-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εν πρώτης, πρέπει να σταματήσουμε την δηκτική αντιπαράθεση, στην εν λόγω ενότητα.Κατανοείς λοιπόν πως πρέπει να σταματήσεις να βρίζεις. Συμφωνούμε.
Την λένε ‘ενότητα’, γιατί τελικά συνενώνει, της διάφορες γνώσεις. Έχει κουράσει τους γύρο μας, σε βαθμό ‘αιδιας’, η δική μας αντιπαράθεση.
Πιθανόν. Τους κουράζουν όμως πολύ περισσότερο τα διάφορα xenon kits που τοποθετείτε εσύ και οι συνάδελφοί σου. Για τα οποία, παρόλα τα επιχειρήματα που σου έχουμε παρουσιάσει, επιμένεις πως είναι μια χαρά. Αυτό είναι το θέμα μας αν θυμάσαι. Και η αντιπαράθεση περί αυτού δε θα σταματήσεις ποτέ, όσο θα συνεχίζεις να σφυρίζεις αδιάφορα. Ούτε θα καταφέρεις να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση με προσωπικές επιθέσεις. Το θέμα μας είναι τα xenon kits, τα οποία ενοχλούν, είτε σε συμφέρει είτε όχι...
Αντιπαρέθεσα σε εσένα , με ‘κακιουλες’, για να σου δήξω και μόνον, ότι όλοι μπορούμε να λέμε πράγματα που ενοχλούν τους άλλους. Δεν πίστευα τίποτα από αυτά που έγραψα, για να σε ‘στολίσω’!. Σε αντίθεση με σένα, που και τα πιστεύεις, και τα γραφής υποτιμώντας εμένα.
Πάντως εγώ δε σε έβρισα.
Είμαι ανορθόγραφος, μα είσαι ο μόνος που θέλεις μεταφραστή στα γραφομενα μου. Δεν με σπουδάσανε, γιατί δεν είχανε, και έτσι εγώ φρόντισα να σπουδάσω, μόνον αυτά που πίστευα τότε, ότι θα μου χρειαστούν. Η μεταπολεμική εποχή, δεν άφηνε περιθώρια σε πολυτέλειες. ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ.
Άκου τότε και κάποιους που σπούδασαν και ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω και σταμάτα να παριστάνεις τον ειδήμονα.
Απαντώντας στον παλιό ‘συνφορουμιτη’ tazio, δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση εσένα. Δεν γνωρίζω αν είσαστε φίλοι. Εκείνος κατάλαβε σίγουρα. Εγώ ευθαρσώς, όταν απαντώ σε κάποιων, χρησιμοποιώ και το όνομα του , προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μην ‘αρπάζεσαι’ σε παρακαλώ, και αν θέλεις.
ΟΚ. Μπορεί να παρεξήγησα.
Οι λάμπες ξένου, χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σε αυτές με νήμα, που περιχούν αέριο ξένο, και κάποιος φίλος μας έδηξε την φωτο μιας, καθώς και αυτές που είναι ηλεκτρικού τόξου, και ονομάζονται ελληνικά , που εσύ ξέρεις σίγουρα όπως φαίνεται, καλύτερα από εμένα, λάμπες φωτοβολταικες ξένου.
Οι λαμπτήρες xenon είναι μίας μόνο κατηγορίας, χωρίς νήμα. Στα αγγλικά ονομάζονται High Intensity Discharge (HID) lamps, του οποίου η ακριβής μετάφραση στα ελληνικά είναι «λαμπτήρες εκκένωσης υψηλής έντασης», έχει επικρατήσει όμως να λέγονται «λαμπτήρες εκκένωσης αερίου».
Αυτοί που περιγράφεις με το νήμα είναι απλοί λαμπτήρες πυρακτώσεως, που απλά περιέχουν ποσότητες xenon για ενίσχυση της έντασης του φωτισμού (με παράλληλη μείωση της διάρκειας ζωής).
Το φαινόμενο στο οποίο βασίζονται οι HID είναι το φωτοβολταϊκό τόξο, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται πως οι λαμπτήρες λέγονται «φωτοβολταϊκά». Γιατί όταν λέμε φωτοβολταϊκά εννοούμε τα φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από το φως του ήλιου, και μόνον.Τα link, που παρέθεσες για εμένα, σε ευχαριστώ. Είναι αρκετά σωστά, μα με τάσεις υπερβολής. Πιστεύω, ότι αυτά πρέπει να αποσταλούν, στους κρατούντες της κυβέρνησης, για να ‘ενεργοποιηθούν’ και να δοθεί μια λύση, στης ασάφειες του νόμου, που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι από τον ΛΙΑΠΗ.
Στο http://www.ime.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank χτες διάβασα όλον τον ΚΟΚ, τι να κάνω ρε παλικάρι, εκεί τον διάβασα!!!…………Μ' αρέσει που επιμένεις. Χαρακτηριστικό δείγμα της αξιοπιστίας σου κι αυτό...
Αν έκανες ένα κόπο να επισκεφτείς το link, θα έβλεπες ότι πρόκειται για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Τον ΚΟΚ μπορείς να τον διαβάσεις στο http://www.yme.gr όπου βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών. Στο http://www.ime.gr το πολύ πολύ να διαβάσεις τον ΚΟΚ που ίσχυε στην Αθήνα του 5ου πΧ αιώνα, για τα άλογα και τις άμαξες...Όσο για την «πάλη» μου με τα «ελληνικά» μου, καθώς και με τα «αγγλικά» μου?…..
Εδώ δίνω δίκιο σε κάποιον παλιό φίλο, που έχουμε φάει και μαζί, που είχε ένα ‘σκουπιδότοπο’ στο forum του, και μετέφερε τα εκτός τόπου και χρόνου post.!!!.Τα πρώτα που θα έπρεπε να βρεθούν εκεί θα ήταν τα δικά σου. Βασικά, οι υπεύθυνοι του forum θα έπρεπε να σε βάζουν να πληρώνεις για τη διαφήμιση που κάνεις εδώ μέσα. Που είδες εσύ τζάμπα διαφήμιση;
Έχεις διάθεση ΜΑΚΕΔΟΝΑ Olympian 2, να κάνουμε ανακωχή?, ο εχθρός δεν είναι εδώ, είναι βόρια από εσένα και εμένα!.
Antonis-teamΠροσωπικά δεν έχω ανθρώπους εχθρούς. Έχω όμως εχθρούς νοοτροπίες. Έχω εχθρό τον παραλογισμό και την ημιμάθια. Και αυτά που υποστηρίζεις σχετικά με τα xenon kits αντιτίθονται και στη λογική και στην επιστήμη...
-
...«όψιμα» από 1999 δεν θα το έλεγα. Μα και χτες να το ανακάλυψαν κάποιοι, να τους κάνουμε ντα-ντα?. Είναι ‘κλειστό’ το διαδίκτυο?. Είναι λάθος όταν έχουμε «δωρεάν ενημέρωση?». Να μην την αποδεχτούμε?. Πιστεύω ότι όλοι μας, όσα και να ξέραμε, σίγουρα μάθαμε και πολλά ακόμη, έστω και μέσα από αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες. Όπως πιστεύω ότι η ωριμότητα, των υπευθύνων αυτού του forum, είναι αξιοζήλευτη. Είναι ευγενείς και εύστοχοι. Ας γίνουν παράδειγμα σε κάποιο φίλο σου. Τώρα για το «πήραν πόδι»…. Θα σου στείλω όλες μου της παραθέσεις εκεί, να της κρίνεις με το χέρι στην καρδιά.
Και για να μην συνεχίσουμε ‘εκτός τόπου’, μην ορκίζεσαι για τα φωτοβολταικα στα αγωνιστικά. Σκέψου μόνον, κέρδος στον φωτισμό 300%!. Κέρδος στο ότι το ρεζερβουάρ θα αδειάζει λίγο αργότερα!. Κέρδος στην δύναμη αντλούμενη από το λιγότερο έργο του εναλακτηρα!. Ελαφρύτερος εναλακτηρας!. Όλα μετράνε. Τώρα εάν επιτρέπονται να ρωτήσουμε τον ΝΑΣΣΟ, είναι πιο ενήμερος. Στο θέμα ποιοι τα φοράνε και μάλιστα στα ‘ομίχλης’?. Είναι θέμα παιδείας μόρφωσης, και στην χειρότερη, κομπλεξισμου!. Σε ευχαριστώ.
Antonis-teamΑν από το 99 τότε με λάθος κανόνες συμπεριφοράς και τρόπου. Μοστράροντας τα χρόνια μας κι όχι σοβαρά επιχειρήματα προκειμένου να πείσουμε μάλλον εκτιθέμεθα.
Περί της 'δωρεάν ενημέρωσης' κ.λ.π. όσοι διαβάζουν καταλαβαίνουν.
Αρκετά από τα παιδιά εδώ μέσα είναι το ίδιο φίλοι μου με τον άλλο φίλο μου, ίσως γιατί δεν προσπάθησα να εκμεταλλευτώ.
Μη κάνεις το κόπο να στείλεις τίποτα θα διαγραφεί πάραυτα άνευ ανάγνωσης.
Για τα περί xenon στα ομίχλης μάλλον δε με αφορά γιατί δεν έγραψα κάτι τέτοιο.
Οver and out (σε ελεύθερη μετάφραση καμία απάντηση πλέον σε οτιδήποτε).
-
Η αστική νομοθεσία λέει, ότι όταν κάτι, δεν απαγορεύεται, τότε επιτρέπεται. Εδώ δεν υπάρχει καν νόμος ούτε ασάφεια, στον ΚΟΚ άρθρο 36, ενώ για ομίχλης είναι σαφής, πότε επιτρέπονται, όπως περιλαμβάνει και μια γελοιότητα.Καλά, εάν είναι να βαδίζουμε σύμφωνα με αυτά, ζήτω που καήκαμε! Τα Xenon είναι κάτι 'νέο' στην αγορά ακόμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι και τα δικά μας στραβάδια μια μέρα θα ξεστραβωθούν όπως πολλές άλλες χώρες (ναι...μη τριτοκοσμικές εννοώ )! Μπορεί τώρα να μην ελέγχει κανείς εάν τυφλώνουν τα φώτα στο αυτοκίνητό σου, αλλά ο ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση! Οπότε εμφανώς στηρίζεις τη νομιμότητά σου πάνω σε ένα σύστημα το οποίο υπολειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια (για την ακρίβεια δεν ξέρω εάν λειτούργησε ποτέ, βλέπεις είμαι και πιτσιρίκος)
Κοινώς φίλε Αντώνη κοροιδευόμαστε, οπότε άσε τις αντιπαραθέσεις στην άκρη, διαφήμισε το μαγαζί σου με κάποιον άλλο τρόπο (οι διαχειριστές το έχουν επιτρέψει τουλάχιστον μέχρι τώρα) και ας μη ξαναασχοληθούμε με ένα θέμα κορεσμένο όπου οι περισσότεροι, από τον υποψήφιο αγοραστή μέχρι και τον υποψήφιο εγκαταστάτη, ο ένας λόγω άγνοιας/μόστρας και ο άλλος φυσικά για το παραδάκι, συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους! Έχουμε μάτια και το ζούμε καθημερινά το φαινόμενο με τα aftermarket xenon .- -
- Να σταματήσουμε ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.
Να σταματήσεις. Εγώ δε σε έβρισα.
- Δεν σφυρίζω αδιάφορα με τόσα post που έχω παραθέσει.
Τα posts σου είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Σου λέμε για τα xenon, τη δάχυση του φωτός, τα ακατάλληλα κάτοπτρα κλπ κι εσύ απαντάς «έχω βγάλει 200 πρωταθλητές», «έχω μαγαζί 400τμ», «έχω 15 πτυχία και άλλα τόσα συγγράματα» (ερώτηση 1: από που τα πτυχία; ερώτηση 2: σε ποια γλώσσα τα συγγράματα; Σε αυτήν την ελληνική που χρησιμοποιείς και εδώ; ) και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
- «Πάντως εγώ δεν σε έβρισα», τότε να παραδεχτώ ότι έτσι μιλάς όποτε ΟΚ!.
Με είπες «κομπλεξικό», «σκουλήκι», «Σλάβο» και μου πρότεινες «να πάω σε καμιά που..να στο Βαρδάρι». Ανέφερε μου σε παρακαλώ ποιες βρισιές χρησιμοποίησα εγώ εναντίον σου.
- Δεν έγραψα ότι δεν σπούδασα, αλά τότε φρόντισα, σωστά η λάθος (αυτό είναι δική μου επιλογή) να μην καταπιαστώ με θέματα που δεν θα με βοηθούσαν στο μέλλον. Ασφαλώς υπάρχουν και κάποιοι που γνωρίζουν περισσότερα από εμένα. Για αυτό πιστεύω ότι όσο ζω μαθαίνω.
Αποφάσισε επιτέλους, σπούδασες ή όχι; Και αν σπούδασες, τι ακριβώς και που;
- Σίγουρα παρεξήγησες, μα δεν ζητάς συγγνώμη.
Όσο ζήτησες εσύ για τις βρισιές που προανέφερα.
- Οι λαμπτήρες καθορίζονται, με το αέριο που περιέχουν πχ κενού η αζώτου, ιωδίου, ξένου κλπ καθώς και με την πηγή της ηλεκτρικής φωτιστικής ενέργειας που περιλαμβάνουν πχ νήματος η εκκένωσης.
Υπάρχουν δύο είδη λαμπτήρων, πυρακτώσεως και εκκένωσης αερίου (υπάρχουν και τα LED αλλά αυτά δε μας απασχολούν αυτή τη στιγμή, επίσης τα LED δεν είναι λαμπτήρες αλλά ημιαγωγοί). Λαμπτήρες «νήματος» δεν υπάρχουν, πυρακτώσεως λέγονται.
Το γεγονός ότι κάποιοι λαμπτήρες πυρακτώσεως περιέχουν και κάποιοι αέριο επικουρικά δε σημαίνει ότι παύουν να είναι λαμπτήρες πυρακτώσεως. Το αέριο απλώς βοηθάει, η λειτουργία τους παραμένει η ίδια.Επίσης δεν υπάρχει αέριο «κενό», τουλάχιστον στη χημεία που έμαθα εγώ. Αν είναι καμία πρόσφατη δική σου ανακάλυψη, θα σου πρότεινα να την κατοχυρώσεις με πατέντα.
Αλλά ούτε και «ηλεκτρική φωτιστική ενέργεια» υπάρχει. Θα μπορούσες να πεις απλά «φως», πηγή φωτός. Μπλέκοντας με πράγματα που δεν γνωρίζεις, μόνο και μόνο για να φανείς γνώστης, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γελοιοποιείσαι. Δεν είναι κακό να είσαι μηχανικός αυτοκινήτων, κακό είναι όταν προσπαθείς να περάσεις για κάτοχος του νόμπελ φυσικής...Λέγοντας φωτοβολταικα, σίγουρα εννοούσα ‘φωτοβολταικα εκκένωσης’ για λόγους συντομίας, αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για αυτό?
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, μην επιμένεις. «Φωτοβολταϊκό τόξο» υπάρχει, «φωτοβολταϊκά εκκένωσης» όχι. «Λαμπτήρες εκκένωσης αερίου» λέγονται.
….. όσο για τα ‘φωτοβολταικα στοιχεία’ δεν ξέρω πόσο τα γνωρίζεις, μα μόλις ολοκληρωθεί το έργο στην Μεσσηνία, θα σου στείλω φωτο. Άλλωστε τα έχω και με βοηθάνε και στα δυο σκάφοι.
Ευτυχώς που έχουμε και σένα να μας ενημερώνεις...
Να σε πληροφορήσω πως είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Θα μπορούσα να σου είχα κάνει τη μελέτη...- Η αξιοπιστία μου είναι δεδομένη, εκεί που πιστεύω και θέλω. Δεν θέλω να σε πίσω ‘άκοπα’, γιατί τότε δεν θα κερδίσω ‘δωρεάν’ αυτά που ξέρεις, και σίγουρα ξέρεις αρκετά. ‘γηράσκω αεί διδασκόμενος’!.
Θέλεις να πεις ότι εδώ δε θέλεις; Δηλαδή γράφεις πράγματα που δεν πιστεύεις, ηθελημένα;
Για να πετύχεις άλλους στόχους μήπως;Τώρα για το ime αντί του yme?!, σίγουρα το διάβασα στο yme!!!…. αλά αξίζει να φάω τόσο ξύλο??!!…. να με βάλεις στην γωνία όρθιο να μου πρηστούν τα πόδια!!!. Τι να πω. Διόρθωσε με. θα έχεις δίκιο και θα πάμε πάρα κάτω, χωρίς να κουράζουμε τους φίλους μας. Παντός το «5 πχ αιώνα» ήταν διασκεδαστικό και εύστοχο.
Χαίρομαι που σε έκανα και γέλασες.
- Του ανθρώπους του forum, καλώ είναι να τους αφήσεις, γιατί και εύστοχοι είναι, και ευγενείς είναι και δημοκρατικοί είναι, και σίγουρα ξέρουν τι κάνουν όταν το κάνουν, εγώ τους ευχαριστώ.
Είπε κανείς το αντίθετο; Συμφωνώ και επαυξάνω!
- Εγώ έχω ανθρώπους εχθρούς (προς θεού όχι εσένα), αναγνωρίζω εχθρικές νοοτροπίες και της μάχομαι, μα την ημιμάθεια την αντιμετωπίζω φιλικά και την συνδράμω βοηθώντας να εκλείψει, γιατί πιστεύω στο μέλλων και τους ανθρώπους. Τώρα για τα kits?… θα δούμε!!!…..
Το πρόβλημα είναι όταν ο ημιμαθής παριστάνει την αυθεντία...
- Τώρα, εάν οι άνθρωποι του forum, δεν βάλουν λουκέτο, έχουν και ένα τεράστιο ακόμη προσόν ‘ιώβειο υπομονή’!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!……
Μπορεί να διασκεδάζουν με την αντιπαράθεσή μας.
Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας, τα xenon kits είναι ενοχλητικά και επικίνδυνα και αυτό μπορεί να το κατανοήσει οποιοσδήποτε έχει βασικές γνώσεις φυσικής. Και να μην έχει όμως, θα του το πούνε τα μάτια του. Προσωπικά, με ενοχλούν αφάνταστα όλοι αυτοί οι κάγκουρες με τα kits, ενώ ελάχιστες φορές με έχει ενοχλήσει αμάξι με εργοστασιακά xenon (μόνο κάτι τζιπ, όπου έτσι κι αλλιώς το φανάρι είναι ψηλά, καλά όταν το τζιπ φοράει kit δεν το συζητάω).
Το θέμα είναι γιατί εσύ επιλέγεις να μη βλέπεις την πραγματικότητα. Εντάξει, ίσως να μη γνωρίζεις φυσική, αλλά τα μάτια σου δε νομίζω να σου λένε ψέματα...
-
Ε Λ Ε Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Λουκέτο δεν πρόκειται να μπει, αλλά θα παρακαλούσα και τους μεν και τους δε να αφήσουν κατά μέρος τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τα μου σου του. Ειλικρινά, δεν βοηθάει κανέναν μας κάτι τέτοιο. Για τα προσωπικά υπάρχουν και τα πμ.
Ευχαριστώ. -
Σήμερα είδα εγκατάσταση λαμπτήρων xenon σε Rav 4. (μεσαία / μεγάλα / ομίχλης)...
Σχολίασα λίγο το παράλογο για να πάρω την εξής απάντηση: Ο άνθρωπος δε βλέπει οπότε θεώρησε καλό να βάλει παντού λαμπτήρες xenon... (πόσο εύχομαι να μην τον συναντήσω είτε απέναντί μου ή πίσω μου σε επαρχιακό σκοτεινό δρόμο)...Ήθελα να ρωτήσω και κάτι, γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν φανάρια κατάλληλα για Xenon/Hid που να τοποθετούνται σε Panda;
_
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Κοινώς φίλε Αντώνη κοροιδευόμαστε, οπότε άσε τις αντιπαραθέσεις στην άκρη, διαφήμισε το μαγαζί σου με κάποιον άλλο τρόπο (οι διαχειριστές το έχουν επιτρέψει τουλάχιστον μέχρι τώρα) και ας μη ξαναασχοληθούμε με ένα θέμα κορεσμένο όπου οι περισσότεροι, από τον υποψήφιο αγοραστή μέχρι και τον υποψήφιο εγκαταστάτη, ο ένας λόγω άγνοιας/μόστρας και ο άλλος φυσικά για το παραδάκι, συνεχίζουν να κάνουν του κεφαλιού τους! Έχουμε μάτια και το ζούμε καθημερινά το φαινόμενο με τα aftermarket xenon .-+οο
Νομίζω ότι τα είπες όλα πολύ εύστοχα μέσα σε μερικές μόνο γραμμές@Antonis-team,
Έλεος δηλαδή με τους ορισμούς.Είσαι λάθος 100%.Πρέπει να το παραδεχτείς.Με το να λες 'εννοούσα αυτό και όχι εκείνο', το οποίο είναι επίσης 100% λάθος, τι νομίζεις ότι καταφέρνεις?Οι λαμπτήρες xenon είναι λάμπες που παράγουν φως καθαρά και μόνο από την εκκένωση του αερίου.Δεν υπάρχει λαμπτήρας ξένον που να χρησιμοποιεί νήμα.Αν έχει νήμα είναι λαμπτήρας πυρακτώσεως γιατί μέσω της πυράκτωσης του νήματος (όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις), παράγεται φως.Το τι αέριο έχουν εγκλωβίσει μέσα στον λαμπτήρα (για να αυξήσουν τη μακροζωία του, την απόδοσή του κτλ), είναι άλλο θέμα.Άσχετα από το πώς τους ονομάζουν, δεν είναι xenon...είναι wannabe xenon και γίνεται μόνο για λόγους marketing και να κοροϊδέψουν τον κόσμο για να τις αγοράσουν.-
Ο λόγος που δεν έχω απαντήσει εδώ και αρκετές σελίδες είναι γιατί παρατηρώ ότι:
-
διαστρεβλώνεις τα επιχειρήματα των άλλων για να αποδείξεις (σε ποιόν?) ότι είναι αβάσιμα, αντί να παραθέσεις τα δικά σου χειροπιαστά επιχειρήματα και όχι εκφράσεις του στυλ 'να αναθεωρήσουν οι άλλοι τους νόμους και τους κώδικες (Κ.Ο.Κ.), εγώ είμαι ο σωστός και ξέρω'.Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι νόμοι είναι αυτοί και ισχύουν για όλους.-
ΑΝ αναθεωρηθούν και ΟΤΑΝ, το ξανασυζητάμε.Προς το παρόν είναι παράτυπα και παράνομα τα aftermarket xenon 'κιτάκια' που μπαίνουν στο αμάξι του εκάστοτε ασυνείδητου.Απλώς (όπως πολύ σωστά είπε και ο iliasp) εκμεταλλεύεστε όλοι εσείς (ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μάστορες) την ανυπαρξία των ελέγχων.Αν κόβανε κλήσεις σε κάθε γωνία για τα xenon, να δω ποιός θα τα έβαζε. -
δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι τα aftermarket kit xenon τυφλώνουν.Όλοι το ξέρουν.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να αποδείξεις το αντίθετο.Όλοι έχουμε μάτια να βλέπουμε γύρω μας.ΕΝΑΝ με aftermarket xenon που να μην ενοχλεί δεν έχω πετύχει.Αντίθετα δεν έχω πετύχει (προσωπικά) κανέναν με εργοστασιακά xenon που να τυφλώνουν και να ενοχλούν συνέχεια. (μην αρχίσουμε τα 'στιγμιαία' κτλ. Μιλάμε για το συνεχόμενο θάμπωμα που έχει ο απέναντι οδηγός όταν τον τυφλώνουν συνεχώς τα φώτα του 'απέναντι' διερχόμενου οδηγού)
-
όσες φορές απάντησα στα δικά σου posts, δεν έλαβα απάντηση.Λες ότι δεν σχολιάζεις κάποιο post αν ξέρεις ότι ο άλλος έχει δίκιο ή δεν έχεις κάτι επιπλέον να προσθέσεις.Προσωπικά, όσες φορές έγραψα, ανέφερα τεκμήρια βάσιμα όπου (έτυχε) να καταρρίπτουν τα (αβάσιμα?) επιχειρήματά σου (εντελώς δειγματοληπτικά σου αναφέρω το παράδειγμά σου για το ότι το Χ αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ και είχε aftermarket xenon). Αντ' αυτού, έλαβα σιωπή.Αν ήθελες να με πείσεις, η σιωπή δε θα ήταν επιλογή.
Παρότι έχω καταβάλει (αρκετά) φιλότιμη προσπάθεια να καταλάβω και να διαβάσω αυτά που λες (καθώς ακόμα δεν πιστεύω ότι μπορείς να με πείσεις ότι 'τα aftermarket xenon δεν τυφλώνουν' όπως και κανέναν άλλο εδώ μέσα), εσύ από την άλλη δεν έχεις καταβάλει ούτε στο ελάχιστο προσπάθεια για να μας πείσεις ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Μιλάς με ανακρίβειες και αυτό με ενοχλεί αφάνταστα.Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που αποφάσισα να το παίξω 'θεατής' σε αυτή την αντιπαράθεση.
Ακόμα όμως κι αν δεχτώ ότι εσύ κάνεις σωστή δουλειά (για χάρην της συζήτησης), γιατί δεν ανεβάζεις μία φωτογραφία από το πώς φωτίζουν τα aftermarket xenon όταν τα βάλεις σε ένα φανάρι που είναι σχεδιασμένο για λάμπες πυρακτώσεως.(διάλεξε εσύ το -εργοστασιακό- φανάρι).Απέδειξέ μου (όχι μόνο σε μένα) τουλάχιστον ότι εσύ κάνεις τη γαμάτη δουλειά που (τόση ώρα) λες ότι κάνεις. -
Αν κρίνω από την ορολογία που χρησιμοποιείς (χωρίς να χρειάζεται να εμβαθύνω και να ψάξω το νόημα των όσων προσπαθείς να μας πεις από το γραπτό λόγο), μάλλον κι εσύ ο ίδιος δεν έχεις ξεκαθαρίσει πλήρως τις έννοιες και το πώς λειτουργεί ένας λαμπτήρας xenon (εκκένωσης γενικότερα) και πώς ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως (πώς και μέσω ποιάς διαδικασίας παράγουν φως).Οπότε το να αναλύσουμε τι αποτελέσματα θα μας δώσει, ΑΝ ένα (εργοστασιακό) φανάρι σχεδιασμένο για λάμπες πυρακτώσεως, βάλουμε λάμπα xenon που παράγει πολύ περισσότερο (από το 'αναμενόμενο') φως είναι κατ'εμέ άτοπο.
Είναι σα να πας σε έναν πωλητή που πουλάει αμορτισέρ και ελατήρια και δεν ξέρει ακριβώς πως δουλεύουν και γιατί να επιλεγεί το Χ προϊον στο αμάξι και όχι το Ψ. Λογικό είναι και ο ίδιος να μπλέξει τα μπούτια του μετά από μερικές αλλεπάλληλες ερωτήσεις 'γιατί?'. -
Μπορώ να δεχτώ ότι αρκετές φορές εκφράζεις με λάθος τρόπο αυτό που θες να πεις.Δεν μπορώ όμως να δεχτώ από έναν που θέλει να λέγεται επαγγελματίας (και δεν έχω κάποιο λόγο να μην το δεχτώ αυτό) να μην μπορεί να εκφράσει σωστά αυτό το οποίο πουλάει.-
Οπότε εκεί μόνο εσύ φταις για την όποια παρανόηση υπάρχει πάνω στα λεγόμενά σου. (εντελώς δειγματοληπτικά αναφέρω το παράδειγμα με τα 'φωτοβολταϊκά'.Ακόμα κι εγώ που είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός δεν κατάλαβα ΚΑΝ τι εννούσες, ενώ στο 2ο post που -κάπως- εξήγησες τι ήθελες να πεις, ψυχανεμίστηκα κατά κάποιον τρόπο αυτό που ήθελες να περιγράψεις, αφού χρησιμοποιούσες τελείως λανθασμένους όρους.=>επιστρέφουμε δηλαδή σε αυτό που έγραψα στην αρχή του 5 )
Επίσης, όπως έγραψες και πιο πίσω:οι xenon λάμπες φωτίζουν τουλάχιστον 100% πιο δυνατά από τις κανονικές λάμπες και δεν μπορώ παρά να το δεχτώ αφού είναι αλήθεια. Αν το θέμα μας είναι να έχουμε 'δυνατά φώτα', να προσαρμόσουμε όλοι από 2-3 προβολείς γηπέδων και θα βελτιώσουμε πάρα πολύ την ορατότητά μας το βράδυ (μέχρι να συναντήσουμε κάποιον επίσης 'έξυπνο' στο αντίθετο ρεύμα).
Το ότι σου προσφέρουν τα xenon πιο δυνατό φωτισμό, δε σημαίνει ότι φωτίζουν και σωστά.
Πιο δυνατός φωτισμός χωρίς σεβασμό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου?Σου φαίνεται λογικό εσένα?Θα σε παρακαλούσα (γενικότερα) όταν αναφέρεις κάποιο γεγονός ή κάποια άποψη ή κάποια γνώμη, να είναι άρτια τεκμηριωμένο.
Νομίζω ότι εκφράσεις του στυλ 'ξέρω τη δουλειά μου' δεν αρμόζουν σε επικοινωνιακό διάλογο.Κι εγώ μπορώ να σου αναφέρω τις γνώσεις που έχω πάνω στον φωτισμό (όχι μόνο πάνω στα αμάξια).Δε νομίζω ότι οδηγεί πουθενά αυτό.
Και ειλικρινά, αν κι εγώ έχω κάπου λάθος (λάθος σκεπτικό, λάθος πράγμα έχω καταλάβει, αβάσιμο παράδειγμα/συλλογισμός κ.ο.κ.), πάρε μόνος σου το θάρρος να με διορθώσεις και αν θες να μου τα χώσεις.@olympian2
Συνάδελφος??? (πες μου ότι τελείωσες και στην Πάτρα... ) -
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@olympian2
Συνάδελφος??? (πες μου ότι τελείωσες και στην Πάτρα... )Τώρα εξηγούνται όλα λοιπόν!!!
ΑΠΘ.Κατά τα άλλα, άψογο το post σου! Το ίδιο και του iliasp...
Ας καταλάβει ο φίλος Αντώνης ότι δεν έχουμε τίποτα προσωπικό μαζί του, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας... και τα xenon kits που τοποθετεί.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Οι λαμπτήρες xenon είναι λάμπες που παράγουν φως καθαρά και μόνο από την εκκένωση του αερίου.Δεν υπάρχει λαμπτήρας ξένον που να χρησιμοποιεί νήμα.Αν έχει νήμα είναι λαμπτήρας πυρακτώσεως γιατί μέσω της πυράκτωσης του νήματος (όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις), παράγεται φως.Το τι αέριο έχουν εγκλωβίσει μέσα στον λαμπτήρα (για να αυξήσουν τη μακροζωία του, την απόδοσή του κτλ), είναι άλλο θέμα.Άσχετα από το πώς τους ονομάζουν, δεν είναι xenon...είναι wannabe xenon και γίνεται μόνο για λόγους marketing και να κοροϊδέψουν τον κόσμο για να τις αγοράσουν.-
Νομίζω μετά από αυτό είναι πλέον πασιφανές το πόσο λάθος είναι ο όρος 'λαμπτήρας xenon' και τι μπερδέματα προκαλεί...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Νομίζω μετά από αυτό είναι πλέον πασιφανές το πόσο λάθος είναι ο όρος 'λαμπτήρας xenon' και τι μπερδέματα προκαλεί...Καθαρά στεγνά ετυμολογικά και μόνο μπορεί να πει κάποιος ότι μπερδεύεται.
Αν ξέρει τι είναι η τεχνολογία η λάμπα xenon (που τόσο δημοφιλής έχει γίνει πια) και πώς αυτή λειτουργεί για να παράγει αυτό το αποτέλεσμα που (όλοι) θέλουμε (δηλαδή πολύ φωτεινή πηγή σε σχέση με έναν πυρακτώσεως), τότε δεν υπάρχει μπέρδεμα.
Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος (άσχετος) μπορεί να μπερδευτεί με τις 'wannabe' xenon λάμπες (πυρακτώσεως) και να νομίζει ότι είναι λάμπες xenon (εκκένωσης δηλαδή).
Αλλά αυτό δικαιολογείται μόνο σε κάποιον που δεν έχει γνώσεις επί του αντικειμένου.Πώς να τους λέγαμε δηλαδή αυτούς τους λαμπτήρες? Λαμπτήρες εκκένωσης αερίου ζίνον ας πούμε?
Ε...απλά (χάριν συντομίας και ευκολίας) 'κόψαμε' στην καθομιλουμένη το 'εκκενώσεως αερίου' γιατί αλλιώς άντε να εξηγήσει κάποιος στον απλό κόσμο μετά...Συν του ότι κι αυτοί λάμπες ξένον θα τις πουν στο τέλος.Παρόλα αυτά (ξαναλέω ότι) ένας που γνωρίζει το αντικείμενο του φωτισμού στο αυτοκίνητο νομίζω ότι έχει ξεκαθαρισμένες τις έννοιες μέσα στο κεφάλι του και δεν μπερδεύει τις λάμπες πυρακτώσεως που χρησιμοποιούν (και) αέριο xenon (μαζί με ένα συνονθύλευμα από άλλα αέρια) με τις λάμπες εκκένωσης αερίου xenon (για να το πω ολόκληρο ).
Κι εμένα ο Αντώνης (με όλο το σεβασμό στα χρόνια του) δε μου δίνει την άποψη ενός ανθρώπου που γνωρίζει το αντικείμενό του, αν δεν μπορεί και ο ίδιος να ξεχωρίσει πλήρως τις 2 αυτές (τελείως διαφορετικές) λάμπες (όταν λέει ότι υπάρχουν 2 είδη λαμπτήρων xenon, ο ένας έχει και νήμα και ο άλλος φωτοβολταϊκό) και προφανώς (για μένα) δεν ξέρει τι πουλάει.Πώς λοιπόν μπορεί να κάνει και σωστή δουλειά?
Άποψή μου είναι αυτή και προφανώς δεν αναγκάζω κανέναν να την εστερνιστεί, επειδή απλώς εγώ έτσι βλέπω τα πράγματα.ΥΓ:Επίσης ο όρος 'λάμπα xenon' χρησιμοποιείται καταχρηστικά από τις εταιρίες που βγάζουν αυτές τις wannabe xenon λάμπες (με σκοπό τι άλλο?να παραπλανήσουν χωρίς να λένε ψέματα αλλά χωρίς να λένε και την αλήθεια), καθώς αυτό το αέριο-στοιχείο βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες μέσα στον λαμπτήρα...Τέλοσπάντων.Μην το κάνουμε πολύ τεχνικό.
ΥΓ2:Με την ίδια λογική και οι 'λάμπες φθορισμού' έπρεπε να τις λέμε 'λάμπες (ηλεκτρικής) εκκένωσης αερίου φθορίου', αλλά όλοι τις λένε λάμπες φθορισμού κι ας είναι λάθος ως όρος. Εκεί δεν βλέπω κανέναν να μπερδεύεται. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι, γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν φανάρια κατάλληλα για Xenon/Hid που να τοποθετούνται σε Panda;Γνωρίζω ότι υπάρχουν afternarket φανάρια που δέχονται xenon kits και είναι σχεδιασμένα έτσι που να μην ενοχλούν ούτε στο ελάχιστο.
Για panda δεν ξέρω δυστυχώς τι παίζει...
Σίγουρα όμως στην αγορά θα υπάρχουν τέτοια φανάρια...
(ετοιμάσου για μία αρκετά 'καλή' λυπητερή πάντως, γύρω στο 500άρικο για τα φανάρια αν κρίνω από τιμές που γνωρίζω για Golf IV. ) -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σήμερα είδα εγκατάσταση λαμπτήρων xenon σε Rav 4. (μεσαία / μεγάλα / ομίχλης)...
Σχολίασα λίγο το παράλογο για να πάρω την εξής απάντηση: Ο άνθρωπος δε βλέπει οπότε θεώρησε καλό να βάλει παντού λαμπτήρες xenon... (πόσο εύχομαι να μην τον συναντήσω είτε απέναντί μου ή πίσω μου σε επαρχιακό σκοτεινό δρόμο)...Ήθελα να ρωτήσω και κάτι, γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν φανάρια κατάλληλα για Xenon/Hid που να τοποθετούνται σε Panda;
_
ειδικά σε τέτοια ψηλά οχήματα δεν στραβώνουν απλά αλλά ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ!
-
-
-
Σαν να παρατράβηξε το πράμα. Και αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι γινόμαστε κακόπιστοι. Εννοείται ότι ο καθένας περιγράφει το καθετί όπως το καταλαβαίνει ή όπως τον βολεύει και συνήθως αυτό αν δεν δημιουργεί σημαντικές παρεξηγήσεις ή παρανόηση το δεχόμαστε. Ξαφνικά μας έπιασε η τελειομανία, όλοι για να έχουμε άποψη πρέπει να την στηρίζουμε με σχετικά πτυχία κλπ και να είμαστε ακριβολόγοι σε ορισμούς κλπ. Όχι δεν είναι έτσι, μπορώ κι εγώ και ο καθένας μη ηλεκτρολόγος ή οπτικός κλπ να λέμε τα δικά μας και θα έχουμε τον ανάλογο σεβασμό, το forum δεν είναι ειδικό για πχ ηλεκτρολόγους. Θα ήθελα την ίδια ανοχή για όλους ακόμα και τους κάπως πιο προκλητικούς. Η αλήθεια είναι ότι κι αυτός ο antonis-team (εκτός του ότι μας έχει στραβώσει με την ανορθογραφία του) δεν λέει να ηρεμήσει....
Και δεν βλέπω το λόγο επιμονής κανενός αφού νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν φώτα και φώτα, εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις και ότι τα τελικά αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση και την σχεδίαση/κατασκευή του φαναριού του κατασκευαστή, την πληρότητα του κίτ ή της ικανότητας του εφαρμοστή και την ανικανότητα του οδηγού...
Μπορούμε να πάμε παρακάτω και να πούμε κάτι χρήσιμο και σχετικό όπως πχ ότι το τάδε κίτ είναι πιο καλό γιατί κεντράρει καλύτερα τη δέσμη του και έτσι ακόμα και το Jimny δεν τυφλώνει τους πάντες....;;
Αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε ας μείνει και λίγο ήσυχο το θέμα... -
Έτσι μπράβο τελειώνετε με τις παρεξηγήσεις και τα off topic να πιάσουμε και το σκοπιανό το τώρα
Το προβλημα antonis-whateva είναι ότι εσύ κάνεις τη δουλειά σου σωστά, αλλά η δουλειά στην ελλάδα δε γίνεται σωστά! Εάν εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να 'μοντάρεις' τα ξενον σε φανάρι χωρίς να προκαλεί πρόβλημα στους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου κανένα πρόβλημα αρκεί να είναι έτσι (η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν μερικές περιτπώσεις aftermarket xenon που δεν ενόχλησαν αλλά αυτό είναι ο 1 στους 50[καμία έρευνα δεν έχει γίνει, κατά προσέγγιση ο αριθμός])
Όσο δεν υπάρχει όμως σχετική νομοθεσία είναι παράνομο και θα εξακολουθεί να είναι, οποιοσδήποτε σωστός μάστορας κάνει την εγκατάσταση!
Το ότι το φαινόμενο aftermarket xenon είναι μια πονεμένη υπόθεση το γνωρίζουμε οι περισσότεροι από τις καθημερινές εμπειρίες μας και δε χρειάζονται ούτε αριθμοί, ούτε γωνίες ανάκλασης και τα συναφή....
Καλέ μου φίλε, δεν έχω καμία αντίρρηση και για το «σκοπιανό», ας ανοίξουμε άλλη ενότητα!!!!.
Θα σε παρακαλούσα μην μου αλλάζεις το όνομα μου, antonis-team, οπωσδήποτε αν εννοούσες whatever δεν είμαι ‘οποιοσδήποτε’ Αντώνης, και για αυτό, το όνομα, το έχω κατοχυρώσει διεθνώς!!!!. Αν επιμένεις θα σε θεωρήσω νονό μου, και θα αξιώσω λαμπάδα το Πάσχα!!!. Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι έχουν ευχάριστο πνεύμα. Τέλος τα off topic.
Τελικά μετά από 3 χρόνια κατάλαβα ότι δεν εξαρτάτε μόνον από τον ‘μάστορα’ η ενόχληση από τα φωτοβολταικα ξένου!. Πιο πάνω το εξήγησα στο post του ΧΡΗΣΤΟΥ. Δεν ξέρω αν μόνον ένας ήταν ο λάθος, από τους 200+ που έχω τοποθετήσει, μα η απάντηση του, με έφερε σε μεγάλη αμηχανία, και σε λήψη αποφάσεων. Η αστική νομοθεσία λέει, ότι όταν κάτι, δεν απαγορεύεται, τότε επιτρέπεται. Εδώ δεν υπάρχει καν νόμος ούτε ασάφεια, στον ΚΟΚ άρθρο 36, ενώ για ομίχλης είναι σαφής, πότε επιτρέπονται, όπως περιλαμβάνει και μια γελοιότητα.
«οποιοσδήποτε σωστός μάστορας» ωραία έκφραση φίλε μου, έτσι πίστευα, μα υπήρχε παλιά, και το άρθρο 114 στο σύνταγμα της Ελλάδας, και έτσι έπαψα, έστω και όψιμα να πιστεύω, σε ευχαριστώ. Antonis-team.Θέλω να πιστεύω ότι από το εξής θα εγκαθιστάς είτε πλήρες σετ φώτων είτε το σετ που θα έδινε και η μαμά εταιρεία εάν αγόραζε το αυτοκίνητο ο κάτοχος με φώτα xenon.
-
-
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και άκρη δε βγάζω. Τη μια λέω να πάω να ξυλώσω τα ξένον και να ξαναβάλω τα παλιά και την άλλη να τα αφήσω.
Τα δεδομένα μου έχουν ως εξής:
Δεν μου έχουν κάνει σήμα παρά ελάχιστες φορές από απέναντι (και κινούμαι κυρίως βραδυνές ώρες). Δεν νομίζω ότι τα φώτα μου ενοχλούν. Εχω βάλει μη εργοστασιακο κιτ, διότι δεν υπήρχε ούτε σαν ε΄ξτρα εξοπλισμός. Φανάρια δεν θέλω να αλλάξω με οτιδήποτε άλλο.Το ζητούμενο: Τα ξυλώνω και τα πουλάω και με τα λεφτά παίρνω στραγάλια αλλά είμαι ΟΚ, ή εφόσον δεν ενοχλούν (τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω) τα αφήνω και απλά φροντίζω (οπως τώρα) να εχω μονίμως καθαρό φανάρι? ΟΕΟ?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σαν να παρατράβηξε το πράμα. Και αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι γινόμαστε κακόπιστοι. Εννοείται ότι ο καθένας περιγράφει το καθετί όπως το καταλαβαίνει ή όπως τον βολεύει και συνήθως αυτό αν δεν δημιουργεί σημαντικές παρεξηγήσεις ή παρανόηση το δεχόμαστε. Ξαφνικά μας έπιασε η τελειομανία, όλοι για να έχουμε άποψη πρέπει να την στηρίζουμε με σχετικά πτυχία κλπ και να είμαστε ακριβολόγοι σε ορισμούς κλπ. Όχι δεν είναι έτσι, μπορώ κι εγώ και ο καθένας μη ηλεκτρολόγος ή οπτικός κλπ να λέμε τα δικά μας και θα έχουμε τον ανάλογο σεβασμό, το forum δεν είναι ειδικό για πχ ηλεκτρολόγους. Θα ήθελα την ίδια ανοχή για όλους ακόμα και τους κάπως πιο προκλητικούς. Η αλήθεια είναι ότι κι αυτός ο antonis-team (εκτός του ότι μας έχει στραβώσει με την ανορθογραφία του) δεν λέει να ηρεμήσει....
Και δεν βλέπω το λόγο επιμονής κανενός αφού νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν φώτα και φώτα, εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις και ότι τα τελικά αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με τη θέση και την σχεδίαση/κατασκευή του φαναριού του κατασκευαστή, την πληρότητα του κίτ ή της ικανότητας του εφαρμοστή και την ανικανότητα του οδηγού...
Μπορούμε να πάμε παρακάτω και να πούμε κάτι χρήσιμο και σχετικό όπως πχ ότι το τάδε κίτ είναι πιο καλό γιατί κεντράρει καλύτερα τη δέσμη του και έτσι ακόμα και το Jimny δεν τυφλώνει τους πάντες....;;
Αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε ας μείνει και λίγο ήσυχο το θέμα...Δεν υπάρχει xenon kit που να μην ενοχλεί. Εκτός αν μιλάμε για αυτά που περιλαμβάνουν και φανάρι, οπότε πάμε σε τιμές ανάλογες των εργοστασιακών.
Τα πτυχία μας δεν τα αναφέραμε για να ψαρώσουμε κανέναν. Απόδειξη, ότι εδώ και 88 σελίδες μιλάμε χωρίς να έχουμε αναφέρει τίποτα σχετικά, παρόλο που έχουν γραφτεί απίστευτες ανακρίβειες (κυρίως από το μάστορα με τα «15 πτυχία» ). Όμως δε γινόταν να μην το πω όταν ο μαστρο-Αντώνης προσφέρθηκε να μου μάθει τι είναι το φωτοβολταϊκό πάρκο...
Φώτα Xenon...