-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η μπουρδελοχώρα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να κινηθείς έξω από κανόνες και φόρμες με όλα τα καλά και τα κακά που αυτο συνεπάγεται. Ευχή και κατάρα μαζί.
Με αυστηρά ορθολογικά κριτήρια πιάνει πάτο, αλλά έχει πολλά καλά που δεν αξιολογούνται άμα δεν σου λείψουν, μάλλον.+1
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Όποιος έχει τόοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοοοοοοοοο υπερβολικά τελεια γνώμη για το εξωτερικό (ειδικά κάποια συγκεκριμένη χώρα) και τόοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοοοοοο οικτρή άποψη για τη χώρα που διαμένει και δεν έχει μεταναστεύσει ακόμα είναι καθυστερημένος ή όχι;
πληρωμένη καταχώρηση
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:lipsealed:edit mod mirage?
-
Ο χρήστης r.e.ma. έγραψε:
Είμαι ο Κώστας, και είμαι εδώ και 3 εβδομάδες στην Βόννη για να κάνω το μεταπτυχιακό μου. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα Ζωή - Εργασία - Σπουδές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα? Εγώ ακόμα δε μπορώ να βγάλω απόφαση είναι πολύ νωρίς...PS: Είναι το πρώτο topic μου...
Θα σου προτεινα να ξανακανεις (ΑΝ δλδ) την ιδια ερωτηση ΑΦΟΥ τελειωσεις το μεταπτυχιακο σου,καθως ειναι πολυ νωρις ακομη να εχεις τετοια διλημματα,για μια χωρα/τροπο ζωης που ειναι πολυ νεα σε σενα.
5 χρονια στο Λονδινο + μια πολυ καλοπληρωμενη δουλεια με αριστες προοπτικες,δεν ηταν αρκετα να ξεχασω το καλοκαιρι στη Ελλαδα,το καλο φαγητο,την ποιοτητα ΖΩΗΣ που ειχα στην Ελλαδα.Μην βιαστειτε να ειρωνευτειτε καποιοι,καθως εαν δε σας εχουν λειψει(δεν εχετε μεινει εξωτερικο για μεγαλο διαστημα),δεν ξερετε περι τινος μιλαω.σσ:Μενω μονιμα στην Χαλκιδα,αν ημουν Αθηνα,θα το σκεφτομουν δυο φορες...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
σσ:Μενω μονιμα στην Χαλκιδα,αν ημουν Αθηνα,θα το σκεφτομουν δυο φορες...
υπερσημαντικό στην σύγκριση. οι επαρχιακές πόλεις έχουν πολλά απο αυτά που θα θέλαμε να ζούμε και εδώ ή αν δεν τα προσφέρουν σου δίνουν χώρο να φτάξεις μια προσωπική σου εκδοχή. η Αθήνα και φαντάζομαι θεσ/η Πάτρα απο όσο έχω δει είναι πολύ περιοριστικές αν δεν θες να κάνεις ότι κάνουν όλοι οι άλλοι
-
Μην το συζητάς.
Έχω κάποια εμπειρία από Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία, μικρή από Γερμανία.
Βαριέμαι να γράφω, αλλά κατά σειρά προτίμησης Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, διεφθαρμένη και πίσω σε τεχνολογία, εκπαίδευση, υποδομές κλπ. Μόνο τα μπουζούκια λείπουν εκεί έξω. Αν δεν σου αρέσουν, το τι τζαζ, ροκ, φάνκι, ποπ συναυλίες, παραστάσεις και κλαμπάκια υπάρχουν...
Αχ... -
Λίγο πολύ θα συμφωνήσω με τον τιφόζι. Πιστεύω γενικά πως όσο οι συνθήκες τεχνολογικές/οικονομικές βελτιώνονται τόσο εξασθενούν οι ανθρώπινες σχέσεις. Για το που βρίσκεται η χρυσή τομή είναι θέμα προσωπικό του καθενός...
Για το αν η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα δεν θα σας απαντήσω εγώ αλλά τα εκατομμύρια τουρίστων που έρχονται κάθε καλοκαίρι εδώ. Ναι ρε έχουμε κουκλάρα χώρα με τα βουνά της, τα λειβάδια της, τους καταρράκτες, τις παραλίες, τον ήλιο και τα χιόνια της. Οι παπούδες μας φτιάξαν υπέροχους οικισμούς στα ξερονήσια του Αιγαίου, στις απόκρημνες κορφές βουνών ακόμα και μεσα στις πόλεις μου μεταπολεμικά μεταλλάχτηκαν σε τέρατα. Εμείς οι νεοέλληνες είμαστε αυτοί που τα κάναμε σκ@τ@ όλα αλλά και πάλι η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου με μοναδική ποικιλία. Ας φροντίσουμε εμείς να σώσουμε ότι έχει μείνει όρθιο...
-
Ο χρήστης r.e.ma. έγραψε:
Είμαι ο Κώστας, και είμαι εδώ και 3 εβδομάδες στην Βόννη για να κάνω το μεταπτυχιακό μου. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα Ζωή - Εργασία - Σπουδές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα? Εγώ ακόμα δε μπορώ να βγάλω απόφαση είναι πολύ νωρίς...PS: Είναι το πρώτο topic μου...
Καλώς τον!!
Φίλε χάλια είναι εδώ, μάζευε τα όσο είναι καιρός και δίνε του πίσω στην τρ-Ελλάς....
Πού πας να μπλέξεις με οργανωμένα κράτη, πολίτες με δικαιώματα, αστυνόμευση παντού, δρόμους ποιότητος και πάρα πολλά άλλα τέτοια 'εκτρώματα'.........
Ελλαδιστάν και πάλι Ελλαδιστάν φίλε.......
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Λίγο πολύ θα συμφωνήσω με τον τιφόζι. Πιστεύω γενικά πως όσο οι συνθήκες τεχνολογικές/οικονομικές βελτιώνονται τόσο εξασθενούν οι ανθρώπινες σχέσεις. Για το που βρίσκεται η χρυσή τομή είναι θέμα προσωπικό του καθενός...Για το αν η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα δεν θα σας απαντήσω εγώ αλλά τα εκατομμύρια τουρίστων που έρχονται κάθε καλοκαίρι εδώ. Ναι ρε έχουμε κουκλάρα χώρα με τα βουνά της, τα λειβάδια της, τους καταρράκτες, τις παραλίες, τον ήλιο και τα χιόνια της. Οι παπούδες μας φτιάξαν υπέροχους οικισμούς στα ξερονήσια του Αιγαίου, στις απόκρημνες κορφές βουνών ακόμα και μεσα στις πόλεις μου μεταπολεμικά μεταλλάχτηκαν σε τέρατα. Εμείς οι νεοέλληνες είμαστε αυτοί που τα κάναμε σκ@τ@ όλα αλλά και πάλι η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου με μοναδική ποικιλία. Ας φροντίσουμε εμείς να σώσουμε ότι έχει μείνει όρθιο...
Ο άνθρωπος κάνει μεταπτυχιακό... Δεν ρωτά που να πάει διακοπές...
αυτό είναι το πρόβλημά μας. Αυτοί σύγχρονο πολιτισμό, εμείς παραλία, βουνό, κλπ κλπ και Πλάτωνα, Σοφοκλή, Αριστοφάνη κλπ.
Τώρα για την 'μοναδική ποικιλία'/// Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...Και μιας και το θυμήθηκα... Για δοκιμάστε να εξηγήσετε σε Γερμανό, Σουηδό κλπ το θέμα των φροντιστηρίων που έχουμε εδώ... Αυτά ντε. που προετοιμάζουν τα δύσμοιρα παιδιά για τις πανελλήνιες. εμένα με ρώταγαν εάν την πληρωμή τους την επιδοτεί το κράτος...
-
Οσοι αισθανεστε μειονεκτικα (ισως δικαιως) ζωντας στην Ελλαδα, εχετε αραγε προσπαθησει να αλλαξετε κατι, ή απλα αποδεχεστε την κατασταση και εκ του ασφαλους την κανετε για αλλου?
-
Το συμπερασμα μου (που πηγαζει απο τις εμπειριες μου σε ελλαδα κ εξωτερικο) ειναι οτι παντου ειναι καλα με απαραιτητες προϋποθεσεις να παιζουν λεφτα και μ@@νια.
Πλεον, αφου γυρισα τη μιση ευρωπη για... σπουδες , ειμαι στο πανεπιστημιο ΜΠατρων απο τον σεπτεμβρη. Εχω παει ελαχιστες φορες στο πανεπιστημιο, καθως στο σπιτι μου στη ΜΠατρα θα μπορεσω να εγκατασταθω αυτο το σ/κ (επιτελους θα ειναι ετοιμο..), και προκειμενου να μενω με την αδερφη μου (μενει και αυτη μπατρα), προτιμω να ζω ακομα και στην αθηνα
Με κανει σιγουρα πιο χαρουμενο το να ζω στη ΜΠατρα παρα σε καποια γηραια αλβανια που οι ανθρωποι ειναι τοσο χαζοι που δεν ξερουν ουτε να μετρανε με εκατοστατο εξωτερικο ειναι καλη φαση αλλα για λιγο, ετσι για την εμπειρια.. μετραει να πας να τη ζησεις λιγο τη φαση καπου αλλου, καπακια ομως το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να αραξεις σπιτακι σου με τζονι στον παγο, 46αρα tv και a/c στο full και να ακους ξεπλενηδες στα καναλια να χωνουν στον κρατικο μηχανισμο..
η φαση πλεον ειναι μπατρα και πανεπιστημιο μπατρων.. σκατα στο εξωτερικο και σκατα στο κρατος της αθηνας
παντως σοβαρα τωρα , για ταξιδακια εξωτερικο ειμαι παντα μεσα, αλλα μεχρι εκει.. να ζω μονο ελλαδα γουσταρω φουλ.. πανιωνιος μοναχα και τετοια -
Είναι και θέμα προτεραιοτήτων πάντως....
Ναι, ζηλεύω τους Γερμανους για τους δρόμους και τα τρένα τους, αλλά τα παρεάκια και τα γλέντια που κάνω εδώ δε μπορεί να τα υποκαταστήσει κάτι άλλο. Τις ΣΧΕΣΕΙΣ που έχω χτίσει με συγγενείς, κουμπάρους, φίλους δεν μπορώ να τις αλλάξω με κάτι άλλο.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η οργάνωση ΕΙΝΑΙ ποιότητα ζωής. Ποιότητα ζωής όμως είναι και το Σ/Κ που θα κατέβω στο χωριό, και με ανανεώνει για τους επόμενους 1-2 μήνες.
Όλα, μα όλα, είναι θέμα προτεραιοτητων
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Οσοι αισθανεστε μειονεκτικα (ισως δικαιως) ζωντας στην Ελλαδα, εχετε αραγε προσπαθησει να αλλαξετε κατι, ή απλα αποδεχεστε την κατασταση και εκ του ασφαλους την κανετε για αλλου?Μια φορά πάντως πήγα και γω στον Εφραίμ του ζήτησα ψίχουλα αλλά πήρα π@π@ρια
-
Πάντως σχετικά με την οργάνωση που λένε για την Γερμανία, εγώ δε γνώρισα κάτι τέτοιο... ήρθα για την εγγραφή που ήταν τέλη αυγούστου, πιστέυοντας (στα e mail του υπέυθηνου του προγράμματος) ότι θα είχα κάπου να μείνω. Δεν είχα που να μείνω γιατί τα αποτελέσματα των εστιών στην Βόννη ήταν μετά τα μέσα Σεπτέμβρη και στο δωμάτιο θα μπορούσα να μπω Οκτώβριο. Αρα γύρισα Ελλάδα για ένα μήνα. Και όταν γύρισα Γερμανία, έκαναν λάθος με τα δωμάτια στις εστίες, και μετά κιάλλο λάθος, με δώσαν το δωμάτιο για ένα μήνα. Δηλαδή την πρώτη εβδομάδα έτρεχα μέχρι να δω σε ποιο δωμάτιο θα μπω και για πόσο... . τώρα πιστέυω όλα καλά , αλλά μπορώ να πω οτι η Γερμανία δε μου φάνηκε και η χώρα που όλα λειτουργούν ρολόι...
-
Εγώ θα πάω Ν.Υόρκη για ένα μήνα το Νοέμβριο για να βολιδοσκοπίσω την κατάσταση.
Από ότι μου λένε γνωστοί μου, τον πρώτο μήνα τα βλέπεις όλα τέλεια, μετά αρχίζουν τα δύσκολα, μοναξιά κλπ.
Οπότε, όπου και αν πας βασικό είναι να δημιουργήσεις έναν νέο κύκλο ο οποίος θα σε γεμίζει πέρα από την όποια επαγγελματική ικανοποίηση....εκτός Ελλάδας πάντα θα είσαι ένας μετανάστης πάντως, πολυτελείας ίσως, αλλά μετανάστης. Ειδικά όσοι πάνε εξωτερικό από μια ηλικία και πάνω.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[...]Πλεον, αφου γυρισα τη μιση ευρωπη για... σπουδες , ειμαι στο πανεπιστημιο ΜΠατρων απο τον σεπτεμβρη. Εχω παει ελαχιστες φορες στο πανεπιστημιο, καθως στο σπιτι μου στη ΜΠατρα θα μπορεσω να εγκατασταθω αυτο το σ/κ (επιτελους θα ειναι ετοιμο..)[...]κι η ΜΠάτρα για εξωτερικό μετράει ρε μινάρα μη μπερδεύεσαι
-
Η μετανάστευση δεν είναι εύκολο πράγμα...
Ο άνθρωπος τείνει να βολεύεται σε πρόσωπα και καταστάσεις ενώ ο συναισθηματισμός του μπορεί να αποδειχθεί φρένο σε κατά τα άλλα ορθολογικές επιλογές.
Έχω συγγενή 1ου βαθμού που είναι πλέον Αυστραλός υπηκοος και μέχρι πριν λίγους μήνες είχα αυτό το στόχο και εγώ. Ευτυχώς ή δυστυχώς (ο καιρός θα δείξει) άλλαξαν τα πράγματα και βρέθηκα με μοναδική προοπτική να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα. Το κακό είναι οτι με ενοχλεί η Ελλάδα σε πολλά θέματα (από το τι θεωρούν σημαντικό οι συμπολίτες μου_και το επιβάλλουν με όποιον τρόπο μπορουν, είτε στη διασκέδασή τους, είτε στη δουλειά τους, είτε ακόμα και στον τρόπο που οδηγούν!!_ μέχρι το 'φιλότιμο' δε θέλω φιλότιμους συνεργάτες ή υπαλλήλους, θέλω ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους, δε γουστάρω να τον 'πιάσω' στο φιλότιμο τον άλλο προκειμένου να κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται και τη διαφθορά και τον τρόπο που έχει εισχωρήσει παντού)...
Η γνώμη μου είναι ότι σε κάποιους ανθρώπους ταιριάζει και σε κάποιους άλλους όχι, ανάλογα με το χαρακτήρα και το πως έχει μεγαλώσει ο καθένας. Όποιος νομίζει ότι είναι καλύτερα να φύγει, να δαγκώσει τη σφαίρα και να το κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί διότι ο χρόνος είναι εχθρός σε τέτοιες καταστάσεις.Οι σπουδές έξω, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάντα, είναι ένας καλός δρόμος. (αν και οι περισσότεροι αγελοποιούνται κατά εθνικότητα και σπάνια καταλαβαίνουν τι είναι η χώρα στην οποία ζουν, αφού τρώνε, πίνουν, μιλάνε Ελληνικά και μόνο διαβάζουν σε ξένη γλώσσα πράγμα που το κάνεις και εδώ άλλωστε).
-
Ειχα την τυχη να ζησω εξωτερικο για 5 χρόνια (Αγγλια)... και μπορω να πω, πως εμαθα την νοοτροπια των ανθρωπων. Πραγματικα θα προτιμουσα και μεις να λειτουργουσαμε εστω σε ενα ποσοστο οπως και αυτοι και ας μην κάναμε 'παρεα' και ας μην λέγαμε καλημερα στον δίπλα μας.
Η κατάσταση έξω γενικά ειναι ποιο αγχολυτικη σε σχέση με εδω. Υπάρχουν κανόνες, υπάρχουν νόμοι που τηρούνται, όλα λειτουργούν με μια σείρα με μια τάξη η οποία ειναι ελάχιστα γραφειοκρατική. Ο μέσος πολίτης εκει μεγαλώνει έχοντας στο νου του πως οι ενέργειες του ως ατόμου έχουν επίπτωση στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Έτσι δεν θα δεις κάποιον να προσπερνάει την σειρα, να διπλοπαρκαρει, να πετάει τα σκουπίδια κάτω κλπ κλπ... και όταν θα δεί κατι παράτυπο θα ενημερώσει (οχι καρφωσει) και οι αρμόδιες υπηρεσιες θα επιληφθουν αμεσα.
Ίσως να υπάρχει μια τυποποιηση της καθημερινότητας, απο την άλλη ομως υπάρχει ασφάλεια για το αυριο σου, υπάρχει σταθερότητα. Αν θες να ξεφυγεις απο την καθημερινότητα και πάλι σου προσφέρονται τα μέσα να το κάνεις... το σύστημα σε βοηθα.
Προσωπικα, ερχόμενος Ελλάδα συνειδητοποιησα πως απλά δεν έπρεπε να φύγω απο εκεί που ήμουν (στερνή μου γνώση)! Θα ήθελα να επιστρέψω Αγγλια η κάπου εκει... αλλα πλέον μια τέτοια κίνηση θα απαιτουσε μεγάλη ανάλωση χρηματικών και πνευματικών πόρων... με άγνωστο αποτέλεσμα. Ίσως στο μέλλον αν μου ανοιχτεί δουλειά στο εξωτερικο να αρπάξω την ευκαιρία...
Η Ελλάδα προσφέρει μη βιώσιμες και μη ανταποδοτικες συνθηκες διαμονης... σε σχέση με αυτα που απαιτει απο σενα!
-
Καλημέρα
Πριν 2,5 χρόνια όταν ήταν να φύγω στο Μιλάνο για μεταπτυχιακό είχα φτάσει στα όριά μου με την κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα. Κοινώς όπου φύγει φύγει..
Τώρα πια που τελειώνει το ταξίδι αυτό, πραγματικά μετράω μέρες..Αν και πραγματικά κέρδισα ΟΛΑ εκείνα που ονειρευόμουν πριν φύγω, οι συνήθειες, οι καθημερινοί ρυθμοί δουλειάς που σου στραγγαλίζουν κάθε χρονικό περιθώριο να περάσεις καλά και ο μονοδιάστατος τρόπος ζωής των ανθρώπων εδώ μου δημιουργούν κόμπο στο λαιμό.. Συν την παντελή απουσία Ελλήνων..Απ΄την άλλη είναι θέμα προτεραιοτήτων και χαρακτήρα. Εγώ θέλω η δουλειά μου να μου προσφέρει ότι χρειάζεται για να περνάω καλά τις ώρες εκτός δουλειάς, τρανές καριέρες δε με ενδιαφέρουν αν και για τέτοιες ξεκίνησα..Τουλάχιστον έτσι το βλέπω πλέον τώρα στα 27...Αν γυρίσω και σιχτιρίσω την ώρα και τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου, μπογαλάκια και ουρτ.Αν και γενικά πιστεύω ότι οι ευκαιρίες υπάρχουν για αυτούς που τις ψάχνουν..
Από άλλες χώρες και πόλεις..από αυτές που έζησα περισσότερο από απλό τουρισμό, Βέλγιο και Βρυξέλλες μένεις σχετικά εύκολα αλλά τίποτα ιδιαίτερο, Μόναχο έκπληξη μεγάλη +ελληνικός πυρήνας, Σουηδία πανέμορφη, απόλυτη οργάνωση και φράγκα πολλά(έχετε υπ' όψιν σας ΠΟΣΟΥΣ γιατρούς εχουμε κει πάνω??) αλλά σε 1 μήνα είσαι με αντικαταθλιπτικά..
Κοινώς Ελλαδάρα ρεεεεεεε
Ελλάδα VS Εξωτερικό (σπουδές εργασία ζωή)