-
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το νέο mazda 6. Έχω τοποθετήσει xenon aftermarket 6.000Κ από την mazda της Πάτρας. Από το Πάσχα που έχω το αμάξι δεν έχει παραπονεθεί κανείς από τους απέναντι αν τους ενοχλούν. Έχω ήδη 17.000 Κμ τόσο μέσα στην πόλη της Πάτρας όσο και σε εθνική οδό. Δεν ξέρω αν το φανάρι είναι διαφορετικό στο 2.5l εξάρι το οποίο φοράει μαμά xenon. Θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο και όταν έχω νεότερα θα σας πώ.Προφανώς μιλάς για εργοστασιακά xenon, εφόσον λες ότι τα έβαλες στην αντιπροσωπεία...
-
Ο χρήστης MILTOSTAMMY έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το νέο mazda 6. Έχω τοποθετήσει xenon aftermarket 6.000Κ από την mazda της Πάτρας. Από το Πάσχα που έχω το αμάξι δεν έχει παραπονεθεί κανείς από τους απέναντι αν τους ενοχλούν. Έχω ήδη 17.000 Κμ τόσο μέσα στην πόλη της Πάτρας όσο και σε εθνική οδό. Δεν ξέρω αν το φανάρι είναι διαφορετικό στο 2.5l εξάρι το οποίο φοράει μαμά xenon. Θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο και όταν έχω νεότερα θα σας πώ.Πώς να παραπονεθούν δηλαδή? Για εξήγησέ μου.
Εμένα προσωπικά όταν έρθει κάποιος με aftermarket xenon το βράδυ στο αντίθετο ρεύμα, με ενοχλούν τις περισσότερες φορές (ελάχιστες φορές έχει αξιωθεί ο χριστιανός να βάλει το σωστό/συμβατό φανάρι).Αλλά τι να κάνω?Να αρχίσω τις κόρνες ή τα σινιάλα σαν τον τρελό?Και τι να κάνει αυτός για να μη με ενοχλεί?Να τα σβήσει?Δεν είναι ότι πχ έχει τη μεγάλη σκάλα των φώτων αναμμένη, οπότε μπορεί να κάνει κάτι ώστε κι αυτός να συνεχίζει να βλέπει (να σβήσει τα μεγάλα δηλαδή) αλλά κι εγώ να μην στραβώνομαι.
Τον αφήνω λοιπόν να περάσει, ενώ προσπαθώ όσο μπορώ να επικεντρώνομαι μπροστά μου ώστε να μην μειωθεί πολύ το οπτικό μου πεδίο.
Αν τώρα είναι από πίσω μου (ευτυχώς) έχω αυτόματους αντιθαμπωτικους καθρέφτες, μαυρίζουν όλοι (ο εσωτερικός και οι εξωτερικοί) οπότε δε με ενοχλεί.Στο παλιό αμάξι μου, μαύριζα (χειροκίνητα) τον εσωτερικό και τον άφηνα να με προσπεράσει.
Ακόμα και να μπω εγώ στον κόπο να τσακωθώ μαζί του (που σιγά μην χαλάσω στη ζαχαρένια μου για να βάλω μυαλό σε κάποιους που πράττουν χωρίς να σκεφτούν, γιατί απλά κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και στα @@ τους για τους άλλους -αλλά λέμε ΑΝ), ανάβοντας τα πίσω ομίχλης για αντίποινα ή σε κάποιο φανάρι σταματάω δίπλα του και του τα 'χώνω' που με στράβωνε τόση ώρα, το πολύ-πολύ να τον εκνευρίσω και να με σιχτηρίσει.ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κάτσει κάποιος να δεχτεί το λάθος του μιλώντας με κάποιον άγνωστο στο δρόμο.
Μη σου πω ότι αν ανάψω (για αντίποινα) τα πίσω ομίχλης, το πολύ-πολύ να με πει και ζώο και στην παρατραβηγμένη περίπτωση να μην καταλάβει ΚΑΝ γιατί τα άναψα και να μου ανάψει τα μεγάλα φώτα κι αυτός για αντίποινα (στα αντίποινα ).Αν βλέπεις ότι φωτίζεις έστω και ελάχιστα μέσα στο μπροστινό σου αυτοκίνητο όταν σταματάς σε φανάρι πχ ή όταν είσαι κοντά του στην εθνική, τυφλώνεις και ενοχλείς.-
Το 'δεν μου έχουν παραπονεθεί' δε σημαίνει απολύτως τίποτα για μένα.Γιατί ΠΩΣ θα καταλάβεις ότι σου παραπονιούνται?Να σου κάνουν σινιάλα από απέναντι?Έχεις σκεφτεί ο απέναντι δεν σου κάνει τίποτα γιατί απλά δεν θα κερδίζει τίποτα περισσότερο από το να μειώσει την ασφάλειά σου και την ασφάλειά του ενώ κινείται στο δρόμο? (για να μη σου πω ότι θα εκνευριστείς κι εσύ που σου παίζει 'φώτα' ο -κάθε- απέναντι και θα αρχίσεις κι εσύ μετά από λίγο τα αντίποινα στα αντίποινα αφού κι εσύ τι να κάνεις?να σβήσεις τα φώτα σου?Και πώς θα βλέπεις μετά? (όπως ανέφερα και πιο πάνω)
Σε αφήνει, λοιπόν, να πας στην ευχή του θεού και βρίζει αυτός μέσα στο αμάξι του για να ξεσπάσει κάπου ('το μ@λ@κ@ τον αρχικάγκουρα που νομίζει ότι κάτι έκανε τώρα', 'γ@μώ τα άθλια xenon σου π@π@ρα' και άλλα τέτοια).ΥΓ:Εδώ έγραψα στα 'ζώα' ότι έκανα σινιάλο σε κάποιον στο αντίθετο ρεύμα για να καταλάβει ότι έχει τη μεγάλη σκάλα αναμμένη και αυτός ενοχλήθηκε και έσβησε τη μεγάλη σκάλα και άρχισε να μου κάνει μανιασμένα κι αυτός σινιάλο .Δεν ξέρεις ο καθένας πώς θα ερμηνεύσει και άρα θα αντιδράσει σε μία δική σου κίνηση που μπορεί για σένα να σημαίνει κάτι, αλλά για μένα να σημαίνει κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Μόνον οποίος δεν θέλει η δεν τον συμφέρει για κάποιο λόγο, δεν τα αποδέχεται.
Συμφέροντα σε σχέση με τα αυτοκίνητα δεν έχω, σε αντίθεση με σένα που βρήκες ένα τρόπο να διαφημίζεις εδώ μέσα το μαγαζάκι σου.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, θα ήθελα η πολιτεία να απαγορεύσει τις μετατροπές στα φώτα και να μη στραβωνόμαστε. Αλλά εφόσον επιτρέπεται και τα τοποθετούν ακόμα και αντιπροσωπείες, γιατί να μη τα τοποθετεί και ο Αντώνης; Απ' ότι γράφει φαίνεται ότι κάνει προσεγμένη δουλειά και εγώ δεν το θεωρώ διαφήμιση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Συμφέροντα σε σχέση με τα αυτοκίνητα δεν έχω, σε αντίθεση με σένα που βρήκες ένα τρόπο να διαφημίζεις εδώ μέσα το μαγαζάκι σου.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, θα ήθελα η πολιτεία να απαγορεύσει τις μετατροπές στα φώτα και να μη στραβωνόμαστε. Αλλά εφόσον επιτρέπεται και τα τοποθετούν ακόμα και αντιπροσωπείες, γιατί να μη τα τοποθετεί και ο Αντώνης; Απ' ότι γράφει φαίνεται ότι κάνει προσεγμένη δουλειά και εγώ δεν το θεωρώ διαφήμιση.
αν και way offtopic, έλα ρε συ που δεν είναι διαφήμιση όταν λέει ότι εγώ κάνω προσεκτική δουλειά και βάζω καλά ξένον που δεν τυφλώνουν.
Όπως και να το κάνουμε, αυτό δεν είναι επιχείρημα (αντικειμενικό) για να πείσεις.
Το μόνο που καταφέρνει κανείς λέγοντας αυτό (ή παραπλήσια αυτού) είναι να προωθεί αυτό που κάνει (άσχετα αν γίνεται συνειδητά ή όχι).
Αν μου έβγαζε φωτογραφίες, μία με το ίδιο φανάρι με αλογόνου και μία με το κιτ xenon του, ενώ το είχε βάλει σε αυτό το μηχάνημα που ρυθμίζεις τι κλίση πρέπει να βάλεις στη δέσμη (έχουν τέτοιο πράμα οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων αλλά δεν ξέρω πώς λέγεται και το χρησιμοποιούν για να ρυθμίζουν τα φώτα), τότε θα ήταν εμφανές ΑΝ τα κιτ που βάζει, έχουν διάθλαση ή όχι.
Αλλά ξαναλέω:δεν είναι επιχείρημα το 'εγώ κάνω προσεκτική δουλειά και χρησιμοποιώ καλά κιτ ξένον και δεν τυφλώνουν' όπως και να το κάνουμε.ΥΓ:Προς θεού δεν αμφισβητώ τη δουλειά του Αντώνη.Μπορεί να είναι εκπληκτικός μάστορας-ηλεκτρολόγος και να ξέρει τι είναι αυτό που πουλάει και πώς να το τοποθετήσει σωστά στο -εκάστοτε- αμάξι.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν μου έβγαζε φωτογραφίες, μία με το ίδιο φανάρι με αλογόνου και μία με το κιτ xenon του, ενώ το είχε βάλει σε αυτό το μηχάνημα που ρυθμίζεις τι κλίση πρέπει να βάλεις στη δέσμη (έχουν τέτοιο πράμα οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων αλλά δεν ξέρω πώς λέγεται και το χρησιμοποιούν για να ρυθμίζουν τα φώτα), τότε θα ήταν εμφανές ΑΝ τα κιτ που βάζει, έχουν διάθλαση ή όχι.Νομίζω αυτά τα μηχανήματα μόνο τη ρύθμιση ελέγχουν και δεν μετράνε πόσο στραβώνεις τον άλλο - δηλαδή να μετράνε το φως ΠΑΝΩ από τη γραμμή ελέγχου. Πρέπει να προμηθευτούν τα ΚΤΕΟ ειδικά μηχανήματα και να κόβουν όλα τα αμάξια που στραβώνουν - δεν είναι απλά θέμα ρύθμισης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Νομίζω αυτά τα μηχανήματα μόνο τη ρύθμιση ελέγχουν και δεν μετράνε πόσο στραβώνεις τον άλλο - δηλαδή να μετράνε το φως ΠΑΝΩ από τη γραμμή ελέγχου. Πρέπει να προμηθευτούν τα ΚΤΕΟ ειδικά μηχανήματα και να κόβουν όλα τα αμάξια που στραβώνουν - δεν είναι απλά θέμα ρύθμισης.Όντως δε μετράνει πόσο στραβώνεις τον άλλο ή πόσο φως περνά πάνω από τη γραμμή ελέγχου, όμως θα ήταν εμφανές έστω και με το μάτι (στο περίπου) αν τυφλώνεις τον άλλο ή όχι.
Τα περισσότερα κιτ xenon (για να μην πω όλα όσα δεν συνεργάζονται και σωστά/κατάλληλα κάτοπτρα) πάντως δεν μπορούν να μη φωτίσουν (έντονα) πάνω από τη γραμμή ελέγχου όσο χαμηλά κι αν τα ρυθμίσεις.Ειλικρινά πιστεύω ότι μία τέτοια φωτογραφία σε αντιπαραβολή λάμπας αλογόνου με xenon, θα ήταν πλήρως διαφωτιστική.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1368600#p1368600
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το νέο mazda 6. Έχω τοποθετήσει xenon aftermarket 6.000Κ από την mazda της Πάτρας. Από το Πάσχα που έχω το αμάξι δεν έχει παραπονεθεί κανείς από τους απέναντι αν τους ενοχλούν. Έχω ήδη 17.000 Κμ τόσο μέσα στην πόλη της Πάτρας όσο και σε εθνική οδό. Δεν ξέρω αν το φανάρι είναι διαφορετικό στο 2.5l εξάρι το οποίο φοράει μαμά xenon. Θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο και όταν έχω νεότερα θα σας πώ.
Προφανώς μιλάς για εργοστασιακά xenon, εφόσον λες ότι τα έβαλες στην αντιπροσωπεία...
Το οτι τα εβαλαν στην αντιπροσωπεια δεν σημαινει οτι ειναι και εργοστασιακα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχουν μερικά αμάξια που το φανάρι παίρνει λάμπες αλογόνου ΚΑΙ xenon. Αυτά υποτίθεται ότι δεν στραβώνουν τους απέναντι.
π.χ. το τωρινό Astra βλέπω ότι φορά από το εργοστάσιο γλομπάκι. Αρα λογικά παίρνει και ξενον αφτερ μαρκετ. Αλλά το αν στραβώνει ακόμα κ έτσι δεν το ξέρω.
- κάντε τις μπριτσόλες ...πανσέττες και λουκάνικα να δελεαστεί ο κόσμος ρεε
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τόσα που έχω παραθέσει σε αυτήν την ενότητα , μαζί με κάποιους φίλους, εύστοχους και αναλυτικούς, ούτε σε μαστερ στο πολυτεχνείο, δεν θα χρειαζόντουσαν!!!!!!!!!!!!…
Ρωτήστε τους άρνησηματιες, τι αυτοκίνητο καβαλάνε?!. Σίγουρα κάποιες μπε-μπε ακριβές (χι χι κουπέ), μερσεντές!, κλπ πρωτοκλασάτα οτο, που οι περισσότεροι από εμάς, μόνον με ληστεία τράπεζας η με ‘φεση’ 7 ετών θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε!. Καλοί μου φίλοι ‘λευταντζηδεσ’, αφήστε να απολαύσουμε, και εμείς οι μεσαίοι, έως φτωχοί, λιγάκι φως!!!………. έλεος πια!.
Τα αυτοκίνητα που μας στραβώνουν, δεν είναι οι ‘υποψιασμένοι’ ιδιοκτήτες ΧΕΝΟΝ, μα κάτι σαβούρες εγκαταλελειμμένες από τους ιδιοκτήτες τους, επισκευασμένες εκ των ενόντων, μετά από τρακαρίσματα!, ζεμανφουτίστες που χρειάζονται σφαλιάρα, οδηγοί και ‘συνάδελφοι’!. Η τροχαία τι κάνει?.
Τώρα αν εσείς φίλοι μου, έχετε βάλει πάνω από 200 σετ!, τότε ξέρεται περισσότερο από έμενα!…… και μην αρχίσεις περί διαφήμισης ΧΡΗΣΤΑΚΙ!, γιατί έμαθα τι αμάξι καβάλας, μέχρι που κάνει δεξιά – αριστερά τα ματάκια του!!. Είναι απίθανο, να το χαίρεσαι.
Τώρα τα κόστη για τους φτωχούς! Ρώτησα συνάδελφους πασίγνωστους, που τα έχουν ‘τετράγωνα’!, και έβγαλα μέση τιμή, ποιοτικής εργασίας.
Λάμπες διπλές για αντικατάσταση Η4 με τα Ballast, Kit κομπλέ, Α ποιότητας…270 ε
Εργασία τοποθετήσεις, ρεγουλάρισμα φώτων κλπ…………………………. …100 ε
Πιτσιλιστιρια 2 από 5 έως 10ε…………………………………………………….10 ε
Σωλήνας νερού 2 μέτρα…………………………………………………………….7 ε
2 ταυ ρακορ…………………………………………………………………………5 ε
Υγρό για να μην παγώνει το χειμώνα………………………………………………..7 ε
ΣΥΝΟΛΟ………………………………………………………………………. 399 Ε
Και ρέστα από 400 δεν υπάρχουν!! Άλλωστε ο μισός καφές αναμονής!!……
Πάντα σε αυτοκίνητα με εσωτερικό ρεγουλατορω, και ενημερώσει στον πελάτη πως ελέγχεται η δέσμη.
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΕΓΟΥΛΑΤΟΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, το ρεγουλάρισμα και η ενημέρωση!!!, για να μην μας δείρει ο ΧΡΗΣΤΟΣ!!.
Antonis-teamΕγώ έχω Opel Astra H. Δεν είμαι 'λευτατζής' αλλά παραμένω 'αρνησιματίας' σε αυτά που λές. Μπορεί να είναι η φτηνή λύση για να 'βλέπουν' οι οδηγοί που βάζουν after market xenon αλλά είναι και η λύση για να μην βλέπει κανείς άλλος στους δρόμους πλήν ίσως των πεζών μια που αυτά τα φώτα φωτίζουν και στο πεζοδρόμιο εκτός από το Θεό.
Ακόμη και λάμπα τύπου μπίλιας να φοράει το αμάξι πάλι δεν είναι φτιαγμένο το φανάρι του για xenon και άρα έχει σφάλμα εκεί. Κατά την άποψή μου είναι σαν να βάζεις σε ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για 1.400 κυβικά , 75 ίππων σασί , 2.000 κυβικά μηχανή και 250 άλογα...κάποιος θα σκοτωθεί.
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το νέο mazda 6. Έχω τοποθετήσει xenon aftermarket 6.000Κ από την mazda της Πάτρας. Από το Πάσχα που έχω το αμάξι δεν έχει παραπονεθεί κανείς από τους απέναντι αν τους ενοχλούν. Έχω ήδη 17.000 Κμ τόσο μέσα στην πόλη της Πάτρας όσο και σε εθνική οδό. Δεν ξέρω αν το φανάρι είναι διαφορετικό στο 2.5l εξάρι το οποίο φοράει μαμά xenon. Θα ρωτήσω τον αντιπρόσωπο και όταν έχω νεότερα θα σας πώ.
Προφανώς μιλάς για εργοστασιακά xenon, εφόσον λες ότι τα έβαλες στην αντιπροσωπεία...
Λέει ξεκάθαρα ότι είναι aftermarket xenon. Απλώς η αντιπροσωπία είναι τόσο υπεύθυνη και οι άνθρωποί της τόσο υπεύθυνοι που οδήγησαν τον πελάτη τους που έσκασε 20.000+ ευρώ να παρανομεί κάθε φορά που ανάβει τα φώτα του σε δημόσιο δρόμο και δεν τον οδήγησαν να δώσει 600 ευρώ ακόμη ( αντί για 400 που έδωσε για τα after market ) και να βάλει τα εργοστασιακά xenon με όλα τα συστήματα και διευκολύνσεις που αυτά παρέχουν.
Η πολιτεία δεν σου απαγορεύει να τα εγκαταστήσεις. Σου απαγορεύει να τα ανάψεις σε δημόσιο δρόμο...
Υπάρχουν μερικά αμάξια που το φανάρι παίρνει λάμπες αλογόνου ΚΑΙ xenon. Αυτά υποτίθεται ότι δεν στραβώνουν τους απέναντι.
π.χ. το τωρινό Astra βλέπω ότι φορά από το εργοστάσιο γλομπάκι. Αρα λογικά παίρνει και ξενον αφτερ μαρκετ. Αλλά το αν στραβώνει ακόμα κ έτσι δεν το ξέρω.
- κάντε τις μπριτσόλες ...πανσέττες και λουκάνικα να δελεαστεί ο κόσμος ρεε
Xenon φανάρι Astra :
Φανάρι αλογόνου Astra :
Δεν έχουν καμία σχέση τα δύο φανάρια.....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΕΓΟΥΛΑΤΟΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, το ρεγουλάρισμα και η ενημέρωση!!!, για να μην μας δείρει ο ΧΡΗΣΤΟΣ!!.
Antonis-teamΔωρεαν που?
Oυτε αυτο ειναι?
Και αν δεν ηθελε να κανει, δεν υπαρχει λογος να μπει με την ονομασια του μαγαζιου του και να υπογραφει μαλιστα με αυτη σε καθε Post.
Οκ, μεχρι ενα σημειο μπορει να το δικαιολογησει καποιος αλλα μετα καταντα εκμεταλευση. -
Καλά που το διευκρίνησες γιατί αν το συνεργέιο δέν έχει μπέζ μαρμαρο δέν περνάω ούτε απο έξω
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καλά που το διευκρίνησες γιατί αν το συνεργέιο δέν έχει μπέζ μαρμαρο δέν περνάω ούτε απο έξωΚαι τετοιο να μην ειχε, ειναι 400 τ.μ και εχει συγχρονο εξοπλισμο.
-
antonis-team
Για να καταλάβω...Πες ότι εγώ έρθω που έχω εργοστασιακά xenon και προσφέρομαι ως 'δείγμα'. Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε?
Ό,τι τα aftermarket xenon kits που εφαρμόζονται σε φανάρια που είναι σχεδιασμένα για λάμπες αλογόνου φωτίζουν το ίδιο σωστά με τα εργοστασιακά xenon?Προσωπικά είχα στο προηγούμενο αμάξι μου (Golf IV) aftermarket xenon.και μάλιστα άλλαξα 3 κιτάκια μέσα στα 9 χρόνια που είχα το αμάξι.
Και τα 3 που έβαλα ήταν ό,τι πιο καλό είχα βρει στην αγορά εκείνη την περίοδο (500€ περίπου το κάθε κομμάτι).Δεν άλλαξα ποτέ φανάρια.( )
Και τα 3 μπήκαν στα ίδια (εργοστασιακά) φανάρια (για λάμπες αλογόνου).
Δε μπορώ να πω ότι δεν ενοχλούσαν καθόλου όπως και να το κάνουμε.Μπορώ να πω όμως ότι ενοχλούσαν λιγότερο από τους περισσότερους που έχω δει στο δρόμο.Ενοχλούσαν όμως .-
Όπως επίσης δεν μπορώ να πω ότι φωτίζουν το ίδιο με τα εργοστασικά xenon του Α3.
Ούτε ότι 'κόβουν' τη δέσμη το ίδιο, με αποτέλεσμα να διαχέεται προς τα πάνω (=>ενόχληση, τύφλωση κ.ο.κ.)
Ούτε διαχέουν σωστά/ομοιόμορφα το φως στο δρόμο που (έπρεπε να) φωτίζουν όπως τα εργοστασιακά.
Και έδωσα και περίπου 1500€ σε διάστημα 9 χρόνων όταν με αυτά τα λεφτά θα τα είχα βάλει εξαρχής εργοστασιακά και θα τελείωνε το θέμα.Ούτε θα άκουγα δικαιολογίες του στυλ 'έχεις σκληρή ανάρτηση και χαλάνε οι λάμπες ή τα ballast' ούτε τίποτε άλλο (που δεν είχα σκληρή ανάρτηση αλλά ξέρεις...το έχουν καραμέλα), όταν τα εργοστασιακά xenon του πατέρα μου που έχει ανάρτηση κούτσουρο (μιλάμε ότι σου φεύγουν τα σφαγίσματα αν πέσεις σε μέτρια λακούβα ) δεν έχουν πάθει τίποτα... το παραμικρό εδώ 7,5 χρόνια.
Έχοντας φάει όλα αυτά στη μάπα λοιπόν και έχοντας ασχοληθεί και χάσει πολλές ώρες από τη ζωή μου για να βρω την καλύτερη λύση, εμένα λοιπόν προσωπικά δεν μπορείς να με πείσεις ότι τα aftermarket xenon είναι έστω το ίδιο καλά με τα εργοστασιακά.Τώρα αν βάλεις ένα πολύ καλό κιτ xenon (περίπου 400-500€) και αλλάξεις και φανάρια που είναι κατάλληλα για xenon λάμπες (450€ το ζευγάρι πες, για να μην πω και παραπάνω), τότε πάμε στα 1000-1100€ (και μπορεί να είναι και συγκρατημένη τιμή). Τότε ΓΙΑΤΙ μην τα βάλεις από την αρχή και να είναι εργοστασιακά και να μην έχεις και τα ντράβαλα και να είσαι και σίγουρος για την εγγυημένη δουλειά (και όχι να το παίζεις κορόνα-γράμματα στον εκάστοτε άνθρωπο που υπόσχεται εγγυημένη δουλειά)?
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Προτείνω, 5 10 η Εν πάση περιπτώσει όσοι θέλετε, μα οπωσδήποτε ένας με γνήσια ΧΕΝΟΝ, και ένας τουλάχιστον με ΧΕΝΟΝ after market, να έρθετε στο ‘μαγαζάκι’ μου, που δεν είναι ‘μαγαζάκι’ (400 τμ, με μπεζ μάρμαρο, και σύγχρονο εξοπλισμό), να ρυθμίσω τα after market, και να τα δοκιμάσουμε!. Το αποτέλεσμα , οποίο και αν είναι αυτό, θα το αναρτήσουμε σε αυτήν την ενότητα, θα το στείλουμε στα κεντρικά των 4Τ, για δημοσίευση, καθώς και στο υπουργείο μεταφορών.
Οι παραθέσεις μας, μας έχουν απασχολήσει, πολύ περισσότερο χρόνο!!. Μπορεί να είναι και βραδάκι, πλην Σαββάτου και Κυριακής, που είναι ο προσωπικός μου χρόνος.
Θα ήθελα να έρθεις και εσύ ΧΡΗΣΤΟ, καθώς και ένας ΤΕ της ΕΘΕΑ, με επαγγελματική ειδικότητα ηλεκτρολόγου Όπως και απαραίτητη προϋπόθεση, τα αυτοκίνητα, με τα after market, να μην είναι τρακαρισμένα, να έχουν ανεκτά αμορτισέρ, και οπωσδήποτε εσωτερικό ρεγουλατορο, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ.-
Η αποσαφηνίσει της πραγματικότητας, σε αυτήν την ενότητα, κρίνω ότι είναι καταλυτική, και επιβεβλημένη. Αλλιώς πως, κάνουμε λογοτεχνία!!!……………….
Antonis-team.Το θέμα είναι ότι :
α. Την καλλίτερη ρύθμιση να κάνεις δεν παύουν τα φανάρια αλογόνου να μην είναι ικανά να χειριστούν το φώς που παράγεται από μία λάμπα xenon.Απλώς δεν θα τυφλώνουν τους απέναντι ( ενδεχομένως ) αλλά τότε μπορεί να μην βλέπει καλά ο κάτοχος.
β. Θα είναι , ακόμη και εάν γίνουν δεκτές όλες οι ρυθμίσεις σου και δεν τυφλώνεται κανείς και βλέπει ο κάτοχος και έχει συνεχώς το χέρι του στο ρυθμιστικό ( υποθέτω αυτό εννοείς ρεγουλατόρο ) , παράνομος φωτισμός για δημόσιο δρόμο. Απλώς θα είναι ανεκτός επειδή με διαφορά δευτερολέπτου θα διορθώνει ο οδηγός.Αλλά τότε θα έχουμε έναν επικύνδινο οδηγό.
Προτείνω καλλίτερα , δεδομένου ότι λές ότι έχεις την τεχνογνωσία και δεν το αμφισβητώ , να εγκαθιστάς πλήρη κιτ xenon σε αυτοκίνητα που η μάμά τα βγάζει με τέτοια κάτι που σημαίνει εγκατάσταση νέου φαναριού με μηχανισμούς , αισθητήρα αυτορύθμισης , πλυστικόυ , καλωδιώσεων και εγκεφάλων χρήσης φώτων. Ο πελάτης θα βγάζει το αλογόνου και θα εγκαθιστά το φανάρι xenon από την μαμά εταιρεία που παράγει το αμάξι του και θα έχει πλήρες εργοστασιακό σύστημα με τιμή ελαφρώς αυξημένη από το kit xenon by kagouras. Υπάρχουν και αντίστοιχα φανάρια με πλήρη κιτ της Hella με προσιτό κόστος και αρκετές δυνατότητες ανάλογα με το όχημα.
-
Αν και κανονικά θα έπρεπε να μπει στα 'ζώα', χθες βράδυ κάπου στον Αγ. Στέφανο διασταυρώθηκα με ταλαίπωρο pick-up truck που κουβαλούσε κάτι καφάσια (μάρκα-μοντέλο δεν πρόλαβα να δω γιατί είχα στραβωθεί) το οποίο είχε βάλει after-market xenon μέχρι και στα [μάλλον πρόσθετα] ομίχλης του. Από μακριά νόμισα ότι είχε ξεχάσει αναμμένους τους προβολείς και του έπαιξα τους δικούς μου, μόνο και μόνο για να μου απαντήσει και να καταλάβω ότι επρόκειτο για τα 'μεσαία' του.
Ειλικρινά σας μιλάω, αν το πετύχω πουθενά σταματημένο το συγκεκριμένο θα πάω να του κολλήσω μονωτική ταινία με Logo στιγμής επάνω, δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να κυκλοφορεί ελεύθερα!
Και τα ΚΤΕΟ να τους κόβουυν πάντως, αν η τροχαία δεν ασχολείται (εδώ γελάνε...) δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Τα βγάζουν και τα ξαναβάζουν κάθε 2 χρόνια, κι όλα καλά.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ο πελάτης θα βγάζει το αλογόνου και θα εγκαθιστά το φανάρι xenon από την μαμά εταιρεία που παράγει το αμάξι του και θα έχει πλήρες εργοστασιακό σύστημα με τιμή ελαφρώς αυξημένη από το kit xenon by kagouras.Γιατί έτσι το κιτ θα έχει 1000€ και όχι 200-300€ που έχουν τα 'φτηνιάρικα' και δε θα το βάλει κανείς. (ή τελοσπάντων θα το βάλουν ελάχιστοι και ευαισθητοποιημένοι, οπότε και ο Αντώνης δε θα βγάλει ποτέ λεφτά από το κιτ αυτό -κανείς δε δουλεύει για την ψυχή της μάνας του)
Εδώ γκρινιάζουν μερικοί που κάποια κιτ έχουν 400€ ενώ στο δίπλα μαγαζί ο (μάγκας) μαγαζάτορας του υποσχέθηκε το ίδιο πράγμα με 100-150-200€. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ο πελάτης θα βγάζει το αλογόνου και θα εγκαθιστά το φανάρι xenon από την μαμά εταιρεία που παράγει το αμάξι του και θα έχει πλήρες εργοστασιακό σύστημα με τιμή ελαφρώς αυξημένη από το kit xenon by kagouras.
Γιατί έτσι το κιτ θα έχει 1000€ και όχι 200-300€ που έχουν τα 'φτηνιάρικα' και δε θα το βάλει κανείς. (ή τελοσπάντων θα το βάλουν ελάχιστοι και ευαισθητοποιημένοι, οπότε και ο Αντώνης δε θα βγάλει ποτέ λεφτά από το κιτ αυτό -κανείς δε δουλεύει για την ψυχή της μάνας του)
Εδώ γκρινιάζουν μερικοί που κάποια κιτ έχουν 400€ ενώ στο δίπλα μαγαζί ο (μάγκας) μαγαζάτορας του υποσχέθηκε το ίδιο πράγμα με 100-150-200€.Το γνωρίζω πολύ καλά αλλά υποθέτω ότι ενας επαγγελματίας όταν κάνει μία δουλειά , πρέπει να την κάνει σωστά και νόμιμα.
-
Πρωτα απο ολα φιλοι δεν ειμαστε.
Δευτερον το αν εχω τα προσοντα και ποια ειναι αυτα, δεν θα κριθουν απο τα λεγομενα και τη συμμετοχη μου εδω.Στο παρων θα το ηθελα αλλα με εχουν καλυψει οι ''πολεμιοι'' των xenon και οι ''αρνησηματιες''.
Για το τι κανεις, αν παραθετεις στοιχεια ( ) και τι ξερεις, ας κρινουν αυτοι που πρεπει...Με συγγχωρειτε για τη διακοπη, δεν θα συνεχιστει.
Αλλα δεν ειμαστε και μ@λ@κες.G47-squadra.
-
Ρώτησα κάτι στην 79 σελίδα και θα ήθελα (ειλικρινά -χωρίς καμία εμπάθεια) μία απάντηση:
Για να καταλάβω...Πες ότι εγώ έρθω που έχω εργοστασιακά xenon και προσφέρομαι ελεύθερα ως 'δείγμα' για σύγκριση. Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε?
Ό,τι τα aftermarket xenon kits που εφαρμόζονται σε φανάρια που είναι σχεδιασμένα για λάμπες αλογόνου φωτίζουν το ίδιο σωστά με τα εργοστασιακά xenon?Προφανώς και δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου πάνω στο θέμα, αφού και δε σε ξέρω προσωπικά και δεύτερον δεν έχω λόγο να το κάνω.
ΥΓ:Έχω γράψει και άλλα στο ίδιο post αλλά μάλλον δεν ήθελες να τα σχολιάσεις.
ΥΓ2:και για να το ξαναπώ:άλλο εγώ σου λέω ότι συμβαίνει αυτό γιατί το βλέπω (στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι δεν τυφλώνουν τα aftermarket xenon που βάζεις εσύ ως Αντώνης) και άλλο να το δείξεις με στοιχεία.Στο λέω αυτό γιατί είπες ότι δε αδικούμε.Προσωπικά έχω όλη την καλή διάθεση να με πείσεις, όμως δε βλέπω αποδείξεις για τα λεγόμενά σου.Έστω φωτογραφίες από το ίδιο αμάξι με εργοστασιακά xenon και aftermarket που έχεις βάλει εσύ και τα έχεις βάλει δίπλα-δίπλα ή τα έχεις περάσει και να έχεις τραβήξει φωτογραφίες από εκείνο το μηχάνημα που ρυθμίζουν οι ηλεκτρολόγοι την κλίση της δέσμης (ακόμα να μου έρθει πως λέγεται το 'κωλο'-μηχάνημα).
ΥΓ3:Ελπίζω να είναι όντως το όνομά σου Αντώνης και να μην έχω παρασυρθεί από το nick name σου και σε 'φωνάζω' με λάθος όνομα.
Φώτα Xenon...