-
Ο χρήστης markus0 έγραψε:
Σε λίγο καιρό θα περάσω για πρώτη φορά μέσα από Σερβία και FYROM επιστρέφοντας από το Szeged Ουγγαρίας. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να επιστρέψω από Dubrovnik προς Ελλάδα το 2005 έφαγα πόρτα στα σύνορα Κροατίας-Βοσνίας και αναγκάστηκα να γυρίσω μέσω Ιταλίας.Υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κανένας πρόβλημα στα συνορα της FYROM λόγω των τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα τελευταία; Έχει ακούσει κανένας για τυχόν περιστατικό όπου είτε απαγορεύτηκε η είσοδος είτε υπήρξε ταλαιπωρία; Θα έχω και μικρά παιδιά μαζί μου...
Επίσης γνωρίζει κανένας το κόστος των διοδίων της FYROM και της Σερβίας σε τοπικά νομίσματα;
Τέλος, πόσο κοστίζει το λίτρο της αμολυβδης στη Σερβία; Είναι άραγε φτηνότερη ή ακριβότερη από την Ελλάδα;
Στην προηγουμενη (ή πιο προηγουμενη) απαντω σε πολλες απο τις αποριες σου. Αν καπου δεν καλυπτεσαι, πες μου που και (αν μπορω) θα γινω συγκεκριμενοτερος
-
Υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κανένας πρόβλημα στα συνορα της FYROM λόγω των τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα τελευταία; Έχει ακούσει κανένας για τυχόν περιστατικό όπου είτε απαγορεύτηκε η είσοδος είτε υπήρξε ταλαιπωρία; Θα έχω και μικρά παιδιά μαζί μου...
Σε αυτό φίλε μου κανένας δε μπορεί να σε πάρει στο λαιμό σου λέγοντας σου πως δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις.
Εγώ μιά φορά πέρασα και είχα πρόβλημα, ο greo είχε περάσει καμιά 4άρα και δεν συνάντησε.
Σίγουρα πιθανότητα να έχεις πρόβλημα υπάρχει, το πόσο μεγάλη είανι δεν μπορώ να στο πω.Η βενζινα στη Σερβία είανι ακριιβόοτερη απο ελλάδα αν δεν με απατά η μνημη μου
-
Καταρχήν Θέλω να ευχαριστήσω το greo για τις συμβουλές του περί του ταξιδιού μου στην Σλοβακία μέσω Fyrom, Ουγγαρίας ,Σερβίας.
Ήρθα χτες από το ταξίδι και έχω να άναφέρω τα εξής:
FYROM : Τα σύνορα τα πέρασα και όταν πήγαινα αλλά και όταν γύριζα μέσα σε 10λεπτά. Κανένα πρόβλημα στα σύνορα,απλά θα συμπληρώσεις κάτι χαρτιά άσπρα και θα βγάλεις μια κάρτα υγείας. Εσύ μόνο το διαβατήριο σου να έχεις και τα άλλα θα τα συμπληρώσουν αυτοί. Μετά θα σου πρότεινα να περάσεις νύχτα το Fyrom επειδή υπάρχουν μερικοί αστυνομικοί που θέλουν την μίζα τους και σε σταματάνε απλά για τους δώσεις κάτι. Πάντα να πηγαίνεις με τις πινακίδες και ανοιχτά τα φώτα και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Σερβία: Εκεί μας χαιρέτησαν και στα ελληνικά. Κανένα απολύτως πρόβλημα, Απλά έχει ακριβά διόδια. 5 ευρώ και ένα είναι 13 ευρώ.
Ουγγαρία: Απίστευτοι δρόμοι και καθόλου διόδια !!! (ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ[b])[/b] -
Ο χρήστης Greq έγραψε:
Ουγγαρία: Απίστευτοι δρόμοι και καθόλου διόδια !!!
Aφού δεν έφαγες κλίση για βινιέτα, ούτε του παπά
4μέρες κανά 8ευρω αν θυμάμαι καλάΣλοβακία που είχες πάει;
-
Στην Bratislava πήγα και πετάχτηκα δύο φορές Βιέννη. Ούτε εκεί πλήρωσα διόδια. Πραγματικά περίμενα την Βιτσεντσα που μου είχες πει αλλά πουθενα δεν μου την ζήτησαν.
-
Και στη ΣΛοβακία και στην Ουγγαρία είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις βινιέτα αν κινείσαι στους αυτοκινητόδρομους.
Δε στη ζητάει κανένας, έχει πινακίδες στην είσοδο που λένε ότι είναι υποχρεωτικό, και αν σε σταματήσουν σε έλεγχο την έφαγες
Στην Ουγγαρία μάλιστα σου ζητάν να την κολήσεις κάτω αριστερά, στην θέση του οδηγού, γιατί κάνουν έλεγχους με κάμερες.Στη Σλοβακία, η ετήσια πριν απο 1 χρόνο είχε 3000sk--> περίπου 100ευρώ, ενώ μπορούσες να βγάλεις και μηνιαία (αν έμενες πάνω απο 3 μήνες συνέφερε η μηνιαία αν θυμάμαι καλά)
-
Αλήθεια !!!!!
Καλά τότε είμαι τυχερός. Απλά πείτε κάπου στο forum που την βγάζουνε γιατί δεν θα ξέρουν και θα την πατήσουν. Ξέρετε πόσο είναι το πρόστιμο. !!! -
Στην Αυστρία είναι πολύ ψηλό, δεν θυμάμαι νούμερα. Δεν ξέρω τί παίζει στις άλλες
ΕπιγραμματικάΣλοβενία
Ουγγαρία
Τσεχία
Σλοβακία
Ελβετία
Αυστρίαβινιέτα
(αν έχω ξεχάσει κάποια ας συμπληρωθείΤην βγάζεις στα σύνορα ή στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρείς
-
Greq, για διόδια, βινιέτες, βενζίνες μπορούσες να πληρώσεις με ευρώ, ή θέλουν μόνο το τοπικό νόμισμα ή κάρτα? Γενικά έτρεχες σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος?
Ετοιμάζομαι από τώρα για του χρόνου και θέλω να ξέρω, ευχαριστώ. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στην Αυστρία είναι πολύ ψηλό, δεν θυμάμαι νούμερα. Δεν ξέρω τί παίζει στις άλλες
ΕπιγραμματικάΣλοβενία
Ουγγαρία
Τσεχία
Σλοβακία
Ελβετία
Αυστρίαβινιέτα
(αν έχω ξεχάσει κάποια ας συμπληρωθείΤην βγάζεις στα σύνορα ή στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρείς
Και Βουλγαρια.
Την αγοραζεις στα συνορα,η μικροτερη ειναι 7 ημερων και στοιχιζε τον χειμωνα 5€. -
Διόδια πλήρωνα σε ευρώ . Δεν άξιζε να αλλάζω νόμισμα για τόσο μικρό νούμερο και αν σε κλέβουν τα νούμερα είναι πολύ μικρά ( εννοώ ισοτιμία του νομίσματος με το ευρώ) .Σε βενζινάδικα χρησιμοποιούσα κάρτα γιατί σε κλέβουν σε ευρώ. Αν πας του χρόνου νομίζω ότι και η ουγγαρία αλλά και η σλοβακία θα έχουν το ευρώ. Τώρα Σερβία και Fyrom τα διόδια σε ευρώ. Μάλιστα στο Fyrom έχουν 1ευρώ , 1.5ευρώ και 1 ευρώ και μπορείς να τα διασχίσεις χωρίς να βάλεις καν βενζίνη.
-
Δεν ξερω αν κανονικα την κολλας στην Ουγγαρια, οταν πηγα το Πασχα δεν ειχαν αυτοκολλητα και μου εδωσαν αποδειξη.
Και το Μαυροβουνιο εχει κατι σαν βινιετα. Εco tax το λενε αν θυμαμαι καλα -
Λίγες μέρες πριν καταταγώ,σκέφτηκα να πάω μια μονοήμερη στη Βουλγαρία μιας και ήμου στον αδερό ου στην Καβάλα.Ξεκινώ το πρωί με προορισμό το Sandanski,πρώτη πόλη όπως μπαίνουμε στη γείτονα χώρα.Φτάνουμε στα σύνορα,τυπικός ο έλεγχος τόσο από την ελληνική όσο και τη βουλγαρική πλευρά-δείξαμε μόνο τις νέου τύπου ατυνομικές μας ταυτότητες.Μπαίνουμε Βουλγαρία αφού πληρώσουμε σε ένα μικρό κιόσκι μετά τους Βούλγαρους φύλακες,τη βινιλετα αξίας 5ευρώ για μια εβδομάδα και μετά από λίγο φτάνουμε στον προορισμό μας...και όπως φτάσαμε φύγαμε γιατί δεν ηταν τίποτε άλλο από ένα χωριό...ανοίγουμε το χάρτη και επόμενος προορισμός μας η Σόφια.Ο δρόμος απλά τριτοκοσμικός.Μοιάζει πολύ με το κομμάτι του Μαλιακού με ολίγη από Τέμπη-Πλαταμώνα.Το όριο είναι 60χαω ενώ υπάρχουν αρκετά μπλόκα της αστυνομίας-μέτρησα 7-8 μέχρι τη Σόφια.Παρόλ'αυτά δεν λείπουν οι προσπεράσεις αυτοκτονίας από τους Βούλγαρους σε τυφλές στροφές Ο δρόμος φτιάχνει για λίγο 40χμ έξω απο την πρωτεύουσα όπου γίνεται διπλός με μπαριέρα στη μέση,αλλά μόνο για 20χμ.Μετά πάλι τα ίδια.Στο δρόμο βλέπεις μεγάλες αντιθέσεις όσον αφορά τα οχήματα που κυκλοφορούν,από ανατολίτικα σαπάκια του ΄70 μέχρι S-Class(Στη Σόφια είδα σε μερικές ώρες 3 μαύρες CL AMG και ένα Wiessman Roadster).Το αυτοκίνητο το άφησα σε πάρκινγκ-ούτε λόγος να το παρκάρω στο δρόμο με αυτά που είχα ακούσει(5 ευρώ για 7 ώρες,στο κέντρο της πόλης,πάρκαρα εγώ το αυτοκίνητο,το κλείδωσα και πήρα μαζι μου τα κλειδιά).Εντύπωση μου έκανε ότι είδα μόνο δυο μηχανές.
Στο γυρισμό,βράδυ πλέον ο δρόμος που έβγαζε από τη Σόφια απλά τραγικός...μηδέν φωτισμός και μηδέν διαγράμμιση..το τέλειο έγκλημα.
Πάντως σαν εκδρομή άξιζε και θα το επαναλάβω στο μέλλον,ίσως όμως πάω Φιλλιπούπολη την άλλη φορά.->Από τιμές εκεί που κοίταξα...ρούχα,ηλεκτρονικά ίδιες ή και ακριβότερες τιμές από εδώ.Βενζίνη λίγο πιο φτηνή αλλά από ποιότητα δεν ξέρω γιατί απλά δεν έβαλα.Τα μόνα φτηνά πράγματα που βρήκα ήταν τσιγάρα(σχεδόν μισό ευρώ πιο φτηνά..2,5 αντί 3,1),σουγιαδάκια Victorinox(περίπου 30-40% φθηνότερα) και τα McDonald's.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
.........
ζωή να έχουμε και να είμαστε υγειείς πρώτα.
το αμάξι και όλο το ταξίδι επειδή δεν έχω χρόνο και βαριέμαι ( ) να το οργανώσω το αναθέσαμε σε μιά φίλη μας που θα έρθει μαζί. με 50 ευρώ το άτομο κλείσαμε ξενοδοχείο στο κέντρο του άμστερνταμ για πρωτοχρονιά και τις πέριξ ημέρες. κάπως τσιμπημένη, αλλά άμστελνταμ είναι, θα πίνω άμστελ ντόπια χαλάλι τουόσο για τις βρυξέλλες, εκεί λέω να μην το πατήσω τόσο... είναι κλησοκόφτες οι βέλγοι.
άσχετο:
πάντως στην ολλανδία με σταμάτησε η αστυνομία στον αυτοκινητόδρομο, αλλά τελικά δε μου έκλεισε κλήση. εγώ νόμιζα ότι θα με έγραφε για ταχύτητα γιατί έτρεχα με 150 την ώρα που μπήκα ολλανδία. τελικά μας σταμάτησε γιατί την ώρα που περάσαμε στην ολλανδία ένας μέσα στο αμάξι μας έκανε σαν τρελός που μπήκαμε στο 'μαύρο' έδαφος Και μας έλεγξαν διαβατήρια και μας ρώτησαν μόνο για ποιο λόγο πάμε στο άμστερνταμ. Σαν καλά παιδιά, του είπαμε ότι πάμε για το μουσείο της Μαντάμ ΤισσώΕάν φτάσεις Άμστερνταμ και πιείς Amstel είσαι looser, να δοκιμάσεις άλλες μπύρες φίλε και όχι νεράκι (στείλε pm να σου πώ)
Στο Βέλγιο & στην Ολλανδία να πηγαίνεις όσο γράφει η πινακίδα + 8% που είναι το όριο για να μη σε γράψουν. Πχ έχει όριο 120, εάν πηγαίνεις έως 130 είσαι ΟΚ.....το κάνω εδώ και 2 έτη
Σε σταμάτησε αστυνομία στην είσοδο Ολλανδίας?? Εγώ δεν πέτυχα ποτέ ρε φίλε, να παίξουμε κανένα Lotto μαζί
άμστελ θα δοκιμάσω, έστω και μία φορά για να συγκρίνω με ελληνική. είναι η πόλη παραγωγής της άμστελ, δεν γίενται να μην πιω
θα σε ρωτήσω όμως μάστερ για τις υπόλοιπες μπύρεςΝαι, με σταμάτησε η αστυνομία ακριβώς στην είσοδο, εκεί που έχει μία τεράστια αλάνα στο δεξί σου χέρι, με το που μπαίνεις ολλανδία. Και στα επόμενα 5 χλμ νομίζω έχει ένα τεράστιο επορικό κέντρο με Mcdonalds αν θυμάμαι καλά.
Σε ολλανδία τον ρώτησα τον αστυνομικό και μου είπε 130, εκτός από εκεί που έχει πινακίδες για 120. όπως τα λες δλδ.
Και στο βέλγιο τόσο πήγαινα κυρίως.Όσο για το Lotto, να παίξουμε, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δε στάθηκα τυχερός σε παιχνίδια τύχης.
-
Μ έχουν σταματήσει 3 φορές σε αυτό το σημείο η λεγόμενη Duane, σαν συνοριοφύλακες, 2 φορές οι Ολλανδοί και μια φορά οι γερμανοί.
Γίνεται μπολικη διακίνηση ναρκωτικών σε αυτόν τον δρόμο και στον Α2 προς Μααστρίχτ, και έχουν σφίξει τα λουριά.Τι ακριβώς ρώτησες τον Ολλανδό και σου είπε όριο 130; Δεν υπάρχει τέτοιο όριο στην Ολλανδία...
Μέχρι 130 γενικά δεν σε γράφουνε, η ταρίφα πέφτει απ τα 132 και πάνω, και είναι καμιά 70αρα ευρά.
Μην το ρισκάρεις να τρέχεις Ολλανδία, ειδικά με νοικασμένο, θα σου ερθει η λυπητερή κατ ευθείαν. -
Κάνε και μια (ή παραπάνω) βόλτες από την red light district πάντως γιατί έτσι όπως πάνε οι ολλανδοί ΔΕΝ θα υπάρχει σε λίγο καιρό...
-
Καλησπέρα παιδιά,
διαβάζω χρόνια το forum σας, χωρίς να συμμετέχω ενεργά. Έχω κάποιες απορίες, που θέλω να σας εκφράσω.
Σκεφτόμαστε μαζί με 3 φίλους μου να κανονίσουμε ένα ~10ήμερο road trip στην Ευρώπη τέλη Φεβρουαριου.
Οι πόλεις θα είναι Παρίσι, Λουξεμβούργο, Βρυξέλες, Άμστερνταμ, Λίλ και Λονδίνο με νοικιασμένο αυτοκίνητο και διαμονή 2-3 ημερών σε μερικές από τις ανωτέρω πόλεις. Έχω τις εξής απορίες:- Είναι δυνατόν να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από Παρίσι και να το παραδώσουμε Λονδίνο? Θα μας στοιχίσει αρκετά ακριβότερα από το να επιστραφεί σε πόλη της Γαλλίας, π.χ. Λίλ, και από εκεί με τρένο στο Λονδίνο?? Αν υπάρχει και κάποιο link??
- Πόσο περίπου στοιχίζουν οι τιμές για ένα μικρομεσαίο (π.χ. οδηγώ Focus 1,6, θεωρώ ότι ένα αυτοκίνητο αντίστοιχης κατηγορίας αρκεί για 4 άτομα, βέβαια δεν θα με χάλαγε και ένα Α4 quattro, αλλά να μην ξεφύγουμε οικονομικά. Σχετικά με diesel?? Θα ήθελα πολύ να το δοκίμαζα). να αναφέρω ότι σαφώς και θέλουμε πλήρης ασφάλιση, μεικτή εννοώ, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν μας πειράζει να στοιχισει και λίγο παραπάνω. Το booking θα γίνει από τώρα, οπότε λογικά θα κλείσουμε και καλύτερες τιμές, έτσι δεν είναι?? (link, link, ... )
- Είμαστε παρέα 25 ετών, όλοι σχετικά καλοί οδηγοί. Προσωπικά οδηγώ από τα 18, είμαι αρκετά προσεκτικός, έχω κάνει και κάποια ταξίδια. Δεν θεωρώ ότι θα έχω πρόβλημα στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, θα ήθελα όμως και την γνώμη αυτών που έχουν πάει. Πρόβλημα θεωρώ ότι θα έχω στην Αγγλία, λόγω διαφορετικής θέσης των οχημάτων στους δρόμους. Για αυτόν τον λόγο και θα προτιμούσα με τρένο στην Αγγλία. Ποια η γνώμη αυτών που έχουν κυκλοφορήσει σε 'ανάποδη' χώρα??
- Είναι εφικτο το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, ή θα είναι κουραστικό και θα μας χαλάσει? Αν λάβουμε υπόψιν και το Λονδίνο είναι περίπου 1350 χλμ. Βέβαια με 4 οδηγούς όλα θα είναι και πιο ξεκούραστα για όλους.
- Οι τιμές των καυσίμων είναι λίγο ακριβότερες σε σχέση με Ελλάδα, υπολογίζουμε περίπου 1.5 ευρώ το λίτρο. Μια άλλη ερώτηση είναι και οι τιμές των διοδίων, π.χ. για να περάσει αυτοκίνητο από Γαλλία στην Αγγλία από Μάγχη πιστεύω ότι δεν θα είναι τα 2.7 της Αττικής Οδού...
- Μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τις εταιρείες ενοικιάσεων ως προς την ποιότητα των αυτοκινήτων που παρέχουν? Προσωπικά έχω οδηγήσει νοικιασμένα αυτοκίνητα σε ελληνικά νησιά και όχι μόνο ήταν χάλια, αλλά δεν θα διανοείτο κανείς να οδηγήσει με ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου. Θέλω να πω, μην μας δώσουν κανένα τρακαρισμένο και δεν πηγαίνει και ευθεία. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο από σοβαρές εταιρείες στο εξωτερικό , ποτέ όμως δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί.
Έχω ξαναπάει στο εξωτερικό, δεν θα είναι η πρώτη φορά, πρώτη φορά όμως θα οδηγώ και εγώ και θέλω να έχω διάφορες γνώμες, ώστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεων. Είμαι άτομο του 'προγράμματος', το παραδέχομαι κι ας με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου...
Όποιος έχει ιδία εμπειρία ας βοηθήσει.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το σεντόνι!! -
1
Mε διεθνείς εταιριες είναι πιθανόν, αλλά πιστεύω ότι θα είναι αρκετο το κόστος.
Ενα τηλέφωνο στην Hertz στην ελλάδα θα σου λύσει τις απορίες2
Δεν έχω ιδέα
3
Εφόσον έχεις μία άλφα εμπειρία, και αν βάλεις κι ένα GPS για να σας βοηθήσει και λίγο παραπάνω (πρφανώς και χωρίς δεν υπάρχει πρόβλημα) δεν υπάρχει πρόβλημα
Για την Αγγλία δεν έχω ιδέα4
Εξαρτάται ποιός είναι ο στόχος σου. Απο 2 μερες σε κάθε πόλη αν βάλεις με τις πόλεις που έχεις μάλλον δεν βγαίνεις.
Επίσης, αν ο σκοπός σου είναι και να δείς τπτ, δεν βγαίνεις ούτε για αστείο.
Σε δέκα μέρες, προσωπικά θα έβλεπα μόνο παρίσι Λουξεμβούργο Βρυξέλλες Άμστερνταμ,
4 Mερες Παρίσι, την 5 το πρωί Λουξεμβούργο (κανα 5ωρο περίπου), την 6 μέρα αναχώρηση το απογευματάκι για Αμστερνταμ, 7-8 Αμστερνταμ, στο κατέβασμα θα πήγαινα Bruge ή Gante, που λένε 1000 φορές περισσότερο απ τις Βρυξέλλες,και μετά θα τερματιζα βρυξέλες. (χωρίς στο τέλος να δώ τπτ βεβαια ). Αν γουστάρεις βέβαια να κάνεις τη βολτούλα σου με το αυτοκίνητο και απλά να πάρεις μια γεύση οκ, αλλά ακόμα κι έτσι, το Λονδίνο δεν το βλέπω να χωράει.Δεν βλέπω επίσης για ποιό λόγο θέλετε να πάτε στη Λιλ που δεν έχει και τπτ στο κάτω κάτω να δεις(μπας και υπάρχει καμιά γαλλίδα εκεί κοντα )
4
Σε κάλυψα νομίζω5
Όχι τόσο.
Γαλλία δεν ξέρω γύρω στο 1,10 λογικά Λουξεμβούργο μάλλον κοντά στο 1 ευρώ, Ολλανδία 1,20, Βέλγιο κάπου στο 1,20.
Γαλλία για να πας απο παρίσι μέχρι Λιλ είναι 20€ διόδια για 200km αυτοκινητόδρομου.
Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία δεν έχει διόδια, εκτός απ το Λονδίνο αν αποφασίσεις να μπουκάρεις
Πήγαινε στο viamichelin και βάλε τις διαδρομές σου, σου βγάζει όλα τα κόστη αναλυτικά.
Το τούνελ της μάγχης αν το κλείσεις έγκαιρα, είναι σχετικά φτηνό, googlarise και βρες το site.6
To θεωρώ απίθανο έως αδύνατο
Καλά κάνεις και προγραμματίζεις, άς τους φίλους σου να κοροιδεύουν, με το άστε ντούε καλή δουλειά δε γινεται
-
Έτσι είναι, με το ντου δεν γίνεται δουλειά, συμφωνώ μαζί σου!!
Σχετικά με τη Λιλ, όχι δεν υπάρχει τπτ περίεργο εκεί κοντά, αλλά θα περάσουμε από εκεί αν πάμε τελικά και Λονδίνο, οπότε και θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκεί το όχημα, για να μην μπλεκόμαστε με Αγγλία-Γαλλία κτλ.
Θα έχουμε και GPS μαζί, για διευκόλυνση, μην χαθούμε κιόλας. Αν και είμαι λίγο των παλαιών αρχών, με τους κλασσικούς χάρτες, χεχεχε...
Σε ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου, αυτό θέλω, την γνώμη κάποιου που μένει-έχει εμπειρία από τις περιοχές αυτές (βλέπω είσαι και Eindhoven). -
Αν θελεις και Γαλλια και ολλανδια και αγγλια, γνωμη μου ειναι (για να σου βγει καπως οικονομικα):
Παιρνεις αεροπλανο π.χ. για Παρισι, γυρνας οπου θελεις με το αυτοκινητο που θα παρεις απο αεροδρομιο Παρισιου (ευκολια με μικρη επιβαρυνση), κανεις τον γυρο που θελεις, επιστρεφεις Γαλλια, αφηνεις το αυτοκινητο και με το τραινακι σου πας κυριος στο Λονδινο απ'οπου κανονιζεις να επιστρεψεις αεροπορικως Ελλαδα.
Αν θελεις περισσοτερες λεπτομερειες για ενοικιασεις, ξενοδοχεια κλπ ταλεμε
Αυτοκινητο εννοειται ντιζελ, αν παρεις κανα 1600αρι εως και 2λιτρο δεν θα ξοδεψεις πολλα σε καυσιμα.
Δεν ξερω αν ανεφερες απο που ξεκινας, αν ειναι απο Αθηνα τα πραγματα θα ειναι ευκολοτερα (και φτηνοτερα )Καλο ταξιδι...
μεγαλη ζηλια εχω...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες