-
Μερικές ακόμη φωτογραφίες με τα φώτα ημέρας:
-
Χαζομαρα φωτα ημερας.Λες και εχεις αναμμενα τα φωτα.Δεν μπορουσαν να
βαλουν leds που ειναι πανεμορφα? -
Olympian2,
Κρατάω μία πολύ μικρή επιφύλαξη γιατί δεν έχω την δυνατότητα να διπλο-τσεκάρω την πληροφορία που σου έγραψα πιο πάνω
Κατεβαίνω κάτω στο αμάξι να τραβήξω 1-2 φωτογραφίες για να σου δείξω ότι 'κι όμως γίνεται να έχεις μεγάλη σκάλα και σινιάλο μόνο xenon'.Θα μου πεις, επειδή ισχύει για το Α3, δε σημαίνει ότι ισχύει και για το scirocco.Απλά βλέπω ότι έχουν την ίδια λογική λειτουργίας με το Α3.
(θα τραβήξω και βιντεάκι για του λόγου το αληθες. )
-
Ο χρήστης fanhs76 έγραψε:
Χαζομαρα φωτα ημερας.Λες και εχεις αναμμενα τα φωτα.Δεν μπορουσαν να
βαλουν leds που ειναι πανεμορφα?Εντελώς. Και ακόμη χειρότερα είναι με τα απλά φώτα, όπου το ρόλο αυτό τον παίζει η μεσαία σκάλα. Μάλλον τα LED θέλουν να τα κρατήσουν μόνο για τα Audi...
-
Άσχετο με τα xenon αλλά γνωρίζει κανείς αν οι TSI κινητήρες έχουν ιμάντα η καδένα;;;;;
Στα AUDI απ ότι γνωρίζω οι TFSI έχουν καδένα...ελπίζω το ίδιο να ισχύει και στo SciroccoΜια βδομάδα ακόμα για την παραγγελία.....
-
Λοιπόν...Το video που υποσχέθηκα.
Αρχικά κάνω σινιάλο με σβηστά φώτα.
Μετά ανάβω τα φώτα και ξανακάνω σινιάλο.
Στο τέλος σβήνω όλα τα φώτα και ενεργοποιώ τα φώτα ημέρας.
(αν σας φαίνεται αδύναμο το φως είναι γιατί προσπαθώ να μην είμαι μέσα στη δέσμη των xenon, γιατί αλλιώς ασπρίζει όλη η εικόνα και δε δείχνει τίποτα. )
http://www.youtube.com/watch?v=GF2a6fQny3Y' target='_blank' target='_blank(η ποιότητα του video δεν είναι ό,τι καλύτερο, όμως πιστεύω ότι δείχνει καθαρά αυτό που έλεγα πριν)
Για τα φώτα ημέρας, σε όποιον δεν αρέσουν, μπορεί να τα σβήσει εύκολα (δες φωτογραφία από κάτω) μέσω διακόπτη που είναι δίπλα στον κεντρικό διακόπτη των φώτων
η φωτογραφία είναι από το δικό μου αμάξι αλλά το ίδιο ισχύει για το scirocco από όσο ξέρω.Αυτά για τα φώτα.Ελπίζω να μη σας κούρασα.
-
Άρα δεν έχουν πρόβλημα για ζέσταμα απ᾽ ότι φαίνεται... Είναι εργοστασικά τα xenon, έτσι; Για το γαλάζιο φταίει η μηχανή εγγραφής του βίντεο ή έτσι είναι και από κοντά;
-
Κάβουρα, υποκλίνομαι!!!
Κορυφαίο το βιντεάκι σου. Προφανώς, ίδια θα είναι και η λειτουργία στο Scirocco. Είναι επομένως βλακεία αυτό που λένε, ότι δεν μπορείς να κάνεις σινιάλο με τα bi-xenon τη μέρα. Το περίεργο είναι ότι το διάβασα σε πολλά forum αυτό.
Τα φώτα ημέρας δεν κλείνουν στο Scirocco (το οδήγησα και δεν υπάρχει σχετικός διακόπτης), όπως και σε όλα τα οχήματα που θα κατασκευάζει η VW από εδώ και μπρος, λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας (ανέκαθεν η VW τηρούσε τις ευρωπαϊκές οδηγίες πολύ πριν μπούνε επίσημα σε ισχύ, πχ στην περίπτωση των ρύπων). Σκέφτομαι όμως ότι ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα κολπάκι, ανάβοντας τα μικρά φώτα (τις ψείρες, που στην περίπτωση του Scirocco είναι δίπλα από το φλας). Υποθέτω πως τότε θα σβήσουν τα ημέρας. Αν και θεωρώ πως είναι καλό να είναι αναμένα για θέμα ασφάλειας. Προσωπικά, όποτε οδηγώ σε επαρχιακούς δρόμους τη μέρα ανάβω πάντα τους προβολείς ομίχλης (είναι τα μόνα φώτα που φαίνονται ακόμη και τη μέρα, και φυσικά δεν τυφλώνουν τον απέναντι, αφού το μάτι του είναι ήδη συνηθισμένο στο φως), ακόμη και με ντάλα ήλιο και κυρίως τότε (που είναι πολύ εύκολο να μη σε δει ο άλλος αν έχει τον ήλιο απέναντι). -
Γεια σας παιδιά...και εγώ καινούργιος εδώ...
έδωσα προκαταβολή εχτές για το Scirocco to 160άρι....
ερώτηση...τι λάμπες φοράει Η4 ή Η7 ? -
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Κάβουρα, υποκλίνομαι!!!
Κορυφαίο το βιντεάκι σου. Προφανώς, ίδια θα είναι και η λειτουργία στο Scirocco. Είναι επομένως βλακεία αυτό που λένε, ότι δεν μπορείς να κάνεις σινιάλο με τα bi-xenon τη μέρα. Το περίεργο είναι ότι το διάβασα σε πολλά forum αυτό.
Τα φώτα ημέρας δεν κλείνουν στο Scirocco (το οδήγησα και δεν υπάρχει σχετικός διακόπτης), όπως και σε όλα τα οχήματα που θα κατασκευάζει η VW από εδώ και μπρος, λόγω ευρωπαϊκής οδηγίας (ανέκαθεν η VW τηρούσε τις ευρωπαϊκές οδηγίες πολύ πριν μπούνε επίσημα σε ισχύ, πχ στην περίπτωση των ρύπων). Σκέφτομαι όμως ότι ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα κολπάκι, ανάβοντας τα μικρά φώτα (τις ψείρες, που στην περίπτωση του Scirocco είναι δίπλα από το φλας). Υποθέτω πως τότε θα σβήσουν τα ημέρας. Αν και θεωρώ πως είναι καλό να είναι αναμένα για θέμα ασφάλειας. Προσωπικά, όποτε οδηγώ σε επαρχιακούς δρόμους τη μέρα ανάβω πάντα τους προβολείς ομίχλης (είναι τα μόνα φώτα που φαίνονται ακόμη και τη μέρα, και φυσικά δεν τυφλώνουν τον απέναντι, αφού το μάτι του είναι ήδη συνηθισμένο στο φως), ακόμη και με ντάλα ήλιο και κυρίως τότε (που είναι πολύ εύκολο να μη σε δει ο άλλος αν έχει τον ήλιο απέναντι).Γιατί να κάνεις κολπάκι και να σβήσουν τα ημέρας;
-
Ο χρήστης olympian2 έγραψε:
Κάβουρα, υποκλίνομαι!!!
Προσωπικά, όποτε οδηγώ σε επαρχιακούς δρόμους τη μέρα ανάβω πάντα τους προβολείς ομίχλης (είναι τα μόνα φώτα που φαίνονται ακόμη και τη μέρα, και φυσικά δεν τυφλώνουν τον απέναντι, ).όχι τους προβολείς ομίχλης αναμένους χωρίς να υπάρχει ομίχλη... ( παντα έτσι νομίζω εγώ!)
τα φώτα ναι, είτε ημέρας είτε κανονικά αναμένα ναι, αλλά τους προβολείς ομίχλης... δεν συμφωνω
/g -
Ο χρήστης dimitris918 έγραψε:
Γεια σας παιδιά...και εγώ καινούργιος εδώ...
έδωσα προκαταβολή εχτές για το Scirocco to 160άρι....
ερώτηση...τι λάμπες φοράει Η4 ή Η7 ?Με το καλό να σου έρθει....για δώσε κανένα στοιχείο;;;;
Με τί έξτρα το έκλεισες; Πότε αναμένεται η παράδοση;;; και τι τιμή σου έκαναν;;;;; -
Ο χρήστης tibet έγραψε:
Κάβουρα, υποκλίνομαι!!!
Προσωπικά, όποτε οδηγώ σε επαρχιακούς δρόμους τη μέρα ανάβω πάντα τους προβολείς ομίχλης (είναι τα μόνα φώτα που φαίνονται ακόμη και τη μέρα, και φυσικά δεν τυφλώνουν τον απέναντι, ).όχι τους προβολείς ομίχλης αναμένους χωρίς να υπάρχει ομίχλη... ( παντα έτσι νομίζω εγώ!)
τα φώτα ναι, είτε ημέρας είτε κανονικά αναμένα ναι, αλλά τους προβολείς ομίχλης... δεν συμφωνω
/gΠες τα... νομίζω πως η ονομασία τους και μόνο θα υποδείκνυε και την χρήση τους....
Αμ δε....
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Άσχετο με τα xenon αλλά γνωρίζει κανείς αν οι TSI κινητήρες έχουν ιμάντα η καδένα;;;;;
Στα AUDI απ ότι γνωρίζω οι TFSI έχουν καδένα...ελπίζω το ίδιο να ισχύει και στo SciroccoΜια βδομάδα ακόμα για την παραγγελία.....
Καδενα σιγουρα ο Twincharger.
-
To ειδα απο κοντα...
Πραγματικα πολυ ομορφο αυτοκινητο...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
(αν σας φαίνεται αδύναμο το φως είναι γιατί προσπαθώ να μην είμαι μέσα στη δέσμη των xenon, γιατί αλλιώς ασπρίζει όλη η εικόνα και δε δείχνει τίποτα. )
http://www.youtube.com/watch?v=GF2a6fQny3Y' target='_blank' target='_blank' target='_blank(η ποιότητα του video δεν είναι ό,τι καλύτερο, όμως πιστεύω ότι δείχνει καθαρά αυτό που έλεγα πριν)
Για τα φώτα ημέρας, σε όποιον δεν αρέσουν, μπορεί να τα σβήσει εύκολα (δες φωτογραφία από κάτω) μέσω διακόπτη που είναι δίπλα στον κεντρικό διακόπτη των φώτων
η φωτογραφία είναι από το δικό μου αμάξι αλλά το ίδιο ισχύει για το scirocco από όσο ξέρω.Αυτά για τα φώτα.Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Κατι ακομα. Οταν αναβεις τα φωτα και κανεις σινιαλο εχεις την μεσαια ή την υψηλη σκαλα
για xenon? Και αν ηταν η μεσαια, μπορεις και με την υψηλη να κανεις το ιδιο? -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Κάβουρα, υποκλίνομαι!!!
/gΠες τα... νομίζω πως η ονομασία τους και μόνο θα υποδείκνυε και την χρήση τους....
Αμ δε....
Τα ομίχλης είναι πράγματι απαράδεκτα το βράδυ, όταν δεν έχει ομίχλη. Τη μέρα όμως είναι τα μόνα φώτα που φαίνονται. Και όχι, δεν τυφλώνουν καθόλου τη μέρα, γιατί το μάτι είναι συνηθισμένο στο φως του ήλιου, που είναι το πιο δυνατό φως που μπορεί να υπάρξει.
Αν δείτε, η Hella βγάζει φώτα ημέρας (με LEDs) που μπαίνουν ακριβώς στη θέση των ομίχλης. Και τα LEDs είναι σαφώς πιο ισχυρά από τα ομίχλης.
Και επίσης, όπως είπα και πριν, τα ανάβω μόνο σε επαρχιακούς δρόμους, και όχι μέσα στην πόλη όπου μπορούν να εκληφθούν ως πρόσκληση.
Αν είναι να γλιτώσω από το δολοφόνο γέρο που έρχεται από απέναντι και δε βλέπει την τύφλα του, ας με κράξει και κανένας. Έχουν δει πολλά τα μάτια μου... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=GF2a6fQny3Y' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank(η ποιότητα του video δεν είναι ό,τι καλύτερο, όμως πιστεύω ότι δείχνει καθαρά αυτό που έλεγα πριν)
Κατι ακομα. Οταν αναβεις τα φωτα και κανεις σινιαλο εχεις την μεσαια ή την υψηλη σκαλα
για xenon? Και αν ηταν η μεσαια, μπορεις και με την υψηλη να κανεις το ιδιο?Πώς θα κάνεις σινιάλο με τη μεγάλη σκάλα; Και σε ποιον θα το κάνεις; Αφού δεν είναι κανείς μπροστά σου ή απέναντι, γιατί αν ήταν δε θα είχες τη μεγάλη σκάλα...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=GF2a6fQny3Y' target='_blank' target='_blank' target='_blank(η ποιότητα του video δεν είναι ό,τι καλύτερο, όμως πιστεύω ότι δείχνει καθαρά αυτό που έλεγα πριν)
Δλδ όταν έχεις σβηστά φώτα το σινιάλο γίνεται με Xenon?
Σε merca, όταν τα έχεις σβηστά και κάνεις σινιάλο χρησιμοποιεί την μεγάλη σκάλα αλογόνου...όταν τα έχεις αναμένα και κάνεις σινιάλο, ανάβει η μεγάλα σκάλα αλογόνου και τα Xenon μετατοπίζονται...ελπίζω να το έθεσα κάπως κατανοητά ( ) -
paidia thelo na kano mia erotisi ? epeidi leo na to agoraso k diatheto ena xiliariko parapano gia extra
ti na valo panoramiki iliorofi i bi-xenon???
VW Scirocco