-
Εάν ενδιαφερθείς και μάθεις κάποια πράγματα για το αυτοκίνητό σου μπορείς να βάλεις στη θέση του κάθε κατεργάρη μηχανικό. Χρειάζονται γνώσεις θεωρητικές-πρακτικές και τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουμε μερικά «ψιλά» στο όχημά μας. Βέβαια νερό στους υαλοκαθαριστήρες νομίζω μπορούν να συμπληρώσουν όλοι και να γλιτώσουν το κερατιάτικο 5-10ευρω!
Το συνεργείο χρειάζεται, αλλά τα μάτια μας ανοιχτά και πάντα παρών στις εργασίες. Δεν αφήνουμε ποτέ την περιουσία μας στο έλεος κανενός μηχανικού, δήθεν μηχανικού ή βοηθού! Εν τέλει ενημερωνόμαστε για τιμές ανταλλακτικών και τιμοκαταλόγους εργασιών, μη μας πιάνουν και “κότσο”!
Απλά πραγματάκια -
Αν και αφιερωμένο σε συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτων Lancia, πρεσβεύει τη φιλοσοφία του 'Φτιάξτο μόνος σου - Do It Yourself'.
Στα 'τεχνικά άρθρα' & 'Φτιάξτο μόνος σου' υπάρχουν αρκετές οδηγίες & φωτογραφίες, για αρκετά πράγματα στο αυτοκίνητο που μπορεί ένας 'χομπίστας' να βάλει το χεράκι του...
-
Πάρα πολύ καλή προσπάθια φίλε μου!!!
Μπράβο σας!
-
Η Haynes Και το μάνιουαλ της, που το είχα μαζί μου στην Ευρώπη, οδηγώντας το ξάντια που αποφάσισε να σκάει από εδώ και από εκεί, με έσωσαν από πολλά ευρώ μέχρι να μπώ Ελλάδα.
-
Τα Haynes όντως βοηθούν απίστευτα. Έχω 6 στη συλλογή μου! Ακόμα καλύτερα όμως είναι τα τεχνικά προγράμματα των διαφόρων εταιριών. Ψάχνοντας λιγάκι στο διαδίκτυο, σε torrent και σε e-mule μπορείτε να τα βρείτε. Πλούτος πληροφοριών, ακριβώς ότι έχουν και οι αντιπροσωπείες. Και δεν χρειάζεται να είναι και η τελευταία ενημερωμένη έκδοση αν το αμάξι είναι 2 χρονών ας πούμε. Αυτή τη στιγμή έχω και της Ford (TIS), Opel (TIS) και Mercedes (EPC-WIS/ASRA) και σε μορφή PDF αρκετά για vw-audi και πραγματικά μας έχουν ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές στην παρέα. Πράγματα που τις περισσότερες φορές, εξειδικευμένα και καλά συνεργεία, ούτε καν γνωρίζουν.
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Εάν ενδιαφερθείς και μάθεις κάποια πράγματα για το αυτοκίνητό σου μπορείς να βάλεις στη θέση του κάθε κατεργάρη μηχανικό. Χρειάζονται γνώσεις θεωρητικές-πρακτικές και τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουμε μερικά «ψιλά» στο όχημά μας. Βέβαια νερό στους υαλοκαθαριστήρες νομίζω μπορούν να συμπληρώσουν όλοι και να γλιτώσουν το κερατιάτικο 5-10ευρω!
Το συνεργείο χρειάζεται, αλλά τα μάτια μας ανοιχτά και πάντα παρών στις εργασίες. Δεν αφήνουμε ποτέ την περιουσία μας στο έλεος κανενός μηχανικού, δήθεν μηχανικού ή βοηθού! Εν τέλει ενημερωνόμαστε για τιμές ανταλλακτικών και τιμοκαταλόγους εργασιών, μη μας πιάνουν και “κότσο”!
Απλά πραγματάκιαΑκόμα και πάνω από το αυτοκίνητο να είσαι δεν θα καταλάβεις αν κάνει καλή δουλειά ή όχι. Καλύτερα να το πηγαίνεις σε κάποιον που εμπιστεύεσαι ότι κάνει καλή δουλειά.
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
Τα Haynes όντως βοηθούν απίστευτα. Έχω 6 στη συλλογή μου! Ακόμα καλύτερα όμως είναι τα τεχνικά προγράμματα των διαφόρων εταιριών. Ψάχνοντας λιγάκι στο διαδίκτυο, σε torrent και σε e-mule μπορείτε να τα βρείτε. Πλούτος πληροφοριών, ακριβώς ότι έχουν και οι αντιπροσωπείες. Και δεν χρειάζεται να είναι και η τελευταία ενημερωμένη έκδοση αν το αμάξι είναι 2 χρονών ας πούμε. Αυτή τη στιγμή έχω και της Ford (TIS), Opel (TIS) και Mercedes (EPC-WIS/ASRA) και σε μορφή PDF αρκετά για vw-audi και πραγματικά μας έχουν ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές στην παρέα. Πράγματα που τις περισσότερες φορές, εξειδικευμένα και καλά συνεργεία, ούτε καν γνωρίζουν.Tο Haynes όντως βοηθάει, αλλά στο 205 μου δεν έχω επιχειρήσει τίποτα παραπάνω από αλλαγή λαδιών, μπουζί, μπαταρίας και δυναμό γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου,
Etsii, έχεις to τεχνικό manual του Focus; Επίσης ψάχνω το τεχνικό manual του Impreza WRX (2006+). Για κάτι που έψαχνα σχετικά με την ανάρτηση μου σκανάρισε μια σελίδα η Prodrive αλλά θέλω να το βρω ολόκληρο ώστε να δοκιμάσω να κάτι περισσότερο μόνος μου όταν λήξει η εγγύηση
-
Έχω το πρόγραμμα TIS(Technical Information System) της FORD. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
-
Πες μου ότι έχεις και το ΤΙS της audi-VW group (μήπως πρέπει να γράφω porsche group πλέον? ) να με φτιάξεις τρελά...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πες μου ότι έχεις και το ΤΙS της audi-VW group (μήπως πρέπει να γράφω porsche group πλέον? ) να με φτιάξεις τρελά...Aν εννοείς το ΕΤΚΑ για vw/audi/seat/skoda κυκλοφορεί στα γνωστά σκοτεινά στενοσόκακα του διαδικτύου.
-
Το ΕΤΚΑ είναι για ανταλλακτικά VW-AUDI-SKODA αλλά κυκλοφορούν και service manual για κάθε μοντέλο σε .pdf
Γίναμε μαστόρια με την ακρίβεια!!!!