεσα ειχα διαβασει για ειδικα σιδηροδρομικα εισητηρια για νεους.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όταν καταλήξεις, πες μας να σου πούμε κάποια tipΑκριβώς, ο φίλτατος rx8_drifter και ο Puntolord είναι καλοί χιλιομετροφάγοι, και σίγουρα μπορούν να σε προσανατολίσουν καλύτερα σε up to date οδικές διαδρομές. Είναι οι κρατούντες τα σκήπτρα του κλαμπ των 'Βορείων' (ημών, στην Ευρώπη). Αν τους ρωτήσεις, ίσως σου πουν καλές λύσεις, που δε θα τις είχες προβλέψει.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μιας και εισαστε νεολαιοι δεν κανεις και κανα σχεδιο για τρενο; Καπου εδω μεσα ειχα διαβασει για ειδικα σιδηροδρομικα εισητηρια για νεους.Μιλάς για το Interail, το οποίο είναι φοβερή φάση αν γουστάρεις τέτοιες περιπέτειες.
Αλλά δεν αξίζει για τόσες λίγες μέρες, είναι προτιμότερο το καλοκαίρι να χτυπήσεις ένα 20ημερο το λιγότερο και να γυρίσεις όλη την Ευρώπη.Αλλά μάλλον τα παιδιά θέλουν να οδηγήσουν και λίγο
-
Αλλά μάλλον τα παιδιά θέλουν να οδηγήσουν και λίγο
ε, ναι, να πω την αλήθεια το θέλουμε και αυτό λιγάκι.
Θα κανονίσουμε με τα παιδιά ακριβές schedule και θα σας ξαναενοχλήσω από Δευτέρα λογικά.
Ευχαριστώ πολύ !!!!! -
Πάντως διαλέξατε τις λάθος χώρες να οδηγήσετε ρε παιδια...
Εϊναι χώρες είτε με πολύ ακριβά διόδια (Γαλλια) είτε με τρομερά μποτιλιαρίσματα (Βέλγιο-Ολλανδία) είτε κέρβεροι με παραβάσεις (Ολλανδία) -
Ντάξει τα διόδια δεν είναι και τόσο ακριβά στην Γαλλιά και μπορούν πάντα να μην πάνε από την autoroute αν δεν βιάζονται.
-
Tα πιο ακριβά στην Ευρώπη είναι Προφανώς πλάκα έκανα στο προηγούμενο, όταν μαζεύονται τέσσερα πέντε άτομα, 100€, 100€- δεν έχει καμια διαφορά.
Παρεπιπτόντως, μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει επαρχιακό, απ το στρασβούργο για παρίσι, αν δεν πάρεις την autoroute, πόση ώρα παραπάνω κάνεις?
Την Παρασκευή το βράδυ θέλω να πάω παρίσι απο Στουτγάρδη και ψάχνω να βρώ αν αξίζει να γλιτώσω τα διόδια. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Όταν καταλήξεις, πες μας να σου πούμε κάποια tip
Ακριβώς, ο φίλτατος rx8_drifter και ο Puntolord είναι καλοί χιλιομετροφάγοι, και σίγουρα μπορούν να σε προσανατολίσουν καλύτερα σε up to date οδικές διαδρομές. Είναι οι κρατούντες τα σκήπτρα του κλαμπ των 'Βορείων' (ημών, στην Ευρώπη). Αν τους ρωτήσεις, ίσως σου πουν καλές λύσεις, που δε θα τις είχες προβλέψει.
Ακριβώς....
Όποιoς θέλει info εδώ είμαστε.....
-
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Σκεφτόμαστε μαζί με 3 φίλους μου να κανονίσουμε ένα ~10ήμερο road trip στην Ευρώπη τέλη Φεβρουαριου.
Οι πόλεις θα είναι Παρίσι, Λουξεμβούργο, Βρυξέλες, Άμστερνταμ, Λίλ και Λονδίνο με νοικιασμένο αυτοκίνητο και διαμονή 2-3 ημερών σε μερικές από τις ανωτέρω πόλεις.Τελείως προσωπικές απόψεις:
- Παρίσι και Λονδίνο χρειάζονται από μια εβδομάδα το καθένα, για να δει κανείς τα βασικά. Το να πάτε Παρίσι ή Λονδίνο για 1-2 μέρες στο πλαίσιο ενός road trip είναι μόνο για να εχετε την αίσθηση ότι πήγατε, περισσότερο θα ταλαιπωρηθείτε με το αυτοκίνητο παρά θα δείτε κάτι.
- Οι ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το αυτοκινητο, και οι αυτοκινητόδρομοι είναι παντού παρόμοιοι. Σε ένα road trip αξίζει να κινηθεί κανεις σε πιο μικρά μέρη και από επαρχιακους δρομους.
- Αν δεν έχετε σοβαρούς περιορισμούς στο δρομολόγιο, η TuiFly και η Germanwings έχουν κατά καιρούς πολύ χαμηλές τιμές προς ορισμένα αεροδρόμια της Γερμανίας.
-
Παρεπιπτόντως, μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει επαρχιακό, απ το στρασβούργο για παρίσι, αν δεν πάρεις την autoroute, πόση ώρα παραπάνω κάνεις?
Την Παρασκευή το βράδυ θέλω να πάω παρίσι απο Στουτγάρδη και ψάχνω να βρώ αν αξίζει να γλιτώσω τα διόδια.Το ιδιο εκανα πριν 3 χρονια, μεσω Στρασβουργου.
Τα διοδια μου φανηκαν υπερβολικα και στον γυρισμο ειπα να μπω στον επαρχιακο γιατι τα ειχα παρει
Λοιπον, με λιγα λογια χαμος
Νταλικες και φορτηγα φουλ (αυτοι δεν βιαζονται), πολλες διελευσεις μεσα απο χωρια και πολλα φαναρια
Μετα απο δυο εξοδους (τοσο αντεξα) ξαναμπηκα στον αυτοκινητοδρομο, πληρωσα και τα διοδια και δεν εβγαλα και κουβεντα
Περιμενα ο καψερος οτι ο επαρχιακος θα ηταν οπως στη Γερμανια, δεν υπολογισα ομως τοσο μεγαλο ογκο οχηματων που σκεφτηκαν κι αυτοι να γλυτωσουν τα διοδια...
Να υποθεσω οτι τωρα με την κριση και την ακριβεια η κινηση θα εινα ακομα μεγαλυτερη; -
Tα ίδια ξέρω κι εγώ για τους επαρχιακους bebes, γι αυτό ποτέ δεν ασχολούμαι να πάω απο αυτούς όταν έχω να κάνω χιλιόμετρα, ειδικά αύριο που θα είναι Παρασκευή, αλλά ρωτάω μπας και ο συγκεκριμένος δεν έχει τόσο φορτο.
Τα ίδια γίνονται και στην Ιταλία, αν δοκιμάσεις να πας απ την SS, εξυπηρετεί όλη την τοπική κυκλοφορία, οπότε παίρνεις τον πο@λο
Οπότε θα τα σκάσω κι εγώ με τη σειρά μου και θα σκάσω.
Ευχαριστώ για την πληροφορία
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες