-
Καλησπέρα και προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη αν έχει δημοσιευθεί παρεμφερές θέμα.
Όλοι έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια φράσεις 'τα αυτοκίνητα πια μοιάζουν απελπιστικά μεταξύ τους', 'τώρα πια τα αυτοκίνητα είναι όλα καλά', 'καλό είναι αλλά βαρετό'.
Φράσεις που δεν ακούμε μόνο αλλά τις βλέπουμε γραμμένες και στον ειδικό τύπο. Η απορία μου είναι εξής :
**Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο ότι διαθέτει οδηγικό χαρακτήρα;Υπάρχουν τέτοια αυτοκίνητα που να απευθύνονται στο πλατύ κοινό;
Μια 'ψαγμένη ανάρτηση' + ένα κοφτερό τιμόνι +μερικοί ίπποι 'παραπάνω'=οδηγικός χαρακτήρας;
Για να αποκτήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο με οδηγικό χαρακτήρα , πρέπει να διαθέσει κάποια...60.000 ευρώ; ή η τιμή δεν είναι το παν προκειμένου να έχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο;**
Τα ερωτήματα φυσικά δεν τελειώνουν εδώ αλλά δε θέλω να καταχρώμαι την υπομονή σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Όλοι έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια φράσεις 'τα αυτοκίνητα πια μοιάζουν απελπιστικά μεταξύ τους', 'τώρα πια τα αυτοκίνητα είναι όλα καλά', 'καλό είναι αλλά βαρετό'.
Φράσεις που δεν ακούμε μόνο αλλά τις βλέπουμε γραμμένες και στον ειδικό τύπο. Η απορία μου είναι εξής :
**Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται για να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο ότι διαθέτει οδηγικό χαρακτήρα;Υπάρχουν τέτοια αυτοκίνητα που να απευθύνονται στο πλατύ κοινό;
Μια 'ψαγμένη ανάρτηση' + ένα κοφτερό τιμόνι +μερικοί ίπποι 'παραπάνω'=οδηγικός χαρακτήρας;
Για να αποκτήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο με οδηγικό χαρακτήρα , πρέπει να διαθέσει κάποια...60.000 ευρώ; ή η τιμή δεν είναι το παν προκειμένου να έχεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο;**
Τα ερωτήματα φυσικά δεν τελειώνουν εδώ αλλά δε θέλω να καταχρώμαι την υπομονή σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Πρωτα απ'ολα,καλως ηρθες στο forum.Υπαρχουν βεβαια αλλοι πιο αρμοδιοι να σε καλωσορισουν...
Οδηγικο χαρακτηρα εχει το αυτοκινητο που μιλα σε ολες τις αισθησεις σου.Που το αισθανεσαι στον δρομο,που ακους τον ηχο του κινητηρα,που εχει καλη αισθηση στο τιμονι,που ...που...που
Γενικα,ολα αυτα που κανουν μια κουραστικη καθημερινη διαδρομη να σου προσφερει την μεγιστη των απολαυσεων...
-
Κάπως έτσι τό αντιλαμβάνωμαι καί εγώ.Ενα αυτοκίνητο πού σέ προδιαθέτει νά 'παίξεις' μαζί του.Αυτό δέν σημαίνει απαραίτητα ότι θά έχει 60 χιλιάδες ευρώ.Μπορεί νά είναι πάμφθηνο(πεζώ ραλλύ π.χ.).
Προσωπικά θά έθετα άλλη μία προυπόθεση(πέρα από αυτές πού έγραψες παραπάνω) καί αυτή είναι ότι θά ήθελα νά ακούγετε καί ο κινητήρας του.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ!!! -
Για μένα πάλι ένα αυτοκίνητο έχει οδηγικό χαρακτήρα όταν είναι πισωκίνητο, έχει γρήγορο τιμόνι, μεγάλη ροπή, είναι πολύστροφο και στέκεται -κάπως- καλά στο δρόμο. Α! Επίσης όταν σου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας όταν το οδηγείς, με την πληθωρικότητά του...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ!!!Συμφωνώ μαζί σας. Ο ήχος του κινητήρα, αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα και το ''ύφος''του. Από εκεί και πέρα είναι μια σειρά από θέματα, που από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι διαφορετικά. Ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Το παν είναι η οδήγηση να σε ευχαριστεί, να ευχαριστεί όλες σου τις αισθήσεις.
-
Και ένα Atos έχει χαρακτήρα βρε παιδιά. Απλώς είναι λίγο κακός ...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ!!!
Συμφωνώ μαζί σας. .
Ευχαριστώ γιά τόν πληθυντικό LYBE!!!
Μέ κάνεις καί νοιώθω...κάποιος!!! -
Ισα ίσα που αν δεν έχει καθόλου θόρυβο, μπορεί να έχει πολύ πιο ξεχωριστό χαρακτήρα από πολλά 'κοινά' αυτοκίνητα... γκουχ γκουχ Prius *γκουχ γκουχ
-
Οδηγικο χαρακτηρα εχει το αυτοκινητο που μιλα σε ολες τις αισθησεις σου.Που το αισθανεσαι στον δρομο,που ακους τον ηχο του κινητηρα,που εχει καλη αισθηση στο τιμονι,που ...που...που
Γενικα,ολα αυτα που κανουν μια κουραστικη καθημερινη διαδρομη να σου προσφερει την μεγιστη των απολαυσεων...
*Ενα αυτοκίνητο πού σέ προδιαθέτει νά 'παίξεις' μαζί του.Αυτό δέν σημαίνει απαραίτητα ότι θά έχει 60 χιλιάδες ευρώ.Μπορεί νά είναι πάμφθηνο(πεζώ ραλλύ π.χ.). *Ζητώ συγνώμη από τους tsoukas77 και HUNTER γιά τη ''κλοπή'' αλλά νομίζω ότι είναι η πιό πλήρης και ποιητική !! απάντηση που με εκφράζει απόλυτα.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Συμφωνώ μαζί σας.
Ευχαριστώ γιά τόν πληθυντικό LYBE!!!
Σεβασμός στους μεγαλύτερους...
Ορθογραφικό λάθος από κεκτημένη... βραδύτητα -
Άσχετα με το θέμα (για το οποίο δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από όσα ωραία έχουν ήδη γραφτεί), είναι χαρακτηριστικά ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ τα avatars όσων έγραψαν reply στο thread. Παρατηρήσατε;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Άσχετα με το θέμα (για το οποίο δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από όσα ωραία έχουν ήδη γραφτεί), είναι χαρακτηριστικά ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ τα avatars όσων έγραψαν reply στο thread. Παρατηρήσατε;Έτσι-έτσι...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Άσχετα με το θέμα (για το οποίο δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από όσα ωραία έχουν ήδη γραφτεί), είναι χαρακτηριστικά ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ τα avatars όσων έγραψαν reply στο thread. Παρατηρήσατε;Τού gvala τό είδες;
-
Να προσθέσω κι εγώ τη μπέλα μου λοιπόν στην συλλογή των άβαταρ!
Εγώ θα πω πότε ένα αυτοκίνητο δεν έχει οδηγικό χαρακτήρα. Λοιπόν, για μένα δεν έχει όταν:
- Τα κάνει όλα εύκολα για τον (μέτριο) οδηγό και βαρετά για τον απαιτητικό.
- Αποκόβει τον οδηγό του από το δρόμο και το σύστημα διεύθυνσης με αναίσθητα χειριστήρια (τιμόνι, επιλογέα, φρένα).
- Δεν σου δίνει καμμία επιλογή για το πώς θα στρίψεις. Συνήθως αυτό σημαίνει μούρες και πάλι μούρες (παλιότερα πολλές φορές σήμαινε σβούρες και πάλι σβούρες ) με αστείες ταχύτητες.
-Έχει αδιάφορη εξωτερική και εσωτερική εμφάνιση (ναι, τη θεωρώ σημαντική για το χαρακτήρα).
Τέλος, ένα αυτοκίνητο μπορεί να έχει καλό αλλά και ιδιόρρυθμο (έως και δύστροπο) οδηγικό χαρακτήρα. Πολλά δύστροπα αυτοκίνητα έχουν λατρευθεί και θεωρούνται συνώνυμα του 'οδηγικού χαρακτήρα'. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 106 Ραλί, το οποίο (απ'ό,τι έχω ακούσει γιατί ακόμα δεν έχω οδηγήσει) αγγίζει τα όρια του δύστροπου αν δεν του φερθείς όπως πρέπει. Στην ίδια κατηγορία σήμερα μάλλον ανήκει το Focus RS, το Ignis Sport και το καλό BMiniW (υπο συγκεκριμένες συνθήκες βέβαια).
-
To feedback είναι το πιο σημαντικό. Να ξέρεις τι γίνεται κάθε στιγμή από κάτω σου.
Υ.Γ. Τι έχει το avatar μου;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
To feedback είναι το πιο σημαντικό. Να ξέρεις τι γίνεται κάθε στιγμή από κάτω σου.Υ.Γ. Τι έχει το avatar μου;
δεν έχει κάτι το...Ιταλικό όπως των υπολοίπων
γνώμη μου: αυτοκίνητο με χαρακτήρα πρέπει:
ΝΑ ΕΧΕΙ twin spark μοτερ (αν είναι και μπόξερ ακόμα καλύτερα), να είναι κόκκινο ή άσπρο (ή και τα δύο, λέγε με Austin Mini CooperS), να έχει 5 ταχύτητες σε άσπρο κοκκάλινο επιλογέα που να 'βγαίνει' από το ταμπλο (λέγε με GTV ή Junior), κίνηση στους μπροστά (λέγε με Sud ή Fiat Coupe) ή στους πίσω (ξαναλέγε με GTV ή 75), να έχει διπλά καρμπυρατέρ, κοφτερό τιμόνι και τέτοια πραγματάκια....
ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ πολλά λεφτά (ουκ εν τω πολλω το ευ), ηχομόνωση, ESP, ERS, ABS, TC, DIVX, MPEG, JPEG κλπ, ηλεκτρικό τιμόνι, πανάλαφρο συμπλέκτη, το κόκκινο στο στροφόμετρο στις 5.000, λάστιχα 195/80/16 κλπ...
Σπύρος
-
...δηλαδή, του δικού μου το στροφόμετρο που δεν έχει καθόλου κόκκινο , κατοχυρώνεται ώς αυτοκίνητο με χαρακτήρα..;
-
τα υπόλοιπα που αναφέρω τα έχει???
Σπύρος
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ "ΟΔΗΓΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ";