-
Άλλη έκδοση: 'Δάσκαλε που δίδασκες και λόγον δεν εκράτεις'
Δεν είναι μπηχτή, μπορώ να το πω με πολλούς τρόπους αλλά το 'ακούς τι λες;' είναι δικό μου και μου αρέσει.
Και δεν είναι για σένα προσωπικά, απευθύνεται κυρίως σε μένα. Είπα να το φιλοσοφήσω, λίγο... -
Ηλία ποτέ δεν χαρακτήρισα τον εαυτό μου σαν ο,τιδήποτε (Άθεος/Θρήσκος, Εθνικιστής/Διεθνιστής, Ιταλόφιλος/Γερμανόφιλος, κλπ).
Συχαίνομαι τους -ισμούς.
Τους άλλους προσέχω να μην τους χαρακτηρίζω. Όταν οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους (π.χ. 'είμαι Πατριώτης'), τότε χρησιμοποιώ τον ίδιο χαρακτηρισμό, για λόγους συνεννόησης.
Αυτό που συχνά δεν γίνεται κατανοητό, είναι ότι μπορείς να αμφιβάλλεις, να σχολιάζεις ή και να καταδικάζεις κάποιες συμπεριφορές ή γνώμες, χωρίς να στρέφεσαι κατ'ανάγκη εναντίον του προσώπου που τις εκφέρει. Δηλαδή αν λες σε κάποιον 'αυτό που λες μου φαίνεται φασιστικό', δεν τον λες σώνει και καλά φασίστα. Μπορεί στο κάτω κάτω να μην το σκέφτηκε καλά, μπορεί να εννοεί κάτι άλλο ή, το σπουδαιότερο, μπορεί να είναι μια σκέψη που θα την αλλάξει αύριο (ή όχι, αλλά έχει κάθε δικαίωμα).
Για πρακτικούς λόγους κατανόησης στον γραπτό λόγο χρησιμοποιούνται εκφράσεις που μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν από τον άλλο. Αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί στη δική μου περίπτωση, ζητώ συγνώμη. Και προκαταβολικά αν συμβεί στο μέλλον.
-
Συμφωνώ. Άλλωστε θα ήταν αδύνατο να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου (αφού θα ήμουν σίγουρα προκατειλημμένος) και τους άλλους (με ποια ιδιότητα, άλλωστε; ) Να σχολιάσω γραπτά, βεβαίως! Αλλά ποτέ εν θερμώ, αφού αυτό ακριβώς είναι άλλο ένα καλό του γραπτού λόγου: Έχεις περισσότερο χρόνο να σκεφθείς (και να ηρεμήσεις) από ότι στον προφορικό.
Και (μια και κατάφερα να το φέρω εκεί ) δεν καταλαβαίνω αυτούς που το παίρνουν προσωπικά, στο φόρουμ. Εδώ είμαστε ανώνυμοι, οπότε γιατί να θέλει κάποιος να δημιουργήσει προσωπικές προστριβές; Τι έχουμε να μοιράσουμε; Αντίθετα, με την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών έχουμε μόνο να κερδίσουμε. -
http://world.flash.gr//cosmosl/2004/1/19/19899id/
**Μπράβο Σαρόν στον βανδαλισμό **
Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Σουηδίας και του Ισραήλ εξελίσσεται η πρωτοφανής κίνηση του ισραηλινού πρεσβευτή στη Στοκχόλμη να προσπαθήσει να καταστρέψει ένα έργο τέχνης σε έκθεση στη σουηδική πρωτεύουσα επειδή κατά την άποψή του εκθείαζε τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον ισραηλινών στόχων.
Το επίμαχο έργο «Η Χιονάτη και η Τρέλα της Αλήθειας» παρουσίαζε ένα μικρό πλοίο να πλέει σε μια τετράγωνη λίμνη με κόκκινο σαν αίμα νερό και πάνω του την φωτογραφία της παλαιστίνιας καμικάζι Χανάντι Τζαραντάτ. Εξοργισμένος ο ισραηλινός πρεσβευτής Ζβι Μάζελ πήρε έναν προβολέα και τον εκσφενδόνισε πάνω στο έργο τέχνης του Ντρορ Φέιλελ προκαλώντας ζημιές.
Εξηγήσεις ζήτησε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών όμως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν έσπευσε να επικροτήσει την ενέργεια του βάνδαλου διπλωμάτη τηλεφωνώντας μάλιστα στον Μάζελ για να τον συγχαρεί, κάνοντας λόγο για αύξηση του αντισημιτισμού. Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τώρα τον Σουηδό πρεσβευτή στο Ισραήλ να δώσει εξηγήσεις για την έκθεση.
-
Ίσως θα πρέπει ο Σπύρος να μας πει που ακριβώς έχει γραμμένο ο μέσος Σουηδός τον κύριο Σαρόν και τα τσιράκια του.
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
http://world.flash.gr//cosmosl/2004/1/19/19899id/**Μπράβο Σαρόν στον βανδαλισμό **
Σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Σουηδίας και του Ισραήλ εξελίσσεται η πρωτοφανής κίνηση του ισραηλινού πρεσβευτή στη Στοκχόλμη να προσπαθήσει να καταστρέψει ένα έργο τέχνης σε έκθεση στη σουηδική πρωτεύουσα επειδή κατά την άποψή του εκθείαζε τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον ισραηλινών στόχων.
Το επίμαχο έργο «Η Χιονάτη και η Τρέλα της Αλήθειας» παρουσίαζε ένα μικρό πλοίο να πλέει σε μια τετράγωνη λίμνη με κόκκινο σαν αίμα νερό και πάνω του την φωτογραφία της παλαιστίνιας καμικάζι Χανάντι Τζαραντάτ. Εξοργισμένος ο ισραηλινός πρεσβευτής Ζβι Μάζελ πήρε έναν προβολέα και τον εκσφενδόνισε πάνω στο έργο τέχνης του Ντρορ Φέιλελ προκαλώντας ζημιές.
Εξηγήσεις ζήτησε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών όμως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν έσπευσε να επικροτήσει την ενέργεια του βάνδαλου διπλωμάτη τηλεφωνώντας μάλιστα στον Μάζελ για να τον συγχαρεί, κάνοντας λόγο για αύξηση του αντισημιτισμού. Το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τώρα τον Σουηδό πρεσβευτή στο Ισραήλ να δώσει εξηγήσεις για την έκθεση.
Να προσθεσω οτι ο δημιουργος του εργου ,Ντορ Φρειλερ, ειναι ισραηλινης καταγωγης .
Επισης ,ο διευθυντης του μουσειου δηλωσε οτι το εργο θα παραμεινει στη εκθεση.
-
Να δείτε που θα βγουν και από πάνω.
-
Ποιος θα μας εξηγήσει τώρα τι θεωρεί τέχνη ο Κος Σαρόν και πως την ερμηνεύει;
Πως έφτασε στο συμπέρασμα μαζί με τον πρόξενό του ότι το έργο προσβάλει τη χώρα του και υποστηρίζει τις επιθέσεις αυτοκτονίας;
Εγώ θα έλεγα ότι κάνει ακριβός το αντίθετο και ο χαρακτηρισμός ως χιονάτης της αυτόχειρας είναι για να διαχωρίσει το πιόνι που κατασκευάστηκε και οδηγήθηκε να πράξει ότι έπραξε, από τους παίχτες αυτής της τρελής παρτίδας σκακιού που παίζεται στην περιοχή εδώ και δεκαετίες. Το ποιος θα βγει από πάνω είναι το τελευταίο για μένα εξάλλου ανάλογα με το πως βλέπει ο καθένας τα τεκταινόμενα στην περιοχή θα δει και την κατάληξη αυτής της ιστορίας. -
Φιλοι μου
Για να δωσω λιγες πληροφοριες για τον Ισραηλιτη πρεσβευτη!
Απο τοτε που ηρθε στην Σουηδια, πριν 2 χρονια, εχει απειλησει τους παντες που δεν του ταιριαζουν, ακομα και την αειμνηστη Αννα, αναμεσα στα αλλα και για αντισημιτισμο! Καθως και τον Σουηδο αρχιεπισκοπο, ο οποιος ειναι πολυ μοντερνος στις σκεψεις του!
Παντα με τις ευλογιες της Ισραηλικης κυβερνησεως!
Ο Ισραηλοσουηδος καλλιτεχνης Dror Feiler, ο δημιουργος αυτου του εργου, ειναι ενας πολυ ενεργος activist καθως και η οικογενεια του!
Εχει δουλεψει ενεργα για τα δικαιωματα των Παλαιστηνιων απο το 1972!
Αξιοσημειωτο ειναι οτι η μητερα του, 80 χρονων, εχει ενα κινητο σταθμο ιατρικων βοηθειων και προσφερει τις υπηρεσιες της στα κατεχωμενα εδαφη των Παλαιστηνιων!
Αυτα τα ξερει ο αγριος πρεσβευτης και γιαυτο αντεδρασε με αυτον τον τροπο!
Εδειξε οτι ειναι ενας αμιληκτος, στις ιδεες του, ανθρωπος, γιατι αν διαβαζε το κειμενο το οποιο ηταν μπροστα στο καλλιτεχνημα, τοτε θα καταλαβαινε και γιατι υπηρχε εκει!
Καπου μεσα στο κειμενο αναφερεται οτι αυτη η Παλαιστηνια 'σκοτωσε 19 αθωους ανθρωπους'!
http://www.makingdifferences.com
Για το πληρες κειμενο!
Καλλιτεχνημα ειναι κατι που παιρνει τον λογο οταν ολα τα arguments
εχουν εξαντληθει!Αυτην την απλη εννοια δεν μπορει να την καταλαβει ενας τυφλωμενος!Η δικια μου γνωμη!
Η πραγματικοτητα ειναι η εξεις. Η κυβερνηση μαζι με την αριστερα δεν υποχωρουν στις πιεσεις και στις απειλες της Ισραηλιτικης κυβερνησεως οτι δεν θα παρει μερος στο συνεδριο αν δεν σταματισει αυτην την εκθεση, ενω η δεξια μαζι με ενα συντηριτικο χριστιανικο κομμα θελουν να την σταματισουν!
Για την Ιστορια.Η Σουηδικη κυβερνηση δεν μπορει αυθαιρετα να επαιμβει και να κλεισει μια εκθεση, απλα ειναι παρανομη ενεργεια, αν και η εκθεση αυτη γινεται μεσα σε κρατικο χωρο!Ειναι παρανομη ενεργεια για 2 λογους, γιατι ολοι εχουν το δικαιωμα να εκφραζονται και να μεταφερουν την γνωμη τους στο κοινο και γιατι αν επαιμβει ο καταλληλος υπουργος, τοτε πεφτει ο ιδιος σε παραπτωμα για 'αυθαιρετη υπουργικη παρεμβολη' επειδη ηδη εχει δωθει αδεια απο τον διευθυντη του Ιστορικου Μουσειου!
Οι νομοι μας βλεπετε...................
Σπιρος -
Εγώ έχω κάποιες απορίες σχετικά με τις διαρκείς ηλίθιες κραυγές των 'περιουσίων' για... 'αντισημιτισμό' και ρατσισμό άλλων εναντίον τους.
-
Ένα από τα ιερά τέρατα του χώρου των anime επιστημονικής φαντασίας, ο Shoji Kawamori, στην πρόσφατη παραγωγή του 'Macross Zero' (prequel της διάσημης σειράς 'Super Dimension Fortress Macross', που, με τη σειρά της, οδήγησε σε μια ταινία - 'Macross: Do You Remember Love?' - , ένα μουσικό βίντεο - 'Macross FlashBack 2012' και τις συνέχειες 'Macross Plus' και 'Macross 7', καθώς και σε πλήθος εκδόσεων σε manga), παρουσιάζει τους (γήινους) εχθρούς των Ηνωμένων Εθνών να έχουν ένα μαχητικό με τον κωδικό SV-51, το οποίο φέρεται να έχει εξελιχθεί και κατασκευαστεί για τους εχθρούς των Ηνωμένων Εθνών (τους κακούς μεταξύ των γήινων) από κονσόρτσιουμ των εξής εταιρείων: Sukhoi, ISRAEL AIRCRAFT INDUSTRIES και Dornier. (πηγή: Macross Compendium - http://macross.anime.net/mecha/anti_un/ ... index.html ) Θα πρέπει να κατηγορηθεί ο Kawamori για αντισημιτισμό; Υπόψιν ότι στο μουσικό θέμα του Macross Plus, η συνθέτις Yoko Kanno είχε χρησιμοποιήσει την Ισραηλινή Συμφωνική Ορχήστρα.
-
Ο Dick Wolf, παραγωγός της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς 'Νόμος και Τάξη' (Law and Order), θα πρέπει να κατηγορηθεί για αντισημιτισμό; Η αφορμή είναι η εξής: Σε ένα επεισόδιο, ο ένας εκ των δύο Εβραίων ιδιοκτητών ενός καταστήματος δερματίνων ειδών δολοφονείται. Ο δράστης είναι ο θετός γιος του συνεταίρου του θύματος. Ο δράστης κατέφυγε στο Ισραήλ, για να μην δικαστεί από 'μη Εβραίους', όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρόξενος στον εισαγγελέα της πολιτικής αγωγής στο επεισόδιο. Εν τέλει, εξεδόθη στις ΗΠΑ γιατί 'δεν είχε γίνει πλήρης Εβραίος' (δεν είχε γίνει η τελετή της ενηλικίωσης - μπαρ μίτζβα) και παραδέχθηκε την ενοχή του υπό τον όρο να εκτίσει την ποινή του σε Ισραηλινή φυλακή, όπου δεν υπήρχε περίπτωση να εκτελεσθεί. Αυτό ΔΕΝ είναι ρατσισμός έναντι των 'μη Εβραίων'; Γιατί να έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση; Αν ο δράστης ήταν, φερ'ειπείν, Έλληνας, Μεξικάνος, Πορτορικανός, μαύρος Αμερικανός, Καναδός, Άγγλος, Γάλλος θα είχε πάει στις Αμερικανικές φυλακές, ενδεχομένως δε θα είχε εκτελεσθεί. Γιατί αυτός ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εις βάρος των ΜΗ ΕΒΡΑΙΩΝ;
Μήπως τελικά έχει δίκιο ο λαός μας που λέει 'ένας Εβραίος έδερνε κάποιον και φώναζε βοήθεια';
-
-
Ο χρήστης spiros54 έγραψε:
Καλλιτεχνημα ειναι κατι που παιρνει τον λογο οταν ολα τα arguments εχουν εξαντληθει!
Να κάτι που αξίζει να χρησιμοποιηθεί σαν υπογραφή!
Μπράβο Σπύρο!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μήπως τελικά έχει δίκιο ο λαός μας που λέει 'ένας Εβραίος έδερνε κάποιον και φώναζε βοήθεια';
Μάλιστα...
Μήπως επίσης έχουν δίκιο όσοι μας κατηγορούν για αντισημμιτισμό?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Μάλιστα...
Οσες φορές και να το σημειώσεις αυτό Βασίλη,αυτοί που απευθύνεται δεν μπορούν να το καταλάβουν!!..Δυστυχώς ο φανατισμός τυφλώνει!!
-
Μάλιστα...
Θυμάσαι καθόλου τα όσα γράφουν στη Βίβλο τους, με τα οποία στρέφονται αναίτια κατά όλων των άλλων λαών; Ποιος έχει το πρόβλημα λοιπόν; Αυτός που φτιάχνει για τον εαυτό του την αυταπάτη ότι είναι ο... περιούσιος λαός και ότι ο... θεός θέλει όλοι οι άλλοι λαοί να υποταχθούν σε αυτόν τον λαό ή οι άλλοι λαοί, εναντίον των οποίων στρέφεται ο... περιούσιος;
-
Θυμάσαι καθόλου τα όσα γράφουν στη Βίβλο τους, με τα οποία στρέφονται αναίτια κατά όλων των άλλων λαών; Ποιος έχει το πρόβλημα λοιπόν; Αυτός που φτιάχνει για τον εαυτό του την αυταπάτη ότι είναι ο... περιούσιος λαός και ότι ο... θεός θέλει όλοι οι άλλοι λαοί να υποταχθούν σε αυτόν τον λαό ή οι άλλοι λαοί, εναντίον των οποίων στρέφεται ο... περιούσιος;
Αν δεν απατώμαι, αυτοί που πρώτοι κόπτονται περί της φερεγγυότητας της 'Αγίας' Γραφής είναι κάτι δικοί μας 'θεολόγοι' και ρασοφόροι.
Δεν έχω πειστεί ότι ο μέσος Εβραίος θέλει τίποτα περισσότερο από την ησυχία του. Όπως και ο μέσος Έλληνας, που θυμάται την εκκλησία και το Χριστό μόνο όταν τα βρει αγγούρια ή θέλει να βρίσει, έτσι νομίζω και ο μέσος Εβραίος δεν βλέπει τον εαυτό του σαν 'περιούσιο'.
Σιωνιστές υπάρχουν πολλοί που δεν είναι Εβραίοι από καταγωγής. Όπως υπάρχουν και πολλοί Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος. Ένας απ'αυτούς μάλιστα λέγεται ότι ήταν ο πρώτος νεκρός αξιωματικός στην Αλβανία (Φριζής).
Τέλος, επειδή η εσωτερική θεολογία των Εβραίων είναι εντελώς διαχωρισμένη από το παραμύθι που οι Χ-ιανοί θεωρούν 'έργο του Θεού' και θα το μαθαίνουν στο παιδί μου με το ζόρι για 12 χρόνια, όσοι είναι πραγματικά 'πιστοί' και 'λόγιοι' Εβραίοι (με την έννοια που είναι ένας μοναχός του Α. Όρους) απέχουν έτη φωτός από το μοντέλο που περιγράφεις και που δεν διαφέρει σε τίποτα απ'αυτό του Γκαίμπελς.
-
Δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι οι διάφοροι φορείς τους που βγαίνουν και κραυγάζουν για 'αντισημιτισμό' κάθε φορά που ασκείται κριτική στη Σαρονική δικτατορία μου φέρνουν ΠΑΡΑ πολύ προς Γκαίμπελς μεριά. Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι λίγοι είναι οι Εβραίοι που παίρνουν θέση επί όλων αυτών. Φόβος στιγματισμού από την υπόλοιπη Εβραϊκή κοινότητα; Σύμπλευση με τις πράξεις αυτές; Ό,τι ξέρεις εσύ, τόσο ξέρω κι εγώ. Και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη.
-
Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι λίγοι είναι οι Εβραίοι που παίρνουν θέση επί όλων αυτών. Φόβος στιγματισμού από την υπόλοιπη Εβραϊκή κοινότητα; Σύμπλευση με τις πράξεις αυτές; Ό,τι ξέρεις εσύ, τόσο ξέρω κι εγώ. Και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη.Καθόλου λίγοι δεν είναι. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Είδες τι έγραψε ο Σπύρος. Το κακό είναι ότι και εκεί, όπως και παντού, την εξουσία την έχουν οι Λίγοι και την διαχειρίζονται μεταχειριζόμενοι τις γνωστές ανά την Ιστορία μεθόδους. Παράδειγμα: ο Γεώργιος Θάμνος ο Νεώτερος (γνωστότερος ως Dubbya), μίλησε για την μάχη του 'Καλού' ενάντια στον 'Άξονα του Κακού'. Κάτι από Tolkien δηλαδή... κάτι που ξυπνάει βαθιά ριζωμένα αντανακλαστικά.
Λοιπόν, γιατί σου κάνει εντύπωση που η Ισραηλινή Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα μέσα που χρησιμοποιεί? Και Αρειανοί να ήταν πάλι τα ίδια θα έκαναν...
-
Το ότι χρησιμοποιεί τέτοια μέσα δε μου κάνει εντύπωση. Εντύπωση όμως μου κάνει, και πολύ άσχημη, το ότι εξακολουθούν, τώρα, στον 21ο αιώνα (που, αν δεχθούμε τη γραμμική θεώρηση για τον πολιτισμό, θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ανεπτυγμένοι σε όλα τα επίπεδα απ'όσο είμαστε) να πλασάρουν ιδέες όπως 'απόλυτο καλό - απόλυτο κακό' (που ο Τόλκιν το αντέγραψε από τη Βίβλο και τον Χριστιανισμό), 'περιούσιος λαός' και πάει λέγοντας.
Αλήθεια, τι μπορεί να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η εσωτερική θεολογία του Ιουδαϊσμού είναι διαφορετική από το ρατσιστικό παραλήρημα της Βίβλου; Ρίξε λίγο μια ματιά σε sites όπως http://www.aish.com
Δες επίσης κι αυτό: http://www.aish.com/chanukahthemes/chan ... Greece.asp
Ωραίος τίτλος, ε; 'The Darkness that was Greece'.
Σ'αυτήν την ιστοσελίδα λέει μάλιστα ότι ο Αλέξανδρος (τον οποίον καλοδέχθηκαν στο Ισραήλ) προσκύνησε το... μεγαλείο του Εβραϊσμού! Δώσε θάρρος στο χωριάτη... Έδειξε σεβασμό στη θρησκεία τους για να μην έχει ανταρσίες κι επαναστάσεις κι αυτοί λένε ότι... Τους προσκύνησε και τους αναγνώρισε ως... ανώτερους!
-
Μάλιστα...
Τί αντανακλαστικά είναι αυτά βρε παιδί μου. Μια δημώδης φράση ειπώθηκε και υψώθηκε το φάντασμα του αντισημιτισμού. Πιστεύω ότι ο λαός μας είναι αρκετά σοφός ώστε να βγάζει εύστοχες παροιμιώδης φράσεις. Αν η παραπάνω φράση κάνει τον Ελληνικό λαό αντισημίτη, έ τότε τί να πω κι εγώ, είναι. Ετσι λοιπόν στην σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα αν είσαι αντιαμερικανός, αντιβρετανός, αντιτούρκος (αναλογιστείτε τί φράσεις έχουν ειπωθεί γι' αυτούς), αλλά αντισημίτης δεν μπορείς να είσαι χωρίς να σε αποκαλέσουν φανατικό, φασίστα, ναζιστή, ακροδεξιό και άλλα παρόμοια. Φυσικά αν κάποιος πεί κάτι κακό για την Ελλάδα και τους Ελληνες τότε τα πράγματα γίνονται πιό ενδιαφέροντα. Οι μισοί θα τον κατηγορήσουν ώς ανθέλληνα και οι άλλοι μισοί θα πουν 'καλά τα λέει', 'μα αφού έχει δίκιο' και θα κατηγορήσουν τους προηγούμενους ως υπερβολικούς 'συνωμοσιολάγνους', 'εθνικιστές'. Δηλαδή φτάσαμε σε σημείο αν θέλει κάποιος να προκαλέσει φασαρία στους Ελληνες, αρκεί μόνο να τους κατηγορήσει για κάτι και να τους δει να 'σφάζονται' μόνοι τους.
Ενοχλούν οι φράσεις? Να μερικές που μου έρχονται στο μυαλό:Ο Ντιντερο γραφει: ' Και σεις, βαρβαροι ανθρωποι, σκλαβοι αξιοι του ζυγου σας (του Ταλμουδ)...Φυγετε! Παρτε τα βιβλια σας και φυγετε!'.
Ο Βολταιρος γραφει στο Περι Ηθων Δοκιμιο : ' Το εβραικο εθνος
εχει το θρασος να επιδεικνυει αγεφυρωτο μισος απεναντι στα εθνη...παντα γεματοι προκαταληψεις, παντοτε ζηλοφθονοι για την ευημερια των αλλων, παντοτε βαρβαροι...'Και ο βρετανος μεγαλος συγγραφεας Μπερναρ Σω, γραφει στην London Morning Post στις 3 Δεκεμβριου 1925: '...Αυτος ειναι
ο πραγματικος εχθρος, ο εισβολεας απο την Ανατολη, το ανατολιτικο παρασιτο, με μια λεξη - ο Εβραιος'.'Λευτερια, Λευτερια, θα σ' αγορασουν
Εμποροι και κονσορτσια κι Εβραιοι..'
Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣΕτσι λοιπόν όσο υπάρχει ελευθερία λόγου ο καθένας έχει δικαίωμα απόψεως και του παρέχεται η δυνατότητα να την λέει.
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Τί αντανακλαστικά είναι αυτά βρε παιδί μου... [...]
Εντάξει Σωτήρη με κατάλαβες...
Είμαι πράκτορας των Σιωνιστών...
ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ