Nov 26, 2008, 11:15 PM

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:

Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου μέσω σύγκρισης, γιατί δεν θεωρώ ότι όλοι μπορούν να έχουν τις άμυνες που λές, ούτε τη δικιά μου στάση
Και πράγματα τα οποία ακούς πιτσιρίκι και σου εντυπώνονται, είναι αυτά που δύσκολα αποχωρίζεσαι, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Αν σε απασχολεί η προσωπική μου στάση, πέρασα απ όλες τις φάσεις, απλά πολύ θα ήθελα να είχα αποφύγει το πιπίλισμα, γιατί μόνο αρνητικά είχε.

Ένα άλλο θέμα που σου έχει διαφύγει είναι το εξής.
Η εκκλησία πρέπει να ερωτάται αν θα ανεγερθεί τζαμί? Έχει δικαίωμα λόγου και επιρροής στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Κοιτα εχεις πεσει στο σφαλμα να νομιζεις οτι με γνωριζεις προσωπικα η με εχεις ψυχολογησει αρκετα ωστε να προεξοφλεις τις αποψεις και τα πιστευω μου.

Δεν ειναι δυνατο να εγκαλεις εμενα σχετικα με ο,τι διαφωνια εχεις με την εκκλησια λες και ειμαι υπερασπιστης της ή εκπροσωπος τυπου της.

Παρολ'αυτα να απαντησω στην απορια σου.Κατ'αρχας θα ειχε ενδιαφερον να δουμε τι καθεστως επικρατει και σε αλλες χωρες.Αλλα περα απ'αυτο νομιζω οτι ειναι καθαρα τυπικο το ζητημα. Οτι δλδ δεν αδειοδοτει η εκκλησια αλλα επικυρωνει τυπικα την τοποθεσια και την ανεγερση καθε ετεροδοξου λατρευτικου χωρου ως αρχουσα του επισημου δογματος.Αλλα δεν ξερω περισοτερα για το θεμα και μπορει να κανω λαθος.

Τωρα οσον αφορα την ουσια του ερωτηματος,στα πλαισια παντα της ανεξιθρησκειας καθε πολιτης με ισα δικαιωματα θα πρεπει να μπορει να ασκει ελευθερα,απροσκοπτα και με αξιοπρεπεια τα λατρευτικα του καθηκοντα εφοσον ανηκει σε επισημα αναγνωρισμενη θρησκεια.(καταλαβαινεις πως εξαιρωι π.χ τις ανθρωποθυσιες για ευνοητους λογους )Χωρις αδεια απο κανενα.

Αλλα επειδη η ανεγερση τζαμιου ειναι ενα πρακτικο ζητημα ο τοπος τους θα πρεπει να καθοριστει με καποια λογικη.Π.χ δεν μπορεις να φτιαξεις 50 τζαμια σε αποσταση 10 μετρων γυρω απο εναν ορθοδοξο ναο.Η να φτιξεις τζαμια για 10 εκατ ανθρωπους.τα ιδια φυσικα ισχυουν και για τις ορθοδοξες εκκλησιες οπυ οι μητροπολεις καθοριζουν το πληθος των ναων την εκταση των ενοριων κτλ