-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
με 3 κλικ ηδη εισαι αλλου.
Η έννοια της αγοράς, το 'πάω για ψώνια', δλδ, εμπεριείχε και την βόλτα και τις προσωπικές επαφές και την ψιλοκουβέντα.
Με 3 κλικ είσαι (μεταφορικά και κυριολεκτικά) αλλού.
Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα το 'καλύτερο'. Καλύτερο για μένα είναι εκείνο που μου αρέσει κ με εξυπηρετεί περισσότερο.
Κι αν αυτό είναι να είμαι κλεισμένος στο φρούριό μου κι ας πάνε να ... μην πω ... όλοι οι άλλοι, so be it.
Αλλά όχι, δεν είναι τόσο απλό: Θέλω να κάνω και το κομμάτι μου, να το ξέρουν όλοι ότι εγώ είμαι καλύτερος, εξυπνότερος, πονηρότερος, πιό μάγκας. Αμ' πως;...υπαρχουν διαφορων ειδων αγορες.
σε καποιες προφανως και θελεις την αμεση επαφη και επικοινωνια. Γιατι οχι, να κανεις και τη βολτα σου ταυτοχρονα.
σε καποιες αλλες αγορες, αυτο δεν ειναι απαραιτητο για να μη πω οτι πρεπει να το αποφευγουμε
εγω παρει διαφορα μικρο-πραγματα πχ απο ebay. Πραγματα που δε μπορουσα να βρω Ελλαδα ή αν τα εβρισκα κοστιζαν 100-250% περισσοτερο, και θα επρεπε να φαω μια μερα γυρνωντας στην Αθηνα (οχι και το καλυτερο μου ). Δε βλεπω κανενα λογο να μην τα παρω απο εξω, να τα πληρωσω στην πραγματικη τους αξια και να μου τα φερουν στη πορτα μου.
Αν αυτα τα μικροπραγματα υπηρχαν Ελλαδα και κοστιζαν εστω και 20% περισσοτερο απο οτι εξω, ναι θα τα επαιρνα απο εδω. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το να μεταπωλεις προϊοντα ειναι ευκολο,το να βρεις τα σωστα προϊοντα στις σωστες τιμες ειναι δυσκολο και κανει την διαφορα.
Με εχει εντυπωσιασει η ευκολια με την οποια ολοι πετανε ενα καπελο πανω στην τιμη δινοντας οσα κι αν τους ζητανε ο ενοικιαστης,ο χονδρεμπορος κτλ αρκει να ανοιξουν ενα μαγαζι,και μετα γκρινιαζουν οτι δεν εχουν πελατες.Ε βεβαια δεν εχεις πελατες γιατι πουλας οτι ναναι και ζητας οσα σου λειπουν,αυτο δεν ειναι εμποριο!οτι λέει ο Tiger
το να βάζεις απλώς καπέλο στη τιμή που σου δίνει ο προμηθευτής με βάση ενοίκια υπαλλήλους κλπ δεν σε κάνει ικανό καταστηματάρχη.
το θέμα δεν είναι χώστε τα σε αυτούς χώστε στα στους άλλους. είναι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας. και ένα σοβαρότατο είναι και αυτό οτι δεν μαχόμαστε την αύξηση= δεν ψάχνουμε για φθηνότερο με την ίδια ποιότητα και δεν ρωτάμε πως δικαιολογείται η τιμή.αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει ο tasosdev περί απασχόλησης. δηλ να συντηρούμε όπως όπως το κάθε καταστηματάκι με ψιλολοίδια επειδή δίνει 700 λειψά σε κάποιον?
να σπάσουμε τότε τις δουλειές άλλος να γλύφει το γραμματόσημο και άλλος να το κολάει.
παραπονιόμαστε για γραφειοκρατία αργούς ρυθμούς και καθυστερήσεις μετά.@Spartan,
όταν quotareis να βάζεις ολόκληρη τη πρόταση όχι οτι θέλεις μόνο
αν θέλεις να πεις κάτι άλλο μπορείς κάλλιστα να το κάνεις με το δικό σου nicknameπας σε ένα μικρό μαγαζί, ανταλλακτικών έστω, να βρεις κάτι και δεν το έχουν στοκ - δεκτό αλλά δεν έχουν ούτε ένα πρόγραμμα να δουν αν μπορούν να το βρουν πρέπει να πάααααρουν τηλ τα κεντρικά να τους πουν τι θέλουν να το ψάξουν αυτοί να τους πάρουν.... ευχαριστώ έχω φύγει πάω αλλού
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που λέει ο tasosdev περί απασχόλησης. δηλ να συντηρούμε όπως όπως το κάθε καταστηματάκι με ψιλολοίδια επειδή δίνει 700 λειψά σε κάποιον?
να σπάσουμε τότε τις δουλειές άλλος να γλύφει το γραμματόσημο και άλλος να το κολάει.
παραπονιόμαστε για γραφειοκρατία αργούς ρυθμούς και καθυστερήσεις μετά.700 λειψά σε κάποιους, ενδεχομένως κάνα ενάμισυ χιλιαρικάκι στον ιδιοκτήτη, ένα κάρο
εβράκια στην εφορία, και όλα αυτά με τζίρους της πλάκας σε σχέση με τα τέρατα.
Και ο 700 άρης έχει δουλειά, και μικρο επιχειρηματίας δεν ψάχνει για μεροκάματο,
και φόροι πληρώνονται, και ασφαλιστικά ταμεία γεμίζουν κλπ.
Και να ξέρεις πως για τον ίδιο τζίρο το υπερκατάστημα απασχολεί το 1/10 απο τους
700 άρηδες που θα δούλευαν σε μικρούς επιχειρηματίες, ενω πληρώνει αναλογικά ελάχιστους φόρους.Και όσο για το πόσο κρατάνε χαμηλά τις τιμές τα σμ, συσχετίστε τον ετήσιο πληθωρισμό που δίνει
το κράτος με το μέσο όρο των αυξήσεων των ειδών τους. Και μην πείτε πως τα αυξάνουν οι παραγωγοί. -
μηπως εφοσον καποιοι ζητατε καπιταλισμο πρεπει να παιξετε με τους κανονες της ελευθερης αγορας ακομα και οταν χανετε; μηπως οι μικρομαγαζατορες αν θελουν να επιβιωσουν ως τετοιοι, πρεπει να εξελιχθουν και να προσαρμοστουν στις νεες συνθηκες (πχ αυτο που λεει ο Pathos); τα e-shops καλως ή κακως εχουν πολλα πλεονεκτηματα. εγω προσωπικα αγοραζω απο e-shops full... συνηθως μαλιστα απο... ξενα. οι διαφορες στις τιμες ειναι μεγαλες οπως και η εξυπηρετηση. αν η εξυπηρετηση ειναι σκατα και οι τιμες το ιδιο, ας κλεισουν ολα τα ελληνικα κ ας αγοραζουμε μονο απο ιντερνετ. αδιαφορω. ας βαλουν μυαλο αλλιως ας κλεισουν. και ναι ξερω οτι θα δω απαντησεις τυπου 'μα skye σκεψου τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στην ελληνικη οικονομια' κλπ
so what? εδω τοσα χρονια ζουμε τις επιπτωσεις του ελληνα μαγαζατορα-κομπιναδορου- απατεωνα κλπ κλπ και τα τρωμε κ αμασητα.. please.... ας εχει καποιο προϊον/υπηρεσια σωστη τιμη και σωστη πολιτικη της εταιρειας και θα ειμαι ο πρωτος που θα την προτιμησω αντι της ξενης. μεχρι τοτε, καλα κλαψουρισματαεντιτ: περι προτιμησης του εγχωριου ακομα και αν μιλαμε για 20% πανω:
ουτε για αστειο. για σκεφτειτε ποσο ειναι το 20% πανω οταν αγοραζεις κατι που κανει σε ξενο e shop 2000 ευρω κ το συζηταμε... δε μιλαμε για τσιχλες παντα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αδιαφορω. ας βαλουν μυαλο αλλιως ας κλεισουν. και ναι ξερω οτι θα δω απαντησεις τυπου 'μα skye σκεψου τι επιπτωσεις θα εχει αυτο στην ελληνικη οικονομια' κλπ
so what? εδω τοσα χρονια ζουμε τις επιπτωσεις του ελληνα μαγαζατορα-κομπιναδορου- απατεωνα κλπ κλπ και τα τρωμε κ αμασητα.. please.... ας εχει καποιο προϊον/υπηρεσια σωστη τιμη και σωστη πολιτικη της εταιρειας και θα ειμαι ο πρωτος που θα την προτιμησω αντι της ξενης. μεχρι τοτε, καλα κλαψουρισματαεντιτ: περι προτιμησης του εγχωριου ακομα και αν μιλαμε για 20% πανω:
ουτε για αστειο. για σκεφτειτε ποσο ειναι το 20% πανω οταν αγοραζεις κατι που κανει σε ξενο e shop 2000 ευρω κ το συζηταμε... δε μιλαμε για τσιχλες παντα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
μηπως εφοσον καποιοι ζητατε καπιταλισμο πρεπει να παιξετε με τους κανονες της ελευθερης αγορας ακομα και οταν χανετε;Σωστόν, όμως ισχύει και το αντίστροφο:
μηπως εφοσον καποιοι ζητατε κομμουν-σοσιαλισμό πρεπει να παιξετε με τους κανονες της προστατευόμενης αγοράς ακομα και οταν χανετε;
-
Εμένα πάντως με προβληματίζει εσχάτως το θέμα με τα βενζινάδικα.
Διάφορες εταιρείες εμπορίας (στο μυαλό μου έρχεται η Shell, αλλά ανάλογα σχέδια έχουν και τα ίδια τα ΕΛΠΕ) επεκτείνουν το ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ δίκτυο πρατηρίων τους με το να πουλάνε σε αυτά σε χαμηλότερες τιμές.
Ειδικά με τις πρόσφατες αυξήσεις, μεγάλο ποσοστό άρχισε να πηγαίνει μόνο σε αυτά τα πρατήρια, αγοράζοντας τη βενζίνη ίσως και χαμηλότερα σε σχέση με άλλους, μη προνομιούχους πρατηριούχους.
Αυτό γιατί οι επιχειρήσεις εμπορίας δεν πουλάνε σε όλους στην ίδια τιμή, αλλά την καθορίζουν αυθαίρετα ανά πρατήριο και χωρίς να αποδεσμεύουν κάποιου είδους στοιχεία.Αν και ειδικά στα καύσιμα, επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα μόνο προιόν στο οποίο (θεωρητικά) ο έλεγχος των περιθωρίων κέρδους είναι εύκολος, ίσως μια τέτοια συγκέντρωση σε λίγους να είναι ευεργετική.
Σχετικά με τα σούπερμάρκετ να πω πως από πλευράς είσπραξης φόρων σαφώς και συμφέρουν αφού... κόβουν αποδείξεις!
Από την άλλη, το να βγάζεις το λάδι κάποιου για 700 ευρώ σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο...
Οπότε η μέση λύση είναι σταδιακά να αυξηθούν οι ελάχιστοι μισθοί.
Προσωπικά θα ήμουν υπέρ να δημιουργηθούν και νέοι υψηλότεροι ελάχιστοι μισθοί σε κλάδους όπου μπορεί να γίνει, και σε αυτούς σίγουρα ανήκουν τα σούπερ μάρκετ.
Αν όλοι οι εργαζόμενοι στα σούπερμάρκετ έπερναν 300 ευρώ παραπάνω το μήνα (δηλαδή ανθρώπινους μισθούς) δε νομίζω πως θα βλέπαμε πάνω από 1-2% αύξηση στα προιόντα. Σιγά τα ωά δηλαδή. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αν η εξυπηρετηση ειναι σκατα και οι τιμες το ιδιο, ας κλεισουν ολα τα ελληνικα .Συμφωνώ,να κλείσουν ΟΛΑ να μη μεινει κανένας.
Θα πρέπει όμως να αρθεί και η μονιμότητα των δημοσίων,το μισθολογικό τους επιπεδο να επαναπροσδιοριστεί βάση ΙΚΑ και να απολυθούν οι μισοι και πάνω δημόσιοι υπάλληλοι που περισσεύουν σε όλες τις υπηρεσίες (καθηγητές δασκαλοι εφορίες κλπ).
Μα να απολυθούν τα καημένα τα βύσματα που τα ξύνουν όλη μέρα?
Ναι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
αν η εξυπηρετηση ειναι σκατα και οι τιμες το ιδιο, ας κλεισουν ολα τα ελληνικα .
Συμφωνώ,να κλείσουν ΟΛΑ να μη μεινει κανένας.
Θα πρέπει όμως να αρθεί και η μονιμότητα των δημοσίων,το μισθολογικό τους επιπεδο να επαναπροσδιοριστεί βάση ΙΚΑ και να απολυθούν οι μισοι και πάνω δημόσιοι υπάλληλοι που περισσεύουν σε όλες τις υπηρεσίες (καθηγητές δασκαλοι εφορίες κλπ).
Ναι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.οι συνεργειάδες να κλείσουν ....ή όχι;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αν η εξυπηρετηση ειναι σκατα και οι τιμες το ιδιο, ας κλεισουν ολα τα ελληνικα .
Συμφωνώ,να κλείσουν ΟΛΑ να μη μεινει κανένας.
Ναι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.οι συνεργειάδες να κλείσουν ....ή όχι;
Oλα θα κλείσουν Σάββα κάποια στιγμή θα πιάσουμε πάτο και πάλι απ την αρχή......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
μηπως εφοσον καποιοι ζητατε καπιταλισμο πρεπει να παιξετε με τους κανονες της ελευθερης αγορας ακομα και οταν χανετε;
Σωστόν, όμως ισχύει και το αντίστροφο:
μηπως εφοσον καποιοι ζητατε κομμουν-σοσιαλισμό πρεπει να παιξετε με τους κανονες της προστατευόμενης αγοράς ακομα και οταν χανετε;
Στα Ελληνικά;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
...το να βάζεις απλώς καπέλο στη τιμή που σου δίνει ο προμηθευτής με βάση ενοίκια υπαλλήλους κλπ δεν σε κάνει ικανό καταστηματάρχη...Ρε γμτ, μερικές φορές οι συζητήσεις εδώ μέσα είναι κάτι σαν ... προφητικές!
Χθες βράδυ βρέθηκα μ' έναν τύπο που ανοίγει μαγαζί δίπλα σ' ένα ΣΜ στην Πάτρα. Το 'μαγαζί' είναι ιδιοκτησίας του ΣΜ. Ενοίκιο 3.000 Ε τον μήνα, για κατάστημα 100 μ2. Το ΣΜ (στην κυριολεξία) πουλάει τον κόσμο που θα ψωνίζει σ' αυτό! Κι ο φίλος ελπίζει ότι το 10% των πελατών του ΣΜ θα μπαίνει στο κατάστημά του.
Εννοείται ότι για την διαμόρφωση των τιμών έχει υπολογίσει τα 3.000 Ε τον μήνα του ΣΜ.
Εννοείται επίσης ότι το ΣΜ έχει ενοικιάσει κι άλλα καταστήματα στις ίδιες τιμές, σε άλλους (news stand, everest, ....) -
Ασχετο,,,,,,αλλα περι του θεματος ,,,,μηπως φταιει ο υπερδανισμος των τραπεζων προς απαντες και με οποιαδηποτε τιμημα,????,,,,,,,και μετα ο κοσμακης που να πρωτο πληρωσει ,,? ,,,,,,η ποσο μαλλον να αγορασει ,,,,και αντε μετα βαλε το καπελο και ως ποτε και ποσο ,,,,ετσι απλα!!!
-
Μηδεν παραγωγη .
Πολιτικοι ανταξιοι της θλιβεροτητος μας .
Νοοτροπια (π.χ κατηγορουμε τις πολυεθνικες και τρεχουμε να γεμιζουμε τα καταστηματα τους). -
Χθες βράδυ βρέθηκα μ' έναν τύπο που ανοίγει μαγαζί δίπλα σ' ένα ΣΜ στην Πάτρα. Το 'μαγαζί' είναι ιδιοκτησίας του ΣΜ. Ενοίκιο 3.000 Ε τον μήνα, για κατάστημα 100 μ2. Το ΣΜ (στην κυριολεξία) πουλάει τον κόσμο που θα ψωνίζει σ' αυτό! Κι ο φίλος ελπίζει ότι το 10% των πελατών του ΣΜ θα μπαίνει στο κατάστημά του.
Εννοείται ότι για την διαμόρφωση των τιμών έχει υπολογίσει τα 3.000 Ε τον μήνα του ΣΜ.
Εννοείται επίσης ότι το ΣΜ έχει ενοικιάσει κι άλλα καταστήματα στις ίδιες τιμές, σε άλλους (news stand, everest, ....)Hλια αν καταλαβα καλα το ΣΜ νοικιαζει τον χωρο με 3.000€/μηνα;
Δεν βλεπω κατι το εξωφρενικο εδω.
Ο αερας στα μαγαζια ενίοτε πωλειται σε εξωφρενικες τιμες και ξεχωρα απο το ενοικιο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εννοείται επίσης ότι το ΣΜ έχει ενοικιάσει κι άλλα καταστήματα στις ίδιες τιμές, σε άλλους (news stand, everest, ....)Hλια αν καταλαβα καλα το ΣΜ νοικιαζει τον χωρο με 3.000€/μηνα;
Ο αερας στα μαγαζια ενίοτε πωλειται σε εξωφρενικες τιμες και ξεχωρα απο το ενοικιο.Δεν πουλαει αερα στην συγκεκριμένη περιπτωση το ΣΜ αλλα ελπιζει ο 'τυπος' οτι μαζι με τον βασιλικο θα ποτιζεται και η γλαστρα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
... να απολυθούν οι μισοι και πάνω δημόσιοι υπάλληλοι που περισσεύουν σε όλες τις υπηρεσίες (καθηγητές δασκαλοι εφορίες κλπ).
Ναι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.Γενικά για το δημόσιο έχεις δίκιο, αλλά δάσκαλοι και καθηγητές μη νομίζεις ότι πλεονάζουν ή ότι παίρνουν τα τρελά χρήματα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
... να απολυθούν οι μισοι και πάνω δημόσιοι υπάλληλοι που περισσεύουν σε όλες τις υπηρεσίες (καθηγητές δασκαλοι εφορίες κλπ).
Ναι ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.Γενικά για το δημόσιο έχεις δίκιο, αλλά δάσκαλοι και καθηγητές μη νομίζεις ότι πλεονάζουν ή ότι παίρνουν τα τρελά χρήματα.
Κανείς δεν τους έπιασε απ το αυτί να τους βάλει στο δημόσιο.
Πριν μπουν ήξεραν τα δεδομένα.
Αν νομίζουν ότι είναι αδικημένοι ή αμοίβονται λιγότερο για τις ώρες που δουλεύουν ας δηλώσουν παραίτηση κι ας βγάλουν τα δεκαπλάσια στον ιδιωτικό τομέα.......ή ας κάνουν μια επιχείρηση να θησαυρίσουν. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Hλια αν καταλαβα καλα το ΣΜ νοικιαζει τον χωρο με 3.000€/μηνα;
Ο αερας στα μαγαζια ενίοτε πωλειται σε εξωφρενικες τιμες και ξεχωρα απο το ενοικιο.Το εξωφρενικό για μένα είναι ενοίκιο 3.000 Ε τον μήνα για μαγαζί 100 τμ στην άκρη της Πάτρας, μόνο κ μόνο γιατί είναι 'μέσα' στο ΣΜ.
Και δίπλα σ' αυτό, ενοίκιο 15Κ Ε τον μήνα για έκθεση αυτοκινήτου.
Εξωφρενικό επίσης βρίσκω το να πληρώνει κάποιος χιλιάδες Ε σε κάποιον άλλο, ο οποίος είναι απλά ιδιοκτήτης ακινήτου και κάθεται και εισπράττει. Κι εγώ ο καταναλωτής, μακάριος μέσα στην άγνοιά μου, να χρεώνομαι το τεράστιο νοίκι σαν καπέλο στις τιμές των προϊόντων που αγοράζω.Παράδειγμα: Έχω επιχείρηση κ πουλάω, ας πούμε, καρφίτσες. Και είμαι, ας πούμε για την ιστορία, τίμιος μέχρι αηδίας. Ξεσκίζομαι να βγάλω τα έξοδα: Νοίκι (μεγάλο ποσοστό παίρνει σαν φόρο το κράτος), φως - νερό - τηλέφωνο (και το κράτος το ποσοστό του), ΦΠΑ που εισπράττω για λογαριασμό του κράτους από τους πελάτες μου και του το αποδίδω άμεσα, ποσοστό των κερδών μου στο κράτος σαν φόρο. Και, σήμερα, την 'συνάφεια'. Α - και πρέπει να ζήσω κιόλας. Και το κράτος είναι βουτηγμένο σε κάθε τύπου και χρώματος σκάνδαλα και μου ζητάει κάθε μέρα και περισσότερα, ενώ με εξυπηρετεί κάθε μέρα και χειρότερα.
Οι Έλληνες πριν από 187 χρόνια ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων για πολύ λιγότερα... -
Hλια αν καταλαβα καλα το ΣΜ νοικιαζει τον χωρο με 3.000€/μηνα;
Οι Έλληνες πριν από 187 χρόνια ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων για πολύ λιγότερα...
Καλά τώρα κατάλαβες ότι έκαναν μαλακία ?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;