-
Ακριβώς.
Δυστυχώς όμως, ο σχεδιασμός που γίνεται είναι άρτζι-μπούρτζι-και-λουλάς. Για ακόμα μια φορά.
Θα δούμε...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
- Υπάρχει σχεδιασμός σε επίπεδο ΕΕ που προβλέπει μικρούς περιφερειακούς αερομεταφορείς και 3 μεγάλους
Αυτο προκυπτει απο καπου επισημα ή ειναι η αισθηση σου?
-
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
- Υπάρχει σχεδιασμός σε επίπεδο ΕΕ που προβλέπει μικρούς περιφερειακούς αερομεταφορείς και 3 μεγάλους
Αυτο προκυπτει απο καπου επισημα ή ειναι η αισθηση σου?
Δεν ειναι αίσθηση. Είναι πληροφόρηση που έχω. Αν ζητάς κάποιο link, δεν έχω να σου υποδείξω.
-
Πρόεδρε από πού την έχεις την πληροφόρηση?
-
Έχει σημασία?
-
Για να ξέρουμε κατά πόσον έχει βάση κάτι τέτοιο.
-
Κοίτα, Κων5.
Είπα κάτι που γνωρίζω. Αν, για να το θεωρήσεις αξιόπιστο, χρειάζεται μια επίσημη επιβεβαίωση, δεν έχω.Πάντως, κοίτα λίγο τι γίνεται.
Lufthansa (+Swiss, Austrian, Aegean)
Air France/KLM
British Airways/IberiaΒλέπεις τις SAS, Alitalia, Sabena, Tarig, Turkish, Air Portugal, Finair κλπ να κάνουν κάτι για ανάπτυξή τους? Μόνο για την ¨πρόσδεσή' τους σε ένα από τα τρία 'άρματα'.
-
Μήπως αυτό δεν έχει να κάνει με μια 'επιβαλλόμενη' πολιτική της ΕΕ αλλά με επιχειρηματικές κινήσεις συνασπισμού δυνάμεων σε καιρούς δύσκολους?
-
Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Οχι τώρα. Και ξεκινάει, σαφώς, από επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.
Είναι λογικό οι τρείς μεγαλύτερες Οικονομίες της ΕΕ, να φροντίσουν για την διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρήσεών τους. Όσο και αν κόπτονται για ελεύθερη αγορά κλπ.Και για να μην τρελαθούμε. Είναι και σωστό. Σαφώς η Lufthansa, η AF, και η ΒΑ είναι οι καλύτερες στην ΕΕ.
Η αντίρρησή μου, με τις απόψεις που εκφράζονται, έχουν να κάνουν με το ότι η σχεδιαζόμενη πώληση της ΟΑ έχει στηριχθεί στον εξευτελισμό της εταιρείας, την απαξίωσή της και την απόκρυψη στοιχείων.
Π.χ. το ότι το Κράτος κρατάει το 51% δεν το αναφέρει κανείς!!!!
-
Πάντως για ΟΑ χωρίς χρέη, βάρη, υπαλλήλους μέχρι και γω θα ενδιαφερόμουν. Απλά δεν έχει αρκετά ο κουμπαράς μου.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πάντως για ΟΑ χωρίς χρέη, βάρη, υπαλλήλους μέχρι και γω θα ενδιαφερόμουν. Απλά δεν έχει αρκετά ο κουμπαράς μου.Αν πουλησεις το πουντο θα σου περισσέψουν κιολας!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.......Η αντίρρησή μου, με τις απόψεις που εκφράζονται, έχουν να κάνουν με....... και την απόκρυψη στοιχείων...Εκφράζεις τάχα μου την αντίρρηση σου στην δήθεν απόκρυψη στοιχείων, ενώ η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία βγάζουν μάτι και όλοι τα ξέρουν ακριβώς, αλλά προσποιούνται ότι δεν τα έχουν δεί 'επίσημα', και αμέσως μετά έρχεσαι εσύ και .....
...Π.χ. το ότι το Κράτος κρατάει το 51% δεν το αναφέρει κανείς!!!!...
Από τίς δημοσιευμένες σε όλες τίς εφημερίδες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι σαφές ότι **πωλείται το 100% **της Πάνθεον και των λοιπών εταιρειών.
Συγκεκριμένα αναφέρεται >....it is intended that Pantheon wil become an airline wholly-owned by third party investor(s)...Το 49% είναι το ποσοστό που θα μεταβιβασθεί στην πρώτη φάση , ώστε να γίνει τεχνικά δυνατή η μεταβίβαση των slots, τα οποία δεν μεταβιβάζονται με κανέναν άλλον τρόπο.
Στην συνέχεια και σταδιακά θα μεταβιβάζονται τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των πωλουμένων εταιρειών μέχρι και το 100% του προσφερθέντος τιμήματος που θα μάθουμε στο τέλος του χρόνου.Εάν δεν καταλαβαίνεις κάτι που διάβασες, πριν αρχίσεις να φαντάζεσαι σκοτεινές συνωμοσίες, ρώτα να σου εξηγήσει κάποιος που ξέρει και καταλαβαίνει.
-
Με λες δηλαδή βλάκα και φαντασιόπληκτο? Να είσαι καλά.
-
Έξυπνη προσπάθεια υπεκφυγής, αλλά ........ τα κείμενα είναι ακριβώς από πάνω τί είπες και τί είπα.
-
Άκου. Πρόσεχε τι μου απευθύνεις. Δεν έχω υπεκφύγει ποτέ σε απάντηση.
Αλλά, από όσο καταλαβαίνω, είσαι από αυτούς που αντιλαμβάνονται μόνο αυτά που θέλουν.
Και αυτό το παιχνιδάκι δεν θα το παίξω.Κάτσε και διάβασε. Αν καταλάβεις, έχει καλώς. Αν όχι, δεν χάθηκε κι ο κόσμος.
-
Προσέχω πάρα πολύ τι απευθύνω σε εσένα και σε οποιονδήποτε άλλον.
...Π.χ. το ότι το Κράτος κρατάει το 51% δεν το αναφέρει κανείς!!!!...
....it is intended that Pantheon wil become an airline wholly-owned by third party investor(s)...
Το Κράτος δεν κρατάει το 51%.
Απάντηση ;
-
Το 'intended' γνωρίζεις πως μεταφράζεται? 'Προτίθεται'. Έχει την πρόθεση.
Με τον διαγωνισμό, όμως, τώρα, θα δώσει το 49%.
Και ΑΝ επιμείνει στην πρόθεσή του, και θέλει και ο Ανάδοχος, μπορεί να δώσει και το υπόλοιπο.
Διαβάζεις κάπου ότι είναι προϋπόθεση ο Ανάδοχος να πάρει το 100%? -
kouk εσύ βρίσκεις κάποιο λόγο να μην αγοράσει και το υπόλοιπο 51% ο νέος αγοραστής? Εγώ όχι.
-
Ένας λόγος είναι ότι μαζί αγοράζεις και το 51% του Πατέστου.
-
Υπαρχει roadmap Νικο και αυτο μιλαει για 100% ιδιωτης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ